Sain S:ltä mukavan haasteen: kirjata oman kodin sisustuksen top vitonen – viisi oman kodin sisustuksen tämän hetkistä kulmakiveä. Haasteen on keksinyt alunperin Esmeralda. Minusta on tosi mukavaa, kun viime aikoina on ollut liikkeellä näin mielenkiintoisia haasteita. Kiitos niistä!

En osannut lähestyä tätä aihetta siitä näkökulmasta, että mitkä olisivat kotimme top viisi asiaa tällä hetkellä. Siksipä top viitoseni koostuu sisustusperiaatteista, joita pyrin noudattamaan aina. Näistä koostuu kotimme tyyli.

Kotimme TOP 5 sisustusperiaatteet:

1. Ajattomuus. Tavoitteenamme on ollut luoda sisustus, joka kestää aikaa. Ajattomuus lähtee pintamateriaalivalinnoista saakka; siksi olemme pitäneet värivalinnat hyvin niukkoina. Pintamateriaalivalinnoissamme on paljon valkoista, betonin sävyistä harmaata sekä puuta. Näistä muodostuu ikään kuin ”tyhjä pohja”, jonka ympärille on helppo luoda sisustus.

2. Trendit. Vaikka tavoitteena on ajattoman kaunis sisustus, on sinne kiva tuoda ripaus trendikkyyttä. Trendejä voi tuoda sisustukseen pienillä asioilla: tekstiileillä, värivalinnoilla tai pienesineillä. Viime aikoina trendit ovat heijastuneet meidän kodissamme mm. Therese Sennerholtin tekstikortteina ja tauluina, räsymattoina sekä kudottuina koreina ja tekstiileinä.

3. Kontrastit. Pidän siitä, että kodissa on jonkin verran kontrasteja. Uuden seassa on ripaus jotain vanhaa, esim. kirppikseltä löytynyttä. Kerroksellisuus saa näkyä. Myös värivalinnoilla pyrin luomaan kontrasteja. Pidän myös eri tyylien yhdistämisestä: meillä on esim. olohuoneen nurkassa hyvin romanttista tyyliä edustava nojatuoli (joka odottaa vieläkin verhoilua), vaikka ympäröivät huonekalut ovat hyvin pelkistettyjä ja moderneja. Kontrasteja muodostuu myös yhdistämällä Ikea-hankintoja design-klassikoihin. Kontrastien avulla sisustuksesta tulee persoonallisempi ja mielenkiintoisempi. Kaiken ei tarvitse sopia täydellisesti yhteen.

4. Taide. Kotimme tuntuu omalta vasta, kun siellä on isäni tauluja. Ne luovat minulle kodintunnun ja ne heijastavat vahvasti sisustustyyliämme.

5. Klassikot. Koska tavoitteena on luoda ajaton sisustus, liittyvät siihen hyvin läheisesti laadukkaat huonekalut, jotka säilyvät sukupolvelta toiselle. Klassikkovalaisimet ja -tuolit ovat sisustustyylimme kulmakivi. Mielummin säästän johonkin ”suureen haaveeseen” kuin ostan aina uutta.

Annan tämän haasteen eteenpäin Charille, Cocolle, Anna M:lle, Sanna Matildalle ja Tiinakaisalle.

Author

8 Comments

  1. Hei, löysin blogisi vasta äsken ja jäin koukkuun. Kiva blogi, kauniit kuvat ja ihana talo!

  2. Sulla on taitoa tehdä kauniita kollaaseja. Ihania kuvia olet tähänkin valinnut. Minulla on samantyyppiset ajatukset noissa sisustusperiaatteissa. Taidetta meillä on aivan liian vähän. Haluaisin tehdä sitä itsekin vaikka taitoja siihen ei ole, mutta ei kai yrittänyttä laiteta. 😉

    • Kiitos mukavasta kommentista! 🙂

      Kyllä kannattaa ehdottomasti itse koittaa maalata tauluja! Minäkin maalailin ennen kaikenlaista ihan omaksi huvikseni. Nyt sille harrastukselle ei vaan tahdo jäädä aikaa.

  3. Kiitos tosi kivasta blogistasi!Mikä lamppu teillä muuten on keittiön ruokapöydän päällä?Näyttää kivan simppeliltä 🙂

    -Aada

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.