Useimmissa taloissa näkee ns. ”perus” pistorasioita ja valonkatkaisijoita: valkoisia ja huomaamattomia. Nyt Schneider Electric on kuitenkin lanseeraamassa markkinoille uuden Exxact-malliston, jossa on panostettu muotoiluun ja valonkatkaisijoiden muokattavuuteen. Exxact-mallisto sisältää Primo, Design, Solid ja Combi kehysperheet. Lisäksi Exxact valonkatkaisijoihin ja pistorasioihin saa halutessaan opastusvalon, joka antaa sähkökalusteisiin ylellisen ripauksen ja on käytännöllinen pimeään aikaan.

Blogimme kautta meille tarjoutui mahdollisuus valita Exxact-mallistosta pistorasiat ja valonkatkaisijat taloomme. Katsotaanpas siis tarkemmin, minkälaisia vaihtoehtoja tuoteperheeseen kuuluu.

Primo-kehysperhe soveltuu perusasennuksiin ja sitä on saatavana 1-5 osaisina kehyksinä tai enintään kuuden kojeen matriisiyhdistelminä. Yksiosaisen Primon voi muuttaa Exxact Designiksi, jossa on useita värivaihtoehtoja (Primoa saa valkoisena, mustana ja metallinsävyisenä). Primo on Exxact kehysperheen ”tavanomaisin” vaihtoehto, mutta muotokieli on tavallista viimeistellympi ja modernimpi.

Exxact Designissa on läpinäkyvä pintaosa, jonka alle voi lisätä valitsemansa kuvion tai värin (esim. tapettia). Designin mukana toimitetaan myös valmiita väriliuskoja, joita voi käyttää ideoinnin apuna omien kuvien suunnittelussa. Design-kehyksellä voit muokata persoonallisen, omaan kotiisi sopivan valonkatkaisijan.

Exxact Solidin sanotaan olevan arkkitehtien valinta, sillä se on ulkoasultaan massiivinen ja pelkistetty. Solidia saa lasisena, mustana sekä harjatun teräksen värisenä. Lasikehys yhdistettynä taustalta loistavaan opasvaloon tekisi valonkatkaisijoista todella näyttävän näköisiä!

Pistorasiayhdistelmiä varten kannattaa valita Exxact Combi. Combi-rasioissa on yhdistetty kaksi pistorasiaa vinoon ja Combi-valonkatkaisijassa on kaksi painiketta vierekkäin. Combissa on ns. kaksoiskehys.

Exxact opastusvalojen avulla voi luoda kodikasta tunnelmaa ja uutta ulottuvuutta. Ne avustavat pieniä tepsuttelijoita yön pimeinä tunteina löytämään äidin ja isän luo. Valittavissa on joko alaspäin osoittava valo, valonsäätimen valo tai kehysvalo.

Exxact on suunniteltu nykypäivän tarpeisiin jatkuvuutta unohtamatta. Valikoimaa kehitetään sitä mukaan kuin uusia tekniikoita ja standardeja tulee markkinoille. Valikoimaan tulee koko ajan uusia toimintoja ja designvaihtoehtoja. Saatavina on jopa langattomia kytkimiä!

Schneiderin internet-sivustolla on sovellus, jonka avulla voit suunnitella omaan taloosi sopivat valonkatkaisijat (tästä linkistä pääset suunnittelusovellukseen). Sivustolta löytyy myös listaus tapahtumista ja messuista, missä voi käydä ihastelemassa Exxact-mallistoa ihan livenä (listaukseen tästä).

Katselimme kauan eri kehysvaihtoehtoja ja oikeastaan mikä vaan noista sopisi meille. Lopulta suosikiksi nousi Solid-tuoteperhe, jossa on lasiset reunukset. Toisaalta myös valkoinen Primo-malli olisi huomaamaton ja ajaton, mutta muotoilultaan kuitenkin viimeistelty ja moderni. Opasvaloihin ihastuimme myös ja ainakin meidän perheessä ne olisivat hyvä vaihtoehto siksikin, että lapset usein hiippailevat aamuhämärässä viereemme nukkumaan. Opasvalot saa halutessan myös kytkettyä pois päältä.

Minkä mallin sinä valitsisit? Haluaisitko tuunattavat valonkatkaisijat vai ovatko perinteisemmät mallit mieluisempia?

Exxact-tuotteista voit lukea lisää Schneiderin internet-sivustolta.

LISÄYS: Tällä hetkellä Exxact-mallistosta markkinoilla on vain valkoisia tuotteita ja niitä voi hankkia sähkötukkureiden kautta. Ensi kuussa mallisto laajenee ja markkinoille tulee kaksi väriä sekä lasi/teräskehykset. Koko Exxact-mallisto on markkinoilla ensi syksyn aikana ja silloin sitä saa myös rautakaupoista.

P.S. Yhteistyökampanja-postaukset tunnistat ”yht.työ” tunnisteesta blogissamme.

Author

8 Comments

  1. >Meidän "äly"kotiin (kotivahitellen.blogspot.com) ei ole tulossa ollenkaan perinteisiä valokatkaisijoita, mutta pistorasiat tietysti tulevat. Luultavasti Gira E22, Slim.Muita vaihtoehtoja meillä Berger tai Jung.

  2. >Se on juuri niin, että niitä normeja ei halua. Keksuspölynimurin (allaway) vakiokansi oli tietenkin perus valkoinen, ei muuta kuin kauppaan kyseleen, että onko muita värejä.No oihan niitä, mustaa, hopeaa, antrasiittiä, ja sellaista kultaan hohtavaa beigeä, hinta "vaivaiset" 55,00 euroa per kansi. Mutta siihen satsattiin, nyt on alakertaan musta, kun laattalattiakin on musta ja yläkertaan hopea, vaalean parketin rinnalle. Meillä kun nuo on asennettu lattiaan, eikä seinään.

  3. >taas meni kommentti metsään…niin siis kun aiemmin ihmettelin miksen huomannut blogeja ja kyselin mistä löytyvät niin asia johtui siitä, että minulla blogit näkyvät tekstissä mustalla kuten muukin teksti =)

  4. >Hei!Kävin tuolla Schneiderin sivuillakin jo tutkailemassa, mutta en löytänyt sieltä selkeätä tietoa, mistä näitä olisi ostettavissa / tilattavissa, osaatko sinä kertoa? Ainakaan nettikaupoissa ei ole juuri tätä uusinta mallia, olisikohan rautakaupoissa? Mistä itse aiotte nämä hankkia? Meillä talon sähkökalustaminen juuri ajankohtaista, ja juurikin nämä näyttäisivät siltä, mitä haluaisin sinne mahdollisesti hankkia 🙂 Aivan ihanat, etenkin nuo lasikehyksellä olevat! terv. Mari

  5. >Normaaleja katkaisijoita näkee lähes joka paikassa siksi, että vähänkin "paremmat" katkaisijat nostavat kustannuksia huimasti. Me ainakin käytimme rahan sähkötöiden laajennuksiin valaistuksen, hälytinlaitteiden yms. osalta. Itse pidän perus Ensto Jussi sarjasta siksikin, että valokatkaisijoiden kehys on seinässä kiinni. Kaikissa lasisissa kehyksissä kehyksen ja seinän väliin jää rako ja kehyksestä tulee paljon korkeampi. Pidän myös siitä, ettei katkaisijassa ole teräviä kulmia.Sinänsä mielelläni suosisin alumiinisia, lasisia tai puisia katkaisijoita, mutta design-katkaisijoiden ja pistorasioiden hinta on jopa kymmenkertainen normaaliin nähden ja rasioita on talossa todella monta. Kuitenkin termostaatit, keskuspölynimurin rasiat yms. ovat tavallisia muovisia.Hohtava valokatkaisija olisi hieno ja käytännöllinenkin aluksi, kun katkaisijoiden paikat eivät ole syöpyneet alitajuntaan. Pidemmän päälle ne todennäköisesti alkaisivat ärsyttää ja tuntua laitosmaisilta.

  6. annekatariina Reply

    >Teille tulee oikein kaunis koti. Kesällä varmaan täditkin tulevat ihastelemaan modernia kotianne!

  7. >Jos ei tarvitsisi hinnasta välittää, niin valollinen Exxact Solid olisi mun valinta. Mutta kuten Tapz tuossa totesi, kalliita taitavat olla. Niinpä meillekin tulee normi Enstot…P.S. Joko kävit blogissamme osallistumassa arvontaan?

  8. >Satu: Ahaa, kuulostaa mielenkiintoiselta. :)anne: Kiva, että löysitte teille sopivat kannet. Vielä, kun ne tulivat lattiaan, niin ymmärrän, että halusitte sellaiset, jotka sopii parhaiten ympräristöön. :)Anonyymi: Hmmm…en nyt ihan tiedä mitä tarkoitat…tarkoitatko linkkejä? Kyllä niiden pitäisi kaikilla näkyä harmaalla mustan tekstin seasta (ellei sitten oman tietokoneen asetukset oli niin tummalla, ettei harmaa erotu…?).Mari: Sainkin Schneiderilta juuri lisätietoa (täytyy lisätä se vielä tuonne tekstiin). Tällä hetkellä koko sarja ei vielä ole markkinoilla, mutta ne jotka on jo julkaistu, on hankittava sähkötukkuliikkeiden kautta. Nyt aluksi saatavilla on vain valkoisia tuotteita, mutta jo ensi kuussa markkinoille tulee 2 muuta väriä ja lasi/teräskehykset. Koko mallisto on markkinoilla syksyn aikana ja silloin myös rautakaupoissa. Me saamme omat tuotteemme Schneiderilta suoraa.Minustakin nuo lasikehyksiset ovat kivat! Kuten myös valkoisetkin. :)Tapz: Niin nämäkin ovat niitä makuasioita. 🙂 Ja toki kustannuskysymyskin on erittäin olennainen asia.annekatariina: Tädit ovat erittäin tervetulleita kylään! 🙂 Kiva, kun kommentoit! :)Harri: Kiva kuulla mielipiteesi. Huomasin kyllä arvontanne, mutta en ole vielä ehtinyt osallistua. Pitääpäs tehdä se! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.