En ole sellainen sisustaja, joka vaihtaa kodin verhot aina vuodenaikojen mukaan: jouluksi jouluverhot, pääsiäisenä keltaisia sävyjä jne. Jotenkin sellainen tuntuu vähän eri ikäpolven jutulta. Meillä verhot (pelkistetyt rullakaihtimet) pysyvät aina samanlaisina, mutta onhan minulla kuitenkin joulumatto ja joulutyynyt! Ja nyt ne on vihdoin taas kaivettu esille.

eteinen_oh

Olohuone

oh_joulumatto

oh_tvtaso

oh_rt

OH_molemmatsuunnat

pehmis

tyynyt

Meidän jouluisissa tekstiileissä eivät seikkaile tontut ja porot, vaan ne koostuvat kudotuista tyynyistä, ruudullisista Mulberryn kankaasta ommelluista tyynyistä, Linumin kaksiraitaisesta tyynystä sekä uutena sekoitukseen lisätystä HAY:n vihreäsävyisestä Dot-tyynystä. Toisella sohvalla on melkein samanlainen setti ja Muuton vaaleanpunasävyisen Mingle-tyynyn käänsin vain neulospuoli eteenpäin. Torkkupeittoja olen asetellut rennosti kiikkustuoliin ja sohvan käsinojalle. Haaveilen vielä lampaantaljan hankinnasta.

oh_joulumatto2

oh_keittio

olohuone3

Pidemmän aikaa blogiani seuranneet saattavat ehkä muistaa, että tämä ns. joulumatto on vanhempieni vanha villamatto. Sävyltään se on hyvin tumman violetti. Matto on ihanan lämmin ja pehmoinen, joten ei ihme että kisutkin nauttivat makoilla sen päällä. Ainoa miinus on se, että matosta irtoaa edelleen nukkaa ja nyt se vasta erottuukin, kun meillä on käytössä valkoiset sohvanpäälliset. Mutta kyllä tämän joulun ajan jaksan hyvin muutamia nukkapalloja siivota.

Luulen, että tänä vuonna tulemme sijoittamaan joulukuusen tuonne olohuoneen toiseen nurkkaan, Tolomeo-valaisimen jalan viereen. Viime vuonna se oli nojatuolinurkkauksessa. Ajattelin, että nyt käännämme sohvat taas niin päin kuin ne olivat kesällä (toinen moduli tuon kiikkustuolin paikalle) ja näin olohuoneesta muodostuu suljetumpi ”pesä”.

Vähän ennen joulua lisäilen hyllyille ja pöydille vielä pikkutonttuja ja enkeleitä. Sitten alkaa meidän kodin joulusisustus olla valmis.

Translation: I’m preparing the house for Christmas. I took out our ”Christmas rug” and pillows. This year, the Christmas tree will be placed next to the Tolomeo lamp.

Author

21 Comments

 1. Annamannamakarooni Reply

  Kaunista, kuten aina! Nyt kun otit puheeksi nuo rullaverhot, olisin kiinnostunut tietämään, mistä olette ne hankkineet ja ovatko ”toimineet” hyvin? Iloa joulukuuhusi!!!

  • Rullaverhot on hankittu ihan paikallisesta kaihdinliikkeestä. Ovat ihan perusverhot ja hyvin ovat toimineet. Pari kertaa on neidin huoneen verho irronnut liimauksistaan, mutta se on korjattu hienosti takuuseen. 🙂

   Mukavaa joulukuuta sinullekin! 🙂

  • Aivan. Etenkin tuoksut luovat vahvasti joulun tunnelmaa. Kuusen tuoksu ja aattoaamuna pitää ehdottomasti herätä kinkun tuoksuun. 🙂

 2. Aivan ihana tunnelma! Vaatii taitoa saada jouluinen sävy sisustukseen ilman ”oikeita” joulukoristeita. Tuollaisenahan sisustuksen voi sujuvasti pitää pitkälti joulun ylikin. Ennemminkin tuo on tunnelmallinen, kotoisa ja kutsuva, ei pelkästään jouluinen. Tykkään!

  • Juu, tämä on ehkä ennemminkin talvisen pehmeä sisustus. Viimeistään joulukuusi tekee kotiin sitten joulun. 🙂

 3. Kaunis olohuone teillä, näin joulun aikaankin! Mittasuhteet ja kalusteiden sekä sisustuselementtien asettelu miellyttävät silmää. Sohvatyynyjen ”ei-liian-suunnitellun-näköinen” yhteensopivuus on ihan suosikkini 🙂

  Mikä ja mistä on muuten tuo tv:n yläpuolella seinässä oleva tauluhylly? Ja oletko ollut tyytyväinen, kestääkö hyvin painoa vaikka on rakenteeltaan noin siro? En ole seurannut blogiasi vielä kovin pitkään, joten en tiedä vaikka olisit jo sen maininnutkin. Olen suunnitellut meillekin olohuoneeseen tauluhyllyä, mutta Ikean hyllyt näyttävät hieman kömpelöltä aitiopaikalle..
  Mukavaa joulun odotusta!

 4. Kaunista!
  Muistanko oikein, että sohvienne kankaat saa irti ja pystyy pesemään itse? Kertoisitko mistä hankitte ne? Meilläkin tarvittaisiin ”itse pestävät sohvat” 🙂

  • Jep, meillä on kotimaisen Adean valmistama ”Band” sohva, josta saa kaikki päälliset irti ja ne voi pestä koneessa. Sohvan hankimme Sisustuksen Koodista.

 5. Kissa näyttää viihtyvän. Olen samaa mieltä verhojen suhteen. En ole koskaan ymmärtänyt miksi pitää vaihtaa sesongin mukaan. Meidän ikkunoissa roikkuu valkoisia verhoja vuoden ympäri – kesäisin ne päästää sisään ihanaa valoa ja talvisin ne samaistuu ulkona olevan lumen kanssa. Täydellistä meille.

  • Niinpä. Meilläkin on aina ollut samat verhot kesät talvet. 🙂 Ja lähes aina valkoiset.

 6. Kaunista on. Tuli vain mieleen, että voitko tosiaan polttaa kynttilöitä noin, kun teillä on kissoja?

  • Juu, ei meidän kisut välitä kynttilöistä ollenkaan. Ja iltavilliys ajoittuu myöhäisiltaan, jolloin kynttilät on jo sammutettu. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.