Kirjoittelin jonkin aikaa sitten pojan huoneen viimeistelystä. Seuraavaksi olisi vuorossa tytön huone. Huoneeseen täytyy saada kirjoituspöytä, sillä neiti on kova piirtelemään. Ajattelimme tehdä sen itse pukkijaloista ja vanerilevystä; tekisimme siis itse myös pukkijalat (tai siis Mankkuhan ne joutuu tekemään ;)). Saimme vanhempieni vanhan Palaset-sarjan säilytyslaatikoita, joita ei enää valmisteta. Niistä olisi tarkoitus kasata säilytysjärjestelmä tytön pikkutavaroille, joita riittää kyllä vaikka millä mitalla. Hahmottelin ideakollaasiin ajatuksiani…

tyton_huoneen_ideat

Päätyseinä olisi kiva tapetoida, sillä liitutauluseinä on vähäisessä käytössä. Olen ihastellut Borås Tapeterin skandinaavisten suunnittelijoiden sarjaa ja etenkin tämä Arne Jacobsenin suunnittelema tapetti on mieleeni (1). Kollaasissa näkyy ne Palaset-sarjan (3) laatikot, jotka saimme vanhemmiltani. Ne odottavat nyt eteisessä lopullista sijoituspaikkaansa. Ferm Livingin ”Little Dorm” hylly (2) tytöltä jo löytyy, samoin kuin Normann Copenhagenin ”Hang On” naulakko (4). Ne pitäisi vain kiinnittää. Myös Ikean seinähylly (7) odottaa kasaamista ja kiinnittämistä, mutta sitä ei voi tehdä ennen kuin kirjoituspöytä on valmis, sillä hylly on tarkoitus asettaa kirjoituspöydän päälle. Hahmottelin Mankulle millaiset pukkijalat (5) pöytään pitäisi nikkaroida. Huoneen voisi viimeistellä Ferm Livingin geometrisillä tyynyillä ja pikkutavaroilla (6, 8).

 

Translation: I gathered the ideas that I have for our girl’s room into a photo collage.

Author

12 Comments

 1. Kivoja ideoita, etenkin tapetti on tosi kaunis ja ajaton.
  Tekemällä itse saa mieluisat, mutta tiedoksi vaikkapa muille lukijoille, että Ikeasta saa tosi kivat mustat/tummanharmaat metalliset pukkijalat tosi huokeaan ikeahintaan.
  Kiitos idearikkaasta blogistasi ja hyvää kesää, vakkarilukijasi Tiina

  • Jep, Ikean pukkijalat ovat hienot. Täältä meiltä on vaan niin pitkä matka Ikeaan, että on nopeampaa tehdä itse.

   Kiitos mukavasta palautteesta ja oikein hyvää kesää sinullekin Tiina! 🙂

  • Eipä kestä. Mukava kuulla, että minun tekemä kalenteri kelpasi. 🙂 Ja kiitos kovasti linkityksestä. 🙂

 2. kannattanee kysästä ensin joltakin maalarilta tuosta jos aiot tapetoida suoraan liitutaulumaalin päälle… sellainen kutina on ettei liisteri tahdo tarttua alustaan kovinkaan hyvin, voin toki olla väärässä! kirjoitathan jos suunnitelma toteutuu? olisi kiinnostavaa tietää asiasta… maalikaupassa harjoittelussa hetken aikaa olleena tuli todettua että liitutaulumaalitrendi on ohimennyttä ja päällemaalaukseen suositellaan hiomista ja päälle tartuntaotepohjamaali (otex) ennen uutta maalausta tai muuta käsittelyä.

  • Siis ajattelin, että liitutauluseinä täytyy varmasti ensin ainakin pohjamaalata. Pitää kysyä tarkemmat ohjeet ammattilaiselta, mutta jo pelkästään siksi että seinä on musta, tuntuu siltä että se pitää maalata ensin. Ettei tummuus tule läpi vaaleasta tapetista.

 3. Moi Suvi! Ajattelitko minkälaista pintaa tytön työpöydän tason vaneriin? Filmivaneria, kuten työhuoneessanne? Itse tuskailen, kun olen yrittänyt selvittää, mistä pääkaupunkiseudulta voisi saada valkoista filmivaneria, mutta ei tunnu olevan missään!! Kestääköhän filmivaneri hyvin työpöytäkäyttöä?

 4. Hei! Oletteko ostaneet ikean seinähyllyyn erikseen valkoiset hyllylevyt? Vai onko niitä myynnissä pakettina valkoisenakin? Nettisivuilta löytyy vain se kokonaisuus jossa puunväriset levyt ja runko valkoinen.. niin kuin kollaasin kuvassasi.

 5. Toinen Heidi Reply

  Heips! Minuakin kiinnostaa Ikean seinähyllyn valkoiset hyllylevyt, onko niitä joskus saanut ja saako vieläkin? Viihtyisän oloinen tulee tytön huoneesta 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.