Tuntuu vaikealta kirjoittaa kepeitä sisustusuutisia viime päivien tapahtumien jälkeen, mutta kyllähän elämän on jatkuttava. Sen pitää jatkua ja me tarvitsemme välillä kepeitäkin uutisia. Siksi päätin tänäänkin jatkaa viikottaista sisustusuutisten sarjaa. Nyt kurkistetaan vahvasti jo ensi kevääseen; se onkin mukavaa vaihtelua viime viikkojen hyvin jouluaiheisten mallistojen rinnalle.

MarimekkoMikonkatu-001_88995_7

Mutta aloiteaan kuitenkin myymäläuutisista. Marimekko avasi nimittäin uudistetun lippulaivamyymälänsä kuluneella viikolla Helsingin Mikonkadulla, Galleria Esplanadissa. Myymäläkonseptista vastaa kansainvälinen suunnittelutoimisto Pentagram, joka on suunnitellut myymälät myös esim. Alexander McQueenille ja Christian Loubotinille. Uudistetun myymäläkonseptin ajatuksena on ”Marimekko-koti erilaisine maailmoineen ja tunnelmineen”. Myymälässä muoti, kodin tavarat, laukut ja asusteet on aseteltu kodin eri tiloja mukaillen.

Finlayson_leinikki_poytaliina_fiilis

Finlayson esitteli kuluneella viikolla ensi kevään 2016 mallistonsa. Mallisto rakentuu vahvasti kukkakuosien ympärille. Kukkien rinnalla nähdään uudistunut mallisto päivätekstiileitä ja uutuutena myös unipussi.

“Olemme tehneet kukkakuoseja kohta 200 vuotta. Ne ovat olleet välillä graafisia tai herkkiä; toisinaan fiktiivisiä tai esittäviä. Yhtä kaikki niiden suosio ei osoita pienintäkään laantumisen merkkiä. Itse asiassa päinvastoin. Kun kysyimme asiaa yli tuhannelta suomalaiselta, heistä valtaosa halusi joko lisää kukkia tai paljon lisää kukkia kuoseihimme. Sen vuoksi kukat ovat pääosassa Finlayson kevät-kesä 2016 -kokoelmassa”, kertoo Finlaysonin luova johtaja Petri Pesonen.

Kukkakuosien rinnalla mallistossa on uusi valikoima yksivärisiä ja kuosillisia päivätekstiileitä. Finlayson-klassikot puolestaan nähdään uusissa väreissä ja uusissa tuoteryhmissä, ja eläinkuosit saavat uusia muotoja. Kevät-kesä 2016 -mallisto tulee myyntiin tammikuussa.

HM_home_2016

Myös H&M Home on julkaissut kuvia kevään 2016 mallistosta. Luvassa on paljon vihreää sekä luonnonläheisiä kuoseja ja materiaaleja. Kokoelmassa on myös useita erilaisia tuoksukynttilöitä sekä eläinaiheisia tekstiilejä ja pienesineitä.

Itse en ole vielä oikein päässyt edes joulutunnelmiin, joten katsaus kevääseen tuntuu tosi kaukaiselta. Nyt täytyykin ryhdistäytyä ja laittaa joulutortut uuniin, että päästään meidänkin huushollissa jo vähän joulun makuun. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Translation: Interior decoration news of the week. Finnish Marimekko opened their renewed flagship store in Helsinki. The shop concept was designed by Pentagram design agency, who have also designed shops for e.g. Alexander McQueen and Christian Louboutin. / Finnish textile company Finlayson released their spring 2016 collection. / H&M Home has also released images of their spring 2016 novelties.

Images: Marimekko / Finlayson / H&M Home

Author

4 Comments

  1. Täällä sama homma, ettei vielä joulufiilistä. Eilen ja viime yönä tullut kaatamalla vettä :(.
    Pari päivää kyllä keitellyt glogiä ja eilen tein eka tortut, perinteiset ja omena kaneli tortut. Maistuipas taas pitkästä aikaa hyviltä, lisäsin vielä vaniljakastikette torttujen päälle.
    Herkkusuu täältä 🙂

    • Täällä on tänään lämmitelty glögiä ja kerran olemme nyt leiponeet torttujakin. Kyllä maistui! Pitää nyt pian tehdä taas. 🙂 Joulunaika menee kuitenkin niin äkkiä ohi…

    • Mielellään sitä kyllä kauniita kuvia uutuuksista katselee. Yritän löytää hyvät puolet kaikista vuodenajoista, vaikka tämä pimeys on kyllä melkoisen musertavaa. Onneksi joulusta tulee tunnelmaa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.