Asuntomessupostauksen toinen osa tulee tässä. Ajattelin nimittäin kirjoitella myös messujen oheistarjonnasta, eli shoppailumahdollisuuksista. Messualueen keskellä ja laitamilla on useita pieniä kojuja ja messustandeja, joista voi tehdä tosi mukavia löytöjä. Varsinkin Magisson standilla oli vaikka mitä ihanaa ja mukaan lähtikin monta tarpeellista ja kaunista juttua:

Meillä on ollut aikomuksena ostaa tuuletin, sillä kodissamme on todella kuuma helteisinä päivinä. Tuulettimien kohdalla on usein niin, että uuden joutuu ostamaan lähes joka vuosi, sillä halvemmat mallit tuppaavat rikkoutumaan melko helposti. Toivottavasti tämä Magisson Charly-tuuletin kestää pitkään.

Tuollainen tiskirättiteline meillä olikin jo ennestään, mutta se oli ihan hapettunut. Magisson ensimmäisille rättitelineille oli käynyt niin ajan kuluessa, mutta nyt asia on korjattu ja saimme uuden telineen vielä messuhintaakin hiukkasen edullisemmin.

Tuota kakkulapiotakin olen katsellut jo kauan aikaa ja nyt se lähti mukaan. Mikrokuituliinoja tarvitsee aina ja noissa viehätti kaunis mustavalkoraidoitus.

Kannustalon Aarre ja Helmi -kohteiden pihalla on myös pieni putiikki, jossa myydään mm. aivan ihania Tikaun mattoja ja muita käsitöitä. Sieltä Mankku osti minulle tällaisen käsikorun, johon ihastuin kovasti:

Käsikoru on tehty käsityönä Keniassa ja mukana tulleessa lappusessa kerrotaan mm. näin: ”Mifuko puhuu skandinaavista muotokieltä svengaavalla afrikkalaisella aksentilla. Työllistämällä kenialaisia käsityöläisiä Mifuko turvaa heille säännöllisen ja riittävän päiväansion.” Vaikka tuollaisen käsikorun voisi tehdä helposti itsekin hakaneuloista, minusta on kiva tietää, että olen omalta pieneltä osaltani tukenut jonkun afrikkalaisen arkea.

Alueena Kokkolan Asuntomessut ovat mitä parhaimmalla paikalla; aluetta ympäröi kauniit merimaisemat ja nurmialueita kaunistaa myös Jaakko Pernun tilateokset.

Jäin vielä miettimään, että mikäköhän se minun suosikkitaloni oli (suosikkisisustukset listasinkin jo edellisessä postauksessa). Mikä olisi sellainen talo, johon itse muuttaisin asumaan ja jonka mielelläni sisustaisin omalla tyylillä? Mikään taloista ei täysin ollut sellainen, jonka itse rakentaisin, mutta jos noista täytyisi valita, ottaisin Anvia-talon tai Villa Whiten.

Nyt sitten siirryn taas vähitellen muihin postausaiheisiin. Meinaa vaan lomalla olla niin kiire, ettei ehdi tänne kirjoitella. Mutta kyllä ne lupaamani jutut ovat tulossa…

Author

15 Comments

 1. >Lomalaisena "roikun" omassa ja muiden blogeissa aina nettishoppailun, siivouksen ja lasten kaitsemisen väliltä. Messut kiinnostavat mutta taidan ne kuitenkin skipata tänä vuonna vaikka mieleni kovin tekisi päästä kurkkimaan taloja. Kivoja ostoksia.

 2. >Hei hienoja löytöjä!Minkähintainen tuo tuuletin oli? Entä oliko Tikaun mattoja mielestäsi laaja valikoima? (Puntaroin vielä, jaksaako ajaa sinne asti vai mennäkö vasta vuoden päästä, kun rakentaminen on ajankohtaisempaa ja messutkin melkein naapurissa…?)Kiitos jos viitsit vastata :)- J

 3. >Me ostettiin kans tuo tiskirättiteline! Vielä kun oppis laittamaan sen rätin siihen, eikä hanan päälle niin kuin tähän asti 🙂 Ja vinkkinä niille, jotka ovat vasta messuille menossa: käykää ostamassa Öljypuun ihanaa valkosipulimajoneesia! Ensimmäisten talojen kohdalla on mies kojusssa myymässä. Siellä on muitakin tuotteita ja kaikkia saa maistaa, mutta tuo oli taivaallista 🙂

 4. >Terhi: Vähän sama juttu minulla – netissä tulee nyt roikuttua aika paljon, mutta se muuttuu varmasti ensi viikolla, kun miehelläkin alkaa loma.J: Tuo tuuletin maksoi muistaakseni 110€. Tikaun mattoja ei ollut hirveän suuri kokoelma, sillä putiikkikin oli aika pieni. Katsoin, että heillä on näköjään nettikauppakin: http://tikau.com/store/index.php?lang=fiLaura: Voi vitsi, nyt minua alkoi himottaa tuo valkosipulimajoneesi. Kuulostaa tosi hyvältä. Hitsinpitsi, pakko se on kai tehdä vielä toinen reissu… :DAnonyymi: Meillä ei ole ilmalämpöpumppua, sillä talomme ei lämpiä sähköllä vaan kalliolämmöllä. Olisi aika turha ostaa ilmalämpöpumppu vain viilennyksen takia – kuumia päiviä on kuitenkin niin vähän vuodessa. Ja ei täällä kuitenkaan sietämättömän kuuma ole. Makkarinkin saa tuuletettua helposti iltaisin, kun siellä on ovi terassille.

 5. >Moi. Ekkua kertaa varmaan kommentoin täällä, sillon tällöin käyn kurkkimassa 🙂 Messut oli kyllä tosi kivat ja alue kaunis. Piti käydä ehdottomasti kurkkimassa kun omassa kaupungissa on 🙂 Willa White oli todella kaunis kyllä, samoin Anvia-talo myös. Mun suosikki oli Heikius-Hus, oli tosi tosi kaunis!

 6. >Meilläkin on kalliolämpö ja myös "maaviileä" samasta kaivosta. Porakaivon vettä voi käyttää myös jäähdytykseen. Jäähdytyspatteri maksaa vajaa tuhat euroa. Voi varmasti asentaa jälkikäteenkin.

 7. >Nonnukka: Kiva, että kommentoit! :)Heik-Hus-talo ei jäänyt minun mieleeni. En nyt yhtään muista mikä niistä se oli. Pitääpäs katsoa Dekosta…Iines: Juu, mietittiin myös tuota kalliolämpöteknologian viilennystä, mutta ilmanvaihtoputket olisi pitänyt eristää vielä solumuovilla (tms. en muista oliko se tuo vai joku toinen eriste) ettei kosteus kondensoidu putkiin. Ei sitten tehty sitä, koska se olisi ollut niin työlästä siihen nähden kuinka harvoin viilennystä tarvitaan.

 8. >Hei Suvi!Tiedän että saat miljoonia kysymyksiä kodistasi, mutta olisi kiva jos viitsisit ystävällisesti auttaa minua.Meille on tulossa Ikean wc-allastaso ja kaapisto, mietinkin, että käyköhän niihin esim. Oraksen hanat, vai täytyykö ottaa Ikean oma hana?Kiitos jo etukätene vastauksesta ja todella inspiroivasta blogistasi! 🙂 Hyvää kesän jatkoa!

 9. >Anonyymi: Kiitos vaan itsellesi mukavasta kommentista! :)Kyllähän kaikenlaisia kysymyksiä satelee, mutta ihan mielelläni vastailen ja autan jos vain osaan. :)Ei tarvitse olla Ikean oma hana Ikean kaapistoissa. Meilläkin on Hansgrohen hanat Ikean lavuaareissa. Ainut vaan, että se hajulukkosysteemi, joka tulee altaan pohjaan, ei käynyt siihen, joten annettiin olla se Ikean osa siinä (tulee altaan mukana).Hyvää kesän jatkoa sinullekin! 🙂

 10. >Siis tarkoitan sitä altaan sulkumekanismia (jolla saa veden pysymään lavuaarissa). Ei se varmaan hajulukko ole. 😀

 11. >Hei,muistelin, että tiellä oli olohuoneessa tv-tasona Ikean Bestå. Selailin Ikean sivuja ja löysin vaihtoehtona ainoastaan jaloilla olevia 120cm tasoja. Onko teidän tasossa sokkeli? Mietin jos laittaisin tuon löytämäni tason ilman jalkoja ja pohjaan vaan honekallupehmusteet… Noiden jalkojen kanssa on vähän liian korkeakin…Tarkoituksenani on siis kysyä, että onhan teidän Ikean Bestå ja minkälainen "alusta" kun en vastaava löytänyt ainakaan nettisivuilta :)Kiitos etukäteen, jos sinulla on aikaa vastailla 🙂

 12. >Tiinu: Meillä on tv-tasona Muuramen taso. Mietittiin kyllä ensin Bestå:ta, mutta mieli muuttui, kun huomasin kuinka kellastuneiksi Ikeasta hankkimamme valkoiset hyllyt ja laatikostot olivat muuttuneet vuosien saatossa. Halusimme vähän pitkäkestoisemman ratkaisun. Mutta silloin, kun harkittiin Beståta, pohdin tuota samaa sokkelijuttua ja täällä postauksessa on kommentoitu aiheesta: http://valkoinenharmaja.blogspot.com/2011/03/ikean-ostoslista.html

 13. >hei,messuilla käytyäni mäkin päädyin miettiin itselle mieleisintä ratkaisua.aitan sisustus oli hurmaava, kuten yläkerran valoisuuskin. villa white sykähdytti, kerrassaan luksusta! mutta kokonaisuudessaan eniten mua oli muurameilla sisutettu villa elpida, ainoo että se messujen paras anti rantasauna puuttui sisäkaarteen kohteesta. vaatimaton puolen miljoonan perustalo 😉

 14. >Anonyymi: Juu, olihan siellä hulppeita taloja. Monessa oli ehkä vähän liikaakin glamouria omaan makuuni. Rentous puuttui. Mutta kiva niitä oli kierrellä. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.