Nopsasti vierähti taas yksi viikko ja on aika taas kurkistaa sisustusuutisiin. Oli ehkä vähän hiljainen viikko sillä rintamalla, mutta ainahan sitä uutisoitavaa tuntuu riittävän.

caleta_table_lamp_sand_davidpompa_640

Photo: Artek

Studio davidpompa toi meksikolaisen valaisinmuotoilun Artek Helsinkiin. Studio davidpompan mallisto esittelee valaisimia ja pienesineitä, jotka ovat tehty uudelleentulkintana meksikolaista traditiota kunnioittaen. Ne ovat esillä pop upissa 24.10.-12.11. Artek Helsinki -myymälässä.

Studio davidpompan kokoelman pohjana ja inspiraationa on meksikolainen käsityöperinne ja identiteetti. David Pompa Alarcón käyttää töissään uudenlaista tapaa ajatella sekä hyödyntää teknologian tuomia mahdollisuuksia.

Studio davidpompan valaisimille ja pientuotteille on ominaista yksinkertaisuus yhdistettynä kauniisiin yksityiskohtiin sekä perinteisiin ja kierrätettyihin materiaaleihin. Mallistossa on tuotu yhteen elementtejä, joita ei ole aiemmin yhdistetty. Kokoelman tuotteet on tehty käsityönä Meksikossa, mikä antaa jokaiselle esineelle oman persoonallisen leimansa. Valaisimissa on esimerkiksi käytetty taidokkaasti hyödyksi punontatekniikoita sekä puhallettua, kierrätettyä lasia, joka heijastaa valon uniikilla tavalla. Studio davidpompa pop upissa on saatavana valaisimien lisäksi mm. kulhoja ja käsinmaalattuja laattoja.

207743-121207-66012733

Photo: Finn Spring

Suomalaisen lähdevesiyrityksen Finn Springin SPRING AQUA Premium -lähdevesipullo on voittanut pääpalkinnon German Design Award 2017 -muotoilukilpailun Excellent Communication Design -sarjan pakkauskategoriassa. German Design Award on yksi maailman tunnetuimmista muotoilukilpailuista. Saksan muotoiluneuvoston (Rat für Formgebung / German Design Council) kansainvälinen kilpailutuomaristo valitsee voittajiksi projekteja, jotka edustavat uraauurtavaa panostusta muotoilun piirissä.

– Elintarvikkeena puhdas lähdevesi on korkealle arvostettu tuote maailmalla. Premium-pullomme ajatuksena on korostaa tätä arvoa entisestään – antamalla maailman parhaalle vedelle arvoisensa, kauniit kuoret. On hienoa viedä suomalaisen puhtaan veden hyvää sanomaa tämän uuden tunnustuksen siivittämänä, iloitsee Finn Springin hallintojohtaja Virpi Ali-Haapala.

SPRING AQUA Premium -muovipullo on suunniteltu Suomessa.  Design on kehitetty sisäisesti Finn Spring Oy:n oman tiimin toimesta. Pullon etiketit on suunniteltu yhteistyössä mainostoimisto Dotter Creative Groupin kanssa.  Pullo sai kansainvälistä tunnustusta jo vuonna 2015 voittaessaan Pentawards-muotoilukilpailun Gold Awardin juomasarjassa.

Virpi Ali-Haapalan mukaan pullodesignin ajatuksena oli luoda niin upea vesipullo, että sen voisi sellaisenaan nostaa ruokapöytään, osaksi juhlakattausta.

normann_copenhagen1

Photo: Normann Copenhagen

Normann Copenhagen on julkaissut Kölnin Orgatec messuilla uutuustuotteitaan. Uutuuksia ovat mm. kuvassa näkyvä Amp led-valaisin, Bridge-pöytä, Jalousi-sivupöytä sekä Era- ja Form-tuolien uudet versiot. Lisää kuvia täällä.

kay_bojesen_uudet_figuurit

Photo: Kay Bojesen

Monelle designin ystävälle taitavat Kay Bojesenin apina- ja lintufiiguurit olla tuttuja. Mallisto laajenee nyt uusilla elämillä, sillä kokoelmaan tulevat myös söpöt virtahevot (”Mouthfull”) sekä hevoset. Kay Bojensenin luonnoksilla kuvitettu torkkupeitto on myös brändin uutuustuote.

tinek_christmas16

Photo: Tine K

Tanskalainen Tine K on julkaissut kauniita kuvia joulumallistostaan. Luonnonläheisiä sävyjä, tähtiä ja ripaus messinkiä – se on resepti Tine K -tyyliseen jouluun. Lisää kuvia löytyy Trendspanarna-blogista.


Translation: Interior design news of the week. Artek collaborates with Studio davidpompa and has opened a pop up store in Helsinki. / Finnish Finn Springin SPRING AQUA Premium water bottle won the Excellent Communication Design award in German Design Award 2017. / Normann Copenhagen has released new products. For more info, see the press release. / Kay Bojesen has released new figures. / Pictures of  Tine K Christmas collection have been released.

Author

2 Comments

  1. Olisi kiva jos kommentoisit jotenkin uutuuksia; mitä mieltä niistä olet, haluaisitko omaan kotiisi jne. Nyt uutiset vaikuttavat vähän ”copy-pastella” tehdyiltä.

    • suvi m Reply

      Haluan pitää tämän postaussarjan melko objektiivisena, sillä muuten koko blogi pohjautuu omiin näkemyksiini. Sisustusuutisten tarkoitus on summata sisustus- ja muotoilualan ajankohtaiset tapahtumat ja tuotelanseeraukset. Pyrin ottamaan mukaan myös sellaisia tuotteita/brändejä, jotka eivät ole tyypillistä omaa tyyliäni. Mutta toki suurin osa tuotteista on sellaisia, joista itsekin pidän. Siksi tuntuisi hassulta tokaista jokaisessa yhteydessä, että kyllä voisin kotiuttaa. 😀 Uutisten kokoamiseen menee myös aikatavalla aikaa, eikä minun aikani meinaa riittää tämän syvempään analyysiin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.