Syksy on sellaista aikaa, että aletaan jälleen puhua erilaisista trendeistä (niin sisustuksessa kuin pukeutumisessa). Minua pyydettiin kesäkuussa listaamaan tämän syksyn sisustustrendejä ja ensiksi se tuntui pikkuisen hankalalta tehtävältä – kesäkuussa jo miettiä syksyn trendejä. Yllättävän nopeasti sain kuitenkin viisi sisustustrendiä listattua.

Minusta tänä syksynä (tai tänä vuonna) pinnalla ovat kupari, tummanvihreä väri, utuiset pastellisävyt, kukkakuosit ja neuletekstiilit. Tarkemmat perustelut valinnoilleni voitte lukea uusimmasta Iltalehden Ilona-liitteen sisustuksen erikoisnumerosta, jossa vilahtelee muuten monta muutakin sisustusbloggaria.

sisustustrendit_syksy2013

Kuten olen monesti todennut, pyrin sisustamaan kotiamme ajattomasti ja panostamaan laatuun, jolloin suurimpia kodin hankintoja tulee tehtyä harvoin. Pidän myös ajatuksesta, että kotimme huonekalut kulkeutuisivat jonain päivänä omien lasten koteihin. Tästä huolimatta pidän sisustustrendeistä ja toteutan niitä pienillä ripauksilla tekstiileissä ja pienesineissä. Minusta on kiva, että ajattomuudesta huolimatta koti näyttää ajankohtaiselta ja tietysti välillä on kiva saada vaihtelua. Persoonatonta trendien seuraaminen ei minusta ole, sillä jokainen soveltaa vallalla olevia trendejä omaan kotiinsa eri tavoin. Minusta on mielenkiintoista nähdä millä tavoin sama trendi näkyy eri kodeissa, miten eri ihmiset soveltavat samaa trendiä.

Mutta se miksi kirjoitan tätä juttua, on se että minua kiinnostaisi kuulla mitä mieltä te olette sisustustrendeistä ylipäätään. Onko niissä jotain ”pahaa”? Monesti nimittäin saa jostain lukea melko negatiivissävytteisiä kommentteja trendeistä ja siitä kuinka persoonatonta on seurata trendejä. Mitä mieltä te olette?

 

kollaasin kuvat: 1kertaa2 tekstiilejä, HAY ”All About Lounge” tuoli, By Lassen ”Kubus” kynttelikkö, Muuto ”Mingle” tyyny, Bakerin tyynyt Sisustuksen Koodissa

 

Translation: Trends in interior design this autumn. Are trends a good or a bad thing? What do you think?

Author

14 Comments

 1. Tosi hienosti visuaalisesti toteutettu kollaasi, vähän uutta graafista näkemystä 🙂 oot taitava siskosein.

  Kannatan ehdottomasti maltillista trendien seuraamista, eikä se ole yhtään persoonatonta. Hyvä ja ajaton pohja kotona luo sen sydämen, trendijutut ovat vain mausteita, leimaavaa ajan kuvaa, sitähän tarvitaan. Historia olisi aika tylsä ilman ajankuvia. Silti moni nyt trendikäs juttu on oikeasti ajaton, kuten kupari ja marmori. Niitä on ollut aina, nyt ne vaan nousevat valtavirrankin koteihin hetkeksi 🙂 Materiaaleja ja värejä enemmänkin miellän trendeiksi erilaiset muodot ja yhdistelmät. Periaatteessahan kaikki aidot materiaalit ja värit ovat aina muotia. Se mitä niistä tehdään ja mihin muotoon ja kokonaisuuteen ne liitetään, muodostaa trendin.

  Olipas sekaista pohdintaa…

  • Kiitti, sikko! <3

   Ja yllättäen olen ihan samaa mieltä tuosta trendijutusta sun kanssa. 😉 Jotkin materiaalit vaan pomppaavat selkeämmin pinnalle välillä, kuten marmori ja kupari nyt. Ja se millaisiin tuotteisiin ne yhdistetään.

 2. Viivi / Valkoinen Soihtu Reply

  Itse seurailen (tai ainakin yritän) trendejä juurikin pienesineiden kohdalla. Suurimpia hankintoja pyrin tekemään niin, että ne olisivat ajattomia ja minä myös toivoisin, että ne säilyisivät lapsillemme ja kenties heidänkin lapsille.

  Trendit ovat kivoja, mutten ymmärrä, että koko sisustusta aina lähdettäisiin puljaamaan trendien mukaan!
  http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/

  • Olen ihan samaa mieltä kanssasi ja minäkin pyrin siihen, että nykyiset huonekalumme ja valaisimemme kelpaisivat ehkä joskus lastenkin kotiin… Saa nähdä. 😉

 3. Niin nämä todella ovat niitä makuasioita, joista voi vain kiistellä. Itse seurailen trendejä, ehkä aavistuksen jälkijunassa, koska olen nykyään aika tarkka kaikessa ostamisessa. Inhoa hutiostojen tekoa ja sen vuoksi makustelen hetken hankintoja ennen kuin ryhden tuumasta toimeen. Tykkään maustaa niillä trendeillä muutoin ajatonta ja neutraalien värien sisustusta. Yhdyn Anneen siinä, että esimerkiksi marmori oli omassa lapsuudessani kova juttu ja nyt se on uudelleen nostanut päätään. Sen vuoksi trendit ovat vähän niin kuin sillisalaatti. Napataan eri kategorioista yksi muuttuja; väri, muoto ja materiaali ja näin syntyy esimerkiksi kuparin värinen, metallinen, pyöreä kynttilälyhty.

  • Aivan, tuo oli hyvin tiivistetty: ”Napataan eri kategorioista yksi muuttuja; väri, muoto ja materiaali ja näin syntyy esimerkiksi kuparin värinen, metallinen, pyöreä kynttilälyhty.”

   Myönnän ostavani tunteella. Tiedän heti, kun näen jokun tuotteen, että pidänkö siitä vai en. Toki sitten harkitsen aina, että TARVITSENKO sitä. 😉

 4. Musta on ihanaa että ihmiset toteuttavat itseään ja kokeilevat, niin sisustuksessa kuin pukeutumisessa. Aika pieni paha se on moneen asiaan verrattuna…

  …siis JOS kyse ei ole lapasesta lähtevästä uuden tavaran shoppailusta. Sillä mihinkä ne kamat sitten päätyy trendin mentyä ohi? Laadukkaalle designille löytyy aina jatkokäyttöä ja halukkaita ottajia, mutta trenditusinaromu päätyy valitettavasti kirpparin kautta kaatikselle.

  Muistuttaisin kaikkia siitä, että kaikkea ei tarvitse omistaa itse. Sisustusjuttuja voi fiilistellä kuvissa, kaupoissa tai vaikka naapurissa…

  • Niinpä, harrastus tämä sisustaminenkin siinä missä mikä tahansa muukin harrastus. 🙂

   Yletöntä kulutusta en minäkään ihannoi. Vaan kestävää ja ajatonta. Muutama uusi tyynynpäällinen tai pikkutavara silloin tällöin. Niitä voi vaihdella aina mielen mukaan (laittaa välillä kaappiin).

   Ja nyt kun on tämä blogi, niin voi postailla tänne ihania kuvia haavetuotteista, eikä välttämättä tarvitse ostella. 🙂

 5. Molemmat kirjoitettiin trendeistä samaan aikaan! 🙂 Minä rakastan seurata trendejä. Se on äärettömän mielenkiintoista, mutta trendejä ei kyllä parane omassa sisustuksessa seurata orjallisesti. Siitä tulee vain tyhjä olo. Ennemminkin trendeistä pitää poimia asioita, jotka tuntuvat omilta ja joita jaksaa katsella pitempäänkin. Joitain asioita kannattaa suosiolla jättää syrjään jo alkumetreillä. Omalla kohdallani se on vaikkapa tuo kupari ihan siitä syystä, että meillä on jonkin verran tammea, jonka seuraan kupari ei sovi ollenkaan. Sen sijaan kulta passaa hyvin ja siitä olenkin justiinsa innostunut! 🙂

  • No kappas, niin tehtiin. 🙂

   Niinpä, trendeistä pitää poimia ne itselle ja omaan kotiin sopivat. Minä kyllä saatan tykästyä aika monenkiin trendijuttuun, mutta en niitä silti itselleni hanki. Ihastelen sitten vain kuvissa ja muiden kodeissa.

 6. Luinkin sun jutun sieltä Ilonasta. Trendit on mielestäni ihan kivoja – niistä vaan pitää poimia omansa näköiset yksityiskohdat eikä yrittää muuttaa koko sisustusta kerralla, jos joku niin sanoo. Eli ei mitään pahaa, kunhan tehdään kohtuudella. Tänäkin syksynä on paljon kivoja juttuja joita haluan omaankin kotiin, mutta en kuitenkaan kaikkea. 🙂

  • Aivan, olen samaa mieltä. Ei koko sisustusta missään nimessä uusiksi muutaman vuoden välein.

 7. Sisustus ei ole sulle harrastus vaan työ. Outoa, että kehtaat väittää muuta.

  • Hmmm…? Minulla on kyllä ihan toinen päivätyö, joka ei liity mitenkään sisustamiseen. Ehkä bloggaamista voisi pitää toisena työnäni. En nyt edes tiedä mihin viittaat tällä kommentilla…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.