Nyt on sisustushaasteessa vuorossa aihe ”kylpyhuone”. Olin jo kokoamassa postausta, jossa olisin kootusti kirjoittanut kaikista kolmesta kylpyhuoneestamme, mutta sitten huomasin, että en olekaan julkaissut valmiita kuvia saunatuvan kylppäristä ollenkaan (lukuun ottamatta taannoista jakkara-kuvaa). Siksi päätinkin nyt kirjoitella siitä.

Saunatuvan kylpyhuoneesta tuli ihan tumma, kontrastiksi talon vaaleisiin kylpyhuoneisiin. Suuren seinälaatat (30×60) löytyivät paikallisesta outlet-myymälästä; ne ovat kuulemma jotain Helsinki-Vantaan lentokentän jämälaattaa. Saimme ne todella edullisesti, mutta asennus oli vähän haasteellista, sillä laattojen paksuudet vaihtelivat. Hyvin kyllä timpuritiimimme suoriutui tehtävästä.

Lattiassa, kylpyammeen seinämässä ja kiukaan takana on Laattapisteestä ostettua luonnonkivimosaiikkia. Se on osoittautunut oikein käytännölliseksi valinnaksi, sillä lattia ei ole yhtään liukas märkänä. Ja muutenkin pidän tästä mosaiikista todella paljon – ihastuin siihen silloin heti ensi silmäyksellä.

Vesihieronta-amme on Jacuzzi-merkin Brooklyn. Eniten se on kyllä lasten käytössä, mutta olen minäkin muutaman kerran livahtanut tuonne nauttimaan hiljaisesta kylpyhetkestä, kun muut ovat jääneet talon puolelle. Suihkut ja hanat ovat Hans Grohen, suihkut ovat Raindance-sarjasta. Gustavsbergin lavuaari ja wc-pönttö ovat Artic-sarjaa.

Semmoinen kömmähdys kävi tämän kylppärin suhteen, että siellä ei ole oikein mitään seinän pätkää, johon saisi pyyhekoukut laitettua. Paras paikka olisi oven takana, mutta siinä on lasia. Saunan lasiseinä olisi pitänyt jättää vähän pienemmäksi, jotta siihen olisi jäänyt tyhjää seinää koukkuja varten. Nyt laitamme pyyhkeet vain rennosti kasaan tuohon ammeen takana olevalle puoliseinämälle. Saunatuvan puolella on kyllä koukut.

Meidän saunakin on ihan tumma. Se on todella haasteellinen kuvattava, mutta laitanpas tähän loppuun siitä kuitenkin muutaman kuvan.

Puusaunassa tulee oikein miellyttävät löylyt ja takka-kiuas-yhdistelmä on ollut oikein kätevä käytössä. On kiva, että tämä kylpyhuone on tumma (vaikka tumma kylpyhuone aiemmin minua mietityttikin), se luo ihan omalaistaan tunnelmaa.

 

I wrote about one of our three bathrooms. This bathroom + sauna is located in a separate small house (which also includes a guest/hobby room) next to the main house. As a contrast to the white bathrooms in our house, this bathroom is almost black.

Author

41 Comments

 1. Ihan mahtava! Ehkä kaunein kylppäri, minkä olen koskaan nähnyt. Vain täydellinen tyylisilmä osaa/uskaltaa suunnitella tuollaisen. Wau, wau, wau!

 2. Ihan mielettömän ihana! Tykkään ihan kaikesta! Nuo seinälaatat muistuttavat hieman meidän rempattuun kylpyhuoneeseen tulleita isoja mustia laattoja – joista tykkään ihan täysillä. Samoin olen tyytyväinen mustaan saunaamme ja lasiseinään. Viihtyisin siis teidän saunassakin mitä mainioimmin 😉

  Voi vitsit, mulla on ihan hirveän kamala talonrakennuskuume – ja nämä kuvat vaan pahensivat sitä. Harmi kun en saa tautia tarttumaan sitten millään tuohon toiseen puoliskooni… yritän sitä taas näillä kuvilla 😀

  • Kiva kuulla, kiitos! 🙂
   Tuota meidän saunaa on tosi vaikea kuvata. Ei noistakaan kuvista tilaa nyt oikein hahmota, mutta onpahan nyt muutama kuva laitettu tänne blogiin.

   Vai on siellä talokuumetta ilmassa…se on kyllä tuttu juttu minullekin. 🙂 Mutta jospa me yritettäisiin nyt ainakin 5-10 vuotta olla ihan rauhassa. Touhua riittää muutenkin. 😉

 3. aivan superüberherkku! ja voin kertoa, et luonnossa vielä upeampi ja tunnelmallisempi kuin kuvissa! 🙂

 4. Meidän kylppäri on täysin musta wc-istuinta myöten. Isoissa seinälaatoissa on hentoa glitteriä ja rosoisuutta ja sauma-aine on musta, jossa on runsas glitteri. Olemme olleet tosi tyytyväisiä ja ilme muuttuu, kun valaistusta muuttaa. Saunamme on myös hämyisen tumma, leveää radiatamäntypaneelia. Mustaa väriä pidetään turhaa synkkänä värinä luonnonvalottomassa paikassa. Me ollaan tosi tyytyväisiä ja ollaan saatu pelkkää hyvää palautetta kylppäristä/saunasta. Tykkään kovasti saunarakennuksestanne kokonaisuudessaan sekä tottakai koko kodistanne. Maku täsmää omani kanssa!

  • Kiva kuulla, että olette tyytyväisiä valintoihinne. Sehän on tärkeintä. Tumma kylpyhuone on niin tunnelmallinen. 🙂

 5. Täydellisen upea! Olen sanaton.
  Oletteko maalanneet lauteet jälkikäteen tummiksi? Meillä on lauteet ja seinät eri puuta ja nyt tekisi mieli kuultomaalata jompi kumpi.

  • Kiitos. 🙂 Juu, lauteet käsiteltiin muistaakseni Supi-saunavahalla. Täytyy vielä tarkistaa mieheltä oliko se tuotteen nimi…

 6. Hieno, vaikka ei olekaan omaan makuuni 🙂 Meille tuli valkoiset kaakelit ja tuija-lauteet.

  • Kiva, että osaat nähdä hyvää sellaisessakin, joka ei ole omaa makuasi. 🙂
   Meillä on kaksi muuta kylppäriä pääosin valkoisia.

 7. Ooh! Inspiroivaa! Mita matskua ja milla kasittelylla ovat saunan puuosat? Kiitos tasta postauksesta,

  Taru

  • Kiva jos tästä oli vinkkiä. 🙂
   Saunan puuosat käsiteltiin Tikkurilan saunavahalla mustaksi.

 8. Hei, tulipa heti mieleeni tästä pyyhekoukuttomuudesta idea.
  Löytyisikö jokin kohta tilasta, mihin voisi laittaa katosta alaspäin roikkuvan naulakon, kuten Innon Oka ripustettavan naulakon? Siihen voisi nakata pyyhkeen mennessään… tai vastaavalla idealla jotain muuta…

 9. Ihana!! Olette olleet rohkeita ja se on kannattanut!! Suvi, kysyisin tarkemmin poreammeestanne. Onko siinä ”vain” vesihierontaominaisuus vai lisäksi myös ilmahieronta? Meidän pitäisi päättää poreammemalli pian. Olemme kallistumassa Laattapisteen myymään Baltecon Form-malliin (Laattapiste ei enää myy Jacuzzia), mutta mietimme vielä sen varustelua. Miten teillä lapset ovat tykänneet poreista (toisaalla joku kommentoi, että lapset eivät ole tykänneet ilmahierontaominaisuudesta)? Mielelläni kuulisin myös muilta, jos on kokemuksia Baltecosta?! 🙂

  • Kiva kuulla, että tykkäät. 🙂
   Tiedätkö, en muista onko meillä ammeessa myös ilmahieronta. 😀 Pitää varmaan googlata. Meillä lapset ovat ammeessa enemmän niin ettei ole poreita. Emme uskalla edes laittaa paljon vettä sinne jos olemme itse saunassa (saunasta on ikkunoiden kautta suora näkyvyys ammeeseen). Mutta itse tykkään kovasti vesihieronnasta – se auttaa oikeasti jos on paikat vähän jumissa. Rentouttaa. 🙂

 10. Teillä on tyylikäs saunaosasto. Tykkään todella paljon. Täytyy kysyä samalla seuraavanlainen asia. Näkyykö mustassa laatassa tai paneelissa vesiroiskeet/ kalkkitahrat paremmin kuin vaaleassa?

  • Kiva kuulla! 🙂

   Meidän tummat laatat on käsitelty sellaisella aineella, joka hylkii vähän vettä. Ja noiden laattojen pintakin on sellainen jännän matta ja ei ihan tasainen, joten minusta vesiroiskeet ei näy liian häiritsevästi. Paljon enemmän ne näkyvät saunan lasipinnoissa.

 11. Pyyhekoukuttomuuden lisäksi mulle heräsi kysymys missä pidätte saippua- ja muita purnukoita? Ihan ronskisti lattialla vaan?

  • Kuvista ei valitettavasti näy, että purkit ja purnukat ovat ammeen reunalla, suikupäässä. Siitä on kätevä ottaa niitä suihkutellessa eikä erillisiä hyllyjä tarvita. 🙂

 12. Siis ihan törkeen hieno sauna!! Tollasen minäki haluan! Oih ja voih. Onnea hienosta saunasta siis. 🙂

 13. Mä voin vastata, että kalkki näkyy mustassa todella hyvin. Eli mustat laatat vaativat enemmän kuivausta ja siivousta!! =)

  • Riippuu varmaankin laatasta, sillä en ole kokenut, että vesipisarat näkyisivät liian häiritsevästi. Tai sitten on aina niin pimeää, kun käymme tuolla. Päivänvalossa voi näkymä olla eri… ;D

 14. Hei mistä on ostettu mustavalkoraidallinen laudeliina & tyyny/minkä merkkisiä ne on? Tykkään. Kiitos.

  • Se on ostettu ihan Prismasta. Se on sitä sauna-sarjaa, johon kuuluu kaikenlaisia saunatuoksuja ja muita saunatuotteita. En nyt tähän hätään valitettavasti muista merkkiä… :/ Mutta kannattaa siis katsoa Prismasta. 🙂

 15. Todella kaunis pesuhuone teillä!Tiedätkö muutes, että onko olemassa mustaa saumaamisainetta?Onko teidän nuo mustat seinälaatat saimattu millä sävyllä? Ostimme juuri mustaa laattaa eteiseen ja siihen pitäisi löytää sopiva saumaväri, musta olisi mieluisin, mutta en tiedä onko sellaista olemassa 😉

  • Meillä on saumattu mustalla Mapein sauma-aineella. Eli heidän valikoimistaan mustaa löytyy. 🙂

 16. hei mahtava sauna! Miettinyt itse samaa oman saunan kohdalla. Tuntuuko että sauna olisi ”pienentynyt” kooltaan tilana kun se on musta? Entä millä lauteet, seinä ja katto on käsitelty? Kiitosta ihanasta blogista! 🙂

  • Meidän sauna on melko kookas, joten pienuuden tunnetta emme ole huomanneet. Ja saunahan on alunperinkin ollut musta, joten ei ole vertailukohtaa vaaleaan saunaan. Paneelit käsiteltiin Tikkurilan saunavahalla mustaksi.

 17. Heippa!

  Ihana sauna ja koko koti teillä! Juuri minun makuuni:)

  Kysyisin tuosta poreammeen ympärille laitetuista laatoista. Onko teillä, joku huoltoluukku olemassa? Mietin, vain että jos tulee ammeeseen jotain vikaa, niin onko mahdoton korjata? Itse haluaisin laatoittaa samantyylisesti ammeen reunuksen, mutta mies sitä mieltä, että voi olla ammetta haastava korjata. Kiitos sinulle!

  • Kiitos, kiva kuulla! 🙂
   Ei ole mahdoton korjata, amme nostetaan siinä tapauksessa pois paikoiltaan. Laatoitettu kehikko on tehty wedi-levystä.

 18. Heippa!

  Täällä vanhoja postauksiasi koluan ja ihastelen, jälleen =)
  Jännää huomata kuinka sitä palaa katselemaan joitakin aikaisempia juttuja ja aina kiinnittää huomion johonkin ”uuteen” mitä ei 1.lukukerralla edes huomannut =)

  Oletteko olleet tyytyväisiä HG:n suihkuihin/hanoihin? Mikä teillä on tuo suihkun ”lautasen” koko? Meille on (ainakin tällä hetkellä) tulossa HG:n raindance select 360. Tykästyimme sen neliskanttiseen muotoon. Välillä vain mietin ovatkohan liian isot. Oma Harmajamme alkaa olla jo hyvässä vaiheessa ja suihkut pitäisi/saisi tilata. Toiveena olisi jouluksi uuteen kotiin =)

  Mukavaa syksyä Valkoiseen Harmajaan!

  • Kiva kuulla, että joku vielä ”tonkii” näitä vanhojakin juttuja. 🙂
   En valitettavasti enää muista meidän suihkujen tarkkaa mallia tai kokoa. Saunarakennuksen kylppärissä on erilaiset Raindancet kuin talon kylppäreissä. Molempiin ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Saunatuvassa on sellaiset isot kiinteät pyöreät suihkupäät (käsisuihkun lisäksi) ja niistä valuu vesi todella miellyttävästi.

   Toivottavasti toiveenne toteutuu. Tsemppiä loppumetreille! 🙂

 19. Teidän kotinne kuvia on vaan niin mukava katsella! Kyllä on kaunista ja tyylikästä!
  Teillä nuo kaikki purkit ja purnukat, joita suihkutellessa tarvitaan, on siis ammeen reunalla. Keksitkö yhtään hyvää ratkaisua meille, joilla on nyt suihkun viereisessä nurkkauksessa sellainen perinteinen (ei niin kaunis) lankakrominen kaksikerroksinen kulmahylly porattuna seinään kiinni? Jos olisin itse saanut vaikuttaa suihkun sisustusratkaisuihin, olisin rakennuttanut seinän sisään koverretun hyllyn, mutta nyt mennään näillä. Meillä olisi suihkun vastapuoleinen seinä ja lattia tyhjää tilaa, samoin suihkun viereinen seinä ennen ikkunaa. En ole itse keksinyt muuta kuin, että suihkun vastaiselle seinälle hankkisi kahden istuttavan penkin ja pitäisi sen toisessa päässä jotain astiaa, jossa purkit olisivat.

  • Ehdottamasi ratkaisu shampoopullojen säilytykseen kuulostaa hyvältä. On vaikea neuvoa näkemättä tilaa (mittasuhteita jne.), mutta itse tykkään säilyttää purkit ja purnukat mahdollisimman huomaamattomasti ja siksi meillä on toisessa kylppärissä ne juurikin lattialla Ikean muovisessa korissa.

 20. Teillä on todella harmoninen ja onnistunut kylpyhuone-kokonaisuus. Olen myös hommaamassa tummaa mosaiikkilattiaa uuteen taloomme. Muistatko ulkoa ihan tuon lattialaattanne nimen ja sävyn? Kiitos jos jaksat kaivella muistia.. 🙂

  • Kiitos. 🙂 Vähän piti kaivella blogiarkistoa, että löysin tumman luonnonkivimosaiikin nimen, mutta löytyihän se. Se on Laattapisteen KCZ Pure Black -mosaiikkia.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.