kreetan-tuliaiset-5666

Useimmat meistä toivovat kodin sisustukseen ripauksen kerroksellisuutta. Muistot ja suvussa vuosikaudet kulkeneet esineet ovat tärkeitä ja niitä halutaan mielellään tuoda osaksi sisustusta. Meiltäkin löytyy monia huonekaluja ja pienempiä tavaroita, jotka ovat peräisin lapsuudenkodistani.

Minusta ei kuitenkaan pidä myöskään unohtaa nykyhetkeä, sitä arkea, jota parhaillaan elämme. Sinun arkesi on lapsesi lapsuus – tuossa virkkeessä on vahva viesti. Toivottavasti ne astiat ja huonekalut, joita kotoamme nyt löytyy, löytävät joskus tiensä myös lastemme omaan kotiin ja tuovat muistoja tästä nykyisestä kodistamme.

kreetan-tuliaiset-5668

Tärkeää on myös muistella perheen yhteisiä hetkiä, reissuja ja irtiottoja arjesta. Yhteiset hetket ja reissut jäävät vahvasti mieleen. Muistojen vaalimiseksi on kiva ostaa matkalta jotain pientä kotiin. Matkamuistokrääsän sijaan valitsen kotiintuomisiksi aina jotain mahdollisimman kaunista. Kreetalla ihastuin oliivipuusta tehtyihin astioihin ja sisustusesineisiin. Meille matkasi pieni saippuakulho ja puualusta. Puualustaa aion käyttää koristeena osana sisustusasetelmia, mutta sitä voi yhtä hyvin käyttää myös leivän tai kupin alusena.

kreetan-tuliaiset-5682-2

kreetan-tuliaiset-5692-2

Lapsuuteni ensimmäinen ulkomaanmatka suuntautui juurikin Kreetalle; samoihin maisemiin mihin nyt vein oman perheeni. Muistan kuinka Kreetan pikkuputiikit pursuilivat upeista luonnonpesusienistä – kuten nykyisinkin. Niinpä halusin tuoda tuliaisena kotiin yhden pesusienen. Ehkäpä omat lapsenikin muistavat pesusienet vielä aikuisenakin. Pieni meritähti on myös viehättävä tuliainen.

Matkamuistot tuovat sisustukseen juuri sen pienen ripauksen kerroksellisuutta ja muistoja, mitä sisustukselta usein kaivataan. Kauniit esineet sulautuvat saumattomasti osaksi kodin sisustusta, eikä ulkopuolinen aina välttämättä hoksaa millainen tarina esimerkiksi kauniilla puualustalla saattaa olla. Esineiden muistot aukeavat usein vain niiden omistajilleen.


Translation: My souveniers from Crete.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.