Hertsileijaa, kiitos kaikista tykkäyksistä ja ihanista kommenteista eiliseen Iittala postaukseeni! Tuli tosi hyvä mieli. Mutta blogi rullaa eteenpäin ja on aika listata tämän viikon sisustusuutiset.

hmprod-3-640x749

Photo: H&M Home

H&M Homelta on ilmestynyt uusi Premium Quality -mallisto, joka sisältää tekstiileitä makuuhuoneeseen, keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Lisäksi mallistoon kuuluu ihania aamutakkeja (tilasin jo pellavaisen itselleni). Kuten nimestä voi päätellä, malliston materiaalit ovat ylellisiä: pellavaa, villaa, silkkiä ja kashmiria.

marimekko-joulu-2016_14006

marimekko-joulu-2016_13699

Photos: Marimekko

Marimekon joulu hehkuu perinteisen punaisena. Helsingissä Marimekon Herttoniemen-kangaspainossa, joka on 1970-luvulta lähtien toiminut sekä tehtaana että luovana hautomona, painetaan tänä päivänä yli miljoona metriä kangasta vuodessa. Siellä on painettu myös Marimekon syksyn ja talven 2016 kodinmalliston jouluiset painokankaat Talvitarina, Vuorilaakso, Tuppura ja Kumiseva.

Näissä kuvissa näkyy Kumiseva-kuosi, joka on japanilaisen Katsuji Wakisakan vuonna 1971 suunnittelema maalauksellinen kattonäkymä. Paksulle puuvillakankaalle painettua Kumiseva-kuviota on saatavilla kermanvaaleissa ja harmaissa, syvänpunaisissa sekä vihreän ja vaaleanpunaisen sävyissä. Joulun uutuuskankaat ovat saatavilla lokakuusta alkaen.

jokipiinpellava_paolasuhonen

Photo: Jokipiin Pellava

Jokipiin Pellavan Indian Summer -uutuussarjan kuosin on suunnitellut Ivana Helsingin Paola Suhonen. Kuosin innoittajina ovat toimineet lapsuuden inkkarileikit ja kuumat intiaanikesät: sellaiset, joina kaikki oli kellervän usvan peitossa, asfaltti hohkaa ja metsät ovat väkevänvihreitä seikkailulehtoja. Indian Summer -kuosin printeissä toistuvat unisieppari sekä sulat. Suunnittelija Paola Suhonen kertoo:

”Indian Summer oli suomalainen versio periamerikkalaisesta hippi- ja autiomaa-kuvastosta. Olin juuri muuttanut New Yorkista Los Angelesiin, missä hippiaate elää ja näkyy edelleen vahvana. Omassa tyylissänikin on ollut aina ripaus hippityttöä. Mallisto oli omistettu sille tytölle.”

pentik_mustikkametsa

Photo collage by me, products: Pentik

Pentikiltä on ilmestynyt uusi Mustikkametsä-sarja. Mustikkametsä-kuosissa mustikan varpujen vihreään yhdistyy kypsyvien marjojen puuterisia vaaleanpunaisia ja samettisen sinisiä sävyjä. Suunnittelija Minna Niskakangas inspiroitui mustikan laajasta värikartasta ja lähestyi suomalaisille tuttua aihetta uusin silmin. Sarjaan kuuluu keittiötekstiileitä, kuten vahakankaasta tehty pöytäliina ja vahakangastabletit, sekä servietit, patalaput ja keittiöpyyhkeet.

wegner-stol-oculus-x6eaisadiwyzhhfe_xwbcq-640x929

Photo: Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn on lanseerannut Hans J. Wegnerin ”Wing Chair” ja ”Oculus Chair” tuolien uudet mustat mallit (Black Editon). Metalliosat ovat ruostumaton teräksen sijaan mustaksi lakattuja. Mustat versiot ovat myynnissä rajoitetun ajan.

P.S. Meinasin aivan unohtaa: perjantaina juhlittiin The Blog Awards Finland gaalaa ja palkittiin parhaita blogeja. Sisustus-kategoriassa voiton vei ansaitusti Musta ovi. Lämpimät onnittelut vielä tätäkin kautta.


Translation: Interior design news of the week 41. H&M Home has relased a new Premium Collection consisting of lovely textiles in linen, wool, silk and cashmir. / Marimekko has released pictures of their Christmas fabrics in AW2016-17 collection. / Jokipiin Pellava has relased new textile prints designed by Paola Suhonen from Ivana Helsinki. / Finnish Pentik has released a new collection called Mustikkametsä. / Carl Hansen & Søn have released a limited ”Black Edition” of Wing and Oculus chairs designed by Hans J. Wegner. / The Finnish Blog Awards were held on Friday and Musta ovi won the prize in Interior category. Wohoo!

Author

4 Comments

  • suvi m Reply

   Henkkamaukan uusi mallisto on ihana! Tekisi mieli sieltä vaikka mitä, mutta mitä sitä oikeasti tarvitsee on eri juttu… 😉

 1. Ah tuo Marimekon kuosi! <3 Pussilakanat kun saisi piristämään makuuhuonetta jouluksi, pitää varmaan ostaa itselle joululahjaksi ennakkoon :p Yritin jokunen vuosi sitten stailata kotiin "modernin joulun", mutta kyllähän sinne sitten myöhemmin ilmestyi perinteistä punaista. Ihme ja kumma tuo Pentik iskee jollain kierolla tavalla myös. Yrityksen aikaisempi maalaisromanttinen tyyli ei iskenyt yhtään, mutta nettisivujen pikaisen selauksen perusteella sielläkin on ymmärretty tuoda ainakin osa mallistosta tähän päivään.

  • suvi m Reply

   Marimekko on noussut nyt hienosti uuteen nousuun. Aivan ihania tuotteita! Olen myös aivan rakastunut heidän vaatemallistoon!

   Pentikiltä löytyy kyllä tuotteita myös modernimpaan makuun. Jokin vaan markkinnoissa ehkä tökkii, sillä tuotteita näkee tosi vähän missään…?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.