Jatketaan vielä vähän makuuhuone-teemalla. Seena jätti Neilikat-postauksen kommenttiosuuteen seuraavan toiveen:

”Ihana blogisi ilahduttaa aina! Makuuhuoneestanne tuli mieleen, että ideapostaus olisi ihana lukulampuista. Mitä lukulamppuja makuuhuoneeseenne olisi sopinut, jos olisitte päätyneet “perinteisempään” lukulamppuun? Itselle taloprojekti kesken ja blogisi toimii ihanana ideavarastona! Kiitos siis!”

Kiitos mukavasta palautteesta ja postausideasta! Mielelläni toteutan tämän. On kiva leikitellä erilaisilla vaihtoehdoilla ja haaveilla uusista valaisimista. Rakastan valaisimia ja pyrin niissäkin aina laadukkaaseen ja ajattomaan vaihtoehtoon. Sellaiseen hankintaan, jota katselen mielelläni monta vuotta ja joka näyttää ajankohtaiselta vuodesta toiseen.

Meidän makuuhuoneemme yövalaisimet ovat eriparia, kuten makuuhuonekuvista olette saattaneet huomata. Toisella puolella sänkyä on kirppislöydöstä tuunattu roikkuva valaisin ja toisella puolella on valaisinklassikko Artemiden Tolomeo. Minusta on hauskaa yhdistellä kirppislöytöjä designklassikoiden kanssa, eikä kaiken tarvitse sopia ”liian hyvin” yhteen. Mutta mikäli meillä olisi molemmilla puolilla sänkyä pöytävalaisimet, luulen että olisimme hankkineet jotain tämän suuntaista:

Todennäköisin vaihtoehto on, että olisimme ostaneet toisellekin puolelle Tolomeon. Tai sitten nykyinen Tolomeomme olisi siirtynyt työhuoneeseen ja olisimme ostaneet kokonaan uudet valaisimet; vaikkapa Louis Poulsenin AJ:t. Sitä hankintaa varten olisi kyllä pitänyt säästää hiukkasen tai tinkiä jostain muusta, heh. Valitsin kollaasiin myös yhden Ikea-vaihtoehdon, Gavik-valaisimen, mutta Ikean valikoimassa ei oikein ollut sellaista pöytävalaisinta, johon olisin täysillä ihastunut.

Jos olisimme päätyneet seinäkiinnitteisiin yövalaisimiin, olisi valinnat olleet hyvin saman tyylisiä kuin pöytävalaisimissa:

Eli sekä Tolomeota että AJ:ta saa myös seinämallina. Mutta Ikeasta löytyisi myös erittäin mieleinen seinävalaisinvaihtoehto, PS 2012-sarjasta. Pidän Ikean PS-mallistosta ja tekisi kovasti mieli hankkia tämä PS-valaisin jonnekin. Se voisi näyttää kauniilta meidän työhuoneessa, lähes mustaa seinää vasten…

On aina todella mukava saada teiltä postaustoiveita ja mielelläni niitä toteuttelen. On mielenkiintoista kuulla, mistä te haluatte lukea, joten jos sellaisia ideoita tulee mieleen, niin hihkaiskaa kommenttilootan puolella tai sähköpostiini.

Mukavaa viikkoa!

Author

15 Comments

 1. Artemide Tolomeo näyttäisi hyvätä kyllä työpöydälläkin:) Olen etsinyt täydellistä työlamppu ja täältä sen taisin nyt bongata!

  • Kyllä, se olisi oikein mainio työpöytävalaisin. Kiva jos sait täältä vinkkiä! 🙂

 2. Upeita valaisimia olet kollaasiin löytänyt! Itsekin tykkään sijoittaa laadukkaisiin valaisimiin. Meiltä löytyy Artemidea jalka- ja pöytävalaisimena ja jemmassa uuden kodin wc:ta varten seinävalaisin. Koodissa myös ihailen aina valkoista Tolomeoa <3 Uuden kodin eteiseen tilasin justiin Room21 alekoodilla Poulsenin mustan seinävalaisimen. Niitä on muuten paljon hankalampi (ainakin Suomesta) löytää kuin jalka- ja pöytävalaisimia. Miksiköhän?

  • Voi vitsi, sinulta löytyy aivan ihania valaisimia! Meilläkin on jo kolme Tolomeota, joten ehkä enää yksi menisi. Ei niitäkään saa liikaa olla… 😉 Työhuoneeseen pitäisi kyllä hankkia jokin valaisin.

 3. Kiitos inspiroivasta blogistasi! En nyt muista, oletko joskus kirjoittanutkin tästä, mutta sellainen toive tuli mieleeni, että jos kirjoittaisit, mitä ’virheitä’ tai vääriä ratkaisuja olette taloa rakentaessanne tehneet (pohjaratkaisu, materiaalit ym.). Mitä tekisitte toisin, jos nyt ylipäätään mitään? Olemme itse vasta rakentaneet, ja välillä ottaa hartaasti päähän pari juttua, jotka olisi miettimällä enemmän tehnyt eri tavalla :D. Jos olet jo kirjoittanut aiheesta, niin linkkaathan, minne :)?

 4. Kiitos toiveen toteutuksesta. Ihanat kollaasit ja todellakin on upeita lamppuja ja teidän sisustuksen oloisia. Tuo Ikean PS-seinävalaisin on hyvännäköinen (jos ei ole livenä ”rimpula”). Itsekin pidän lampuista, mutta koko taloa ei saa ”lamputettua” design-valaisimilla, joten Ikean PS-valaisin menee ehdottomasti tutkittavien listalle. Meillä vielä mietinnässä, että vedetäänkö sähköt sängyn päälle, niin että lukulamput saisi seinälle vai tuleeko perinteisemmin yöpöydille. *jää miettimään* Kiitos vielä suuresti!

 5. MiaMatleena Reply

  Tuo AJ on ollut haavelistalla jo pitkään! Mutta ongelmana on, että mikä niistä olisi kätevin: pöytämalli, jalkamalli vai seinään laitettava. Voi, näitä elämän suuria pulmia! 🙂

  • Siinäpä vasta pulma! 😉 Itse ottaisin varmaan pöytämallin jos se olisi ajankohtainen hankinta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.