Aurinko lämmittää jo kivasti ja lumi sulaa. Me olemme avanneet terassikauden laittamalla terassille riippukeinun sekä kiikun lapsille. On siellä jo grillattu makkaraakin. Mielessä pyörii kovasti pihasuunnitelmat ja olen saanut niistä jo kyselyitäkin. Rustasin pienen suunnitelman siitä, mitä olemme ajatelleet pihalle. Haluamme helppohoitoisen pihan, jossa on myös tilaa lasten leikeille. Siksi olemme suunnitelleet paljon erilaisia pensasistutuksia (mm. lumipalloheisiä haluaisin). Kukat tulevat vain ruukkuihin. Pihan perälle olisi toiveissa saada myös leikkimökki.

Tontin rajalle olemme ajatelleet istuttaa pensasaidan. Lisäksi toiveissa olisi istuttaa muutama terijoensalava-puu, sillä pidämme kovasti kyseisen puun mallista ja minä olen henkilökohtaisesti jotenkin ihastunut siihen siksi, että lapsuuteni kodin pihalla oli terijoensalavoja. Saunan sivustalle olisi tarkoitus istuttaa muutama marjapensas. Talon eteen olen suunnitellut aitaa, mutta kypsyttelen ideaani vielä vähän pidemmälle ennen kuin kerron teille siitä enemmän. Julkisivun toiseen reunaan (jossa ei ole ikkunoita) olisi kiva istuttaa jokin köynnös kulkemaan seinää pitkin.

Kuten huomaatte, pihasuunnitelmamme ei vielä ole niin pitkällä, että kaikki kasvilajit olisivat selvillä – siihen tarvitsen ammattilaisen apua. Pihasuunnitelmamme on kuitenkin hyvin samanlainen kuin edellisessä talossamme: sinnekin istutimme terijoensalavat, pensasaidan ja lumipalloheisiä. Ei ole mieli muuttunut sen suhteen. 😉

Pihatöissä tärkeää ovat tietysti myös pihatyökalut. Fiskars on tuonut markkinoille uuden Fiskars Inspiration -puutarhakalutyösarjan, jonka sain arvottavaksi teidän kesken! Sarjan työkaluja on saatavilla kahdessa värissä, valkoisena ja lilana, ja tuumasin, että minun blogini lukijoiden mieleen saattaisi olla nimenomaan valkoinen sarja.

Fiskars Inspiration -sarja vastaa kaupunkipuutarhurien perusvaatimuksiin ja tuotteet sopivat erinomaisesti niin pienten puutarha- ja viljelyspalstojen kuin parvekeistutusten, ruukkuistutusten ja jopa sisäkasvien hoitoon. Inspiration tuotevalikoimaan kuuluu kahdentyyppisiä yhden käden oksasaksia (alasinmalli ja ohileikkaava malli) sekä viisi istutustyökalua molemmissa väreissä. Sarjan oksasakset palkittiin Red dot -muotoilupalkinnolla vuonna 2011.

Osallistut arvontaan jättämällä tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot millainen olisi sinun unelmien puutarhasi? Muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi (se ei tule näkyviin), jotta minun on helppo tavoittaa sinut mikäli satut voittamaan.

EDIT: Tarkennusta vielä, että arvottavaan Inspiration™ – sarjaan kuuluu: oksasakset (ohileikkaava malli), leveä istutuslapio, kuokka ja möyhennyskuokka.

Arvonta päättyy sunnuntaina 18.3.2012 klo 23.59. Arvon voittajan maanantaina 19.3.2012.

EDIT: ARVONTA ON NYT PÄÄTTYNYT. VOITTAJA ARVOTAAN PIAN JA ILMOITETAAN OMASSA POSTTAUKSESSAAN. KIITOS KAIKILLE ARVONTAAN OSALLISTUNEILLE! 🙂

Onnea arvontaan!

Author

229 Comments

 1. Unelmapuutarhani olisi mahdollisimman helppohoitoinen. Vaahtera ja pihlaja sieltä ainakin pitäisi löytyä, terijoensalavakin olisi ihana. Kukat voisivat olla monivuotisia muutamassa rykemälmässä. Ja roikkuvista kesäkukka-asetelmista pidän myös.

  Siis jotain simppeliä ja helppohoitoista. 🙂

 2. Mukaan arvontaan!
  Minun unelmapihani olisi ennenkaikkea helppohoitoinen. Toivoisin pihalta löytyvän pensaita, suihkulähde, marjapensaita… ja leikkimökki olisi kiva! Meillä pihasuunnittelu myös työnalla ja pihan laitto alkaa kesällä 🙂

 3. Mun unelma olis helppohoitoinen puutarha, jossa olisi vesiaiheita ja grillikatos. Kaunis iso kukkapenkki, joka kukkisi koko kesän. Lapsille leikkimökki lehtikuusen alle sekä ihana keinu puun oksalle.
  Kukkivia pensaita, marjapensaita ja kiveä..

 4. Moi,

  Kuulostaa kivalta:). Minä tykkään havukasveista, kivistä ja tietty vesi solisemassa puutarhassa:)

  Teija

 5. Sirpa Mettovaara Reply

  Muutamme kesällä uuteen kotiin, joka sijaitsee maastossa, jossa on paljon jäkälää, puolukkamättäitä ja mäntyjä. Näitä halauan pihalla säilyttää, mutta lisätoiveena olisi kivikkokasveja ja köynnöstä jollekin seinälle. Kukat haluan ruukkuihin ja koristeeksi itse tekemiäni betonikoristeita.

 6. Anne Koskela-Laakso Reply

  Unelmapuutarha on vihreä, mutta äärimmäisen helppohoitoinen, havuja ja pensaita 🙂 .

 7. Unelmieni puutarhassa olisi paljon kukkia ja muuta vihreää.
  Sieltä löytyisi myös kiva illanviettopaikka ja lapselle leikkitilaa. 🙂

 8. Puutarhasuunnittelijoiden mielestä olen tylsä ihminen, mutta helppohoitoisuus on tärkeintä! Kun ei ole rakastunut rikkaruohojen nyppimiseen, se on ainoa mahdollisuus, jos haluaa, että on siistin vihreitä. Tykkään erityisesti havuista, jotka ovat vihreitä ympäri vuoden!

 9. Unelmapihani olisi helppohoitoinen ja siellä olisi ihania lehtipuita, mutta myös havukasveja. Kukat ovat ruukuissa. Pieni yrttitarha olisi pienessä lasikasvihuoneessa seinän vierellä lähellä keittiön ovea ja ihan polyrottinkikalusteet houkuttelisivat lekottelemaan. Myös ruokaryhmä kuuluisi grillin kera asiaan. Tervetuloa kevät:)

 10. 🙂 Minullahan on blogina oman puutarhan työstö 😉
  Minun puutarhassa on miljoona kuunliljaa (n.100 kpl jo), kasvihuone (on jo) ja jotain hauskaa (työn alla). Tykkään modernista linjasta myös puutarhassa, mutta seassa pitää olla hieman jotain vanhaakin.
  Tsemppiä vaan ensi kesään. Oottelen innoissani sun aitaideaa 🙂

 11. Unelmapuutarhani olisi sellainen, jossa olisi pieni mansikkamaa, pari omenapuuta, kirsikkapuu, muutama marjapensas, nurmi (jossa lapset voi leikkiä).

 12. unelmien piha olisi suojaisa naapurien katseilta, grillimökki/katos, ulkosauna ja palju ;D helppohoitoinen, kaunis tasainen nurmikko. suihkulähde ja luonnonkivistä tehty aita tms. kissoille hieno, iso häkki talonlaidalle, ikkunasta kulku. ja jokin aita, aitaus että koira voisi olla vapaasti irti pihalla. kaunis,yksinkertainen ja helppohoitoinen sellainen olisi unelma.. 🙂

 13. Unelmapuutarhani olisi helppohoitoinen japanilaistyylinen puutarha. Kiveä eri muodoissa, samoin puuta, suihkulähde ja suurimmaksi osaksi havukasveja. Muutamia kauniita kukkia ruukkuihin, joiden paikkaa voisi siirrellä aina mielen mukaan 🙂 Yksi iso puutarhakalusteryhmä grillin yhteyteen ja muutama muu pienempi istuinpaikka ympäri pihaa. Pihasauna toisi myös tunnelmaa 🙂 Sellainen meille on jo tulossakin, tosin perustukset ovat vasta valmiina 🙂

 14. Kiva arvonta ja tämä palkinto olisi tarpeen!

  UNELMApuutarhassani olisi omat osionsa. Yhdessä kohtaa jokin vesielementti (allas,suihkulähde tms.), toisessa pieni kukkaniitty, toisaalla omenapuita ja sitten sellainen lekottelualue 🙂 Eikä melua minkäänlaista! Vain luonnon omia ja ihmisten ääniä.

 15. Helppohoitoinen ja selkeä; ei kamalasti erilaisia istutuksia eli helppo myös nurmikonleikkuun kannalta.

 16. Unelmapuutarhani on runsas. Täynnä erilaisia elementtejä: paljon kasvillisuutta (syreeni, tuomi, vaahtera, pihlaja, koivu, juhannusruusu, lilja, tulppaani, tässä muutama maininta :D), suihkulähteitä, patsaita, huvimaja, grillausmestaa, lapsille toki leikkimökki, kiikut ja hiekkalaatikko.Tätä nyt pitäis alkaa kesällä aloittelemaan 😛

 17. Kiva arvonta!
  Unelmieni puutarhassa olisi paljon pioneja sekä omenapuita. Kasvimaalla kasvaisi mansikoita, perunaa, sipulia. Varjopaikassa punaisen vaahteran alla ihana keinu ja pihakeittiöstä tuulen mukana tuleva huumaava kesäruuan tuoksu. Oi!

 18. Helppo hoitoinen, kukat ruukuissa, kiviaita ja ei liikaa kasveja 😀 😀

 19. Paljon kiviä tahtoisin! Laattoja sekä koristekiviä..muuta en sitten olekaan ajatellut, kun taitaa olla edessä vielä muutama vuosi kerrostalossa..

 20. Kiva kevät arvonta!
  Unelmieni puutarhassa on ruusupensaita, tuomi, valkoisia syreenejä. Kasvihuone. Muutama rivi pottua ja mansikkaa.
  Tätä kaikkea on ensikesänä luvassa pihaan, jossa ei ole vielä edes nurmikkoa. 🙂

 21. Kesäinen iltahämäräinen puutarha, jossa on nurmikko jo vähän kostunut. Siellä sitten on kiva tassutella yöpaita päällä ennen nukkumaan menoa omenapuiden alla 🙂

 22. Unelmien puutarhassa olisi tilaa monenlaiselle tekemiselle: lasten leikille, grillaukselle, löhöilylle, pyykkien kuivaukselle ja istutuksille. Tulevaan pihaamme tulee iso patio, jonka lisäksi pihalle tulee leikkimökki (mahdollisesti trampoliini), pihakivetystä ja nurmea, sekä istutuksia. Enimmäkseen havuja, mutta toivottavasti muutama kukkapenkkikin…Haaveiden haave olisi joskus vielä kasvihuone uudelleen, entinen jäi edellisen talon pihaan…

 23. Pieni mansikkamaa, omenapuita, kirsikkapuu, paljon tilaa lasten leikeille, leikkimökki, palju, pihasauna… Voih, en omista vielä noista mitäään. Toivoa silti vielä on :), ja postimerkinkokoinen pihanikin on ihan jees!

 24. Pieni ja helppo perenna voittoinen piha, jossa lisänä vanhoja kasveja eli ainakin pionipenkkejä useampikin saisi olla.
  Auringon paisteinen lepopaikka.

 25. Itse asiassa nykyinen puutarhani on unelmapuutarha. Pieni vesielementti, kasvihuone, kukkivia kukkia, jotka kukkivat lähes peräkkäin. Nurmikkoa sen verran, että ruohonleikkuria tarvitaan ja ihana tuore leikattu ruoho tuoksuu silloin tällöin. Periaatteessa piha on helppohoitoinen mutta aina on jotain pikku hommaa! Uudet VALKOISET työkalut olisivat ilo silmälle – pls onnea arvontaan.

 26. Japanilaistyylinen, suomen olosuhteisiin muokattuna. Selkeästi reunustetut alueet kulkuväylille ja istutuksille. Vihreä väri havuista ja nurmesta, valkoinen väri sorasta ja kukista, lisäksi joku tehoste väri keltainen tai pinkki kukissa. Sama tehoste väri toistuisi oleskeluterassin tekstiileissä. Kesäkeittiö kaikilla herkuilla, aurinkotuolit löhöilyyn 🙂

 27. Helppohoitoinen on avainsana täälläkin. En tiedä puutarhanhoidosta mitään, mutta tänään teimme kaupat omakotitalosta, joten kohta pitäisi ruveta tietämään!

 28. Meidän tontti rajautuu yhdeltä reunalta puistoon, ja haluan pihasta helppohoitoisen, jossa lasten on hauska leikkiä ja aikuisten viettää aikaa.

 29. Minun unelmien pihani olisi hyvin helppohoitoinen. Hieman jopa askeettisen oloinen piha runsailla kivikkoalueilla. Tahtoisin pihaan kuitenkin myös vesielementtejä, havupuita ja ruohokasveja. Kukkaset meilläkin vain ruukkuihin ja johonkin kaunis pieni kirsikkapuu. Siinä ne tärkeimmät unelmapihan elementit.

 30. Mielelläni pihatyökaluja voittaisin, sillä en omista sellaisia yhtään ja kohta olisi muutto tiedossa uuteen pihalliseen kotiin :). Unelmapuutarhani olisi täynnä kukkia ja omena- ja muita hedelmäpuita sekä tietysti kasvimaan ja marjapensaiden kera.. 🙂 Äärimmäisen käytännöllinen ja helppohoitoinen siis 😀

 31. Helppohoitoinen ja särmä (japanilainen), ei ilmeisesti vaan onnistu samassa 🙂

 32. Unelmapihani on ennen kaikkea helppohoitoinen, sillä en ole mikään varsinainen viherpeukalo:) Ei juurikaan nurmikkoa. Terassi, kalliota, vähän metsäistä aluetta, joitain istutuksia…lähinnä vihreitä, ehkä havuja. Terassilla kesäkukkia tuomassa väriä.

 33. Puutarha unelmani on pieni tilkku pehmeän samettista nurmea, muutama ryhdikäs timanttituija, kuunliljoja, jokin valkokukkainen ihanasti tuoksuva pensas, pari mustikkapensasta sekä luumu- ja omenapuu. Sekä tietenkin patio jossa olisi ihana paistatella päivää ja lueskella sadepäivinä yrttiruukkujen lomassa.

 34. Vastaan samoin sanoin kuin aiemmin Bambulan arvontaan 🙂

  mun unelmapuutarhassa olisi rykelmä puita (vaahteroita) ja niiden juurella piiiiitkö pöytä ja istuimia. Siinä vois istua iltaa kynttilöiden ja lyhtyjen valaistessa kesäyötä. Omenapuita, marjapensaita, kasvimaa, vedenlorinaa, pihakiikku <3 Monenlaisia kukkia mm. tuoksuhernettä, ruiskaunokkia yms joista sidotaan loppukesällä monta ihanaa kimppua.

  (Vuokratalon pihalla lumen alla odottaa tasamaa ja nurkassa kymmenisen puolikuollutta marjapuskaa… siinä on haastetta) 🙂

  Lisään vielä että heinät on kivoja ja jättilaukka sekä kivet ja kivikkokasvit on hienoja. Maku riippuu tietenkin vähän myös maastosta ja yleensä talon tyylistä ja sijainnista. Tänne maalle peltomaisemiin sopii perinteisempi tyyli mutta tykkäisin myös merellisestä jos ois vettä lähellä.

 35. Mun unelmapuutarhani on myös helppohoitoinen. Muutama kiva pensas ja kivetyksiä. Leikkimökki ja hiekkalaatikko lapsille ois kivat.

 36. Unelmieni puutarha on vanhempieni puutarha, kunhan sen ”remontti” saataisiin vihdoin tänä kesänä päätökseen!

 37. Unelmien pihalla kasvaisi karviaispensaita, viinimarjapensaita, omenapuita, pehmoista nurmimattoa, pioneita, riippapihlaja ja pelargonioita.

 38. Unelmieni puutarha olisi japanilaishenkinen: paljon vihreää, havuja, vuorimäntyjä, sammalta, kiviä ja vettä. Lisäksi ihana yrttipergola ja korkeat muurit suojaamassa katseilta ja antaen kasvupaikan villiviinille. Puutarhassa saisi olla varjoisa ja piilopaikkamainen ruokailupaikka, jossa viinilasit kilisisi ja elokuussa paperilyhdyt valaisisi. Aah, pitää vissiin muuttaa Ranskaan 🙂

 39. Unelmieni puutarhassa on ruusuköynnöksiä ja köynnöksiä muutenkin. Keväällä maasta nousevat tulppaanit ja kirsikka- ja omenapuut kukkivat. Valkokukkaiset pensaat ja valkoiset kukat sekä kuunliljat rytmittävät puutarhaa ja syksymmällä puutahassa hehkuu syvä punainen. Tietenkin sitten lapsille täytyy löytyä tilaa leikkeihin ja aikuisille tyylikäs oleskelu/grillaustila 😉 Elikkäs jotain tyylikästä, ehkä hieman moderniakin ripauksella kuitenkin vanhanajan romantiikkaa…

 40. Anna Teresia Reply

  Istutimme syksyllä tuija-aidan uuteen pihaamme ja seuraavana olisi vuorossa terassin laajennusta. Toiveissa olisi istuttaa pari omenapuuta, pari marjapensasta ja ihan pieni kasvimaa salaatin ja yrttien kasvattamiseen. Haluaisin myös terassilta talon toiselle puolelle vielä kivisen kujan. Helppohoitoinen ehdottomasti ja avaraa tilaa lasten leikkejä varten. Pääsisi jo tuumasta toimeen 🙂

 41. Minun unelmapuutarha/piha on semmonen jossa on omenapuu tai kirsikkapuu tms ihana (ehkä), vaahtera onki jo 🙂 pieni perunamaa jossa muutaki, iso patio+grilli+ruokailuryhmä, hyväkuntonen nurmikko, valkosia kukkia mutta ruukuissa, marjapensaita on jo, koivujaki on jo mitä rakastan ja tontin reunalla onneksi ovat, ja vihreää on, korkea sireenipensasaitaki on jo 🙂 Kunnolla suunniteltu toiminnot omille alueille, uimatynnyri (vai mikä son) muttei välttämätön 🙂 iso kissanulkoiluhäkki, ja tietekki heleppohoitonen piha paitti nurmikonajo saa olla 🙂 Ja joku päivä mulla onki tuommonen kuhan saahaan sisätilat kuntoon ja alkaa sitte pihasuunnitelmat 🙂 Olikohan vielä muuta, en ennää muista mitä haluan, onneksi on vihkossa ylhäällä toiveet 🙂 Ainaki kaikki mikä kerrää muurahaisia, tuhatjalkasia ym ötököitä, niitä ei näy meän pihalla, ainakaan heti talon vieressä kuten esim. pioni 🙂 Ja meän komposti muuttaa kans paikkaa ja tullee hieman isompi lehtien ja risujen takia eli lehtikomposti, tontin reunaan of course 🙂 Ja meillä on siis ”valmis” piha muttei toimiva meille eli talo ostettu ”käytettynä” ja kuuluu melko iso tontti 🙂 Kuulostaa sekavalta pihalta muttei siittä oikiasti tuu nuin sekavaa, mie joka tykkään yksinkertasesta ja selkeästä niin semmonen tulleeki kuhan saa kaikki toiminnot oikeille paikoille ja jos ei kaikki mahu niin tehhään sitte kompromisseja 🙂

 42. Unelmieni puutarha suorastaan tulvii kukkia ja kauniita kasveja, ja keskellä avaraa vihreää pihaa on ison kivenlohkareen ympärille rakennettu puinen patio, jolla voi viettää kesäpäivää kukkaloiston keskellä <3

 43. Hei!
  Minun unelmien puutarha on pieni ja kotoisa. Istutukset ovat helppohoitoisia ja puutarhasta löytyy myös hyötykasveja joista voisi valmistaa jotain maittavaa.

 44. Minun unelmien pihani olisi helppohoitoinen ja kaunis. Meillä onkin pihan suunnittelu on juuri loppuvaiheessa ja työt pihan parissa jatkuu heti lumien sulattua. Suunnitteilla on; omenapuu, muutama marjapensas, lumipalloheisejä, tuijia ja leikkimökki. Kukkia tulee vain ruukkuihin ja ehkä pieni kasvimaa-laatikko. Nyt vain odotellaan kevättä!

 45. Unelmapuutarhani olisi kunnon vanhanajan hyötypuutarha, joka tarjoaisi mahdollisuuden omavaraisuuteen. Olisi ihana poimia marjat, vihannekset ja hedelmät omasta pihasta. Kukkia ja koristepensaita voisi tietysti olla mukana silmän iloksi:)

 46. Ihastuin Japanissa pelkistettyihin puutarhoihin, joten minun unelmieni piha olisi japanilaisvaikutteinen mutta silti käytännöllinen.

 47. Unelmapuutarhani välkehtii kaikissa sateenkaaren väreissä, tuoksuu kesälle, rauhoittaa hiljaisuutta halajavan. Samalla se kuitenkin virkistää väsyneen. Se on satoisa, maistuu mansikalle, vadelmalle, omenalle, kirsikalle… Olisipa jo kesä!

 48. Unelmapuutarhani olisi helppohoitoinen, paljon ikivihreää. Sitten kauniita väripilkkuja harkitusti.

 49. Unelmapihani olisi suojaisa ja helppohoitoinen. Suojaista saadan uudesta pihastamme ehkä vuosien saatossa pensaiden kasvettua, mutta helppohoitoisutteen voin vaikuttaa onneksi jo pihasuunnitelmassa vähän nurmea, paljon tuijaa ja pensaita myös lumipalloheisiä ja liljoja kevääksi sadoittain erikois-tulppaaneita, siinä se!

 50. Hiphei mukana ehdottomasti! Jos ei ajatella helppohoitoisuuden kannalta, olisi unelmapihani täynnä erilaisia kukkivia puita ja pensaita – ja erilaisia kukkasia toki myös 🙂 Kiviä, soliseva puro, jossain nurkassa myös kasvimaa… pakettiin toki kuuluisi myös komea puutarhuri ;D

  Mutta kun itse pihaa kuitenkin kupsuttelen, olisi unelmapihani suht helppohoitoinen – paljon nurmikkoa, muutama koristepuu, omenapuita… helppohoitoisia kukkia, jotka kukkisivat vuorollaan läpi kesän. Pioneja haluaisin ehdottomasti…

  Vaikka kaikki muu onkin turhaa paitsi puutarhanhoito, ei minulla ainakaan valitettavasti ole aikaa häärätä pihassa jokaisena iltana työpäivien jälkeen…

 51. Minun unelmapuutarhani olisi mahdollisimman simppeli ja yksinkertainen, mahdollisimman vähän nurmikkoa leikattavaksi ja muutenkin mahdollisimman vähän hoidettavaa.

 52. Toistaiseksi unelmapuutarhani rajoittuu parvekkeen kokoiseksi, en ole suuri viherpeukalo. Tykkään istuttaa kukkia ja yrttejä ruukkuihin, mutta suhteeni maan pintaan ja maan alaiseen elämään on vielä hakusessa.

  Mökillä on marjapensaita ja muutama kukkapenkki. Jos joskus muutamme omakotitaloon, toivoisin pihan olevan helppohoitoinen ja pieni. Olisi mahtavaa, jos omaisi pienen muutaman neliön ”pellon” omalla pihalla. Vähän yrttejä, hernettä tms…En innostu valtavista kukkapenkeistä, hieman karun näköinen piha on enemmän mieleeni. Sinne sekaan jotain hyödyllistä – omenapuu, marjapensas ja ne ihanat yrtit ja muut.

 53. Unelmapuutarhani on helppohoitoinen. Muutamme keväällä uuteen taloomme, jonka piha tulee säilyttää mmahdollisimman luonnonmukaisena. Paljon valkoista jäkälää, mäntyjä ja puolukkamättäitä. Lisäksi haluaisin pihaan suuria kiviä, pieniä havupensaita betoniruukkuihin ja takapihalle terassille kasvilavoja, joissa voisi kasvattaa esimerkiksi yrttejä.

 54. Unelmana olisi helppohoitoinen puutarha, josta saisi myös hyötykasvit kesäkeittiöön. Jos olisin yhtään ahkerampi, unelma olisi englantilaistyyppinen rehevä kukkaispuutarha. Tällä ahkeruuden määrällä tosin japanilainen tyyli taitaa olla lähempänä totuutta. 😉

 55. Kommentoin nyt ensin tuota terijoensalavaa, että se viheliäinen tukkii juuristollaan salaojat…kaikkien muidenkin pajukasvien kanssa on ilmeisesti sama ongelma. Ja juuret kasvavat pitkälle!

  Meillä on iso tontti haja-asutusalueella.
  Unelmieni puutarha on selkeä ja raikas, mutta nostalginenkin.
  Tammi, pihlaja ja vaahtera, pari omenapuuta ja sembramäntyjä. Juhannusruusupensas, tuijia, sembrapensaita, pari marjapensasta..sekä tietysti nurmikenttää!
  Ainokaisesta kukkapenkistä löytyisi valkoliljoja ja valkoisia pioneja. 🙂

 56. Mun unelmapuutarha olisi myös helppohoitoinen. Ns. hyötykasveja haluaisin sieltä löytää, raparperia ja marjapuskia. Lapsiystävällinen, mutta kaunis. Meidän oma piha on pieni, joten täytyy tarkkaan miettiä, mitä sinne haluaa ja mitä on pakko jättää pois. Ai niin! Pioneja haluaisin myöskin! Samanlaisia mitä mummolassa kasvaa <3

 57. Unelmien puutarhassa olis sopiva sekoitus luonnontilaista ja ”tehtyä” aluetta. Marjapensaita, vanhoja omenapuita, ihanasti kukkiva kirsikkapuu, pieni kasvimaa sekä muutama hieno kiipeilykivi lapsille ja myöskin se leikkimökki.

 58. Voi ompa kaunis setti!Kyllä tuolla setillä kelpaisi puutarhatöitä tehdä :)Unelmieni puutarha olisi helppo hoitoinen,paljon monivuotisia kasveja,miksipä ei mäntykasveja myös, kivetystä ja suuria ruukkuja joissa voisi olla kausikasveja.Pieni kasvimaa olisi tosin kiva 🙂

 59. Haave pihasta ois kiva löytyä lasten jutut, vesiaihe, iso terassi, helppohoitoiset kukat/pensaat. Samoilla linjoilla olen kanssasi, nimittäin meidän pihassa on lumipalloheisi, terijoensalva,iso kivi, jne. 🙂 Miehen kans haaveillaan terassiin upotetusta turvallisesta/pienestä vesiaiheesta. Ehkä senkin jos toteutamme 😉 Ja ensi kesänä olisi tarvetta fiskarseille!

 60. Unelmapuutarha on ensimmäinen oma pieni puutarhani, jonka pystyn viimein toteuttamaan ihan omalla pihallani. Graafisen yksinkertainen ja yllättävä. Pieni, mutta hyödyllinen kasvimaa tyylikkäästi sulautettuna muiden kasvien joukkoon.

 61. Unelmapuutarhani on helppohoitoinen ja vehreä. Sopivasti monivuotisia kasveja ja pieni kasvimaa. 🙂 Muuta ei tarvita.

 62. Meillä on unelmapuutarha työn alla. Takapihalla on komea kallioinen mäntymetsä joten paljon havuja ja isoja kiviä. Muutama omenapuu ja istutuksia, maltillisesti ja valkoisilla kukilla:) Valkoinen Kekkilän Vihervaja omaa yrttitarhaa varten ja toivottavasti myös tyylikäs vesiaihe tulevaisuudessa. Mukana arvonnassa, peukut pystyyn! Kiitos inspiroivasta blogista:)

 63. Omppupuita, marjapensaita ja tuomi. Niin ja reilusti leikkitilaa lapsille.

 64. Unelmapuutarhani olisi ehdottomasti japanilainen. Liuskekivistä tehty polku, kääpiömäntyjä ja matalalla bambuaidalla aidattu pieni kasvimaa.

 65. Unelmieni puutarha on helppohoitoinen ja tietysti lapsiystävällinen.. siihen kuuluu omenapuita, pioneita, pieni kasvi- ja yrttimaa, leikkimökki ja iso aurinkoinen terassi.

 66. Minun unelmapuutarhassani olisi paljon kukkia ja omenapuita, sekä kasvattaisin siellä mm. perunaa. Ja tottakai olisi terassi, missä voisi grillata, ottaa aurinkoa ym.

 67. Mun unelmien puutarha on helppohoitoinen. Siinä on iso nurmikkoalue, muutama iso lehtipuu ja iso terassi jolle voi laittaa sekä sohvaryhmä että ruokaryhmä grilleineen.

 68. Ruusuja ja pioneita! Köynnösruusuiksi haalean vaaleanpunainen Dawn ja valkoinen ja kaiken kestävä Pohjanruusu. Klassikkopensaaksi Juhannusruusu, jonka kukinta on lyhyt mutta kaunis. Sille kumppaniksi vaal.pun. Suviruuru. Perennapenkissä ainakin keijunkukkaa, neilikoita ja hopeahärrkkiä. Iso rykelmä pioneita kaikissa valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyissä, valkoinen minisyreeni L-muitoisen pienen ihamme nurkkaan ja varjoon kuunliljoja. Etupihaa rajaamaan lumipalloheisi ja kestävää koivuangervoa. Melkein kaikki onkin jo paikallaan vielä kun puutarhuri oppisi hommansa ja saisi jostain ylimääräistä aikaa… O, tule jo kesä!

 69. Hei Suvi,
  mekin rakennamme taloa ja olen seurannut jonkin aikaa blogiasi, se on todella ihana ja olenkin saanut täältä paljon apua ja ideoita, kiitos siitä !
  Edessä on myös pihan suunnittelua ja ajattelin myös turvautua ammattilaisten apuun, mikään viherpeukalo kun en itse ole. Teidän suunnitelma näytti oikein kivalta.
  Hauskaa kevään jatkoa teidän perheelle !

 70. Olemme muuttaneet viime kesänä uuteen kotiin ja tänä kesänä olisi tarkoitus käydä pienen pihamme kimppuun. Haluan ehdottomasti pihastamme runsaan näköisen, siis paljon kukkia. Piha on niin pieni, että pelkkä nurmikko näyttäisi typerältä. Siihen pitää siis saada syvyyttä. Työkaluja puutarhaan ei vielä ole hankittu, joten olen ehdottomasti mukana arvonnassa! Niiden valkoinen väri miellyttää myös 🙂

 71. meidän piha on simppeli ja helppohoitoinen havuineen, pensaineen ja perennoineen. vain saunamökki puuttuu.

 72. Unelmapuutarhani olisi helppohoitoinen, japanilaistyylinen. Jos olisi iso piha, joku vesielementti olisi hieno siellä, joku pieni lampi missä olisi pieni vesiputous. Siitä onko se helppohoitonen, en ole niinkään varma 😀 Mutta aina saa unelmoida!

 73. Mun unelmapuutarha olisi sellainen kun Salainen puutarha kirjassa. Se olisi villi ja siellä olisi piilopaikkoja, huumaava tuoksu ja salaperäinen tunnelma. Sellaisesta on helppo haaveilla, kun tällä hetkellä oma puutarha sijaitsee parvekeella… 😀 Sinne kyllä puutarvavälineetkin kelpaisivat!

 74. Arvontaan mukaan, ihana palkinto! Unelmapuutarhani koostuisi kauniista harmaasävyisistä kivistä ja kiveyksistä, tuuheista tuijista ja muista havukasveista, ainaostaan valkoisista kukista sekä huumaavan tuoksuisista yrtti-istutuksista ruukuissa.

 75. Unelmapuutarha. Iso ja monimuotoinen; havuja, kiviä ja kivikkokasveja, mutta myös kukkia (ehdottomasti pioni!), omena- ja kirsikkapuita ja lepäilykeidas riippumatossa ison puun alla.

 76. Unelmieni puutarhassa olisi paljon erilaisia ruusu- kärhö-, ja liljalajikkeita. Lisäksi erilaiset havuryhmät koristaisivat pihaa. Nurmea ei tarvitsisi olla juuri lainkaan vaan kivettyä alueita. Vesikin saisi pulputtaa pihassa jollain tavalla. Hedelmäpuista ainakin luumupuita pitäisi pihasta löytyä.

 77. Minullakin sormet syyhyäisi päästä kunnolla laittamaan pihaa, mutta täytyy odottaa että tehdään salaojaremontti ensin, koska siinä kuitenkin menee osa pihasta myllerrykseen 😉

  Uänelmien pihalla olisi paljon kukkia, kuten ruusuja ja pioneita. Puina vaahteroita ja syreenejä. Myös yrttitarha, omenapuut, pieni lampi ja riippukeinu kuuluisivat unelmapihalleni.

 78. Unelmapuutarha..omenapuita, marjapensaita, yrttejä, kukkia, ja tietenkin ihana oleskelualue!:) Kesää uudella pihalla odotellessa!:)

 79. Pihanlaitto on kyllä ajankohtainen keväällä, mutta unelmapuutarhaa tuskin näin pienelle tontille saa… Omena- ja päärynäpuita, sekä laatikoihin paljon yrttejä! Niillä mennään 🙂

 80. Unelmieni puutarhasta löytyisi ainakin pioneja sekä pieni kasvimaa, jossa kasvaisi ainakin herneitä ja ruohosipulia.

 81. Minun unelmapuutarhassani kasvaa varhain keväällä ja myöhään syksyllä kukkivia lajeja.

  Rakastan kevään ensimmäisiä kukkijoita Lumikelloa ja Syreeniä. Niistä tunnen aivan huikean paljon iloa joka kevät.
  Syyskesän upea Syyshortensia kuuluu myös lemppareihini.
  Varsinaiseen kesään kuuluu muutenkin kaikkien kukkien loisto, eniten iloa ovat tuottaneet nuo ensimmäiset ja viimeiset.

 82. Unelmien puutarha olisi yksinkertaisen kaunis ja helppohoitoinen. Kiveä, pensasta, havua ja vähän kukkaakin. Valkoista 🙂 Pihasuunnitelmaa pitäisi laatia täälläkin..

 83. Unelmieni puutarha on luonnonläheinen. Se ei erotu liikaa ympäröivästä luonnosta, vaan ikäänkuin sulautuu siihen. Kasvit on valittu niin, että niistä saa silmänilon lisäksi syötävää. Istutukset rajaavat ja luovat erilaisia tiloja pihalla. Liian isotöisiä istutuksia siellä ei ole, poislukien kasvimaa jonka nyppimisessä kyllä kuluu aikaa mutta joka palkitsee ruhtinaallisesti.

 84. Runsas ja rikkaruohoton, sellainen, että kaikki kasvaa ja kukoistaa lähes itsekseen. Ja tuottaa kaikenlaista hyvää syötävää ja kaunista katseltavaa.

 85. Unelmien unelma olisi vanhan talon vanha puutarha. Muutama iso puu,kiviä,rönsyileviä kukkapenkkejä ja se puutarhan tuoksu ja tunnelma. Ja tietysti pieni kasvimaa ja marjapensaita. *Huokaus*

 86. Hei, unelmien puutarhassa olisi vettä, kiviä,perennoita paljon, pieni kasvimaa ja kasvihuone, marjapensaita, hedelmäpuita. Puista ainakin hevoskastanja, vaahtera, syreeni ja tietenkin ruusuja paljon:)

 87. Unelmapuutarha on vielä tosiaan unelmissa, mutta pieni rivarin piha saa nyt alkuun kelvata. Muutettiin, kun lumet oli jo maassa, joten jännityksellä odotan mitä kaikkea maasta pukkaa keväällä. Tarkoitus olisi kasvattaa hyötykasveja (salaatteja, yrttejä, tomaattia ja paprikaa) ruukuissa ja kesäkukkia myös. Maahan sitten helppohoitoisia perennoja, jos edellisen asukkaan valinnat ei miellytä. Vaikka piha onkin pieni, ihanaa että sellainen vihdoin on. Puutarhatyökalut tulisivat siis todella tarpeeseen, varsinkin kun ovat noin tyylikkäät!

 88. Unelmien puutarha olisi sellainen että siitä voisi nauttia sekä kesällä että talvella. Kesällä se olisi sellainen grillauskeidas jossa voisi ottaa kaikessa rauhassa aurinkoa, ehkä joku pieni katos ettei pieni sade haittaa. Puutarhassa pitäisi olla myös pari marjapuskaa ja omenapuu josta voi käydä napsimassa herkkuja.

 89. unelmieni puutarhassa näyttelisi havut ja kivet pääosassa ja ihania katseenvangitsijoita voisi olla kirkkaat yksittäiset kukkailmestykset ja patsaat 🙂 suihkulähteet kuuluvat myös ehdottomasti omaan unelmieni puutarhaan 🙂

 90. Mun unelmien puutarha olisi aika helppohoitoinen. Haluaisin sinne nurmikkoa, marjapensaita, omenapuita, jotain kivistä ja havukasveja. Leikkimökki olisi lapsille ihana, sekä iso patio grillaamiseen ja auringossa löhöilyyn. Kaiken kruunaisi upeat pionit!

 91. Omenapuut, pari marjapensasta (ei tarvi olla enempää;), pieni kasvimaa, nurmea, soratiet, suojaisuutta, keväällä tulppaanit, kesällä pionit, muutama ruukkukasvi, terassialue (jossa myös grilli). Eikä pihan tarvi olla mikään jättilaaja. Sopusuhtainen.

 92. Mun unelmien puutarhassa olisi marjapensaita, kirsikkapuita ja paljon tuijia. Myös pieni kasvimaa yrttejä ja perunoita varten olisi mukava. Puutarha olisi helppohoitoinen ja suurimmaksi osaksi luonnonmukainen. Talon ja autotallin ympäristö oli muurikivetetty ja portaat yläpihalle olisi tehty vanhoista parruista. Tontin reunalla olisi ulkosauna ja -poreallas, patio ja grillikatos vieraiden kestitsemistä varten. Tuleville lapsille leikkimökki yläpihan puolelle. Pihalla oleva vanha kaivo kunnostettu ja siitä saadaan vesi kukkien kasteluun ja auton pesuun. Tällainen on minun unelmien puutarhani, jota alamme työstämään heti lumien sulattua :)Ensi kertalaiselle jännää hommaa. Puutarhatyökalut siis tulisivat todellakin tarpeeseen.

 93. Tykkäisin eniten mahdollisimman luonnollisesta pihasta, jossa nurmikkoa ajellaan kun jaksetaan… Omenapuita, marjapuskia, luonnonkukkia. Perhosia, lapsia.
  Etanat eivät ole tervetulleita. 🙂

 94. Minun unelmieni puutarha olisi täynnä toinen toistaan upeampia liljoja.

 95. Mun unelmien puutarhassa on aita jolla lapset pysyvät oman pihan puolella 🙂 Vadelmapensaita, mansikkaa sekä pioneita. Iso terassi johon mahtuu reilu pöytä vieraiden kestitsemistä varten. Trampooliini ja keinut lapsille. Sekä uima-allas koko porukan käyttöön.

 96. Unelmia piha on oma takapiha, johon viime kesänä valmistui jo puinen terassi. Jätin itselleni pienen kukkamaan pihan perälle. Lisäksi aion kesällä kokeilla istutuspusseja. Kasvit kanssa vielä mietinnässä, mutta helppous ja värikkyys pääteemoina.
  Riippukeinu meillä on ja nyt on tilauksessa vielä iso säkkituoli, jossa makoilla ja nauttia hyvästä seurasta ja pihasta.

 97. Mun unelmien puutarha on helpohoitoinen ja yksinkertainen! Haluaisin kasvattaa siellä mansikoita, perunoita ja vaikka mitä. Omavaraisuus olis kivaa! Ja jos sen saisi yhditettyä puutarhan kauneuteen 🙂

 98. Pihastani haluaisin selkeälinjaisen ja helppohoitoisen.Toki marjapensaat yms.kuuluisivat kuvaan.!

 99. Unelmien piha olisi mummulan piha. Vanhoja isoja lehtipuita, omenapuu, marjapensaita, perinnekukkia, nurmikkoa…. kaikki elämää nähneenä. Mitään ei tarkasti sommiteltuna, mutta jokaisella oma paikkansa, jopa nokkosilla. Siinä pihassa paistaisi aina aurinko 🙂

 100. Olen mielelläni reissuamassa kesäisin, joten puutarha, joka tarvitsee alituista huolenpitoa aiheuttaisi vain synkkiä ajatuksia. Olisiko joku villinä rehoittava ihanuus ratkaisu tähän?
  Aina pitää kuitenkin olla istutettuna lajitelma erilaisia tuoksuvia yrttejä!

 101. Kotini on minimalistinen, mutta unelmapuutarhani on jostain kumman syystä rönsyävä, villi piha ruusupensaineen ja omenapuineen. Kasvimaakin sinne mahtuu.

 102. Meidän talo valmistuu kesällä ja samalla alkaa pihan laittaminen. Kovasti olen jo miettinyt pihajuttuja, mutta ihan selkeää kuvaa ei ole mitä minnekin laitetaan. Mun unelma piha on tyylikäs, kaunis ja käytännöllinen. Pihallemme tulee kiviosuuksia, nurmikkoa sekä erilaisia marjapensaita. Myös pieni kasvihuone ja kasvimaa tulee ehdottomasti 🙂

 103. minulle minulle minulle! 😀
  jotain yksinkertaista, kaunista, tyylikästä, suojaisaa…
  vihreää, kiveä ja ripaus väriä ruukkukukkien muodossa 🙂

 104. Unelmapuutarhani olisi ennen kaikkea suuri. Haluaisin viljellä hyötykasveja ja kasvattaa mielin määrin kukkasia. Nykyisin joudun tyytymään pieneen rivitalon pihaan, mutta toivottavasti unelmapuutarhani olisi vielä joskus todellisuutta. 🙂

 105. Mun unelmissani omasta pihasta löytyisi vettä, kauniita puita sen verran, että tarjoavat vähän näkösuojaa, havukasveja ja tyylikkäästi suunniteltuja istutuksia. Lapsille mieluisia leikkimahdollisuuksia ja runsaasti hyötykasveja.
  Työtäkin tämä kaikki saisi sopivasti aiheuttaa, tykkään pihahommista. 🙂

 106. Unelmapuutarhani olisi melko pieni ja helppohoitoinen. Muutamia hyötykasveja kasvattaisin. Kukkasia haluaisin hyvin maltillisesti. Ja ehdottomasti riippukeinu!

 107. Rönsyilevä, luonnontilamainen ja hirveesti kaikkea syötäväksi kelpaavaa 😀

 108. Helppohoitoinen. Pidän paljon koristekivistä ja oliivipuista joten niitä myöskin. En ole niin suuri kukkien ystävä 🙂

 109. Onpa kauniit puutarhavälineet! Omassa ihannepuutarhassani / -pihassani olisi paljon japanilasita henkeä, kiviä ja kiveä. Lisäksi tietysti nurmikkoa oleskeluun ja kesällä paljon yrttejä kotikeittiöön. 🙂

 110. Tykkään puutarhasta jossa on sekä nurmikkoa että kivetystä. Muutama istutettu omena- tai luumupuu ja ruukkukasveja. Myös leikkimökki ja lapset kuuluu unelmapuutarhaan. Meilläkin pihatyöt tehdään tulevana keväänä ja kesänä, jännittää! Toivottavasti teidän pihasuunnitelmat toteutuvat 🙂

 111. Unelmapuutarhani olisi ehdottomasti helppohitoinen. Muutama puu/pensas tulisi olla mutta kukat istuttaisin anoastaan ruukkuihin. Piha koostuisi terassista, kivitysalueista ja isosta nurmikosta. Puutarhaan kuuluu tietenkin myös kivat puutarhakalusteet, iso grilli ja miksipäs ei pieni palju – kyseesähän oli unelmapuutarhasta 😉

  Ihanaa kevään alkua sinnekin ♥

 112. Unelmapuutarhani olisi sellainen, jonka parissa puuhastelu veisi mennessään ja karistaisi arjen huolet.

 113. Minun unelmapihassani on paljon kukkia, erityisesti pioneita. Sellainen piha meillä myös on pikkuhiljaa syntymässä 🙂

 114. Unelmapuutarhassani olisi paljon hyötykasveja, marjapensaita, omena -ja kirsikkapuita. Ja se olisi helppohoitoinen 🙂 Ja kauniit ja mukavat puutarhakalusteet kruunaisivat puutarhan.

 115. Unelmapuutarhani olisi mahdollisimman helppohoitoinen, vaikka siellä saisi olla kuitenkin tilaa riittävästi. Toivoisin, että puutarhassani olisi paljon kivoja paikkoja oleskella. Lisäksi siellä olisi tilaa pihapeleille. Unelmapuutarhassani olisi paljon hyötykasveja. Tosin helppohoitoisuuden ja hyötykasvien yhdistäminen saattaisi tarkoittaa sitä, että unelmapuutarhassani olisi myös puutarhuri 🙂

 116. Muutimme viime syksynä suuren pihan omaavaan paritaloon ja unelmapuutarhan suunnittelu on täällä ajankohtainen. Omaan unelmapuutarhaani haluan jo olemassa olevien luumu-ja omenapuiden lisäksi mansikkapenkin, tomaatteja, salaattia ja yrttejä kasvamaan. Tämän lisäksi vadelmapensaan, marjapuskia sekä kauniin kukkapenkin, jossa mm pioneja ja liljoja. Kaiken kruunaisi pieni sitruunapuu sekä koristeoliivipuu.

 117. Unelmapuutarhani olisi harmoninen jatkumo talon sisätilihin. Siellä olisi erilaisia oleskelutiloja, ruokailuhuone ja kesäkeittiö, oleskelutila auringonottotuoleineen, kasvihuone, ja kauniita sisustuksellisia esineitä ja yksityiskohtia valaisimien, ruukkujen, ja kalusteiden muodossa. Tuoksuvista laventelipensaista haaveilen myös, vaikkeivat ne taida tänne pohjoiseen oikein soveltua. 🙂

 118. Villi, rehevä, omenapuita, ruusuja, yrttejä, kivikkokasveja….riippumatto ja valkoiset aurikotuolit sekä pöytäryhmä omenapuun alle. 🙂

 119. Unelmapuutarhani on vehreä, runsaastikukkiva, helppohoitoinen, ei liian järjestelmällinen vaan vähän ”villi puutarha”. Puutarhassa pitää kasvaa kukkien lisäksi paljon kaikkea hyvää syötävää: hedelmiä, marjoja jne. Kaiken vehreyden ”kätkemänä” on iso pöytä, jossa voidaan joukolla nauttia niin aamiaiset, lounaat kuin illallisetkin. Myös kasvihuone kuuluu unelmapuutarhaani oleellisena osana.

 120. Ihania omenapuita, marjapensaita, paljon vihreää ja eriaikaan kukkivia perennoja. Mukavia istuskelualueita;tuoli omenapuun alla, vanha rautasänky ja röykkiö Designers Guildin tyynyjä :)Vähän sellasta salainen puutarha-fiilistä. Ja kiviä! Kiviä on oltava; isoja ja pieniä vaikka valtavissa leveäsuisissa ruukuissa.

 121. Helppohoitoinen, kauniita kasveja ja kukkia sekä pieni suihkulähde olisi ihana 🙂

 122. Minun unelmapuutarhani on japanilaistyylinen. Elementteinä siellä on näkyvillä kivi, vesi ja vihreät kasvit. Värikkäitä kukkia on vain harvakseltaan, mutta ne ovat näyttäviä. Tunnelma on rauhallisen seesteinen ja istumapaikoiksi voi valita niin kauniin puupenkin kuin ison pyöreän kivenkin. Puutarhassa menossa mukana on tietysti oma perhe ja ystävät. 🙂

 123. Puutarha, jossa olisi marjapensaita, hedelmäpuita, vihannesmaa. Luonnontilaista niittyä. Kauniita kukkaistutuksia. Tilaa olla, rentoutua, viettää aikaa.

 124. Unelmapuutarhassani olisi kasvimaa, omenapuita, marjapensaita + tietysti paljon kauniita kukkia.

 125. Unelmien puutarhani on ehdottomasti sellainen, joka olisi minun ikioma. Hieman viettävä rinnetontti, paljon omena-, kirsikka- ja luumupuita, marjapensaita sekä runsaasti kukkia. Kasvimaa ja aluetta rajaavat luonnonkukkaniitty kuuluisi myös haaveisiini.
  Iloista kevättä!

 126. Mun unelmapuutarha olisi pieni ja söpö. Sellainen, jota jaksaisi kunnolla hoitaa. Siellä pitäisi olla tilaa perunoille ja yrteille, punajuurille ja sipuleille. Omenapuu ja luumupuu olisivat myös ehdottomia. Hyötykasvipainotteinen siis. Haluaisin sinne myös pioneja ja pihlajan. Nyt kun aloin näitä luettelemaan, niin ei se varmaan olisikan niin pieni……….

 127. Unelmapihani/-puutarhani.. isoja vaaleanpunaisia pioneita, pari rautatieomenapuuta, luonnonkiviaitaa ja pari herukka- ja marjapensasta. Kivettyjä polkuja ja sammalta sekä riippukeinu kaiken ihanuuden keskellä. Katseilta suojassa, ja kohtuu helposti hoidettava.

 128. Ennen en ollut kovinkaan kiinnostunut puutarhanhoidosta tai ylipäänsä tulevan kotini pihan suunnittelusta, mutta äitini innokkaana puutarhan hoitajana sai minutkin kiinnostumaan myös pihasta. Itse rakastan kaikkea yksinkertaista ja helppohoitoista, joten unelmapihalleni haluaisin laajan nurmialueen sekä muutamia pensaita ja havupuita. Pidän kovasti myös japanilaishenkisistä puutarhoista hiekka-/kivialueineen, joten sellainenkin on vielä harkinnassa. Ja kesäisin halaisin ehdottomasti kukkia ruukkuihin. Tosin saa nähdä miten niille kävisi, sillä en vielä ole mikään viherpeukalo 🙂

 129. Kiviä, vihreää, kukat vain ruukuissa. Simppelisti ja tyylikkäästi.

 130. Unelma puutarha olisi runsas, jopa ylikasvanut, hiukan villiintynyt. Omenapuita, vadelmia, mansikoita… Kasvihuone, jossa paljon auringon lämmittämiä tomaatteja. Siinä ne perusasiat 🙂

 131. Unelmieni pihassa olisi lapsille runsaasti leikkitilaa ja suuri terassi. Valkokukkaiset kukat ruukuissa ja kivikkopuutarhaa. Katseen vangitsijana sateenvarjojalava. Less is more -periaatteella koko piha 🙂

 132. Unelmapuutarhani koostuisi ihanan pehmeästä vihreästä nurmikosta ja kauniista kukkaistutuksista. Pari vanhaa lehtipuuta. Vähemmän on kuitenkin tässäkin enemmän.

 133. Unelmien puutarhani on sellainen vanhan ajan omenapuutarha, jossa puiden katveessa on mukava lukea 🙂

 134. Unelmien puutarhassa pitää ehdottomasti olla hyötykasveja joista voi nauttia läpi kesän. Kekkilän laatikoista, omenapuutelineistä ja kivistä saa todella kauniin puutarhan…. työapuna käyttäisin tietysti hienoja Fiskars-välineitä…. Kesä kesä tule jo…. =))))

 135. Unelmapuutarhassani olisi iso kasvimaa/kasvihuone ja paljon hyötykasveja, joista saisi sitten talven varalle marjoja, hilloja ja muita herkkuja 🙂 Lisäksi saisi olla paljon kukkia!

 136. unelmien puutarha olisi helppohoitoinen, lapsilla olisi tilaa leikkiä. siellä olisi kaunis leikkimökki, isoja/vanhoja omenapuita, jonka oksalle voisi ripustaa keinun lapsille. Pihasta löytyisi kauniita valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia, jotka kukkisivat vuorotellen keväästä aina syksyyn saakka. pihanperällä olisi pihasauna ja ihana vanha aitta, jossa saisi säilyttää ruohonleikkurit ym. 🙂

 137. Unelmieni puutarhassa on kiviasetelmia, isoja luonnonkiviä, aitoja havuja sekä muutamia valkokukkaisia pensaita ja pari omenapuuta.

 138. Puutarhani tulisi olla vanhan talomme henkeen sopiva,perinnekasveineen ja rakennelmineen. Pihamme on suuri, turha siis toivoa, että se olisi myös helppohoitoinen. Alku tälle toiveelle on jo olemassa, onnea ja jaksamista vaan meille, että jaksamme urakan loppuun!

 139. Kiva arvonta!
  Unelmapuutarha: helppohoitoinen, suht runsas kuitenkin ikivihreillä ja havuilla, liuskekiveä, kiviä, muutama vaahtera ehdottomasti ja tilaa lasten leikeille ja hiekkalaatikolle, noh kohta sitä ei enää tarvitse… 🙂 Runsaasti kukkia ruukkuihin. Ja tietenkin unelmapuutarhassa paistaa aurinko usein!

 140. Toivon, että vanhan tonttimme piha selkeytyisi ja yksinkertaistuisi vuosien saatossa…

  -Josefina

 141. Hei, unelmien piha ja puutarha olisi selkeästi rajattu. Sopivasti kukkia ja istutuksia(alppiruusuja, kuunliljoja, tuijia) kunnon terassit ja kiviä. Sitä lähdetään keväällä rakentamaan…

 142. Unelmieni piha olisi tasapainottelua kivien, laatoituksen, istutusten ja luonnontilaan jätetyn pihan välillä. Tärkeätä on myös helppohoitoisuus mutta unohtamatta näyttävyyttä.

 143. Unelmapuutarhani olisi täynnä hedelmäpuita ja hyötykasveja, joista lapset (ja aikuiset)saisivat nauttia hyvillä mielin. Myös koko kauden keväästä syksyyn eri aikaan kukkiavia värikkäitä kukkia. Ja tämä kaikki tietty mahdollisimman helppohoitoisena 😉 siksi taitaa jäädä unelmaksi.

 144. Unelmapuutarhan tai oikeastaan unelmapihan ainekset löytyy, kun vaan ovesta menee ulos!:) Viime lokakuussa ostetun talon piha on ihana. Omenapuita, kirsikkapuita, viinimarja-, karviais- ja vadelmapensaita.. Pihasauna, kaivo, vanha tammi ja kuusia. Mitään kukkapenkkejä en halua ainakaan vielä. Korkeintaan joku pensaan tapainen, jossa on kukkia.

 145. Meillä unelmapuutarha on vielä ajatustasolla. Kohta aletaan taloa rakentamaan. Siihen on suunniteltu sihasauna ja nuotiopaikka. Meiltä myös löytyy vanha kaivo pihasta, josta voi ainakin kasteluvetta ottaa. Unelmapuutarhasta pitäisi löytyä myös pieni kasvimaa, leikkipaikka lapsille, omenapuita, kirsikkapuita, lumipalloheisi…loputon lista..:) Tietenkin tietynvärisiä kukkia pitää olla, mutta kohtuudella. Yleensä pihan täytyisi olla helppohoitoinen ja sellainen, että siellä myös lapsetkin saavat telmiä vapaasti.

 146. unelmapuutarhani olisi sellainen, jossa kasvaisi kaikkea mahdollista ja kesäisin saisi kaiken ruuan omasta maasta 🙂

 147. Unelmien puutarha on valoisa ja siellä on paljon omppupuita, mutta kuitenkin riittävästi tilaa suurelle pöydälle ja kesäjuhlille:) Pihasauna olisi ihana sekä oma kasvimaa.

 148. Unelmieni puutarhassa olisi kookas terassi ja paljon erikorkuisia ruukkuja. Pihalla olisi muutama omenapuu ja selkeä istutusalue. Myös pienen yrttilaatikon ottaisin mielelläni hoidettavakseni.

  Ensi kesänä alkaa meidän unelmien puutarhan suunnittelu ja toteutus! Kivaa ja haastavaa:)

  Terv. AnuT.

 149. Haaveissani olisi helppohoitoinen kivi-havukasvi piha. Nurmikkoa, pensaita tai perennoja en haluaisi pihaani ollenkaan. Väriksi ja piristeeksi kausikukkia ruukkuihin.

  Minna J (Espoo)

 150. Minun unelmapuutarhassani olisi soliseva puro, jossa vesi virtaa pyöreiden kivien lomassa. Ja tietysti ympärillä olisi paljonpaljon erilaisia kuunliljoja, lempi(puutarha)kasvejani. Ja tietysti oma kasvimaa pitäisi olla myös.

 151. Unelmieni pihalla on valtavasti kukkivia pensaita ja kasveja, Kekkilän Vihervaja tai Vihervitriini tomaatteja ja yrttejä varten, kasvimaa, omenapuita ja marjapensaita, tuijia ja sitä Terijoen salavaa :). Tarpeeksi iso terassi, joka kiertäisi ainakin osan taloa ja runsaasti kukkia ruukuissa. Tällainen piha minulla melkein jo onkin, kasvihuonetta tai vihervitriiniä lukuun ottamatta! Mutta puutarhahan ei ole koskaan valmis…

 152. Tällaisille olisi niin tarvetta. Unelmapuutarhassa paljon tilaa, muutamia ryhmiteltyjä istutuksia, vähän kiviä ja omenapuu, vaahteroita. Mutta erityisesti tilaa nurmikentällä :).

 153. Pingback: Lomafiiliksissä | Valkoinen Harmaja

 154. Unelmapuutarhani olisi japanilaishenkinen piha, jossa syksyllä ruska loistaisi ja sammaleet viheriöisivät. En niinkään kaipaa hyötypuutarhaa, kuin kauneutta. Ympäri vuoden.

 155. Unelmapuutarhassani olisi paljon hyötykasveja; yrttejä, hedelmäpuita ja vihanneksia. Se olisi myös helppohoitoinen.

 156. Unelma puutarhani on helppohoitoinen jossa kuitenkin on suojaa antavia ja kauniita kukkia ja kasveja. Myös kirsikka- ja omenapuita saisi olla. Iso terassi johon saa kivasti mahtumaan kunnon kalusteet, grillin ja muuta tarpeellista.

 157. Arvonnassa mukana ! Unelmapuutarhani on kompakti sekoitus sekä katettua terassia, kasvimaata, marjapensaita ja omenapuita sekä pihanurmikkoa. Unelmapuutarhani syreenipuskan siimeksessä juodaan iltapäiväkahvit ja elokuun lämpiminä ja pimeinä iltoina ripustetaan omenapuun oksille monivärisetlyhdyt valaisemaan rapukekkereitä ystävien kesken.

 158. Puita, pensaita, marjoja, vettä, mieluiten rantanäkymä, piilossa katseilta. Suoralinjainen istuinryhmä. Jättiruukkuja kukille. Riippumatto!!

 159. Unelmapuutarha olisi rönsyilevä ja täynnä hyötykasveja: ainakin omenapuu, karviaispensas, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaattia ja paljon yrttejä. Ehkäpä pari auringonkukkaakin. Tilaa pöydälle ja parille tuolille. Aika klassista, mutta kun tykkään.

 160. Minun unelmapuutarha on ehdottomasti japanilainen puutarha! Paljon havukasveja ja kiviä! Sen toteutus on ehkä sitten joskus, kun lapsukaiset ovat isompia! 🙂

 161. Unelmieni puutarhassa on nurmikkoa jossa lapset saavat telmiä, ihania kukkivia pensaita selkeinä istutusalueina. Lempparikasvi on lumipalloheisi!

 162. Unelma puutarha ois helppo hoitoinen (onkohan semmosia:)) Paljon nurmikkoa, omenapuita, lumipalloheisejä, kauniisti kukkivia kukkia. Kesällä pääsen sitä mahdollisesti toteuttaan, joten välineitä tarvitaan! 🙂

  -Anni-

 163. Unelmien puutarha olisi kaunis ja toimiva jokaisena vuodenaikana. Haastetta löytyy 🙂

  – Laura –

 164. Meidän unelmien piha olisi yksinkertainen ja kaunis.
  Paljon laatoitusta, iso terassi, kivikkokukkapenkkejä, ruusupensaita ja tuijia sekä yrttipenkki ja perunamaa. 😀
  Ja pitäisihän siellä toki olla leikkimökki sekä tilaa riippukeinulle.
  Moderneja valaisimia ja kivisiä veistoksia/isoja luonnonkiviä.

 165. Meillä taitaa olla sama projekti edessa, joten työkalut tulisivat tarpeen! Unelmien piha tulee olemaan yksinkertaisen kaunis…ison terassin ympärille paljon laattaa, pensaita pihan rajalle, isoja ruukkuja johon puita ja isoja kasveja, puiset laatikot kasvimaille…odotan kesää että päästään töihin!

 166. Unelmapuutarhassani on kiviä, tuijia, pihakiviä, isoja perennaryhmiä,pensaita, kesäkukkia ruukuissa ….selkeitä linjoja
  -ruuturaita-

 167. Unelmapuutarhani on omani: juuri sopivan kokoinen. Vielä kun istutan muutaman kirsikkapuun ja vedelmapensaan…

 168. Vielä toistaiseksi asumismuoto on se ettei ole minkäänlaista pihaa, puutarhaa tai parevekettakaan, joten voi haaveilla ihan vapaasti: Unelmien puutarha olisi kattopuutarha kerrostalossa, enemmän tilaa kuin parvekkeella tai terassilla mutta ei mitään valtavia nurmikoita hoidettavana. Johonkin nurkkaukseen kesäkeittiö, tilaa suurelle ruokapöydälle ja katetulle oleskeluryhmälle. Pienenpieni kasvihuone jossa kasvattaa itse salaatteja ja yrttejä. Ehkä jopa pieni mansikkamaa! Suihkulähde, pieniä puita ja pensaita, kukkia ruukuissa, erilaisia kiveyksiä ja puuaidat….

 169. Ihailin viime kesän asuntomessuilla pihaa, jossa oli metsän pohjaa. Se olisi kuin pala metsää omalla pihalla, tosi helppohoitoinen! Lisäksi kiviä ja perennoja. En oikein tykkää nurmikonleikkuusta. 🙂

 170. Villi puutarha! Kukkia, marjapensaita, puita. Riippumatto ja nojatuoli lasiverannalla… Tsehovilaisia teekutsuja ensimmaisista silmuista loppukesaan lampimiin ja tummiin iltoihin saakka!

 171. Tämä on helppo: unelmapuutarhani olisi täynnä pioneita, muutama lumipalloheisi, ehkä jotain muita pensaita ja ehdottomasti hyvinvoiva, tuuhea nurmikko. Kaiken kruunaisi valkoinen, pitsikoristeinen leikkimökki jossain pihan laidalla!

 172. Unelma puutarha olisi runsas ja suuri. (Oma puutarhuri tietenkin erikseen :)) Puutarha olisi myös sellainen, että ensi vilkaisulla ei tietäisi mitä kaikkea se sisältää.

 173. Täydellinen puutarhani muodostuu kohtuullisen kokoisesta, erityisen vihreästä ja viimeisen päälle leikatusta nurmesta, siististi rajatuista kulkukäytävistä ja kahdesta omenapuusta. Siihen tulossa täydennyksenä vielä moderni grillikota tulevana kesänä – siinä sen on, meidän piha 🙂 Siis periaatteella ”mitä vähempi elementtejä, sen parempi”!

 174. Minun unelmieni puutarhassa olisi läjäpäin kauniisti kukkivia ja tuoksuvia puita ja kukkasia, jokainen niistä olisi parhaimmillaan eri aikaan- niinpä koko kesän ajan saisi nauttia niistä 🙂

 175. Minun unelmapuutarhani olisi sellainen salaperäinen, mikä ei heti ensisilmäyksellä paljastaisi kaikkea mahdollista. Helppohoitoinen, vihreä, runsas, palloilutilaa lapsille sekä pieni hytötypuutarha.

 176. Unelmieni puutarhassa on syvän vihreä ruoho, missä olisi kauniit kivipolut vapaasti mutkittelemassa.
  Keväisin kukkisivat kirsikkapuut valkoisin ja vaaleanpunaisin kukin. Keväällä tulisivat ylös myös valkoiset ja mustat tulppaaniröykkiöt.
  Piha olisi aidattu valkoisilla syreenipensailla.
  Keittiön ikkunan alla olisi pari istutuslaatikkoa jossa yrttejä, mansikoita ja kurkkuja.
  Pihan perällä olisi kompostori. Niin ja pensasmustikoita pitäisi myös olla muutama.
  Syksyisin lumipalloheisin tai syyshortensian valkoiset raskaat kukat kukkisivat.
  Toivottavasti pääsen toteuttamaan unelmieni pihaa muutaman kuukauden kuluttua.
  Viime syksynä istutin monta sataa tulppaanisipulia, joten niitä odotan kovasti. Ja sitten kevät ja kesä jatkuu pensaiden ja kirsikkapuiden istuttamisella!
  Terkkuja!

 177. Unelma puutarhassani olisi omenapuita, kukkia ja kasvimaa. Suojaisa ja rauhallinen keidas, missä voisi viettää tunnelmallisisa kesäiltoja 🙂

 178. Unelmieni puutarha: tyylikäs, yksinkertainen, näyttävä, helppohoitoinen. OIkeastaan sellainen, että se melkein osaisi hoitaa itse itsensä ja minä saisin keskittyä vain sen ihailuun 🙂

 179. Joskus vielä minun puutarhassani on pelkästään kaikki valkoiset, koko kesän kukkivat, ilman tukea pystyssä pysyvät perennat :-). Puutarhan ei missään nimessä tarvitse olla helppohoitoinen, parasta siinä on juuri kaivaminen ja kitkeminen. Onneksi vuodesta toiseen rikkaruohot talvehtivat erittäin hyvin. Haha!

 180. Itse asiassa uuden pihan laitto ajankohtainen nyt kesällä. Haavalinen pelkistetyn kauniista pihasta. Kiviä tuomassa harmaata ja jotain ihania valkosia kukkia ja pensaita..

 181. Unelmapuutarhani on kaksiajakoinen unelma -rakastan olla runsaassa pihassa, mutta toisaalta pidän helppohoitoisesta ja selkeästä kokonaisuudesta. Pidän paljon valkoisista kukkivista puista, omena- ja kirsikka sekä pioneista, pieni yrttitarha on helppo ja toisaalta ihanan käytännöllinen.

  Toivottavasti saisin nuo Fiskarsit mukaan unelmani toteuttamiseen. Yksi unelma toteutui, kun pihallamme kasvaa nyt hevoskastanja!

  Kiitos blogistasi

 182. Meillä on aika uusi talo ja puutarha, joten se on onneksi aika lähellä unelmaani: helppohoitoista soraa, kiviä ja havuja japanilaiseen tyyliin, mutta myös jotain kaunista kukkivaa sekä muutamia lehtipuita (pilvikirsikka on suosikkini). Marjapensaat sekä omena- ja päärynääpuut ilostuttavat loppukesällä ja lähitulevaisuudessa toivoisin saavani aikaiseksi myös pienen kasvimaan.

 183. Unelmieni puutarha on tietysti helppohoitoinen ja sopii ympäristöönsä. Havuista pidän, samoin kuin isoista luonnon kivistä, osa pihasta saa olla metsäpohjalla. Isot ja runsaat kukkapenkit – ei kiitos. Hyötykasveja saisi olla mahdollisimman paljon- salaatit ja yrtit laatikoihin. Ja tietysti lapsille tilaa touhuta, pihan pitää olla sellainen, että siellä saa leikkiä vapaasti!

 184. Unelmieni puutarha sisältäisi sopivassa suhteessa vähän kaikkea eli ikivihreitä kasveja, luonnonkiviä sekä kerroksellisuutta köynnöskasvien ja perennojen avulla. Kukkien värit pitäisin mahd. yhtenäisinä. Haluisin sinne hyötykasveja kuten vihanneksia ja yrttejä sekä mielellään Kekkilän kasvi/viherhuonemökin. Puutarhani olisi aika selkeä, mutta silti salaperäinen.

 185. Unelmieni puutarha on helppohoitoinen ja rento ja siellä ei ole lehtokotiloita!! Siellä voisi olla pienen pieni kasvimaa hyötykasveille ja lisäksi perennoja. Myös miellyttävä oleilu- ja grillauspaikka olisi ihana :)!

 186. Mielikuvani unelmieni puutarhasta on selkeä, olenhan saanut mielessäni ahertaa siellä jo kahden vuoden ajan:

  -tontin kolmella sivulla olisi marja-aroniasta aita. Neljännellä sivulla olisi sitten vuorotellen punaviinimarja- ja mustaviinimarjapensaita

  -pihalla olisi hyvä olla pieni hyötypuutarha, vaikka yksi istutuslaatikollinen salaatteja, porkkanaa, hernettä, reitiisiä… Ja kaksi laatikollista mansikkaa, lempimarjaani

  -voisin haluta myös yhden kukkapenkin, josta jaksaisin pitää todella hyvää huolta. Siinä voisi olla vaikka sinisiä, valkoisia ja oransseja kukkia

  -mielestäni terassit ovat olennainen osa pihaa. Niitä olisi kiva olla kaksi: toinen talon aurinkoisella puolella ja toinen varjon puolella

  -myös arjen askareita helpottamaan pihalla olisi hyvä olla pieni vaja ja totta kai pyykinkuivausteline ja mattojen tamppausteline

  terveisin

  Sanna

 187. Unelmien puutarhassani kukkisi aina kauniita värikkäitä kukkia.
  Siellä olisi kaunis puutarhakalusto lehtevän puun suojissa.. Muuten pihalla saisi olla
  Paljon luonnon omia elementtejä, kiviä, kalliota ja puita.

 188. Unelmien puutarhani olisi sen kokoinen, että sinne mahtuisi vähän kaikkea: pari omenapuuta, marjapensaita ja ehdottomasti pieni kasvimaa. Myös pieni kukkapenkki täytyisi olla väriä tuomaan ja terassille sitten kukkaruukkuja enemmän 🙂

 189. Unelmapuutarha: helppohoitoinen, aina siisti pelkistetty puutarha, kasveja ruukuissa, yrttejä, suuri ruokailuryhmä, grilli ja hyvää seuraa 🙂

 190. Unelmapuutarhassani on omenapuu ja pari marjapensasta, mansikkamaa ja nurmikkoa lasten leikkejä varten. Lisäksi pieni, helppohoitoinen kukkapenkki.

 191. Omenapuita ja eri aikaan kukkivia kukkia, enimmäkseen perennoja. Ja helppohoitoinen tietty…

  Jossu

 192. Minun unelmapuutarhassani on paljon kauniita kukkia, hedelmäpuita, marjapensaita ja pieni kasvimaa. Nyt kasvatan tomaatit ja kurkut lämpimällä seinustalla, mutta kasvihuone olisi ihana. Unelmapuutarhassa pitäisi olla paljon aurinkoa, mutta myös varjoa. Ja paljon, paljon ihania tuoksuja!

 193. Me ollaan juuri rakentamassa 1,5 kerroksista Kannustalo Auroraa, ja unelmissani jo näen tulevan pihamme: Isoilla kivilohkareilla pengerretty piha, sopivasti nurmikkoa ja hiekka-alueita, omenapuita ja valkoisena kukkivia syreenipensaita. Ja metsämansikoita leikkimökin reunaan.

 194. Jaahas, aika paha alkaa luettelee unelmien pihaa.. ü Kun ei ole ihan selvillä itsellekään. Pihaprojekti kesken.. Pihalla tulisi olla jonkin verran suojaa. Atriumpiha olis ihana ja sit lisäks tavallinen taloa ympäröivä. Pihalla olisi melko paljon luonnon puita: mäntyjä ehkä eniten ja sit lehtipuita, kuten koivuja, haapoja. Tontin laidalla voisi olla ihana vanha känkkärä vaahtera ja siitä roikkuisi keinu. Nurmikko ehdottomasti puiden lomassa. Hyötypuutarhaa reilusti ja aikaa myös sen hoitamiseen.ü Kivat terassit kesäkeittiöineen. Kukkia sekä ruukuissa että jotain monivuotisia tarkoin harkituissa paikoissa. Katotaan 20 vuoden päästä.. ü

 195. Unelmapuutarhani olisi mahdollisimman monimuotoinen ja luonnonmukainen. Kallioita, niittykukkien aluieta, luonnonkasveja, isoja puita, pieniä piilopaikkoja, tilaa majoille, keinuille, riippumatoille..

 196. Mukana kans! Unelmien puutarhassani on mansikoita, marjapensaita sekä omenapuita. Aurinko paistaa puutarhaan, mutta varjopaikkojakin on oltava. Mahdollisimman helppohoitoinen myös.

  Vihertävää peukaloa odotellessa,
  tiinaf

 197. Unelmien puutarha olisi puutaloalueella valkoisella aidalla aidattu kokonaisuus. Vanhoja kasveja ja paljon mukavia paikkoja jonne levittää huopa tai kantaa lukutuoli. Iso säänkestävä pöytä ruokailuun ja fiksu kulkuyhteys sisälle.

 198. Unelmien puutarhassa kasvaa monenlaista hyödyllistä, erityisesti marjoja, mutta on myös tilaa nautiskeluun ja pihapeleihin. Mitään ei tarvitsisi erityisesti varoa, vaan unelmien puutarha kestää ja venyy monenlaiseen touhuun. Sireenejä täytyy toki olla ja muitakin ajallaan tuoksuvia kasveja.

 199. Unelmapuutarhani olisi vehreä, yksinkertaisen kaunis, helppohoitoinen ja suojaisa. Siellä olisi grillikatos, leikkimökki ja omenapuita sekä pieni mäki jossa talvella voisi laskea pulkalla. Lisäksi patio, jossa ihanat loikoilutuolit. Äiti voisi loikoilla ja lukea lehtiä ja katsella kun lapset leikkii idyllisesti omalla pihalla, ja tietty aurinko paistaisi _aina_, just niinkuin lapsuuden kesinäkin.

 200. Minun unelmapuutarhani on kyllä aika lähellä perinteistä englantilaista puutarhaa, paljon ja kaikkea. Toteutus vaan on vielä hyvin keskeneräinen.

 201. Mukavaa olisi saada työkaluja juuri aloitettavan saaressa sijaitsevan ”merellisen puutarhan” aloitukseen.Peukut pystyyn…

 202. Unelmien puutarha on suojaisa piilopaikka, jossa voi huoleti kuljeskella aamuvarhaisella paljasjaloin yöpuvussa aamukahville tai jossa voi ottaa iltapäivänokoset ilman häiriöitä. Ehkä siihen tarvitaan lauta-aita ja portti? Tai riittävän syrjäinen sijainti, mikä puolestaan muuten ei oikein houkuta..

 203. Unelmieni puutarhassa riittäisi puuhaa sekä aikuisille että lapsille. Lapsille olisi tilaa temmeltää ja pelata palloa. Itse taas kaipaan pientä puuhastelua ulkona ollessa, joten puutarhassa tulisi olla marjapensaita, muutama omenapuu ja istutuslaatikoissa pieni kasvimaa. Lisäksi pihalla tulisi olla pensaita ja puita niin, että ne antaisivat suojaa naapureiden katseilta.

 204. Tykkään puutarhassa kivistä ja vedestä, mutta en paikalletuotuna vaan paikalle aikojen alussa asettuneena. Harmi vain, että erityisesti tuo veden läsnäolo nostaa puutarhan hinnan pilviin tai ainakin sijainnin hankalaksi.

 205. Unelmapuutarhani olisi pieni ja helppohoitoinen, suojaisa paratiisi. Omenapuut notkuisivat kypsiä hedelmiä ja pienissä istutuslaatikoissa olisi kasvimaan vihreys. Puutarhan perällä pienehkö ulkosauna ja saunan ulkoseinää vasten pihasuihku, suuri unelmani.

  Kesä-heinäkuun aamuihin tilaisin aamukosteutta nurmelle ja auringon lämpöä. Aamiaisen nauttisin taloni kuistilla, pitkässä yöpaidassani avojaloin. Päiväuneni nukkuisin riippukeinussa unelmoiden. Elokuun iltoihin tilaisin lämpöä ja tähtitaivaan. Saunaiholla hipsisin ulkosuihkuun rakkaani kanssa <3

 206. Unelmapuutarhassani olisi jonkin verran kukkia ja jonkin verran ns. hyötykasveja – sekä silmillä että suulla syötävää, siis! 🙂 Olemme juuri mieheni kanssa ostaneet omakotitalon, johon muutamme parin kuukauden päästä, joten olisi ihanaa päästä kuopsuttelemaan ihka omaa puutarhaa tuliterillä välineillä.

 207. Unelmapihani on helppohoitoinen, valoisa. Ei kukkapenkkejä, vaan selkeitä kokonaisuuksia esim. tuijista. Hedelmäpuita ja herukkapensaita olisi omaksi iloksi. Lapsille haluaisin omat omenapuut (ne tulemmekin istuttamaan pihallemme). Kiitos ihanasta blogista, johon olen hurahtanut.

 208. Unelmapuutarhani olisi rikkaruohoton 😉 …heh.. Pidän tuijista ja perennoista, mutta jossain nurkassa voisi olla monivuotisia sipulikukkia, jotka sitten eri vuodenaikoina ilahduttaisivat väreillään.

 209. Unelmapihani olisi vähän rähjäinen ja vanha, paljon omena- ja muita hedelmäpuita.

 210. Unelmapuutarhani olisi helppohoitoinen, jossa olisi muutama omenapuu, ja kukkapenkkien ja istutusten keskellä puutarhapenkki, jossa voisi nauttia kesästä. Grilli pitää myös ehdottomasti olla.

 211. Unelmieni piha/Puutarha olisi yksinkertaisen selkeä, moderni. Siellä olisi ikivihreää; kuusia talvella tuomaan vihreää, kesällä lehtipuut toisivat siihen kauniin lisänsä. Suuria kiviä, tai kaunis asetelma pyöreistä kivistä tilataideteoksena mikäli piha olisi suuri. hyötykasveina marjapensaita ja omenapuu:) Rakastan kukkia, siksi pihassani olisi monivuotisia kukkia sekä perennoja, yksivuotisia kukkia kauniisti aseteltuna;)(-Niilläkin tarkka paikkansa;)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.