Meidän kodin nurkat alkavat tällä hetkellä olla täynnä kaikenmaailman pahvilaatikoita ja tavaroita, jotka ovat matkalla mökille. Kodin sisustusta ”täydentää” (kirjaimellisesti) myös muutama ylimääräinen tuoli. Jokainen niistä on hankittu vuosiksi eteenpäin, eikä miksikään väliaikaisratkaisuksi.

Ajatuksenani oli koota mökin pöydän ympärille sekalainen kokoelma erilaisia design-tuoleja – mieluiten second handina. Tuoli-friikkinä olen tietysti innoissani, että pääsen täydentämään tuolikokoelmaani, mutta en tietystikään koskaan halua ostaa mitään turhaa. Ne huonekalut, joita hankimme ovat aina pitkäikäisiä kumppaneita. Selailin ahkerasti netin myyntipalstoja, mutta sopivia tuoleja ei alkanut löytyä. Sitten raksakiireet ja muut imaisivat mennessään ja koko tuoliasia jäi vähän taka-alalle.

Kunnes tänä keväänä oikeat tuolit löysivätkin minut! Siskoni päätti luopua Sisustuksen Koodista, joten Koodin myymälään jäi vaikka mitä aarteita myytäväksi edulliseen hintaan. Niinpä ostin myymälässä esillä olleita lempituolejani meidän mökille. Saanen esitellä: Muuton Fiber -tuolit sekä tamminen HAY:n Soft Edge 12.

Olen ihaillut Muuton konjakin väristä Fiber-tuolia vuosikaudet ja se on valikoitunut kollaasikuviini useasti. Konjakin väri on niin herkullinen! Mökillä tämä tuoli tulee päätymään ehkä ruokapöydän päätyyn tai sitten yksittäiseksi tuoliksi esim. makuuhuoneeseen.

Fiber-tuolista on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja ja nämä valkoiset tuolit ovat samaa sarjaa tuon konjakin värisen, käsinojallisen mallin kanssa. Valkoiset, muotoilultaan erittäin ajattomat tuolit sopivat vaikka minne! Meidän mökillä ne päätyvät ruokapöydän ympärille.

Ruokapöydän ympärille laitan myös ihanan, tammisen HAY:n Soft Edge 12 -tuolin. Taidan hommata sille vielä kaveriksi toisen samanlaisen. Tammen pinta on todella miellyttävän tuntuinen ja tuoli tuntuu ihanan ylelliseltä, laadukkaalta. Tämä taitaa olla suosikkituolini näistä kolmesta…tai onko se sittenkin konjakin värinen Fiber? No, onneksi ei tarvitse valita.

Mankun toiveena oli saada ruokapöydän toiselle puolelle penkki ja tokihan huomioin sisustusvalinnoissa myös muiden perheenjäsenten toiveet. Niinpä ruokapöydän toiselle puolelle tulee tamminen penkki ja muuten pöytää kiertää tämä sekalainen tuolivalikoima.

Haaveilin siitä, että sisustaisin Villa Fregatin mahdollisimman pitkälle kierrätyslöydöillä. Vaikka se ei aivan täydellisesti nyt toteudukaan, on kuitenkin monella mökille muuttavalla huonekalulla ja esineellä pitkät perinteet meidän perheessä. Siskoni myy parhaillaan omakotitaloaan ja luopuu joistakin tavaroista, joten olen saanut valita osan mökille matkaavista tavaroista hänen aarrearkuistaan. Lisäksi mökille muuttaa vanha ruokapöytämme sekä Mankun vanhempien varastosta löytynyt upea, metallinen naulakko, joka kaipaa vielä pientä fiksausta.

Mutta ei enää aikaakaan, kun pääsen kotona ylimääräisistä tavaroista eroon ja pääsen sisustamaan Villa Fregattia. Niin ihanaa!

Author

2 Comments

    • Suvi M Reply

      Ihana kuulla! 🙂 Noissa on kyllä tosi hyvä istuakin. Tykkään aina vähän rikkoa symmetrisyyttä ja kun on tuolifriikki, niin tällainen sekoittelu mahdollistaa monen erilaisen, ihanan tuolin yhdistelmän. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.