Aurinkoista sunnuntaita! Kirjoittelen sisustusuutiset näin heti aamusta, sillä tänään iltapäivällä on luvassa vielä toinen postaus. Sisustusuutisia on kertynyt tällä viikolla oikein mielenkiintoinen setti.

1marimekkohelsinki6

Photo from Marimekko factory by Muoti mielessä

Marimekko juhlistaa 100 vuotta täyttävää Suomea monin eri tavoin. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Marimekko lanseeraa Veljekset-nimisen kuvion (kuvassa), johon Marimekon nuoren polven kuviosuunnittelija Maija Louekari on kuvannut suomalaisista kansantaruista inspiroituneena metsiemme eläimiä, villiä eksoottista pohjolaamme.

Juhlavuoden nimikkokuvion lisäksi luvassa on myös muuta uutta designia sekä uusia versioita Marimekko-klassikoista. Juhlavuoden mallisto on saatavilla yli 150 Marimekko-myymälässä ja monien muiden jälleenmyyjien valikoimissa ympäri maailmaa tammikuusta 2017 alkaen.

Marimekko haluaa rakentaa ennakkoluulottoman yhdessä tekemisen kautta Suomelle menestyksekästä tulevaisuutta, jossa luodaan uutta. Juhlavuoden kunniaksi suunniteltujen tuotteiden ohella Marimekko kutsuu mukaan ja luo edellytyksiä rohkeisiin tekoihin ja uuden luomiseen, yllättävilläkin tavoilla. Marimekko lanseeraa yhteistyön Euroopan johtavan teknologia- ja kasvuyritystapahtuman Slushin ja Aaltoes:n tuottaman Euroopan suurimman hackathon-ohjelmointitapahtuman Junctionin kanssa.

Lisäksi Marimekko ottaa juhlavuoden aikana entistä aktiivisemman roolin luovuuden tukemisessa yhdessä tekemisen meiningin hengessä, joka on yksi Marimekon ydinarvoista. Yhteistyössä Lasten ja nuorten säätiön kanssa Marimekko järjestää eri elämäntilanteissa oleville nuorille luovuuteen rohkaisevan työpajan. Työpajan tuloksia esitellään juhlavuoden kuluessa.

Marimekko toteuttaa juhlavuoden aikana lukuisia designin ja taiteen ympärille nivoutuvia hankkeita merkittävien yhteistyökumppaneiden kanssa Suomessa ja Japanissa. Tapahtumien kautta on mahdollisuus tutustua Marimekon suomalaiseen designperintöön ja sen tämän päivän ilmentymiin. Tapahtumista kerrotaan tarkemmin juhlavuoden lähestyessä.

 pentik_syksykuvasto2016

Photo: Pentik

Minulta pyydettiin sisustusuutisia mm. Pentikiltä. Kokoan nämä uutiset tiedotteiden perusteella, joita saan sähköpostiini sekä muutaman muun lähdekanavan kautta. Pentikiltä en ole saanut tiedotteita, mutta liityin heidän Ystävä-klubiin, joten ehkä jatkossa saan sitä kautta tietoa Pentikin uutuuksista. Tässäpä ensimmäine vinkki: syysuutuuksia voi selata Pentikin syksy 2016 kuvastosta.

ikea_dompen_korgar

Photo: IKEA

Ikea on myös julkaissut syysuutuuksiaan. Uutuuksiin kuuluu mm. värikkäät, Intiassa käsinkudotut HALVED ja RAVNSÖ villamatot, erilaisia säilytystuotteita, astioita, valaisimia ja lakanoita. Lisää kuvia uutuustuotteista näet esim. Trendspanarna-blogista. Uutuudet saapuvat myymälöihin lokakuussa. Ikea on julkaissut kuvia myös joulumallistostaan – ne voi tsekata vaikkapa täältä.

vipp_table2

Photo: Vipp

Alunperin klassisista roskiksistaan tunnettu Vipp on laajentanut tuotevalikoimaansa voimakkaasti viime vuosien aikana. Nyt tämä tanskalaisyritys tuo markkinoille ruokapöydän. Pöytää valmistetaan kahdessa koossa: VIPP971  (200x95x72 cm) ja VIPP972 (250x95x72 cm). Pöytälevy on harmaa kuivapuristettu keraaminen laatta ja runko pulverilakattua alumiinia. Pöydän kannen materiaali kestää kuumuutta, joten sen päälle voi sijoittaa kuuman kattilan ilman, että kanteen jää jälkiä.

vitra_accessories_640x960

Photo: Vitra

Vitra on julkaissut Accessories 2016/2017 pientuotemalliston. Mallisto sisältää erilaisia sisustusksen pientuotteita kuten astioita, vihkoja, tekstiileitä, servettejä, maljakoita ja kynttilänjalkoja. Mukana on jo aiemmin suunniteltuja tuotteita Alexander Girardilta, George Nelsonilta ja Charles & Ray Eamesilta, mutta myös uutuuksia, joiden suunnittelusta ovat vastanneet mm. Bouroullecin veljekset sekä Jasper Morrison. Koko accessories-malliston näet Vitran sivuilta.

Palataan vielä myöhemmin tänään syksyisen sisustusinspiraation merkeissä!

Kivaa päivää!


Translation: Interior design news of the week 37/2016. Marimekko celebrates Finland’s 100th birthday in many different ways. Marimekko will, for example, release a new fabric called “Veljekset”. It is designed by Maija Louekari and features animals from Finnish forest. / Finnish Pentik released their autumn collection a while back and here’s their autumn catalogue. / Ikea has released pictures of their autumn novelties as well as a sneak peek into the Christmas collection. / Danish Vipp has released a table! It comes in two sizes and is made of acid-resistant dry-pressed ceramic which tolerates heat. / Vitra has released Accessories 2016/2017 collection.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.