Uskon siihen, että arkisetkin askareet tuntuvat hitusen verran miellyttävimmiltä, kun välineet ovat kauniita ja taitavasti muotoiltuja. Vaikka harvemmin innostun esimerkiksi kattamaan pöytää näyttävästi (ja pidänkin enemmin rennoista, vähän eriparisista kattauksista) en kuitenkaan halua astiakaappiini astioita, jotka eivät miellytä minua visuaalisesti. Kun kaikki kodin esineet ja astiat ovat kauniita, syntyy väistämättäkin näyttäviä yhdistelmiä ilman sen kummempaa panostamista.

Perusastiastomme on tuttua klassikkoa, Iittalan Teemaa. Tykkään kuitenkin yhdistellä eri sarjojen astioita toisiinsa ja näin luoda kiinnostavia yhdistelmiä. Ja kauniita kippoja ja kuppejahan on niin paljon, että minusta ainakin olisi vaikeaa pysyä vain yhdessä sarjassa. Viimeisin astiaihastukseni on CASA Stockmann ”Bistro”-sarjan kahvikupposet*, joita valitsin mukaan kotimme stailaukseen.

IMG_1909

IMG_1916

IMG_2035

IMG_1927

Tämä rento aamiaiskattaus syntyi juuri noista ihanista CASA Stockmann ”Bistro”-sarjan latte ja espresso -kupeista, joihin yhdistin Design Letters -sarjan sokerikkoni ja kermakkoni. Pellavaisesta pöytäliinasta kirjoittelin jo aiemmassa Stockmannin tekstiilejä käsittelemässä postauksessani ja yhä edelleen jaksan ihastella tätä kaunista pellavaista liinaa, joka tuo kivasti uutta ilmettä ruokailutilaamme.

Stockmannin laajasta valikoimasta löytyy keittiötarvikkeita moneen eri käyttötarkoitukseen. Surffailin verkkokaupan sivuilla ja poimin kollaasiin tuotteita, joita voin suositella ja joita itse valitsisin omaan keittiööni.

keittiotarvikkeet_stockmann

1. Design Letters kannellinen purkki ja teekannu / 2. Stelton leipäkori / 3. Fiskars ”Functional Form” leikkuulaudat 4 kpl / 4. Magisso keittiöliinateline / 5. Georg Jensen pippurimylly / 6. Menu ”Norm”-termosmuki kannella / 7. Revol Froisses Cappuccino-muki / 8. Feel felt pannunalunen / 9. Iittala purnukka / 10. Brabantia lasipurkki / 11. Alessi ”Gnam” leipälaatikko / 12. Stelton ”Magnussen” termoskannu / 13. Marimekko ”Siirtolapuutarha” keittiöpyyhkeet 2 kpl

Kollaasiin kertyi kauniita purkkeja, kuppeja ja säilyttimiä, joiden avulla keittiön yleisilme pysyy harmonisena. Esimerkiksi kirjavat leipäpussit ovat sellainen juttu, joka usein pistää silmääni keittiössä ja siksi mieluiten säilyttäisin leipiä kauniissa säilytyskorissa (esim. Steltonin leipäkorissa 2.), jonka päälle voisi vielä asetella keittiöliinan. Myös tuo Alessin leipälaatikko (11.) voisi olla hyvä ratkaisu leipien säilyttämiseen.

Pidän todella paljon Arne Jacobsenin typografiaan perustuvasta Design Letters -sarjasta, jota mielelläni laajentaisin näillä kollaasiin poimimillani kannellisella purkilla ja teekannulla (1.). Noita purkin kansia voi muuten ostaa myös erikseen.

Pakko on vinkata myös Magisson tiskirättitelineestä (4.)! Meillä on ollut tuo kapistus jo monen monta vuotta ja minusta se on tosi kätevä! Teline kiinnitetään tiskialtaaseen magneetin avulla ja näin rätin saa helposti piilotettua katseilta. Loistava keksintö!

Fiskars on lanseerannut uuden leikkuulautojen sarjan ja mielelläni kotiuttaisin nämä laadukkaat leikkuulaudat (3) meidänkin keittiöön. Lisäksi ihastuin tuohon Georg Jensenin kauniin muotoiseen pippurimyllyyn (5): sen asettelisi mieluusti lieden viereen ja se olisi kätevä ottaa siitä käyttöön kokkaillessa. Keittiötekstiileistä mukaan poimin Marimekon suosikkikuosiani Siirtolapuutarha-sarjaa keittiöpyyhkeiden muodossa (13) sekä Feel feltin kauniin pannunalusen (8).

Ja löytyi taas niitä pihistä-panosta parejakin…

stockmann_pihista_panosta_keittiossaLinkit tuotteisiin: Marimekko ”Sukat makkaralla” lasit 2 kpl / CASA Stockmann juomalasi / Linum ”West” esiliina / CASA Stockmann esiliina / Georg Jensen ”Barbry” leikkuulauta / CASA Stockmann leikkuulauta / Arabia 24h lautanen / CASA Stockmann lautanen

Poimani pihistä-panosta parit eivät ole muotoilultaan tai väreiltään ihan täysin samanlaisia, mutta tiettyä samankaltaisuutta on näissä havaittavissa, eikös vain? Ja hintaerot ovat melko merkittäviä…

Maukasta kahvia myös kotikeittiössä

Minusta on aivan mahtavaa, että nykyisin hyvää lattea tai cappucinoa voi keittää myös ihan kotioloissa! Meillä on ollut Nespresson kahvikone jo useamman vuoden ajan ja pidän siitä, että välillä voi vaihdella kahvimakuja. Oma Nespresso-koneemme on UMilk-mallinen, mutta sain kuvauslainaan kuvissa näkyvän Nespresso Latissima Mocca + kahvikoneen, joka on myös Stockmann More at Home -arvonnan pääpalkinto.

IMG_2039

IMG_2045

Ajattomasti muotoillut Nespresso-kahvikoneet uuttavat kahvia 19 barin paineella ja ne on kehitetty käytettäviksi yhdessä Nespresso-kahvikapseleiden kanssa. Lattissima+ -kahvikoneessa on litran vesisäiliö ja käytettyjen kahvikapseleiden säiliö, johon mahtuu 10 tyhjää kapselia. Lisäksi laitteessa on mukautuva tippa-alusta korkeampaa Macchiato-lasia varten, automaattinen maidonvaahdotusjärjestelmän huuhtelutoiminto sekä ilmoitus kalkinpoiston tarpeesta. Automaattinen virrankatkaisu 9 minuutin jälkeen säästää energiaa ja tekee kahvin valmistamisesta huoletonta.

IMG_2093

Yksi parhaista puolista Nespresson kahvikoneissa on se, että kahvikapseleiden kierrätyskin on otettu huomioon. Nespresson kahvikapselit voidaan hävittää sellaisenaan missä tahansa Suomen 10 000 pienmetallin keräyspisteessä. Kapselin sisälle jääneet kahvijäämät eivät ole haitaksi, sillä ne palavat alumiinin sulatusprosessissa. Alumiinikapselit sulatetaan normaalisti muun alumiiniromun kanssa ja ne päätyvät harkoiksi teollisuuden käyttöön. Metallikeräykseen saa laittaa vain täysin alumiinista valmistettuja kahvikapseleita, joita Nespresson kapselit ovat. Käytetyt kapselit tippuvat automaattisesti Nespresso-kahvikoneen sisällä olevaan säiliöön, joten niitä ei vahingossakaan tule viskattua roskikseen. Hyvä juttu!

muista_arvonta

Vielä ehdit osallistua arvontaan, joka on käynnissä Stockmannin verkkokaupassa. Osallistuneiden kesken arvotaan upea Nespresso Lattissima Plus Mocca -kahviautomaatti (arvo 329 euroa) sekä neljä tuotepakettia, johon voittaja voi valita kuvissani näkyviä Casa Stockmann espresso- ja lattekuppeja tai Casa Stockmann pussilakanasetin. Tuotepakettien arvo 50 euroa. Kilpailuaika on 15.10.-15.11.2014. Palkinnot arvotaan kilpailun päätyttyä. Voittajille ilmoitetaan voitoista henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Lue myös Stockmann More at home -poimintani koskien valaistusta ja tekstiilejä.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

stockmann_musta*Kuvissa näkyvät tuotteet kuvauslainassa.

 In co-operation with Stockmann

 

Author

6 Comments

 1. Kiva postaus. Minullakin on nuo ihanat kahvikupit. Tuovat kahvilatuntua kotikahvihetkeen 🙂
  Eikö tuossa ”sukat makkaralla” lasipaketissa ole kaksi lasia? Hinta yhdelle siis puolet tuosta mainitsemastasi. Tyyriit silti.
  T. Tiina

  • On kyllä viehättävät kupit ja juuri tuollainen iso (latte) kuppi on minusta paras! Aamukahvia pitää saada paljon. 🙂
   Olet oikeassa tuosta ”Sukat makkaralla” jutusta. Käynpäs korjaamassa myös postaukseen. 🙂 Kiitos, kun ilmoitit!

 2. Tuo teidän Flos…aina kun se kuvissa vilahtaa, niin kuola alkaa täällä valumaan, mulle kans! Onko siinä lamppuina aivan tavalliset hehkulamput vai jotkut muut? Mistä olet tuon ihanuuden hankkinut ts. missä on myynnissä?

  • Mukava kuulla! Tuo valaisinhan jakoi aika tavalla mielipiteitä, kun sen hankin. 😉 Mutta pääasia tietysti, että itse tykkään. Se on Sisustuksen Koodista ja nuo polttimot ovat jääkaapin valoja oikeasti. 🙂

  • Onpa tosi kiva kuulla! 🙂 Eamesin tuoli oli Stockalta kuvauslainassa, mutta ihastuin siihen ihan täysillä! Varsinkin noihin tummiin jalkoihin ja siitä yllätyin itsekin. Kirjoittelen siitä ensi viikolla tarkemmin… 🙂

   Ja kiitos haasteesta! Onpa tosi hyvä idea ja mielelläni tartun siihen. 🙂 Aihe on tärkeä, mutta varmasti myös vaikea monelle.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.