Pärekorit ovat olleet kovin pop jo jonkin aikaa. Näyttää niin kivalta, kun moderniin sisustukseen yhdistää jotain hyvin perinteistä ja käsintehtyä. Yllätyin tänään, kun poikkesin Anttilassa ja näin siellä pärekoreja ale-laarissa. Piti napata yksi mukaan. Hinta oli pikkuisen vajaa kuusi euroa. En vielä ole päättänyt mitä tuossa säilytän, mutta kyllä sille käyttöä löytyy. Nurkissa lojuu aina kaikenlaista sekalaista pikkuroinaa, mikä tarvitsee säilytystä.

Viime kesänä kirjoitin ”Juthbackan kirppistaivas -postauksessa” Juthbackan markkinoilta ostamastamme isosta pärekorista, jota kaavailin pyykkikoriksi. Se oli siihen tarkoitukseen kuitenkin aivan liian tikkuinen. Kori päätyi sitten meidän saunatupaan polttopuiden säilytykseen ja onkin sopinut siihen tehtävään täydellisesti.

Onko teillä pärekoreja?

Author

18 Comments

 1. löytyy kuusi jos oikein muistan, isoin on isomummoni vanha pyykkivakka ja se on olohuoneen komeron päällä kätkien naamiaisjuttuja sisäänsä, takan vieressä on kirpparilta löytynyt kori puille. Työpöydällä on kaksi pärelokerikkoa laskuille ja muille papereille. Toinen on isältäni ja toinen kirpparilöytö. Lisäksi pari pikkuisempaa joista toisessa kyniä ja toinen maljakkomallinen on koristeena. Enempää ei tällä tietoa ole tulemassa, liika on liikaa 😀

 2. Oi kun on kivan näköinen, en tiennytkään että niitä on tuollaisia pienempiäkin! Sopii kyllä teidän tyyliseen sisustukseen tosi hyvin tuomaan kontrastia.

  • Minä tykkään myös! Meidän tytöllä on tuotakin vielä pienempi ”pärekori”, mutta se on tehty muovista. Hänen piti saada se viime kesänä sieltä Juthbackan markkinoilta. Ja tietenkin se on vaaleanpunainen. 🙂

  • Meidän seinäkello on Kriptonite-merkkinen. Kulkenut mukana ihan ensimmäisestä omasta kodistani saakka. 🙂

 3. Silitettävälle pyykille löytyy isoisäni tekemä pärekori sekä ulkokäytössä on iso ”pahnakori”, johon on kätevä heitellä rikkaruohot yms. tai kantaa puita sisään. Tämä isompikin kori on isoisäni tekemä.

 4. Itse en kauheasti noista pärekoreista innostu, mutta tuo kuva on ihan täydellisen kaunis <3

  • Juu, eihän ne varmastikaan kaikkien mieleen ole. Kiva jos kuva miellyttää. Äkkiä sen vain räpsäisin ja jälkeenpäin katsoin, että olisi voinut siirtää koria vähän lähemmäs lyhtyä. Mutta ei se ole niin tarkkaa. 😉

 5. Makin tykkaan parekoreista ja mulla onkin pari aidilta ja tadilta perittya sellaista. Ovat kovin rakkaita mulle ja nain ulkomailla asuessa jotenkin kivasti muistuttavat mua ihanasta koti-Suomesta.

 6. Hei! Mahtava vinkki, kiitos! Olen juurikin pähkinyt, miten säilöisin takkapuita ensi talvena. Pärekorihan olisi aivan oiva vaihtoehto.

  • Kiva jos tästä oli vinkkiä! 🙂 Polttopuiden säilytykseen pärekori on kyllä tosi hyvä.

  • Oli kyllä niin söpis, että piti napata mukaan. 🙂 Vähän huteraa tekoa kyllä tuntuu olevan, mutta ehkä se kestää meidän menossa.

 7. Onpas ihana kuva 🙂
  Meidän perhe tykkää pärekoreista! Takan edestä löytyy pärekori, sillä myöskin kannetaan halot sisälle. Ensiksi ostettiin Oulun makasiineilta isompikin malli mutta siihen tulee jo enenpänsä painoa jos sen lataa täyteen joten se on ollut rokulissa jonkin aikaa. Sipuleita säilytän pienessä pärekorissa 🙂

  • Kiva kuulla. 🙂 Kovin suuri pärekori tulee varmasti painavaksi haloista…ehkä keksitte sille jotain toista käyttöä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.