Saunakori pakattuna

Valkoisen Harmajan Facebookprofiilissa jo vihjailinkin ekasta saunareissustamme. Tämä sakki on nimittäin niin kärsimätöntä porukkaa, ettei saunalaseja voitu enää odottaa. Niinpä saunatupa ja kylppäri siivottiin sunnuntaina ja Mankku asetti pressun saunalasien paikalle. Toiveet olivat korkealla: päästään ensimmäistä kertaa omaan, uuteen saunaan!

 

Eväät oli varattu ja lasten kanssa luvattiin katsoa elokuvaa tuvan puolella. Mankku sytytteli takkakiuasta.

 

Saunatuvassa on tällä hetkellä vanha pieni Klippan-sohvamme, vanha matto ja sohvapöytä (sekä Artekin pöydän levy säilytyksessä)

Eipä mennyt kauaa, kun koko tilan valtasi epämiellyttävä käry ja paha haju. Kiukaasta ei ilmeisesti ollut vielä palanut kaikki ”tehdasmönjä” pois ekalla polttokerralla (jonka olimme suorittaneet aiemmin kiukaan ohjeiden mukaan).

Ankaran tuuletuksen jälkeen saimme tilan sen verran raikkaaksi, että lapset pääsivät sentään kylpyyn. Sitä he olivatkin taineet odottaa enemmän kuin saunaa. Minä kävin eka kerran tuolla suihkussa ja täytyy todeta, että kyllä on suihkuissa eroja! Saunan kylppärissä on iso Hansgrohen sadesuutin, josta tulee todella miellyttävä suihku. Aivan ihanaa! Talon puolella meillä on myös Hansgrohen Raindance-suihkut, mutta ei niiden ”sadetta” voi verrata tuohon isoon, kiinteään sadettajaan. Mankku tokaisi heti, että olisi pitänyt hankkia taloonkin tällaiset suihkut. Onneksi pääsemme nauttimaan niistä nyt ainakin saunarakennuksen puolella.

Tänään saimme kuulla, että saunalasit ovat matkalla tännepäin. Ne on välillä viety Suomesta Viroon karkaistavaksi. Tulee ilmeisesti halvemmaksi teettää se työ Virossa matkoineen päivineen. Kummallista! Mutta ehkä jo viikonloppuna pääsemme oikeasti saunaan! Mankku kyllä otti jo myöhään sunnuntai-iltana muutamat koelöylyt.

Author

18 Comments

 1. >Onpa silti kivannäköistä!! Nuo tummat seinälaatat on todella tyylikkäät! Harni että saunailut ei onnistunut, ensi kerralla sitten! 🙂

 2. >Hih, mekin saunottiin monta viikkoa pressujen kanssa, kun ei maltettu odottaa saunan laseja… 🙂

 3. >Oon lukenut kauan teidän blogia, mutta harvoin tulee kirjoiteltua. Nyt ajattelin ottaa niskasta itseäni kiinni :)Ihania saunahetkiä sitten, kun niitä teille suodaan 🙂 !!! Tosi kivalta näyttää tuo teidän saunarakennus.Meille on tulossa Oraksen sadesuihku. Toivottavasti siitä irtoaa yhtä mukavat suihkut kuin teidän sadesuihkusta. Itsellä ei ole yhtään kokemusta sadesuihkusta vielä ja ensimmäisen kerran sellaiseen pitäisi päästä kuukauden päästä 🙂

 4. >Hih, meillä on samantyylisiä kokemuksia tämän rempan matkalta myös vähän yhden jos toisen huoneen osalta 🙂 Mutta hyvä kun kylpyhetki onnistui, kyllä tuolla kelpaa saunoa ja kylveskellä!On pakko todeta sama juttu, suihkuissa (sadesuihkuissakin) on eroja; meillä on nyt Grohen sadesuihku, ja kun ensimmäistä kerta sen alle menin, olin aivan äimistyksissäni, miten voikin olla niin miellyttävä SUIHKU -kun sitä ei ole normaalisti juuri ajatellut. Nyt käyn aina "ison lapion" alla, kun ennen tykkäsin käyttää käsisuihkua ainoastaan.

 5. >Upeita ja tunnelmallisia kuvia. Toivottavasti saatte pian lasitkin jotta saunominen onnistuu kunnolla :)Hassua kyllä tuo että laseja kuljetetaan edestakaisin Suomen ja Viron väliä..

 6. >Aivan mahtavaa saada oma sauna käyttökuntoon. Kyllä se kohta onnistuu teilläkin. Mukavia saunahetkiä!t. Leenahps. valitsen aina ton anonyymin kun en tiedä mitä nuo muut pitää sisällään, pitäs ottaa selvää.. ü

 7. >Hienoja kuvia ja mielestäni hyvä idea tehdä kotiteatteri tupaan, tulee varmasti tilalle enemmän käyttöä!Meillehän tuli landelle tupaan se Citterion Hans Grohelle suunnittelema sadevesisuihku (x2) ja alunperin olin hieman skeptinen, koska meillä on paksu- ja pitkätukkaista väkeä ja aikaisempien kokemusten perusteellaa sadevesisuihkuilla ei todellakaan saa shampoota pois päästä – mutta näissä on tehoa ja hyvin toimii!

 8. >Kiva lukea sinun ja toisten kommentteja noista sadevesisuihkuista, kun sellainen on hankintalistalla uuteen taloon.Pitkään olen seuraillut blogiasi, mutta en muista olenko ennen jättänyt kommenttia. Kiva blogi, josta on saanut paljon ideoita.-Lumips. Lisäsin blogisi blogiluettelooni. Ilmoitathan jos haluat sen sieltä pois.

 9. >no ei muuten tulleet suihkut landelle TUPAAN, he he, lomamatkan jälkeinen aikaerorasitus näköjään vaivaa ajatuksenjuoksua.

 10. >Ihana videotykki-kangas systeemi. Haluaa kans. Mistä se koostuu? E

 11. >HeippaKivalta näyttää. Meillä valmistui uusi sauna ja pesutilat niin tuli saunottua jokaikinen päivä, nyt on onneksi laantunut 2 päivään viikossa :).Olisin kysynyt että mistä olet ostanut takkasetin ja muistatko hintaa? On tosi tyylikäs ja itelle katellut samantyylistä.Terveisin. Päivi

 12. >Hei, meillä on Hansgrohen hanat ja suihkut koko talossa, mallin nimeä en tiedä, mutta suihkut on ainakin ihan kamalat käytössä. En saa saippuaisilla ja liukkailla käsillä hanaa/suihkua auki, kun se kädensija siinä on niin ohut ja liukas, siitä ei saa minkäänlaista otetta! Tyylikkääthän ne on ehdottomasti, siitä tykkään kyllä, mutta Oraksen hanat meillä tulee rakenteilla olevaan taloon ihan siitä syystä etten menetä hermojani montaa kertaa yhden saunareissun aikana 😀 En tiedä onko muilla ollut samaa ongelmaa, vai onko meidän perhe joptenkin outo, kun ei saa sitä hanaa auki, muuten kuin välillä kädet pyyhkeeseen kuivaamalla.. 🙂

 13. >Oi, no saitta kuitekki hieman esimakua omasta ihanasta saunarakennuksesta takkatulen loimussa :)Upea, tyylikäs, kotosa saunarakennus kyllä 🙂 Ihana tuo lautaseinäki 🙂

 14. >Padmerine: Keskeneräistä on vielä saunatuvassa, mutta kyllä siellä pystyy oleskelemaan. 🙂 Eilen saunottiin sitten ihan kunnolla. :)Paula: Hengenheimolaisia siis… :)Mickey: Eilen päästiin sitten koko perheen voimin saunomaan. Oli ihanaa! Eiköhän se Oraksen sadesuihkukin ole yhtä ihana. Kohta pääsette tekin nauttimaan! :)Lilou: Juu, rapatessa roiskuu eikä aina voi mennä suunnitelmien mukaan. :)Tuollainen iso sadettaja on kyllä niin miellyttävä! Tulee suihkuhetkestäkin oikein nautinto. :)Reetta: Juu, ihan käsittämätöntä, että Viroon asti pitää laseja raahata! Niistä meidän laseista ei muuten taaskaan ole kuulunut ja huomenna on jo perjantai. No, onneksi pressusysteemi toimii. :)Leenah: Juu, kyllä tuo saunominen onnistuu nyt pressullakin, mutta tietenkin olisi kätevää pian saada ne lasit. Siinä kommentointi-kohdassa voit käyttää google-tunnustakin halutessasi. Voit luoda sellaisen, niin sitten sinulla on aina oma nimimerkki. 🙂 Mutta kyllä nämä anonyymitkin julkaistaan (ainakin useinmiten). ;)Gloria: Meillä on talossa samat suihkut kuin ekassa talossa (eli Hansgrohen Raindancet), mutta tuonne saunalle haluttiin tuollainen iso sadettaja pääasiassa ulkonäköseikkojen ansiosta, mutta voi pojat kuinka yllätyinkään, kun menin sinne ekaa kertaa! Todella ihana suihku! Minullakin on aika paksu tukka, enkä ole huomannut että näiden Hansgrohen suihkujen kanssa ei saisi hiuksia kunnolla huuhdeltua. Voi, oletteko olleet (taas?) lomalla! Olen ihan kade! Me oltais niin loman tarpeessa! ;)E: Tuo videotykkikangas on väliaikainen viritelmä. Itse asiassa, saunatupaan saatiin eilen samanlaiset rullaverhot kuin meillä on talossa. Tuohon videotykin heijastuskohtaan tuli vain sellainen "videotykkikangas". Näyttää ihan samalta kuin muutkin, tavalliset, verhot, mutta piiloutuu kivemmin ympäristöön. :)Päivi: Kyllähän sitä saunaintoa riittää, kun on uusi sauna. :)Tuon takkasetin olen ostanut miehelle lahjaksi muutama vuosi sitten Stockmannilta.Petran: Voi, ikävä kuulla! En ole itse huomannut tuota ongelmaa. Väännän sen hanan niin, että otan siitä koko päästä kiinni, en vain siitä pienestä tyngästä. Vaikea selittää… Mutta voisikohan olla, että teidän täytyisi öljytä sitä kädensijaa – ehkä se liukuisi sitten paremmin. Nimittäin, meidän keittiön hanassa on ollut vähän jäykkyyttä ja sen mukana tuli erikseen sellainen öljy (joka on kyllä hukassa).Meän Satu: Kiitos taas mukavasta kommentista! Eilen päästiin sitten oikein kunnolla saunomaan. 🙂 Pressusaunassa kuitenkin. Laseja odotellessa…

 15. >Heippa!Olisin vielä kysellyt tarkemmin tuosta Hansgrohen sadesuuttimesta, osaatko sanoa tarkempaa mallia?Olemme valitsemassa uudis suihkuja ja Hansgrohe -merkkiin ollaan päädytty. Mutta kun niitä malleja on niin monta! Kaikki ne varmaan on ihan hyviä, mutta olis kiva tietää mikä on tää TOSI hyvä :)Kiitokset jo etukäteen!

 16. >Inka: Muistaakseni meidän suihkut on Croma 100 Showerpipe -mallia. Varmistan vielä Mankulta, kun hän tulee kotiin…

 17. >Kiitos paljon tiedosta Suvi!Suihkut taitavat olla samat, joihin jo aiemmin päädyimme ja jotka tässä yhtenä päivänä tilasimme. Ihan mahtavaa kuulla noin positiivisia käyttökokemuksia, tuskin maltan odottaa uuteen suihkuun pääsyä :)Mielettömän kivan näköinen kylppäri teillä muuten, niinkuin koko kotikin!

 18. ”Petran sanoo:
  >Hei, meillä on Hansgrohen hanat ja suihkut koko talossa, mallin nimeä en tiedä, mutta suihkut on ainakin ihan kamalat käytössä. En saa saippuaisilla ja liukkailla käsillä hanaa/suihkua auki, kun se kädensija siinä on niin ohut ja liukas, siitä ei saa minkäänlaista otetta!”

  -> Sama juttu täällä. En saa hanaa auki, kun käsissä on sampoota tai saippuaa. Silmiä ehtii kirvellä ennen kuin saan hiusdonitsilla tai sienellä hanan auki. EN suosittele estetiikasta huolimatta. Epäkäytännöllinen kaikin puolin muutenkin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.