Päätin kokeilla onneani oliivipuun kanssa. Ensimmäinen oliivipuu minulla oli reilu pari vuotta sitten, eikä sen taival ollut kovin pitkä. Nyt ostin suuremman yksilön, jonka laitoin meidän terassille, mihin aurinkoisena päivänä porottaa oikein kunnolla.

oliivipuu_terassilla

oliivipuu_puppy

eames_artek_tyyny

oliivipuu_ulkona

oliivipuu_3

Sisäpuolellakin tein pienenpientä entrausta, kun siirsin sivupöytää lähemmäs sohvia, jolloin oliivipuu näkyy ulkoa myös sisälle. Paitsi että nyt voin ihailla oliivipuuta myös sisällä ollessani, niin ehkä muistan kastella sitä useammin kun se on näköetäisyydellä.

Ajattelin ostaa kesäkukiksi amppeleita, joita ripustan roikkumaan terassi-ikkunoiden eteen, jotta niistäkin voi nauttia sekä sisällä että ulkona. Viime viikonloppuna oli niin kova tuuli, että lykkäsin vielä kesäkukkien hankintaa. Ostin vain tämän oliivipuun, suuren hortensian sekä yhden puksipuun – kyllä nekin piristivät terassien ilmettä kovasti.

Translation: I decided to try my luck with an olive tree. I did not manage to keep alive the one I had before for more than a few months.This time I placed the olive tree in a sunny spot on our terrace, where I can admire it from the inside also. This way I’ll hopefully remember to water it often enough.

Author

16 Comments

 1. Olisi kiva nähdä sun amppelit, koska olen ne mieltänyt vähän vanhanaikaisiksi ja nyt vähän on alkanut tänä keväänä kiinnostamaan kokeilla itsekin jotain modernia amppelia…postausta siis odotellaan!

  • Minä tykkään aika mummomaisista puutarhoista ja kesäkukista. 😀 Minusta ne tuovat tosi kivaa kontrastia moderniin taloon – antavat kodikasta fiilistä. Juuri tänään kuvailin amppeleitani ulkoapäin, joten tulossa on blogiinkin tarkempaa sepustusta. Amppelit kehiin vaan! 🙂

 2. Kaunis sun oliivipuu – ja sillä on vielä lehdetkin ; ) Pari viikkoa sitten ostin kans oliivipuun, ihan ensimmäistä kertaa. Se oli kyllä kaunis ja tuuhea, mutta nyt parin päivän aikana on pudottanut melkein kaikki lehdet. Kukinnot varisivat jo aikaisemmin. Mitäköhän sille on tapahtunut… Luin kyllä jostain, että jos/kun talvella tiputtaa lehdet, niin silti oliivipuu alkaa taas keväällä vihertää. Saapas nähdä miten käy 😀

  • Juu, onhan tuolla vielä lehdet. 😀
   Voi että, onpa köpelösti käynyt sinun oliivipuulle! Älä luovuta vielä – jospa se virkoaa! Pidän peukkuja! 🙂

 3. Mulla on ollut oliivipuu terassilla jo melkein kuukauden ja jakselee oikein mainiosti?! ..Mitäköhän olen vahingossa tehnyt oikein sen kanssa 😀

 4. Oliivipuu on periaatteessa tosi helppo, etenkin ulkona. Se kestää pakkasta jopa kymmeneen asteeseen saakka, näin kukkakauppias sanoi minulle ja tosiaan, meidän oliivipuu oli vielä tosi pitkälle syksyyn ulkona ja viihtyi hyvin myös pikkupakkasissa. Se kupsahti vasta kun toimme sen talveksi sisälle. Joten talven säilytys on oliivipuun tuho useimmiten. Mutta ainahan voi ostaa keväisin uuden, eivät ole kovin kalliita. Mutta hyvin voit jo pitää oliivipuuta ulkona, tällaisessa säässä se viihtyy tosi hyvin. Muistat vaan kastelun niin varmasti helppohoitoinen. <3

  • Muistelinkin teidän upeaa oliivipuuta. Sehän oli tosi iso!
   Yritän nyt tosissani pitää tuosta huolta ja kastella. Jostain luin, että sen pitää antaa pikkuisen kuivahtaa ennen kuin kastelee taas. Pitääköhän sitä lannoittaa…?

 5. Nuo on kauniita, mutta minulla jäänyt hankkimatta, kun juurikin kerrotaan olevan vähän kranttu ja karistavan lehtensä helposti… Paahteinen terassi voisi olla toimiva. Pitkää ikää teidän puulle 🙂

  • Pitkää ikää toivotaan! 😀 Jos nyt edes tämän kesän pysyisi hengissä, niin olisin tosi onnellinen!
   Uskalsin taas ostaa oliivipuun, kun minusta niiden hinnat olivat tulleet alas ja tämän melko kookkaan sai 15 eurolla.

 6. Minulla on ollut kaksi olivipuuta jo monta vuotta. Toinen viettää talvet olohuoneessa valoisan ikkunan luona ja on kaunis koko talven. Jossain vaiheessa pudottelee lehtiä, mutta ei niin ettei voisi pitää esillä. Vähemmän kastelua kuin kesällä. Toisen korkean, Ikeasta ostetun, vein talveksi autotalliin. Siellä se aloitti uusien lehtien kasvatuksen maaliskuun lopulla. Vein molemmat ulos toukokussa, ja kylmät ilmat palelluttivat osan lehdistä pois. Viime kesänäkin luulin että puu on kuollut, mutta juuri kun aioin heittää sen pois, alkoi vihreää pukata ja minulla oli taas kaksi valtavan kaunista oliivipuuta terassilla isoissa ruukuissa loppusyksyyn saakka.
  Oliivipuu on ihan helppo ja vaatimaton, ja tosi kaunis!

  • Oliivipuut on kyllä niin kauniita! Tosi hienosti olet saanut pidettyä omasi hengissä. Minäkin yritän nyt toden teolla tämän kanssa. Se meidän eka oliivipuu oli pienempi ja pidin sitä ainoastaan sisällä. Jossain vaiheessa se alkoi pudottaa lehtiä ja kuihtui lopulta kokonaan. Ehkä tässä terassilla menestyy paremmin….

 7. Meillä on ollut oliivipuu jo pari vuotta, alun perin Stockan Hullareilta hankittu. Kesät viettää terassilla, talvet viileässä ja valoisassa paikassa sisällä. Tiputtaa talvisin kaikki lehtensä, mutta kun muistaa kastella harvakseltaan lepokaudenkin aikana, tekee kyllä uudet lehdet keväällä. Eli kannattaa kokeilla myös talvettamista Ja Oulun korkeudella ollaan, joten varmasti menestyy myös parisataa kilometriä etelämpänä.

 8. Lannoituksesta vielä: meidän puuta olen lannoittanut ihan tavallisella kukkalannoitteella keväällä, kun paljaaseen runkoon on alkanut tulla ensimmäisiä lehtiä. Toki myös kukinnanaikaisesta lannoituksesta voisi olla hyötyä. Mutta vaikka puu tiputtaisikin kaikki lehtensä talven aikana, ei kannata luovuttaa, vaan jatkaa sitkeästi kastelua. Keväällä voi sitten odottaa iloinen yllätys uusien lehtien muodossa 🙂 Meillä myös puu on ollut terassilla jo viikon verran.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.