Mukavaa sunnuntai-iltaa! Tänään on ollut upea, aurinkoinen päivä ja minä olen ihastellut auringosäteiden valtaamaa kotia – ja napsinut tietysti blogikuvia. Nyt on aika istahtaa alas ja tsekata tämän viikon sisustusuutiset.

AT0216_marimekon_anna_teurnell_1

Photo:

Tämän viikon ykkösuutinen sisustuksen ja muodin ystäville taisi tulla Marimekolta: luova johtaja Anna Teurnell jättää yhtiön. Teurnell ehti työskennellä Marimekolla 2,5 vuotta, jonka aikana mallisto uudistui ainakin minun mielestäni tosi upeasti.

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kaskon mukaan asiasta sovittiin Teurnellin kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä. Tilalle tulee ainakin aluksi muotiyhtiö Everlanen design- ja tuotejohtaja Rebekka Bay, joka on toiminut mm. GAP:issä ja COS:lla.

Aiheesta uutisoi ainakin Kauppalehti ja Helsingin Sanomat.

iittala reset

Photo: Iittala & Arabia Design Centre

Iittala & Arabia Muotoilukeskukseen on avattu kevään näyttely: Iittalan Re-set the Table, joka pureutuu ruokailuun liittyviin yhteiskunnallisiin muutoksiin. Näyttely kutsuu pohtimaan tapoihin, rutiineihin ja kulttuuriin liittyviä merkityksiä arjen muutoksen keskellä ja rohkaisee myös kattamaan pöydän uudella tavalla.

Keittiö on muuttunut äidin valtakunnasta yhteisesti jaetuksi ja avoimeksi tilaksi, jossa perheet ja ystävät kokkaavat ja syövät yhdessä. Kodin aterioilla istuu viikoittain vaihtuva määrä perheenjäseniä ja teknologia on istunut pöytäseuraksi monin eri tavoin. Re-set the Table -näyttelyn neljä installaatiota kutsuu meidät pohtimaan tätä muutosta. Neljä installaatiota ovat nimeltään: ”Family Affair” , “Open Minds”, “Quality Time” ja ”Earth is calling” .

”Hyvä muotoilu vastaa muuttuvan arjen haasteisiin. Globaali kaupungistuminen saa ihmiset arvottamaan sijaintia neliöiden sijaan, sen myötä arjen esineiden on joustettava pienissä tiloissa. Kotiin halutaan vain oleellisia esineitä jotka taipuvat moniin tarpeisiin ja jotka kestävät, sekä laadullisesti että esteettisesti,” Iittalan luova johtaja Jeremiah Tesolin pohtii.

Re-set the Table -näyttely on auki 23.4.2017 saakka Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa. Lue lisää.

arabia_muumit

Photo: Arabia

Arabia on julkaissut uudet, kesäsesongin Muumi-astiat nimeltään ”Kesäteatteri”. Arabian Kesäteatteri-astioiden kuvitus perustuu Tove Janssonin Muumi-teokseen Vaarallinen juhannus, joka ilmestyi vuonna 1954. Kesän 2017 sesonkiastiasto jatkaa juhannustarinan teemaa taustoittamalla tapahtumia ennen varsinaista juhannusyötä, joka oli vuoden 2016 sesonkiastioiden aihe. Arabian kesäastiaston on kuvittanut alkuperää kunnioittaen kuvittaja-keraamikko Tove Slotte.

Kesän sesonkiastiat koostuvat mukista, matalasta lautasesta sekä kahdesta erilaisesta mehulusikasta. Samaan aikaan sesonkiastioiden kanssa ilmestyvät myös käsinvalmistetut Muumipeikko- ja Niiskuneiti-minifiguriinit. Keraamiset minifiguriinit on suunnitellut Tuulikki Pietilä jo 1990-luvulla ja ne tuodaan nyt uudelleen markkinoille. Minifiguriinit myydään omissa lahjapakkauksissaan.

 Matrix_T_EL_Duo_Tendo_011216__A4__2480x3508_-735x505

Photo: Isku

Isku Interior Oy on voittanut tarjouskilpailun työpistekalusteista, jonka perusteella Isku Interior kalustaa Suomen suurlähetystöjen kanslioita ympäri maailmaa. Sopimus on voimassa 30.9.2018 saakka.

Isku on aikaisemmin kalustanut tiloja Meksikossa, Yhdysvalloissa, Intiassa, Marokossa, Saudi Arabiassa, Latviassa, Ukrainassa, Sveitsissä, Venäjällä, Belgiassa ja Bulgariassa. Tällä hetkellä kalustaminen on menossa Brasiliassa, Italiassa ja Hollannissa.

”Tämä sopimus on tärkeä voitto Iskulle ja se mahdollistaa kalusteidemme viennin moneen maanosaan. Sopimus tuo työtä Suomeen. Olemme keskittäneet hankintojamme ja tuotantomme Suomeen. Lahteen keskittynyt tuotanto mahdollistaa täsmälliset toimitukset”, kertoo Isku-Yhtymän toimitusjohtaja Arto Tiitinen.

modernia-elamaa-nayttelynakyma-1

Copyright: Helsingin taidemuseo/Helsinki Art Museum. Photo: Hanna Kukorelli

Helsingin Taidemuseo HAM:issa on avattu Modernia elämää! – Suomalainen modernismi näyttely, joka esittelee arkkitehtuurin, muotoilun, kuvataiteen ja valokuvan kohokohtia, jotka rakensivat osaltaan modernia ja kansainvälistä Suomea vuosina 1917–68. Näyttelyssä on mukana muun muassa Alvar Aallon, Wäinö Aaltosen, Vuokko Nurmesniemen, Eliel Saarisen ja Tapio Wirkkalan töitä.

HAM on tuottanut näyttelyn yhteistyössä Alvar Aalto -museon, Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Näyttely on avoinna heinäkuun 2017 loppuun. Lue lisää.


Translation: Interior design news of the week 9/2017. The biggest news of the week was that Anna Teurnell leaves Marimekko. She worked for the company for 2,5 years during which Marimekko renewed in a beatiful way in my opinion. / ”Re-set the Table” exhibition has opened in Iittala & Arabia Design Centre in Helsinki. The exhibition explores the ways we eat today and tomorrow. / Arabia launces a new Moomin tableware collection called ”Kesäteatteri”. / Finnish Isku has won the tender for furnishing the Finnish embassies around the world. / Helsinki Art Museum has opened a new exhibition Modern Life! – Finnish Modernism and the International Dimension. The exhibition showcases highlights of architecture, design, visual art and photography that contributed to the construction of a modern and international Finland between 1917 and 1968. It also shows how everyday life in the modern country was gradually shaped by visual art.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.