Kaiken kaikkiaan tämä rakennusprojektimme on sujunut oikein sutjakkaasti ja ilman mitään suuren suuria ongelmia. Ainoa kohta, joka meillä ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan on keittiö ja muut sen yhteydessä hankitut kiintokalusteet (kuten olen aiemmin jo kertonut). Huonoa tuuria vai mitä lie…?

No eilen tuli taas yksi pulma vastaan. Käytin ekaa kertaa (!) kodinhoitohuoneen laatikossa sijaitsevaa silityslautaa. Se on koko ajan ollut tosi jäykkä ja keittiömyyjä on luvannut, että saamme vaihtaa sen normaaliin laatikkoon mikäli tämä ratkaisu ei ole toimiva. Vaihtoon taitaa mennä, nimittäin laudan alaosassa on kiinni metallikoukku, joka juuttui sitten alempana olevan laatikon vetimeen, näin ikään:

Ihan mahtavaa! Koukku irtosi vasta, kun mieheni ruuvasi sen irti. En ymmärrä miten se on alunperin mennytkään tuonne vetimeen kiinni; huomasin tapahtuneen vasta, kun olin laittamassa lautaa pois.

Eli pienenä vinkkinä, että jos olet vasta suunnittelemassa kodinhoitohuonetta, niin ei kannata yhdistää tällaista ohutta ja pitkää vedintä silityslautalaatikon kanssa. Ja muutenkin kannattaa harkita koko silityslautalaatikkoa, sillä meillä ainakin se on todella jäykkä ja olen todennut, että mielummin silittelen vaikka olohuoneessa ja katson samalla lasten puuhia.

Ai niin, pitää vielä hehkuttaa omaa hölmöyttämme. Minähän olen täällä blogissa pariinkin otteeseen  valitellut keittiön roskisten huonoa toimivuutta (mm. täällä). Asia ratkesi sitten viikonloppuna, kun siirsimme roskissangot toiseen laatikkoon, pois lavuaarin alla olevasta laatikosta. Toiseen laatikkoon mahtuivat kaikki sangot (kun aiemmin ihmettelimme mikseivät ne mahdu roskislaatikkoon), sillä se on eri kokoinen kuin aiemmin käytössä ollut roskislaatikko.  Parasta on kuitenkin se, että enää ei tarvitse koukistella, koska sangot ovat ylälaatikossa. Olisi ehkä voinut hoksata tuon aiemmin, mutta olimme niin vanhoihin tapoihin kangistuneita, että luulimme roskissankojen kuuluvan lavuaarin alla olevaan laatikkoon. 😀

Author

16 Comments

 1. >Joskus liika "tekniikka" nerokkuudessaan on niin monimutkaista, että käytettävyys kärsii ja pahasti. Meillä on ollut tuon silityslautamekanismin kanssa juurikin samoja ongelmia ja vanhan ajan irtosilityslauta on osoittautunut loppupeleissä lyömättömäksi keksinnöksi.

 2. >oon kyllä sun kanssa NIIN samaa mieltä tuosta silityslautalaatikosta. ei hjyvä. . . meillä vanhassa omk:ssa jouduttiin uusimaan myös 8-vuoden sisällä kahdesti tuo kangas. . . kuluu sitten nopeesti puhki taittokohdista. . . ja just niin tylsää silittää khh:ssa. Minä silitän mieluiten kesällä ulkona :)Hyvä, että roskislaatikko ongelma selvisi ihan itsestään 🙂

 3. >Meillä oli edellisessä kodissa samoja ongelmia silityslaudan kanssa; oli jäykkä ja jotenkin outo. Kävikin ilmi, että silittelin lauta "väärässä" asennossa aina siihen asti kunnes sisareni tuli käymään ja "väänsi" laudan oikeaan asentoon (ylös pöytätasoa vasten). Oikean aukioloasennon löytyminen kyllä helpotti käyttöä, mutta edelleen lauta oli jäykkä ja laatikon sulkeminen todella hankalaa.Olin siis em. kokemuksesta johtuen skeptinen, miten silistyslautamekanismi tulee toimimaan uudessa kodissa. Hyvin on toiminut – liukuu sutjakkaasti auki ja heti oikeaan asentoon. Ihan eri tuntuma siis kuin vanhassa. En ole tutkinut lähemmin, näyttääkö mekanismi jotenkin erilaiselta, mutta ehkä niissäkin on eroja?

 4. >Meille tuli silityslautalaatikko keittiöön ja osoittautunut siinä ihan parhaaksi. Mekanismikin toimii todella hyvin ja keittiö silityspaikkana on kiva!

 5. >Hei, meillä on samalainen roskisongelma, joka ärsyttää suunnattomasti. Mihin laatikkoon siirsit roskikset?-Sini-

 6. >Meillä on ihan samoja ongelmia silityslaudan kanssa. Tosin meillä metallikoukku ei jää kiinni vetimeen vaan alla olevaan kaapinoveen (on toki helpompi siitä irrottaa kuin teillä). Lisäksi silityslaudan laatikko on hankala sulkea, voimaa todella tarvitaan. Harkitsisin vakavasti koko laatikossa sijaitsevan silityslaudan hankkimista, jos suunnittelisin kodinhoitohuoneen kalusteita uudelleen. Meilläkin silitetään yleensä olohuoneessa irtosilityslaudalla lasten puuhailuja tai televisiota katsellen.

 7. >Minä en enää huolinut uuteen kotimme silityslaatikkoa. Vanhassa kodissamme oli sellainen ja oli tosi susi. Minäkin silitän mielummin takkahuoneessa tai olohuoneessa tv:tä samalla katsellen, joten irrallinen lauta on meille käytännöllisempi.

 8. musta peltikatto Reply

  >Lapsuudenkodissani tehtiin remonttia 80-luvun alussa ja silloin meille tuli tuollainen silitysmekanismi. Näyttää siltä, että kehitystä ei ole tapahtunut 30 vuoteen… Uuteen taloomme en sellaista missään nimessä halua, vaikka sitä mieluusti keittiöliikkeissä tarjotaankin "kätevänä ratkaisuna". Kannan mieluummin laudan sinne, missä milloinkin haluan silittää.

 9. >Hauskaa huomata että monien mielestä silityslauta laatikossa on huono ratkaisu; olen aivan samaa mieltä. Siksipä kysyisinkin, missä säilytätte 'normaalia' silityslautaa?

 10. >Hmm. Mun kotikotona on ollut kodinhoitohuoneessa tuollainen ulosvedettävä vuodesta 1985 ja se on ollut tosi kätevä. Tarkoitus on ollut laittaa tähän omaankin kotiin samanlainen, kunhan päästään remppailemaan kodinhoitotilaa. Tähän saakka olen silittänyt olkkarissa, joten niinköhän tuossa kävisi, että irtolautaa jäisi kuitenkin kaipaamaan? Irtolauta on niin työläs kaivaa esille, että silitettävien pino ehtii aina kasvaa valtavaksi, ja olen olettanut kierron nopeutuvan ulosvedettävän laudan myötä.

 11. >pieni mopo: Niinpä! En tajua miten nykypäivänä voi tuo laatikon mekanismi olla niin jäykkä.anne: Juuri niin. On kiva, että voi itse päättää missä haluaa silittää. Ulkona olisikin ihan mahtavaa silitellä… :)Kristiina: Mekanismeissa voi kyllä olla eroja. Olen myös nostanut tuon laudan ylös siihen silitysasentoon. Koko mekanismi on vaan niin jäykkä, että laudan käyttäminen tympäisee. Mutta hyvä tietää, että tätä mallia löytyy myös toimivana versiona. :)nanna: Mukava kuulla, että olette löytäneet hyvän ratkaisun. 🙂 Sini: Siirsin roskissangot lavuaarilaatikoston oikealla puolella olevaan ylälaatikkoon. Sangoissa on kannet päällä, joten kaapin yläosa ei pääse likaantumaan.Toivottavasti teidän ongelma ratkeaa.Anonyymi: Kohtalotovereita löytyy siis. Meidän täytyy kyllä pysytellä vanhassa, totutussa tavassa, eli erillisessä silityslaudassa. Onhan olkkarissa paljon kivempi silittää kuin yksin khh:ssa. :)Minna: Juu, sama täällä.musta peltikatto: Juuri niin. Ei olisi meidänkään pitänyt tuota laatikkoa ottaa. Onneksi saadaan palauttaa se. :)Anonyymi: Meillä on erikseen siivouskomero, jossa säilytämme normaalia, isoa silityslautaa.Mymlan: Niin, kai nämä ovat vähän makuasioita, mutta itse koen, että irtolauta on kivempi, koska saa itse päättää missä silittää. Työlästä on myös kiskoa tuota jäykkää laatikkoa. 😉

 12. >Vastaus, ken sitä kysyikään, että silitylautaa säilytämme khh:ssa liukuovikaappissa.

 13. >Inhoan silittämistä. Meillä on myös kaapissa vetona silityslauta ja huono ratkaisu, kun ovi jää siihen aika kiinni.. :/Lisäksi asennusvaiheessa (itse laitoimme) ohjeet oli aivan mitättömät (puustellin kaapiston mukana tullut), joten koko lauta tuli asennettua väärinpäin, siis siten että lautaa ei saakaan näppärästi ylös vaan se pitää itse asetella yläasentoon. Murr.

 14. >Juuh, me rakennettiin kymmenen vuotta sitten ja kaikki kalustemyyjät kaupittelivat tuota "kätevää" silityslautasysteemiä. Onneksi luotin omaan mielipiteeseeni ja pysyin tiukkana, että meille ei sellaista laiteta (mieheni olisi uskonut myyjiä =D ) Ja tyytyväinen olen päätökseeni, kertaakaan en ole kaivannut, sillä normi silityslauta on ehdottoman hyvä! Minä silittelen vaatehuonessa, jossa lauta voi olla aina avoimena, eli silittämisen aloittaminen on tosi helppoa ja vaivatonta!-Ella-

 15. >Meillä oli -95 rakennetussa omakotitalossa tuollainen silityslautalaatikko. Lauta oli surkea ja epäkäytännöllinen, eikä sitä koskaan käytetty. Ei siis tullut otettua tähänkään taloon moista, enkä kadu päätöstä näitä kommentteja lukiessa! 🙂 Vaikka varmaan nuokin on paljon kehittyneet! Meillä silitellään aika harvoin, joten ei ole iso homma ottaa lauta esiin kaapista. Tai itse asiassa, tuossahan se taitaa nojailla kodarin seinää vasten… 😀

 16. >Mari: Voi harmi, että teillä epäonnistui asennuskin. :/ Lisää varmasti entisestään tuon systeemin toimimattomuutta.Ella: Mukava kuulla, että löysitte teille sopivan ratkaisun. En ymmärrä mikä juttu meillä oli saada tuo laatikkolauta. Vuokra-asunnossa, jossa asuimme rakentamisen ajan, oli sellainen ja sielläkin se oli jäykkä ja hankala. Olisi pitänyt ottaa siitä opiksi, mutta kuvittelin, että uudet olisivat parempia. Höh.Saara: Minäkin luulin, että uudet laudat olisivat parempia ja mekanismi toimiva. Vaan eipä ollut. Mekin silitellään tosi tosi harvoin. Joten siitä syystäkään ei ole niin suuri vaiva ottaa aina lauta erikseen esille. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.