Kun kesällä ostin makuuhuoneeseen &Traditionin näyttävän Formakami-kattovalaisimen, on sopivan yöpöytävalaisimen löytäminen ollut vähän hankalaa. Aiemminhan vasemmalla puolella sänkyä katosta roikkui tuunaamani kirppisvalaisin, mutta se joutui väistymään uuden kattovalaismen myötä.

Täysin ilman yövalaisinta ei minun puoleni sängystä ole, sillä olen siirtänyt Iittalan Lantern-valaisimen* valaisemaan tuota pimeää nurkkaa. Lantern antaa kauniin, tunnelmallisen valon, mutta aivan ideaali yöpöytävalaisin se ei kuitenkaan ole.

Sängyn toisella puolella on jo vuosien ajan ollut meidän Tolomeo-valaisin ja se sopii minusta erinomaisesti paikalleen. Tolomeo valaisee tarpeeksi tehokkaasti ja toisaalta valon voi suunnata seinään päin jos haluaa pehmeämpää valaistusta.

Yövalaisinpulma saattaa ratketa omia valaisimia uudelleen sijoittamalla. Voisin esim. hakea saunatuvalta nipistin-Tolomeo valaisimen ja viritellä sen vasemmalle puolelle sänkyä. Tai pitäisikö kokeilla tuohon Airamin WIR-valaisinta, jonka sain taannoin blogilahjaksi? Sitä emme ole vielä laittaneet mihinkään. Mutta kaksi roikkuvaa valaisinta samassa tilassa…?

Pidän siitä, että sisustuksessa kaikki eivät aivan täydellisesti matchaa yhteen, joten se ettei sängyn molemmilla puolilla ole samanlaiset valaisimet on minusta aivan ok. Upeita valaisimia on tarjolla niin paljon, että mielummin hankinkin erilaisia ja vaihtelen niiden sijoittelua kotona.

Toisaalta ihastuin kovasti vanhaan kuvaan meidän simppelistä vaaleasta makuuhuoneesta. Silloin vasemmalla puolella sänkyä ei ollut valaisinta ollenkaan. Visuaalisesti yksinkertaisuus viehättää, mutta käytännöllisyyden kannalta se ei olisi paras ratkaisu. Tarvitsen sopivan tehokasta yövaloa omalle puolelle sänkyä.

Ja sitten olen alkanut taas haaveilla meidän entisestä vaaleasta makuuhuoneesta. Pidän toki edelleen paljon myös tästä tummansinisestä, mutta kyllä nyt tuntuu siltä,  että kohta voisi taas tarttua maalisutiin…


Translation: What kind of a lamp would look good on the left side of the bed? I have moved my Lantern lamp from Iittala there, but I need more light on that side of the bed…

*Iittalan Lantern-valaisin saatu aikoinaan osana blogiyhteistyötä – Iittala lamp gifted

 

 

Author

5 Comments

 1. Muuttuva kotini Päivi S Reply

  Heippa. Minusta Wir-valaisin vois toimia hyvin, on kuitenkin siro ja näin ollen ei haittaa vaikka kaksi roikkuvaa onkin samassa tilassa. Mites Block valaisin tuohon lehtikasan päälle, tietysti se ei pimeää nurkkaa valaise.

  Minunki pitäis pakkeloida seinän pätkä ja maalata, jotenkin aina vain iskee kummasti laiskuus. Monta pientä fiksausta kotona mitä pitäis tehdä, mutta aina keksin kummasti kaikkea muuta tekemistä 🙂

 2. Samaa yhdistelmää ajattelin minäkin, kuin edellinen kommentoija. & Tradition ja ja Airamin Wir olisivat hyvä pari, kun haet yksinkertaista ja rauhallista fiilistä. Mutta, mutta, tuo oikea valinta on niin sinun vaikea muiden miettiä. Niin, mielestäni sinulla on mukava ongelma:)

  • suvi m Reply

   Se on itseasiassa ollut mun haavelistalla. 🙂 Mutta en oikein uskalla tuohon sängynpäädyn päälle laittaa mitään lasikuvullista valaisinta. Pelkään, että tippuu…

 3. Hei! Miten sängynpääty on kiinnitetty seinään? Meillä rakenteilla samanlainen, mutta kiinnitys on vielä mietinnässä. Kaikinpuolin ihastuttava makuuhuone teillä!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.