Olen inspiroitunut tummanpuhuvista kuvista, joita näkyy esim. ruotsalaisessa Residence -sisustuslehdessä ja Lotta Agatonin ja Pia Ulinin ”Colorful” -sisustuskirjassa. Blogikuviahan tyypillisesti hieman ylivalotetaan, mikä saattaa vähän syödä kuvien tunnelmaa. Siksi tuntuu virkistävältä uppoutua välillä erilaiseen valomaailmaan ja ehkä soveltaa sitä kuvaustyyliä itsekin.

varjotIG

iltavalot

Mainitsemissani tummissa kuvissa on kyllä valoa, mutta se tulee jotenkin epäsuorasti tilaan, jota kuvataan. Valon ja varjon leikki luo viehättävää tunnelmaa. Minulla tällaiset kuvat ovat syntyneet sattumalta huomatessani miten aurinko osuu seinälle kotona. Tai kuten eilen, kun istuskelin sohvalla ja käänsin katseeni makuuhuoneeseen päin: huomasin kuinka viehättävästi lampun valo valaisi petaamatonta sänkyä ja Mastes-tuoli oli kauniisti oven edessä. Silloin nappaan puhelimeni tai iPadin ja tallennan ne hetket Instagramiin (@suvim_valkoinenharmaja), josta nämä kuvatkin olen poiminut. Laatu ei vaan päätä huimaa näissä puhelinräpsyissä ja pimeällä otetuissa kuvissa. Pienemmässä koossa, puhelimen ruudulla se ei niin haittaa.

kastanjanoksa_varjot

Kastanjanoksaa kuvatessani onnistuin nappaamaan nuo varjot myös kameralla (yllä oleva kuva) vaikkakin vähän lievempänä.

Tekisi mieli olla aurinkoisena aamuna vähän kytiksellä kameran kanssa ja kokeilla ottaa kuvia, joissa auringonvalo vain pilkistelee tai luo kauniita varjoja. Tai voisihan se olla ilta-aurinkokin… Jännä nähdä leviääkö tämä ”valokuvaustrendi” laajemminkin somekanavien kuviin.

Translation: I feel inspired by dark pictures in, for example, Swedish Recidence interior decoration magazine or the pics in Lotta Agaton’s and Pia Ulin’s book ”Colourful”. I love the way the light falls into the apartments in the pics. I also tried to capture the same feeling at my home when I saw how beautifully the shadows fell onto our livingroom wall or last night when the Tolomeo lamp lit the unmade bed in our bedroom. I captured these moments with my iPhone and posted the pics into my Instagram account (@suvim_valkoinenharmaja) (that explains the quality ;)), but I’d love to take similar photos with my camera…

Author

12 Comments

  • Kevätaurinko on niin mahtava ilmiö! 🙂 Aurinko paistaa nyt niin matalalta, että varjot muodostuvat ihan eri tavalla kuin kesällä. Nämä hetket kannattaa ikuistaa.

 1. Kauniita varjoja! Kuvissa varjot vain harvoin näyttävät yhtä jyrkiltä ja voimakkailta kuin livenä, eikä pieniä valonlähteitä olekaan niin helppo vangita ruudulle.

  • Kuvaan rawina, joten jonkin verran kuvaa saa säädettyä vielä tietokoneellakin. Mutta eri juttu on tietenkin sitten nuo kännykkäräpsyt. Pienet valonlähteet kyllä helposti ylivalottuvat.

 2. Valoista ja varjoista tulee kyllä tunnelmaa. Itse mielellään selailen selkeitä ja kirkkaita kuvia joista todella poimii yksityiskohtia ja inspiraatiota. Nyt kun rakennamme saatan sisustus ja rakennusblogeissa ”tihrustella” jotain todella pieniä yksityiskohta, lattian pintaa tai värisävyjä kun etsin valinnoilleni referenssiä ja miltä näyttää vaikka samat värit muilla.

  Esim Olivia lehti tekee muotiikuvaukset monesti tosi isolla kontrastilla ja tummilla sävyillä. jostain kauniista kuosista ja vaatetuksesta joka itseä kiinostaa ei saa ”kokonaiskuvaa” mikä voi jäädä sitten harmittamaan.

  Pitkän pimeän talven jälkeen aurinkoraidat, valot ja varjot ovat kyllä tervetulleita…
  Aurinkoista kevättä.

  • Tällaiset pimeämmät kuvat tuovat kivaa vaihtelua, mutta kyllä niitä selkeitä ja kirkkaita kuviakin mielellään katselee. Ja sellaiset kuvat sopivat paremmin sellaiseen postaukseen, jossa on tarkoituksena antaakin enemmän informaatiota jostain materiaalista tms.

   Muotikuvissa itse vaate ei aina tule niin selkeästi esille. Sitten voi vaikkapa googlettaa sen ja katsoa millaiselta se näyttää verkkokaupan kuvissa.

   Aurinkoista kevättä sinnekin! 🙂

 3. Itse tykkään kuvista joissa on tunnelmaa ja ”normaali” valoa ulkoa sekä sisältä. Itsekin yritän ottaa tällaisia kuvia mutta taidot eivät riitä visioon, joka kuvien ottamishetkellä pyörii mielessä. Harjoitellaan..

  • Juu, harjoittelua valokuvaaminen on jos se ei ole ammatti. Mukavaa puuhaa ja välillä on kiva kokeilla erilaisia juttuja. Saa uutta intoa kuvaamiseen. 🙂

 4. Varjoilla on tosiaan kiva leikkiä. Varsinkin nyt kun aurinkokin nousee niin aikaisin. Vois yrittää jo vaikka lauantai aamulla herätä aikaisin ottaa kuvia. 😉

  • Niinpä. Aurinko valaisee nyt niin alhaalta, että varjot muodostuvat ihan eri tavoin kuin muina vuodenaikoina. Tänään täällä on harmaa päivä, joten kuvaamiset taitaa jäädä…

 5. Hei! Mun kysymys ei liity tähän postaukseen, mutta mulla kiinnostais tietää, että mistä olet hankkinut ne puuteri roosan väriset tyynysi? Kyselin niiden perään jo aiemmin mutten tainnut saada vastausta. Kiva blogi sulla 🙂

  • Voi ei, onko minulta jäänyt kommenttisi huomaamatta…? Pitkulainen puuterinsävyinen tyyny on Muuton (se on toiselta puolelta luonnonvalkoista neuletta) ja se on Sisustuksen Koodista. Toinen tyyny on By Lassenin ”Flow” ja sen olen saanut heiltä suoraa, mutta niitä taitaa löytyä esim. Finnish Design Shopista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.