Nyt on kahvikapselikone testattu. Saimme muutama viikko sitten Nescafén Dolce Gusto -kapselikahvinkeittimen lainaan (blogin kautta) ja nyt on ahkerasti nautittu eri kahvimauista.

Laitteen käyttäminen on melko helppoa kaiken kaikkiaan. Säiliöön lisätään vettä, laite napsautetaan päälle ja odotetaan, että valo muuttuu vihreäksi. Sitten laitetaan kapseli paikoilleen ja väännetään vivusta, jolloin valmis kahvi alkaa valua kuppiin.

Kahvikapseleita on tarjolla moneen eri makuun. Omat lempparimakuni ovat Latte Macciato, Espresso Intenso ja Chococino. Annoksiin tarvitaan yleensä yksi tai kaksi erilaista kapselia. Kapseleiden pakkauksessa on kerrottu missä suhteessa nesteitä tulee olla. Tämä mittasuhteiden hahmottaminen oikeanlaisen koostumuksen saavuttamiseksi olikin minusta aluksi vähän hankalaa. Olen kokatessa tottunut mittaamaan kaiken aina tarkasti desimitoilla yms. Varsinkin, kun käytämme eri muotoisia kuppeja, ei aina ollut helppo arvoida milloin kuppiin on valunut oikea määrä kahvia. Mutta eipä se ihan niin tarkkaa taida olla. 😉

Meillä etenkin isäntä tykästyi tähän vekottimeen. Itse pidän ihan tavallisesta kahvista eniten, mutta kieltämättä oli todella mukava saada välillä vaihtelua. Kapseleista aiheutuva jätemäärä kieltämättä vaivaa minua; olisi tosi hienoa jos siihen keksittäisiin joku ekologisempi ratkaisu. Muuten oikein näppärä vehje, jolla saa maukkaat kaffit.

Author

8 Comments

 1. Olen sun pitkäaikainen lukija raksa-ajoilta saakka ja tää on ehdottomasti mun suosikkiblogi ainakin sisustamisen saralla. Nyt on pakko ensimmaistä kertaa ikinä ottaa kantaa tähän blogien iänikuiseen mainontakeskusteluun. Valitettavasti tämä on näistä isoista portaaliblogeista yks huonoimmin hoidettu tän asian osalta. Nytkin tämä postaus on aivan loistava esimerkki – itse tekstissä ei mitenkään mainita kyseessä olevan mainos. ”Saimme lainaan” -ilmaisu jättää valtavasti tulkinnanvaraa (ystävältä, naapurilta, maahantuojalta?) ja viestin sisältö on kuluttajalle ihan eri tavoin luettavissa jos kyseessä on mainos tai ihan sinun itse rahoittamasi kokeilu jonka kokemuksista kerrot. Nyt vielä itse asiassa luin uudelleen ja uudelleen, että onko tää sittenkään mainos, koska aikaisemmin oot kuitenkin tägännyt ne yht.työ.-tunnisteella (joka ei sekään kyllä mielestäni ole riittävä – ei satunnainen kävijä siitä silti tajua lukevansa mainosta), mutta nyt sitä ei tässä postauksessa ollut.
  Onneksi tästä on tulossa ohjeistusta kuluttajaliitosta.
  http://www.ts.fi/teemat/kuluttaja/372442/Piilomainos+voi+hiipia+blogitekstiin
  Mutta tämä on siis vaan pikku nyanssi mikä itselläni ottaa silmään ihan oman koulutuksenkin takia. Muuten toivon että jatkat samaan malliin! Kiitos, että saamme inspiroitua ihanasta kodistanne! 🙂

  • Kiitos kommentistasi! 🙂 Se on minustakin tosi hyvä juttu, että ohjeet ovat tulossa. Tämä sama keskustelunavaus nousee niin usein esille blogeissa. Ymmärrän kyllä täysin mietteesi.

   Olin tagannyt tämän postauksen tagilla ”kampanja” ja sivupalkissa on jatkuvasti näkyvillä teksti:

   ”Osa blogiteksteistä on toteutettu yhteistyössä eri yritysten kanssa. Sellaiset kirjoitukset tunnistat tagista ”Yhteistyö” tai ”Kampanja”. Mainostan blogissani vain sellaisia tuotteita, joihin itse uskon ja joista pidän kovasti.”

   Mutta ehkä tämäkään ei vielä riitä. Lisäsinkin tuohon tekstiin jo sulkeisiin, että kahvinkeitin saatiin blogin kautta. Mutta onko sillä loppuenlopuksi väliä? Ihan samoin olisin voinut kirjoittaa muutenkin. Ja kirjoittelen usein tuotteista, jotka olen itse ostanut tai joista haaveilen, eikä niistä ”mainoksista” ole minulle maksettu. En minä suosittele jotain tuotetta vain siksi, että minulle annettaisiin siitä jokin korvaus. Ja nytkin kirjoitin mielestäni rehellisen kirjoituksen, enkä pelkästään kahvikonetta ylistävää tekstiä.

   Mutta eipä jatketa tätä keskustelua täällä tämän enempää. Nata on minusta kirjoittanut tästä aiheesta pariinkin otteeseen niin osuvasti, että linkkaan sen vielä tähän:

   http://whitetrashdisease.indiedays.com/2012/02/29/markkinavoimat-pyorii-bloggaajat-siina-hyorii/

   Teen blogiani omalta fiilispohjalta, enkä muulla tavoin sitä osaa tehdä. Ehkä voisin jatkossa vielä selkeämmin ilmaista milloin kysessä on yhteistyöpostaus jos nuo kaksi tagia eivät riitä…

 2. Kiitos, että täsmensit, sillä tällaiset asiat ovat lukijoiden kunnioittamista. Minuakin jäi mietityttämään, että mistä kahvikone oli lainassa?
  Hyvää viikonloppua, Stina

  • Hyvä, että huomautitte asiasta! 🙂 Itse ei aina välttämättä osaa katsoa näitä juttuja toisesta näkökulmasta ja kuvittelee, että blogin tavat (mainostagit postauksen lopussa) ovat tulleet lukijoille selväksi. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

 3. Mainostajalle on helppoa nykyään lähettää tuote jollekin bloggaajalle joka kehuu sitä ja saa itse tuotteen. Halpaa mainontaa.

  Jos aikoo pitää bloginsa luotettavana niin kannattaisi mainita tässä tapauksessa tuotteen todelliset kustannukset eli mitä kahvikupille tulee hintaa ts. olla objektiivinen.

  Luulen että se selittäisi miksi kirpputorit ovat täynnä kapselikeittimiä…

  • Onhan tuokin yksi näkökulma, mutta itse en mainosta tuotteita, joista en pidä.

   Tässä tapauksessa halusimme testata kahvikonetta, sillä olimme harkinneet sen hankintaa. Peruste kahvikoneen ostolle ei ole hinta (eli se miten saa halvinta kahvia), vaan halusimme testata olisko laitteelle käyttöä meillä ja että korvaisiko se tavallisen keittimen kokonaan ja että tulisiko niitä makukahveja keiteltyä. Ahkerassa käytössä oli, mutta ei tule korvaamaan tavallista konetta. Tuo vain pienen lisän ua vaihtelua kahvinautintoon.

 4. Mulla on juuri samainen valkoinen keitin ja tykkään kovasti 🙂 Juuri äsken pöhäytin latte macchiatot, toinen suosikki on capuccino. Näppärä ja helppokäyttöinen vehje, jolla lapsetkin tekee itselleen kaakaot. Eikä vie liian paljon tilaa pöydältä 🙂

 5. Neiti Sievänen Reply

  Minusta nuo kapselikahvit maistuu niin pikakahville ja kun maitokin tulee jauheesta, ei maku ole kummoinen. Mielummin ostaisin vaikka espressopannun ja maitovispilän tai ihan oikean kahvimaatin, mikä jauhaa pavut ja vaahdottaa maidon joko manuaalisesti tai täysautomaattisesti.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.