Juttuni tuntuvat pyörivän nyt vahvasti piha-aiheessa. Se on meille nyt vaan niin ajankohtaista. Bongasin viehättävän terassin ihanasta ruotsalaisesta blogista ja päätin jakaa tämän kuvan teidän kanssa. Ihastuin tässä kuvassa etenkin noihin perusbetonilaattoihin. Tuollaisia oli lapsuuteni kodissakin! Ja tuollaisia haluaisin tänne meidänkin pihakäytäville. Simppeliä, ajatonta ja talon henkeen sopivaa. Ja tällaiset peruslaatat taitavat olla aika edullisiakin…

P.S. Meidän leikkimökki tuli tänään! Jee! Kerron siitä tarkemmin huomenna. Olen tänään värkkäillyt teille kasaan erästä spesiaalipostausta. 😉

 

kuva: http://thesuperordinary.se/

Author

21 Comments

 1. Tyylikästä,yksinkertaista ja helppo laittaa. Eikä se edullisuuskaan ole huono asia:). Meidän vanhassa kodissa oli tuollaista vähän pienempänä ja tykkäsin kyllä siitä.

  • Edullisuushan on vain plussaa. 🙂 Mankku osti näitä pienempiä peruslaattoja leikkimökin alle ja katsoin silloin heti, että noitahan voisi käyttää laatoitukseenkin. Sitten näin tämän kuvan ja päätös vahvistui entisestään.

 2. VOIH! olen niin koukussa blogiisi, sen innoittamana selailin Kannustalon talojakin…Enää puuttuu rahat, tontti ja oikea ajankohta;)

  • Niinkö?! Voi kuinka kiva kuulla! 🙂 Minäkin selailen talomalleja silloin tällöin…ihan huvikseni vain. Haaveilu on aina kivaa.

 3. Ihana terassi! Mä olen myös viehättynyt noihin perus-betonilaattoihin, samoin tykkään kovasti niistä Kekkilän Askelpolku-pyöreistä betonilaatoista. En millään malttaisi odottaa että mekin päästäisiin vihdoin pihatöihin…
  Hauskaa tulevaa viikonloppua!

  • Samoista jutuista tykätään! 🙂 Kyllä tekin kohta pääsette pihahommiin. Se on niin kivaa! Hyvää viikonloppua sinnekin. 🙂

 4. Sellaista vain, et ei ollenkaan haittaa et on piha-aiheita. Erittäin ajankohtaista myös täällä. ü Kun saatte pihaa edistymään, niin laita vain lisää kuvia. ü Odotan leikkimökkipostausta myös mielenkiinnolla.

  • Ok, mukava kuulla. Täällä ois jo pihantekokuvia jemmassa…kunhan vain ehdin kirjoitella juttua. 🙂 Ja leikkimökin valmistumisestakin saatte varmasti kuulla lisää.

 5. Mä olisin halunnut niin laittaa myös meidän pihaan tuollaista simppeliä laattaa mutta mies sanoi että äkkiä ne lähtee roudan mukana liikenteeseen ja kohta ei oo kivannäköiset kun eivät ole enään suorassa. Joten olen kyllä tyytyväinen meidän pikkukivikäytäviin.

  Jännityksellä ootellaan leikkimökkipostausta, tänään pääsen maalaamaan omaa leikkitaloamme.

  • Niin joo, tuo routimisasiakin pitää ottaa huomioon. Höh! Miksi kaikki menee aina niin vaikeaksi…?

   Leikkimökistä tulen kirjoittelemaan varmasti, sillä siinä on kuitenkin vielä niin paljon hommaa, vaikka itse mökki pystyssä jo onkin.

 6. Oikein hyvä, että kirjoitat niistä aiheista, jotka ovat teille/sinulle ajankohtaisia! Siksihän luen blogia, enkä sisustuslehteä tai vastaavaa 🙂

  • Juu, niin aion tehdäkin. Blogia pitää tehdä fiilispohjalta – ei sitä kauheasti voi suunnitella.

 7. madamoiselle Reply

  Heippa!
  Käyn täällä päivittäin ja myös sisustusblogi.fi sivustolla, jossa välillä vierailet. Sksipä kysynkin onko sinulla tietoa, miksei sivuille ole pitkään aikaan tullut uusia juttuja? =)

  • En valitettavasti osaa vastata tuohon kysymykseen. Viime syksynä olin siellä hetken vierailevana bloggaajana, mutta aikani ei millään riittänyt kahteen blogiin. Kannattaa etsiä sivustolta heidän mailiosoitteensa ja kysäistä asiasta.

 8. Just tuollaista laattaa pyysin minäkin siihen pihasuunnitelmaan. Terasseja jatketaan noilla laatoilla niin, että saatiin nurmikkoa vähän vähemmäksi.

  Onko teillä Suvi sellainen robottiruohonleikkuri vai minkälainen? Kaverit suosittelivat tuota ensinmainittua ja haluaisin nähdä sellaisesta isompia kuvia.

  Aurinkoista viikonloppua!

  • Kattelinkin, että teidän pihasuunnitelma näyttää tosi kivalta. 🙂

   Meillä on ihan normaali ruohonleikkuri. En enää muista merkkiä, kun se on Vaasasta muuton jälkeen ollut varastossa. Ruohonleikkaaminen on ihan kivaa ja samalla saa vähän liikuntaakin. Ja toisaalta, ei tämä meidän tontti ole niin iso, että kannattaisi ostaa robotti. 🙂

   Aurinkoa sinnekin!

 9. Jee! Lisää vaan näitä pihapostauksia! Meillä kaivinkone tasoitti eilen vihdoin pihan ja nyt sitten täällä tumpelot pähkäilevät, mitä tehtäis. (Meidän ja koko kadun lapset ovat juosseet mullassa koko päivän paljain varpain?!) Tuo perusbetonilaatta meilläkin silmää miellyttää ja hintakin on vain plussaa.

  • Kiva kuulla, että pihapostaukset kiinnostaa. Kyllähän niitä on tulossa, kun se osuus on vielä niin kesken. 🙂
   Tsemppiä sinne pihapuuhiin! Olisikin ihanaa juoksennella pehmeässä mullassa. 🙂

 10. Lintunen tipunen Reply

  Olen sitä sukupolvea, että meillä oli jo 15 vuotta sementtilaatat terassina.Olin IKI onnellinen, kun terassi 5 v sitten muutettiin puuterassiksi. Sille on ihana astella aamuisinkin paljain varpain, se on aina lämmin ja pehmeä, toisin kuin sementti, aina kylmä ja hiekkaisen tuntuinen. Peremmällä pihalla meillä on Kekkilän pyöreitä sementtilaattoja ja siellä ne ovat tosi kivoja.

  • Hyvä pointti! 🙂 Meilläkin on terassit puuta (siperian lehtikuusta), mutta kulkuväylille ajateltiin peruslaattaa. Tulee halvemmaksi kuin, että laittaisi terassilankusta kaiken.

 11. Hei!

  Lueskelin tätä sinun ihanaa blogia…
  Pakko oli kommentoida retromodernin kirjoitusta, jossa tuli ilmi että laatat lähtisi roudan mukana liikenteeseen. Toi ei pidä paikaansa. Jos pihalle laitetaan mitä tahansa kiveystä, pohjat täytyy tehdä kunnolla ja ottaa huomioon alueen maaperä. Jos epäilee omia taitoja pohjien teon suhteen, kannattaa kääntyä jonkin ammattifirman puoleen ja HUOM ammattilaisen! Jos pohjia ei tee kunnolla, näkee työn tuloksen jo seuraavana keväänä viimeistään. Pohjien osuus voi olla yllätävän suuri koko pihan budjetista.
  Tuota haluamaasi laattaa laitetaan aika paljon varsinkin uudiskohteisiin. Nyt on vallalla selkeä ja moderni aika kaiken rakentamisen suhteen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.