Meillä on jos jonkinmoisia säilytysratkaisuja pienesineille ja ”sälälle”: löytyy pussukkaa, purnukkaa, laatikkoa ja lokerikkoa. Lemppareitani ovat Hayn säilytysboxit, joita meillä on työhuoneessa kaikenlaisille sekalaisille tavaroille (niistä kirjoittelinkin taannoin). Laatikkoihin on helppo sujauttaa pikkutavarat yms. nopsasti pois näkyviltä. Ja sinne ne tavarat jäävätkin sitten. Nyt pitäisi käydä laatikot läpi ja heittää turhia tavaroita, vanhoja laskuja ja kuitteja pois. Operaatio ei kuulosta yhtään houkuttelevalta.

Toinen projekti olisi lasten lelujen läpikäynti. Siivosin juuri yhdessä tyttären kanssa hänen huoneensa. Voi sitä krääsän määrää! Pitäisi kyllä karsia oikein rankalla kädellä leluja pois – vanhoja vauvalelujakin on vielä tallella. Haluaisin lahjoittaa hyväkuntoiset lelut jonnekin (hyväntekeväisyyteen, päiväkotiin tms.). Olisiko teillä vinkkejä? Mitä te teette vanhoille, hyväkuntoisille leluille?

Author

19 Comments

 1. >Nuo Hayn laatikot ovat kyllä tosi kivoja ja käteviä ja sen lisäksi kauniita sisustuselementtejä myös!Itsellä ei ole toistaiseksi lapsia, eikä sitä myöden myöskään "leluongelmaa", mutta tiedän ihmisiä, jotka kierrättävät hyväkuntoisia leluja mm. lahjoittamlla niitä lastensa tarhaan. Olen myös kuullut, että jotain kautta leluja pystyisi myös toimittamaan mm. kehitysmaiden lapsille. Heille ne varmasti olisivat suoranaisia aarteita! Tässä vain muutama mieleen tullut idea.-I-

 2. >Moikka:)Lasten leluja otetaan myös Suomessa vastaan lastenkoteihin. Tietysti hyvä idea myös tuonne Karjalaan antaa. Mutta täällä lähempänäkin tarvitaan. Mun sisko oli töissä Helsigissä lastenkodissa ja vei sinne paljon lasten leluja mun ystävältä. Lapset olivat haltioissaan uusista leluista. Etenkin mieleeni jäi, kun pikku tytöt olivat niin onnellisia prinsessa mekoista.-Anu-

 3. >Lastenkoteihin tai pakolaisten vastaanottokeskuksiin. Samaan paikkaan menee myös vaatteita.

 4. >Myös jotkut kerhot ja päiväkodit saattaa tarvita uusia leluja :)Itse lähetän kasan tavaraa afrikkaan tutun kontissa suoraan niille enemmän tarvitseville.

 5. >Itse vien kaiken Lähetystorille. Osittain syynä on se, että se on suht lähellä ja auton saa viemisen ajaksi suoraan oven eteen – isommatkin kassit ja laatikot on siis helppo viedä.

 6. >Hope yhdistys ottaa myöskin vastaan. Auttaa vähävaraisia perheitä, etenkin lapsia. On toimittanut myös perhe-ja lastenkoteihin yms.Kannattaa käydä kurkkaamassa nettisivuilla 🙂

 7. >Itse oon ajatellut lahjoittaa meille tarpeettomat lasten lelut ja kirjat Taysin lasten akuuttiosastolle. Siellä ovat omat lapsenikin niillä joidenkin toisten lahjoittamilla leluilla leikkineet ja kovasti ne ovat heille iloa tuottaneet ja auttaneet paranemisessa. 🙂

 8. >Ihana että muillakin on näitä krääsälaatikoita! 😉 mä tuskailen noiden kanssa ja ei pitäis kyllä hommata edes mitään kun sinne on vaan niin helppo lykätä kaikki mille ei heti keksi paikkaa. Ja sama homma oottais parissa lastenhuoneessa.

 9. >Hmmm…Mie veisin johonki sairaalaan lastenosastoille tai yhistykseen, joka auttaa vähävaraisten vanhempien lapsia jotenki tms. paikkaan, lastenkodit jne oivia paikkoja myös missä varmasti ilahdutaan suunnattomasti 🙂 Kirppis ja ulkomaat on hyvä idea kans, mutta en ite antais niihin, koska ei tiä meneekö lelusta saatu tuotto tai itte lelut oikeasti oikiaan paikkaan vai käykö "välikädet" välissä(en tarkota välikädellä suomalaisia). Mutta tämä on vain minun mielipide :)Toivottavasti saat lelut lahjotettua johonki sulle tärkeään kohteeseen 🙂

 10. >Hei, olipas ihastuttavan näköisiä laatikoita! Yritin käydä katsomassa Hayn sivuilta ostopaikkaa, mutta en löytänyt. Kysyisinkin nyt, että mistähän noita voisi ostaa? Kiitos!t. Anna

 11. >Seurakuntien diakonit/diakonissat saattavat myös ilahtua leluista yms., sillä heillä on varmasti tiedossa joululahjattomia lapsiperheitä.

 12. >Kokkolassakin on ensi-ja turvakoti, jossa tarvitaan leluja. Sitten on yksityisiä päiväkoteja, johon varmaan kans kelpaa… Käyppä kysymässä vaikka Kuusimäellä, lähellä Nynasin kenttiä on uusi yksityinen päiväkoti.

 13. >Meillä myös halutaan epäesteettiset,mutta tarpeelliset tilpehöörit piiloon. Nyt olisikin urakkana tehdä monta matonkuteesta virkattua koria. 🙂 Kaunis idea lahjoittaa lelut niitä tarvitseville.Muilta lukijoilta tulikin monta hyvää ideaa jo.

 14. >Erilaiset säilytyslaatikot ym ovat minunkin heikko kohtani, tai oli kunnes vähän kyllästyin siihen että tosiaan sitten se epämääräinen sälä jäi niihin asumaan. Viime aikoina olen itseasiassa vähän pyrkinyt karsimaan "ylimääräisiä" säilytysratkaisuja ja ennemminkin sitten karsimaan sitä tavaramäärää. Välillä onnistuu välillä ei 🙂 Se on vain tylsä huomata ainakin omalta osaltani että vaikka kuinka hyvät ja toimivat säilytystilat olisikin, niin se on silti se ihminen jonka pitäisi pitää ne tavarat aktiivisesti järjestyksessä ja oikeilla paikoillaan…Kirkonmäellä on yksi hyväntekeväisyyskirppis (kirkon lähellä), jonne olen usein vienyt vanhoja vaatteita ym tavaroita, eli lelujakin ottavat vastaan. Me olemme sen tuossa aiemmin mainitun päiväkodin asiakkaita, jos tarvitset kontakteja 🙂 Varmasti hyvin kelpaisi heillekin.

 15. >Ymmärrän tuon krääsämaailman. Meillä ei (jos mäkkärissä) käydään oteta leluja vaan jälkkäri. Eilen siivosin 5-vuotiaan kanssamme leluja joulupatakeräykseen. Homma kävi hyvin, sillä perustelin, että joulupukki tuo uusia leluja kun on annettu ensin pois käyttämättömiä leluja esim. sairaalaan!

 16. >Hope-yhdistys lahjottaa suoraan vähävaraisille perheille sekä lastenkoteihin. Heillä on toimipisteitä eri puolilla Suomea. Kannattaa käydä kurkkaamassa nettisivuilta tarkemmat tiedot.

 17. >KIITOS KAIKILLE OIKEIN HYVISTÄ VINKEISTÄ! 🙂 Mukava kuulla, että siellä on auttavaista väkeä.Kunhan joulukiireet hellittävät, taidamme yhdessä lasten kanssa kerätä tarpeettomat lelut ja lahjoittaa ne suomalaisille lapsille, jotka tulisivat niistä iloisiksi. Selvittelen vielä tarkemmin mitä vaihtoehtoja täällä meidän suunnalla on.Anna: Hayn laatikoita saa mm. Sisustuksen Koodista. Helsinginkin pikkuiset sisustusputiikit taitavat niitä myydä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.