Minun on myönnettävä, että kun hankin vanhat punaiset Bertoia-tuolini ei tullut mieleenikään käyttää niitä sisustuksessa punaisena! Kuvittelin, että maalauttaisimme ne melko pian valkoisiksi ja vasta sitten ne pääsisivät kunnolla käyttöön. Asiat eivät menneet ihan niin ja muutaman kuukauden ajan Bertoiat kököttivät orpoina eteisessä väliaikaissijoituksessa.

Kunnes sitten tuumasin, että mitäpä niitä seisottamaan, koetetaan saada punaiset Bertoiat sopimaan sisustukseen! Hetken ne olivatkin betonipöydän parina olohuoneessa. Kunnes uudistin Tray-pöydät marmorikannella ja haaveilemani nahkarahi saapui olohuoneeseen. Ja niin punaiset Bertoiat muuttivat ruokailutilaan, mihin ne oli alunperin hankittukin.

bertoiat_ruokailutila

punainen_bertoia

ruokailutila_sivusta

nahkarahi_adea

Loppuvuodesta kotimme sisustus oli vielä talvisen neutraali ja minun oli vaikea yhdistää punaisia tuoleja siihen tyyliin. Kevään ja värikkään tauluasetelman myötä punaiset Bertoiat löysivät paikkansa osana ruokailutilaa, eivätkä ne enää seilaa käyttämättöminä ympäri kotia.

Olen saanut monelta kommentteja ettei kannattaisi maalata tuoleja valkoisiksi. Ovathan ne persoonallisemmat näin punaisena. Ymmärrän sen pointin, mutta ajattelen asiaa pitkällä tähtäimellä ja siltä kantilta miten tulisin tuoleja vuosien varrella käyttämään. Siitä näkökulmasta valkoinen (tai musta) väri on monikäyttöisempi valinta. Ehkä vähän tylsä, mutta kuitenkin niin paljon helpompi yhdistellä monenlaiseen tyyliin. Kuitenkin innostun vaihtelemaan kodin ilmettä ahkerasti vuosien varrella ja siksi valkoinen on meille parempi valinta. Vielä kun saisimme aikaiseksi tehdä jotain sen hiekkapuhalluksen ja maalauksen suhteen…

Translation: When I bought my red vintage Bertoia chairs I did not plan to take them into use until we had painted them in white. Months passed and the chairs remained unused in our entrance hall and we did nothing to have them repainted. Then I decided to integrate them into our interior decoration and coupled them with a concrete table in our living room. Then I hacked my Tray-tables with marble and got a leather tuffet, so I had to move the Bertoias from the living room. So they finally found their place in our dining room, which is where I had decided to place them originally. Now that we have more colour in our home decor (the paintings etc.) it is much easier to integrate red Bertoias into interior. But I still plan to have them painted white.

Author

18 Comments

 1. Hyvin passaa ruokailutilaan punaiset tuolit, jotenki istuu hyvin upeitten taulujen kanssa. Ihania isäsi töitä :). Ymmärrän täysin tuon punaisen värin. En itekkään käytä ko jouluna punaista ja vasta oli kolmas joulu ko oli punaista jouluna. Onhan valkoiseen helppo yhdistää ja itekki tykkään useasti vaihtaa tyynyjä ja muita juttuja. Yx vaihtoehto vois olla metallinväri, ootko sitä miettinyt…ois seiska tuolin jalkojen kanssa yhtä? Musta on ehkä teille liian kova väri. Hienot tuolit oot kyllä löytänyt 🙂 Hyvää viikonloppua sinne!

  • Metallinvärisiksi tuoleja tuskin enää saa, joten en usko että se on vaihtoehto. Luulen, että sillä valkoisella mennään sitten kun saadaan tuolit vietyä maalattavaksi. Mutta kiire ei ole. 🙂 Nautin kyllä nyt näistä punaisinakin.

 2. Noi on punaisena ihan mahtavat ja todella luovat uniikin fiiliksen teille. Vaikka varmasti itsekin maalauttaisin ne valkoisiksi myöhemmin, niin ensin nauttisin niistä noin ja sitten myöhemmin maalauttaisin. Juuri niin kuin tekin olette aikoneet! Kun tuolit joskus saapuvat kotiin valkoisina, saatte taas ikäänkuin uudet tuolit 🙂 Molempi parempi siis! Ihania kuvia.

 3. Tauluseinältä löytyvien mätsäävien väriparien kanssa tuolit sopivat tuohon tällä hetkellä tosi hyvin :). Ja ymmärrän kyllä pointtisi – itsekin maalauttaisin ne valkoisiksi, vaikka kivat ovat punaisinakin. Mutta pitkällä tähtäimellä valkoinen on tosiaan helpompi väri yhdistely kannalta :).

  • Niinpä. Kuitenkin välillä haluan taas sisustella neutraalimmalla tyylillä, niin silloin punainen väri on taas ongelma. Nyt nautin kyllä väreistä. 🙂

 4. Ihanan raikkaat ja pirteät kuvat! Itsekin vierastaisin punaisia tuoleja, jos niitä pitäisi katsella vuosia, mutta väliaikaisesti ne ovat hauskat väripilkut 🙂

  • Juuri niin. 🙂 Ja eipähän ole ainakaan sellaista fiilistä, että pitäisi kauheasti kiirehtiä sen maalauksen kanssa.

 5. Todella hyviltä näyttävät punaisena, varsinkin juuri tuon tauluasetelman kanssa! Ehkä maalauksen aika tulee joskus kun rupeaa tuntumaan taas talven valkoiselta…

  • Niin se taitaa mennä. Syksyä kohden saattaa tulla taas neutraalimpaa ilmettä ja ehkä silloin maalaus tulee ajankohtaiseksi. Saa nähdä… Nyt nautin tuoleista punaisena. 🙂

 6. Tuolit ovat kauniit punaisenakin, mutta toki ymmärrän yskäsi maalauttaa ne. Meilläkin Thonetin baarijakkarat saavat kesän aikana mustan värin, vaikka alkuperäinen ruskea puu olisi myös kaunis. Ne on vain helpompi sulauttaa sisustukseen siten. Mutta upeasti olet saanut sopimaan tuolit seinän tauluihin! Tykkään!

  • Kiva kuulla! 🙂 Muunneltavuus lisää huonekalun käyttöaikaa, mikä on pitkällä tähtäimellä järkevää. Ymmärrän kyllä Thonet-jakkaroiden maalaamisen mustaksi – ne on silloin paljon helpompi yhdistää erilaisiin sisustuksiin ja väreihin.

 7. Pidä ihmeessä punaisena – ihan mielettömät! Meillä Suomessa sisustus on muutenkin aika värintöntä noin yleensä ja värejä pelätään ihan turhaan. Meillä on kotona ollut kymmenen vuotta Aallon ruokapöydän tuolit, joissa istuin osa punainen. En ole kertaakaan ajatellut, että vaihtaisin väriä. Valkoinen on kaunis mutta sitä on jo muutenkin monessa paikkaa. Super juttu noin.

  • Punaisena saavat kyllä olla ainakin hetken. Minä pyrin ajattomaan ja monikäyttöiseen sisustukseen, jota voi sitten muunnella ilman, että pitäisi koko ajan olla ostamassa uutta. Siksi tulemme maalaamaan tuolit jossain vaiheessa, mutta nyt nautin niistä punaisena. 🙂

 8. Moi Suvi 🙂

  Esittelen meidän ruotsalaisia muotituotteita julkkiksille ja merkittävimmille bloggaajille.

  Koska tyylisi sopii yhteen tuotemerkkimme kanssa, haluaiimme sinun testaavan paria.

  Meilaa minulle niin lähetän lisätietoja.

  Hauskaa päivänjatkoa!!

  Carl

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.