Vihdoin olisi luvassa työhuonepostaus. Ei tuo huone vieläkään ihan valmiiksi ole sisustettu, mutta on se pidemmällä kuin viimeksi, kun kirjoitin kirjahyllystä ja työpöydästä. Paljon on vielä lattialla kaikenlaista rompetta, mutta tältä siellä nyt näyttää:

 

 

 

 

 

 

Työpöydästä on tullut jo muutamia kyselyitäkin ja kerrataan vielä, että se koostuu Hayn pukkijaloista ja päällystetystä vanerilevystä. Vanerilevy on toiselta puolelta valkoinen ja toiselta puolelta hieman röpelöistä tummaa muovia.

 

 

En tiedä onko tuolle pöytälevylle jokin oikea nimikin, mutta vanerifirmassa sanoivat, että tuota käytetään yleensä rekkojen sisällä olevassa lattiassa, jonka pitää kestää rahdin paino. Pitäisi olla kestävää ja halapaakin oli. 😉 Meidän piti ostaa kokonainen levy, joka maksoi 60 € ja siitä leikattiin sopivan kokoinen pala meille. Meille jäi sitten vielä jämälevyä, jolle pitäisi myös kehitellä jotain käyttöä. Eipä tuo pöytälevy näytä kovinkaan paljon poikkeavan Hayn omasta.

Kirjahyllynä on tosiaan Elfa-hyllykköä niin kuin aiemmin kirjoittelinkin ja työtuoli on Kartellin Spoon Chair. Matto on hankittu Hemtexistä, mutta uskon, että hankimme jossain vaiheessa uuden isomman maton työhuoneeseen. Tuo matto on liian pieni ja kun pesin sen (ihan ohjeen mukaan), valkoiset raidat harmaantuivat hiukkasen. Kuvien ulkopuolella on vielä tosiaan sitä roinaa sekä Ikean pieni Helmer-lipasto.

Valaistuksen hoitaa siskolta vuonna viis saatu pöytälamppu, Hayn valkoinen neontuubi sekä katossa Lokki-valaisin. Huone on maalattu Tikkurilan Kätkö-sävyllä, joka minusta muistuttaa enemmän munakoison sävyä kuin Tikkurilan Munakoiso-maali. Sävy tulee hyvin esiin tuon neontuubin ansiosta; usein seinät näyttävät vain mustalta, kun pikaisesti vilkaisee. Huoneeseen tulvii myös runsaasti luonnonvaloa suuresta ikkunasta, joka on samanlainen kuin meidän olkkarissa olevat ikkunat.

Ajattelin vielä koota tuohon seinälle lisää erilaisia kortteja ja kuvia kollaasin omaisesti noiden Therese Sennerholtin printtitöiden lisäksi…

Author

28 Comments

 1. >Tosi kivalta näyttää, sisustustyyli ihan minun makuuni! Mustavalkoisuus on alkanut enemmässä määrin kiinnostaa sisustamisessa, sillä väriyhdistelmällä saa luotua niin selkeitä kokonaisuuksia ja siihen on helppo yhdistää hautessaan mikä tahansa tehosteväri.-I-

 2. >Se vaneri on vesivaneria. 🙂 Jossain tämän vuoden asuntomessukohteessa oli käytetty samaan tapaan työpöytänä samojen jalkojenkin kanssa. Itsekin mietin, mutta taidan päätyä massiivippuiseen tasoon, jonka maalaan.

 3. >Tai filmivaneria 🙂 Mutta kiva huone, niin kuin kaikki muutkin huoneet..

 4. >Joskus olisi kiva nähdä miltä teillä näyttää kun on sotkuista ;DD

 5. >Hyvä yhdistelmä! Mä olen myös tekemässä samankaltaista pöytää lapselle piirrustus-(myöhemmin koulu-)pöydäksi. Hyvä, että näin nyt miten Hayn jalat toimivat pienemmän pöytälevyn kanssa. Hyvin jää väliin tilaa tuolille… Onko toi levy joku 100-120-senttinen leveydeltään?

 6. >Hyvältä näyttää työhuone! Millainen tuo tuoli on käytännössä? On meinaan kauniin näköinen, mutta itse kun olen tietsikka heavy user, niin tuolin pitää olla myös hyvä istua (pitkään).

 7. >Kerro mulle, miten maciin saa tuon kellon näytönsäästäjäksi. terveisin: hermot ei riitä etsimään =)On tosi kivan näköinen työtila.

 8. >Kati: Kiitos kiitos. 🙂 Kiitos itsellesi täällä vierailusta.I: Mustavalkoisuus on nyt aika kova trendi. Onhan siihen helppo yhdistellä vaikka mitä. Me ollaan kuitenkin yritetty pitää pintamateriaalivalinnat pääosin valkoisena ja neutraalina, jotta sitten myöhemmin on helppo yhdistää siihen vaikka mitä. :)Terhi: Voi kiitos Terhi mukavasta kommentista! :)Onnen omenia: Kiva kuulla, että olet sitä mieltä. :)Tiina: Eikös vesivaneri ole sellaista ruskeaa…?Juu, asuntomessuilla oli Aitta-kohteessa melko samanlainen pöytä, mustana vain. Hauska yhteensattuma. 🙂 Ei ihmekään, että sen talon sisustus oli minun makuuni. ;DMekin mietimme ensin, että olisimme maalanneet vanerin valkoiseksi, mutta tuon vanerin pinta on helpompi pitää puhtaana.Anonyymi: Luulen, että tuo saattaa olla viiravaneria. Tai en tiedä. Vanereita on niin monenlaisia… Vaneri kuin vaneri. 😉 Nunnu: Olen joskus ekan blogin alkuaikoina tehnyt sellaisen sotkupostauksen. En usko, että teen sitä uudestaan enää… Kun meillä on sotkuista, niin tavaraa (leluja, astioita, vaatteita) on missä sattuu ja pölypallot pyörii lattialla. ;DLaura: Kiva jos tästä oli jotain apua. 🙂 Pöytälevyn mitat ovat 145×75. Anne: Tuo Kartellin tuoli on tosi hyvä istua! Ostin sen viime kesänä, kun tein etätöitä kotoa käsin ja tarvitsin hyvän työtuolin. Voin suositella kyllä. :)Nanna: Minäkin jouduin vähän googlettamaan tuota kello-näytönsäästäjää. Se löytyi täältä: http://9031.com/goodies/#fliqlo

 9. >Ihanan näköistä siellä! Tuo munakoison värinen seinä on kyllä hieno, ja sitä vasten valkoiset kalusteet korostuvat kivasti.

 10. Sincerely Yours, Suvi Reply

  >Kaunista, kertakaikkiaan kaunista! 🙂 Onnistunut sisustus kyllä. Harmi, ettei meillä ole tarvetta työhuoneelle, muuten tuosta voisi vaikka muutaman idean napsaista ;)Hayn tuotteet ovat kaikki myös minun mieleeni, hankintalistalta löytyy meillä vaikka mitä.

 11. >Olisin vielä kysynyt, oletteko olleet tyytyväisiä Hayn baarituoleihin? Muistaakseni joku sulle joskus kommentoi, että heidän tuoleihinsa olisi tullut likajälkiä, joista ei ollut päässyt eroon. Onko teillä ollut ongelmia valkoisen värin kanssa? Ollaan hankkimassa samaa tuolia nojatuolina ja nyt pähkäilen valkoisen ja mustan välillä. Kiitos, jos viitsit kertoa teidän kokemuksia ko. tuolista ja erityisesti, onko teillä ollut valkoisen värin kanssa ongelmia!-I-

 12. >Hyvältä näytää!!Mulla oli ajatuksena laittaa LOKKI -valaisin muksujen huoneeseen, jotenkin oon epäröinytkin (lokkia näkee paljon keittiöissä/ruokailutiloissa).Mutta nähtyäni tämän postauksen vakuutuin että sopii se muuallekin.Kiitos siis tästä!

 13. >Tyylikästä. Koska niitä lastenhuoneita ;)? Olisin kysynyt tuosta kellosta näytönsäästäjänä…Onko kello silloin näkyvissä kun kone nukkuu? Sain kellon kyllä ladattua ja esikatselu ja testaus onnistui hyvin, kello tuli ruudulle, mutta se ei pysy siinä, nyt kun taas olen tietokoneella, mun pitää asentaa se uudelleen jos haluan sen siihen ja kun kone nukkuu niin silloin vaan musta ruutu. Suvi tai joku muu osaisko auttaa mitä pitäis tehdä että saisi sen pysymään siinä? Yksityiskohtaiset ohjeet kiitos :D. Nimimerkillä en tajua tietokoneista mitään 🙂 Linnea

 14. >Hei ei nyt liity tähän postaukseen, mutta mistä olet löytänyt makuuhuoneen ihanan sydänvalokuvakehyksen? T. Sofia

 15. >Anna M: Ollaan kyllä tykätty kovasti tuosta munakoison väristä. 🙂 Varsinkin kun suurin osa muista huoneista on valkoisia. Suvi: Kiitoksia vaan. 🙂 Hayn tuotteet on niin minun mieleeni…ja sen ehkä huomaa. ;)I: Meillä ei ole ollut mitään ongelmia valkoisten Hayn tuolien kanssa. Lapset syövät usein iltapalaa tuossa saarekkeessa ja tuoleihin tulee vaikka mitä likaa. Kaikki on lähtenyt tosi hyvin pois. En oikein ymmärrä miten siihen pintaan voisi jäädä mikään lika kiinni niin tiukasti ettei lähtisi pois. Luulisi, että ainakin taikasienellä lähtisi jos muut ei auta (itse olen pyyhkinyt vain kostealla rätillä tai keittiösuihkeella).Lennu: Meillä oli Lokki työhuoneessa jo edellisessäkin talossa ja silloin kyllä mietitytti, että sopiiko se sinne. Mutta niin on silmä tottunut, että täällä uudessa kodissa se päätyi taas työhuoneeseen. :)Linnea: Hmmm…se sovellushan menee asennuksen yhteydessä sinne macin näytönsäästäjään ja kytkeytyy päälle silloin, kun konetta ei käytetä. Sinun täytyy asetuksista valita käyttöön tuo näytönsäästäjä. Olikohan tästä apua… ;)Sofia: Olemme saaneet sen valokuvakehyksen kihlalahjaksi kymmenen vuotta sitten. Kehys on muistaakseni Pentikin mallistosta, mutta en tiedä valmistetaanko niitä enää.

 16. >Linnea: Ai niin, unohdin vastata niistä lastenhuoneista. Otin kuvat tänään ja kunhan saan aikaiseksi, niin teen postauksetkin. Eli aika lähiaikoina on tulossa… 🙂

 17. >Ok, kiitos! Oiskohan tällä toisella kommentoijalla ollut kysymys tyyliin farkkujen järjäytymästä, jota ei ollut saanut tuolista lähtemään…Jotenkin kyllä itsekin aattelisin tuon tuolin materiaalin olevan sellaista, mistä saisi myös värjäytymät pois.-I-

 18. >I: Juu, niin taisi ollakin. Tummissa farkuissahan on aina lappu ettei niillä saa istua valkoiselle alustalle ennen muutamaa pesua. Mutta tosiaan, kyllä noiden tuolien pinta on sellaista, että luulisi, että tahrat viimeistään taikasienellä lähtisivät…

 19. >Ihana blogi sinulla! Olen jonkin aikaa seurannut taustalla ja huippuja ideoita olen saanut. Mistä liikkeestä hommasitte vanerilevyn? Näin asuntomessuilla se Aitan työpöydän, mutta tuo valmiiksi valkoinen olisi paljon parempi. -U-

 20. >U: Kiva kuulla, kiitos! :)Hankimme vanerilevyn paikallisesta vaneriliikkeestä (myyvät erilaisia vanereita yms). Tuossa levyssä on kyllä kätevä pinta – sileä ja helppo pitää puhtaana.

 21. >heips!Kiva kun saa lukea näin hienoa blogia!:)saanen kysyä onko pöytälevy 45mm paksu vai ohuempaa laatua?-janet

 22. >janet: Voi kiitos itsellesi, että seuraat tätä. :)Pöytälevy on 20 mm paksua vaneria.

 23. >moikkaolen vihdoin ostamassa itselleni lokki-valaisinta ja haluaisinkin udella, minkä levyinen teidän lokki on kun niitä on niin montaa kokoa? kaupassa kaikki näyttää aina niin paljon pienmmältä, mutta kun tuo kotiin, niin saattaakin olla ihan väärin arvioitu (:kiitos ja ihanaa viikonloppua-riikka

 24. >riikka: Voi, olemme saaneet Lokin anopilta, joka pelasti sen työpaikkansa varastosta (siellä säilytettiin monia vanhoja lokkeja ihan pokkana vaan). En siis tiedä sen kokoa. Ei tuo ainakaan se suurin ole. Voisin tietenkin mittailla tässä joku päivä, kun on ylimääräistä aikaa… 🙂 Palataan siis ja mukavaa viikonloppua sinnekin!

 25. Hei, minulla olisi kysymys liittyen noihin loop-jalkoihin. Suunnittelem meille vain 60×120 cm pöytää, mutta mietin että onkohan liian pieni noille jaloille. FDS sivuilla leveydeksi ilmoitetaan 65 cm, mutta onko mikä leveys? Kiitos paljon!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.