Meidän perheen kesäloma alkaa lähennellä loppuaan, kun ensi viikolla Mankkukin palaa töihin ja lapset päiväkotiin. Loman aikana ehdittiin tehdä pihalla ja terassilla kaikenlaista, mutta vielä on paljon keskenkin. Tarkoituskaan ei ole saada kaikkea valmiiksi tänä vuonna – tai tuskin se piha ikinä täysin valmiiksi tulee, aina on pientä fiksailtavaa tai muutettavaa. Tässä kuitenkin muutama kuva takapihan terassista.

Takapihan terassille on kaksi sisäänkäyntiä, toisen portaat ovat vielä hiukan kesken (tilanne on kuitenkin edennyt jo siitä, mitä kuvassa näkyy). Lisäksi rimoituksen päälle on tulossa vielä käsituki. Rimoituksessa sekoittuu kaksi eri tiheyttä, kuten Harmaja-talomallissa on tapana. Esim. näissä kuvissa harvempaa rimoitusta näkyy terassin toisessa päädyssä, trampoliinin lähellä. Rimoitusta ei oltu suunniteltu etukäteen, vaan toteutimme sen ihan ”fiilispohjalta”.

Viime Turun reissulla ostimme vihdoin kauan haaveilemani purjeen terassille! Tai ostimme niitä kaksi, mutta emme ole vielä ehtineet kiinnittää sitä toista – pitäisi mallata, että kuinka se sopisi tuon toisen kanssa yhteen (molemmat ovat kolmion mallisia). Olin niin iloinen, että löysimme näitä purjeita Ikeasta, sillä olimme jo aikeissa ostaa erään toisen, paljon kalliimman, purjeen. Nyt saatiin tämä haave toteutettua hyvin edullisesti! 🙂

Ikeasta kotiutui myös tummanharmaa hyllykkö, johon olen asetellut vaatimattoman viljelmäni. Vain mansikat kukoistavat. No, parempi onni sitten ensi vuonna. Hyllykön vieressä on Mankun jämälaudoista nikkaroima säilytyslaatikko (kuvissa vilahtaa myös jämälaudoista tehty jalkapallomaali). Ja myös täällä terassilla toteutuu se periaate, että siivoaminen on kivempaa, kun on kauniit välineet: ostin meille nimittäin tuon kauniin Magiksen luudan Koodista. Sitäkin olin ihaillut jo pidemmän aikaa. Nyt on kiva lakaista terassia.

Terassin toisessa päässä on löhöilyalue, jossa on monta vuotta vanha Fatboyn riippukeinumme (edelleen priimakunnossa) sekä Ikean Vågö-tuolit, jotka jäivät minulta viime vuonna saamatta, kun ne ehdittiin myydä loppuun.

Nurmikko ei ihan vielä kukoista, heh. Ja pihassa on vielä muutenkin tosi paljon laittamista. Saunarakennuksen terassia ei ole aloitettukaan, mutta eipä tässä ole mihinkään kiire.

Myös kodinhoitohuoneen ja etupihan terassin yhteyteen on ilmestynyt portaat Mankun ahkeroimana. Kodinhoitohuoneen oven yhteyteen laitoimme myös rimoitusta ihan hetken mielijohteesta, mutta postailen niistä kuvien kera myöhemmin.

Author

25 Comments

 1. Kivalta näyttää! Tuo harmaa hyllykkö sopisikin myös meidän uuden kodin terassille, mahtaakohan niitä saada vielä ensi vuonna? Ja tuota Magiksen luutaa olen myös katsellut, niin kuin Koodissa taidettiin jutellakin 🙂

  • Tuo harmaa hylly oli ihastumista ensi silmäyksellä. Ja edullinenkin oli. 🙂 Vähän aluksi piti miettiä, että ottaako harmaan vai valkoisen, mutta onneksi otettiin harmaa. Se erottuu kauniisti valkoisesta julkisivusta ja on hyvin lähellä ikkunanpuitteiden harmaan sävyn kanssa.

   Magiksen luuta sitten teidän uuteen kotiin… 😉

 2. Hei, ostimme ikeasta vika lerberg pukkijalat itsetehdyn pöytälevyn alle. Näyttävät samalta kuin tuo teidän hyllykkö, epoksimaalattua terästä. Käsittelemätön lehtikuusiterassimme mustui täysin jalkojen alta. Yritimme hioa mustuneita kohtia mutta lauta näyttää olevan värjääntynyt läpi..Todella ruman näköistä ja itku meinasi tulla. Ilmeisesti jokin reaktio kosteuden/veden kanssa saa tuon metallin värjäämään.

  • Voi itku! Todella ikävää. 🙁 Toivotaan, että aurinko jotenkin haalistaisi niitä tummentumia…

 3. Viihtyisän näköistä, tuo pöytä ja tuolit -yhdistelmä on kyllä tosi hieno. Tuollaisesta ”hämähäkki-keinusta” olen itsekin haaveillut (ja erityisesti toki lapset…) ei vain oikein ole paikkaa sille, tuollainen terassikeinu olisikin mahtava jos vaan olisi terassilla tarpeeksi tilaa.

  • Tuo hämähäkkikeinu on tosi kiva. Ei mekään aluksi tiedetty mihin se oltaisiin laitettu. Mietittiin erillistä kiikkuhässäkkää jonnekin pihalle, mutta sitten päätettiin kokeilla sitä tuohon, missä oli ennen ”tavallinen keinu”. Tuossahan olikin sitten hyvä paikka. Pelkään vaan aina, että lasten jalkapohjiin tulee tikkuja, kun ne laahaa jalkoja terassia vasten…

  • On kastunut. Viime yönäkin oli ihan hirveä ukkosmyräkkä ja vettä satoi sankasti. Purjeelle ei käynyt kuinkaan. 🙂

 4. Kivalta näyttää! Nurmikko ei meilläkään kukoistanut ensimmäisenä kesänä eikä näköjään nyt toisenakaan (on kyllä jo paljon parempi) ja paikkailtavaa on jonkun verran. Leikkuun myötä se tosin tuuheutuu kerta kerran jälkeen, pitäisi vaan malttaa odottaa..Laita vaan pihakuvia enemmän, niitä on mielenkiintoista katsella.

  • Kiva kuulla, että pihakuvat kiinnostavat. 🙂 Laitan vielä lähiaikoina pari kuvaa toiselta suunnalta…

   Toivottavasti meidänkin nurmikko tuosta lähtee kukoistamaan. Ehkä joudutaan kuitenkin paikkailemaan sitä ensi vuonna…

 5. Hienolta näyttää! Meillä on aluillaan terassiprojekti, ja on tässä tasapainoiltu lehtikuusen ja puukomposiitin välillä. Lehtikuusi miellyttäisi niin kovasti ulkonäöllään ja luonnollisuudellaan, puukomposiitissa huoltovapaus houkuttelee. Jostain luimme, että lehtikuusesta lähtisi helposti tikkuja, oletteko huomanneet? Tykkäisin, että se saisi harmaantua enkä mielelläni sitä sen kummemmin käsittelisi, mutta tuo tikkujen irtoaminen pieniin (ja isompiin) paljaisiin varpaisiin mietityttää.

  • Kyllä lehtikuusesta lähtee jonkin verran tikkuja, mutta en koe että se olisi suuri haitta. Ei niitä niin paljon kuitenkaan lähde. 🙂

 6. Ihana terassi. Mistä olette hankkineet kukkahyllyn ja keinun?

  Ovatko kartellin tuolit olleet hyvät ulkotuoleina? Jääkö sadevesi tuoliin ja onko ne vaalentuneet auringossa? Haaveilen näistä TOY tuoleille kaveriksi, mutta mietityttää kuinka toimivat ulkona.

  • Harmaa hyllykkö on Ikeasta ja hämähäkkikeinu K-raudasta.
   Masters-tuolit ovat ollet oikein mainiot ulkokäytössä. Eivät ole yhtään vaalentuneet. Vesi jää kyllä istuimen pintaan jos tuoleja ei ole muistanut kallistaa nojaamaan pöytää vasten. Mutta äkkiäkös ne saa rätillä kuivattua. 🙂

 7. Hieno terassi. Mukavasti erilaisia toimintoja. Meillä vielä aivan auki, mitä terassillemme haluaisimme. Ehkäpä se tässä hahmottuu pikkuhiljaa.

  • Ollaan kyllä tykätty tästä terassista hirmuisesti. 🙂 Ehkä sen sisustus vielä muotoutuu ajan myötä. Ja onneksi tehtiin näin suuri terassi, ei ole yhtään liikaa tilaa. 🙂

   Kyllä ne teidänkin terassipohdinnat vielä varmasti selkenee. 🙂

 8. Hei!! saako kysellä et minkä kokoinen on teidän terassi?? näyttää kivalta ja oma terassi suunnitteilla:)

  • Voi että, en osaa yhtään sanoa, kun emme ole mitanneet terassia. Silmämääräisesti mallattiin sopivan kokoinen alue. Ja mittanauhakin on nyt ties missä… Höh!

 9. Hei, itseäni kiinnostaisi myös tuo terassipurje. Mikä/mistä on tuo tanko mihin kiinititte purjeen? Oliko se hankala kiinnittää? Noissa tuntuu olevan aikamoinen hintahaitari, ja kiinnostaisi jos sen voisi tehdä itse juurikin noilla oikean purjeilla.

 10. Moikka. Minuakin kiinnostaisi mistä purje on ostettu? Ostin Honkkarista kokeeksi, mutta palautan, koska väri on liian keltainen valkoinen. Löytyy muuten meilläkin Harmaja! 🙂 kylläkin kahdessa kerroksessa ja ruskeaksi puuöljytty. Niin ja samat Masterssit. 😉

  • Hei, hieman vanha jo postaus, mahdatkohan tätä kommenttiani enää bongata ????
   Mitä puuta rimat ovat ja millä olette maalanneet? Onko tarvinnut huoltomaalata?

   • Suvi M Reply

    En kyllä edes tiedä mitä puuta ne ovat. 😀 Siis Kannustalon mukana tulevaa puutavaraa. Olemme maalanneet talon ja rimoitukset kyllä uudestaan vielä…

 11. Anja Suontausta Reply

  Hei,kiinnostaisi tietää kun ollaan suunniteltu lehtikuusesta terassia,että onko tuo teidän terassi käsitelty jollakin kun itse haluaisin siihen vähän harmahtavan sävyn enkä maltaisi odottaa monta vuotta?Teidän terassilauta on juuri sen värinen kuin haluaisin !!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.