Tällä viikolla on ollut todella vilkasta sisustusrintamalla. Sähköpostiin on tipahdellut jos jonkinlaista tiedotetta ja blogeistakin on saanut lukea vaikka mistä uutuuksista ja lanseerauksista. Valikoin tähän postaukseen vain osan tämän viikon uutisista, mutta katsotaan jos postailen pois karsiutuneista jutuista ensi viikolla (jos sitten on hiljaisempi viikko).

ikea_keittio_2015

Ikean uusi kuvasto ilmestyy jälleen ja sen kunniaksi Ikea järjesti bloggareille ja toimittajille illallisen. Ehkä olettekin jo bonganneet tunnelmakuvia Instagramista? Minä en pitkän välimatkan takia tilaisuuteen päässyt, mutta eipä hätää: uutta kuvastoa pääsee jo selailemaan netissä. Paperiversio ilmestyy Ikean myymälöihin 21.8. ja syyskuun alussa myös R-kioskeille. Tällä kertaa kuvaston keskipisteenä ovat keittiöt. Ikea julkaisee tänä vuonna myös peräti 15 uutta erikoismallistoa, jotka tulevat myyntiin vain rajoitetuksi ajaksi. Mukana on huippusuunnittelijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuja mallistoja, kuten elokuussa lanseerattu, Ilse Crawfordin kanssa toteutettu SINNERLIG-mallisto.

linum_header_home_aw15

Ruotsalainen tekstiilialan yritys Linum on uudistanut kokoelmaansa ja ilmettään todella onnistuneesti. Aiempi ruotsalaista romantiikkaa edustanut linja on nyt modernimpi ja uutta mallistoa hallitsevat kauniit, tummat sävyt sekä kasviaiheiset ja graafiset kuosit. Tykkään tosi paljon! Kannattaa muuten tsekata myös Pihkalan Maijan postaus aiheesta – siellä on lisää inspiroivia kuvia.

design_letters

Design Letters pommitti sähköpostiin tällä viikolla monta eri tiedotetta uutuuksistaan. Design Letters -kokoelma perustuu Arne Jacobsenin suunnittelemaan typografiaan ja tunnetuimpia tuotteita lienevät kirjainmukit ja sokerikot/kermakot. Tänä syksynä mallisto laajenee toimistotarvikkeisiin, seinähyllyyn, lastenkokoelmaan (johon kuuluu mm. pituusmitat sekä kyniä), synttäripöytäliinaan, lautasiin sekä maljakoihin.

saana_ja_olli

Saana ja Olli -muotolijapariskunnalta ilmestyy yhteistyönä kotkalaisen Finarten kanssa luotu mattomallisto. Mallistoon kuuluu kolme printtimallia: Aitta, Kievari ja Piilopirtti. ”Suunnittelimme mattosarjan, jossa yhdistyvät käsin piirretty viiva ja ajaton linjakkuus”, kertovat Saana ja Olli työskentelystään. Ajatuksena oli uudistaa perinteistä räsymattoa. Materiaalina käytetään tekstiiliteollisuuden ylijäämää ja matot ovat kierrätetystä puuvillasta käsin kudottuja. Ekologisen materiaalin lisäksi monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa läpi malliston: kevyt matto taipuu myös esim. tuolinpäälliseksi, seinälle tai vaikka tyynyksi. Uutuusmalliston saattoi bongata myös Flow-festivaaleilta.

wau

Aiemmissa sisustusuutisissa kerroin uuden wau.-lehden lanseerauksesta. Se on nyt ilmestynyt kauppoihin ja kipaisin minäkin hakemassa omani. Joko olette ehtineet tutustua lehteen? Mitäs tykkäätte?

Translation: Interior decoration news from this week. Ikea’s new catalogue is released. / Linum has launched a beautiful new collection and has changed their image to a more contemporary look, which I like a lot! / Design Letters has released a lot of new products. / Finnish Saana and Olli have released a new collection of rugs. / New Finnish lifestyle magazine wau. has been released.

Images from press releases

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.