Vielä muutamia vuosia sitten tuntui siltä, että kauniita mattoja on vaikea löytää. Lyhyessä ajassa tilanne on muuttunut ja nyt minusta tuntuu siltä, että kauniita mattoja tupsahtelee markkinoille sieltä täältä. Kun näin ensimmäistä kertaa tämän Saanan ja Ollin Mum’sille suunnitteleman ”Koko iäksi” maton ajattelin heti, että siinä on klassikon ainekset.

kokoiaksiMatto6_pieni-580x865

Matto12_pieni-580x870

Maton kuvio on hillitty ja muistuttaa minusta hitusen marokkolaisia Beni ourain -mattojen kuvioita. Materiaaliltaan matto on mulesing-vapaata villaa. ”Koko iäksi” matot kudotaan käsin Intiassa ja maton sisäänostohinnasta jää suoraan 50% maton kutojalle. Reilua.

Haaveissani olen jo sijoittanut tämän maton meidän saunatupaan, mutta tosi upeasti se sopisi myös olohuoneeseen. Paikkaahan voisi aina vaihdella… 😉 Käykääpä katsomassa kuinka upealta matto näyttää Mervin ja Petrin Moderni puutalo -kodissa.

Translation: I think this ”Koko iäksi” rug by Saana and Olli for Mum’s is really beautiful! I hope it will become a design classic over time. The wool rugs are hand-made in India and the weaver receives 50% of the wholesale price of every carpet.

Pics: Mum’s and Suvi Kesäläinen http://suvikesalainen.com/

Author

18 Comments

 1. Moi! Olipa kivannäköinen matto. Pitää käydä laittamassa Pinterest-kansioon.

  Musta-valkoteemasta puheenollen. Huomasin muuten vasta näin jälkijunassa, että teillekin oli tullut valkoista kiveä ja harmaata laattaa. Sehän helpottaa hyvin ruohonleikkurin hommia ja näytti hyvältä venetsialaisissa.

  Meillä on ollut viitisen vuotta Kekkilän valkoista gabroa (sora) ja sen päällä grafiitinharmaa liuskekiveä enkä ole katunut. Päinvastoin. Keväisin lumien sulamisten jälkeen soran pinnassa saattaa olla vähän vihertävää hyhmää, mutta sade kastelee ja kerran kaksi haravoidaan vähän soraa (ei välttämätöntä). Meillä on lisäksi pihassa marjapuu, joka tiputtaa lehdet, mutta tuuli kuljettaa suurimman osan tiehensä. Todella helppohoitoinen pieneen pihaan varsinkin. Ja ne laatat on lasten suosikkeja 🙂 Hyvää viikon jatkoa!

  • Onpa kiva kuulla käyttökokemuksia tuollaisista koristekivistä! 🙂 Meitsi on enemmän sitä tyyppiä, että hankin juttuja pitkälle ulkonäön perusteella ja mietin käytännön jutut jälkeen päin. Mutta tosiaan, en usko että kivien puhdistaminen tulee ongelmaksi…. 🙂

 2. Kaunis matto tosiaan 🙂 Olin pitkään ajatellut että meille ei tulisi ollenkaan mattoja (ei ole tapana täällä missä asun), mutta ne tuo kyllä sellaista kodikkuussa kotiin. Ehkä yksi (tai kaksi) matto ei olisi pahitteeksi! 🙂

 3. Ostin meille kyseisen maton tänä kesänä. Se on todellakin ihana! Olimme vuosia ilman olohuoneen mattoa, mutta kyllä sitä oikeaa kannatti odottaa!

  • Olen samaa mieltä, että kannattaa odottaa sitä oikeaa tuotetta mielummin kuin että ostaa korvikkeita. On varmasti upean näköinen! 🙂

  • Voi että, tosi upealta näytti teillä! Onpas kiva löytää uutta blogiluettavaa! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.