Vuoden pimein ajanjakso alkaa lähestyä taas. Kotiin tekee mieli laittaa esille lämpöisiä elementtejä: paksuja tekstiilejä, torkkupeittoja, kynttilöitä ja pehmoisia tyynyjä. Olen jo jonkin aikaa haaveillut pehmoisesta rahista meidän olohuoneeseen. Nämä Piia Kalliomäen suunnittelemat neulotut rahit ovat aivan ihania (lue lisää täältä)! Pidän neuleen tekstuurista todella paljon – pinta ei ole liian “siisti”, vaan nämä ovat rennosti toteutettuja. Saatoitkin ehkä bongata näitä viime kesäisten Asuntomessujen kohteesta “Korko”, jonka Piia oli suunnitellut. Osaisikohan sitä itse toteuttaa tuollaisen…?

Kuva lainattu Piian Mustapiste -blogista.


Translation: I love these tuffets (is that the right term?) that Piia Kalliomäki has designed. You can find more pictures from her blog called Mustapiste.


Author

15 Comments

 1. Minäkin ihastuin neulottuihin raheihin törmättyäni sellaiseen Perobassa. Neulottuja raheja löytyy myös Luhta Homen valikoimista ja niitä myydään mm. Hobby Hallissa. Lakkasin kuitenkin haaveilemasta neulotuista raheista kolmen koiran perheeseen, kun kävin niitä katsomassa ja totesin miten helposti niihin tarttuu karvat ja roskat.

  • Juu, olen ihastellut myös niitä Luhta Homen raheja. 🙂
   Eläinperheessä pitää tietysti ottaa myös eläimet huomioon huonekaluhankinnoissa.

 2. Hei, todellakin osaisit. Jos minä sain kymmenen vuoden neulomistauon jälkeen aikaiseksi viltin, saa muutkin aikaan vastaavaa! 🙂 (jos haluat niin käy kurkkaamassa, blogistani löytyy viltistä kuva, postauksen nimi on Handmade)

  • Juu, voisi olla virkkaamalla helpompaa. Toisaalta tuo kudottu tekstuuri on minusta kauniinpaa…

 3. Eka yritys tais hävitä taivaan tuuliin…

  Mä suunnittelin tekeväni rahin ontelokuteesta virkkaamalla, vähän luhta home -malliston tyyliin.. Kyllä säkin osaat, rohkeasti vaan kokeilemaan 🙂

  • Juu, pitäisi kyllä kokeilla. Löytää aikaakin sellaiseen puuhailuun. 🙂

   Täälläpäin näytti olevan myös kurssi, jossa tehdään tuollainen rahi, mutta se oli keskellä päivää. Höh.

 4. Hei,
  Asiasta toiseen 🙂 Minkä kokoinen teidän Tolomeo Mega Terran kupu on? Ja oliko teidän lampun runko minkä värinen (white edition vai se metallin värinen)? Ilmeisesti metallinen, mutta en ole ihan varma, kun noita kuvia katselen..

  • Meidän Tolomeo Megassa on metallin värinen runko. Kuvun kokoa en tiedä. Saako Megaa erikokoisilla kuvuilla…?

   • Saa ilmeisesti… kävin yhdessä liikkeessä katsomassa ja siellä myyjä näytti erikokoisia kupuja. Ilmeisesti päädyn isoinpaan 42cm:een. Rungon väri onkin se vaikeampi valinta. Mitä mieltä olet, “pomppaako” valkoinen runko liikaa esiin verrattuna metallinväriseen?

 5. Oivoi, rakastuin noihin raheihin juurikin tuossa asuntomessutalossa.. räpsin niistä monta kuvaakin 🙂 Omat taitoni eivät tod. riitä moisten tekemiseen mutta tuollaiset tahtoisin kyllä ehdottomasti!

  • Luulen, etteivät minunkaan taitoni riitä. 😉 Tuollainen rahi olisi niin kätevä, kun sitä voisi siirrelläkin niin helposti. Toivottavasti meille molemmille kotiutuu vielä tuommoiset. 🙂

 6. Hei, sanoisin, että hyvinkin helppo on tullaiset saada itse aikaiseksi, jos vain niskat kestävät paksun kuteen työstämisen. Mallis näyttää tehdyn niin, että suorakaiten muotoisesta palasta tulee reunat ja sitten neljäsosalla silmukoista on jatkettu päällinen.itse tekisin ehkä pitkänä pötkönä vastakkaiset sivut ja päällisen ja sitten poimisin päällisen reunoista molemmin puolin silmukat ja kutoisin alaspäin kaksi runapalaa, niin tulisi saumat mahdollisen symmetriseksi. Isompi ongelma on ehkä,se, millä täyttää, että saa ryhdikkään rahin vai päällystäisikö sittenkin vanhan rahin uusiksi.

 7. Jos edullisemmalla haluaa päästä, niin bongasinpa eilen Tokmannilta tällasia!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.