On ihanaa, että saimme vihdoin lämpimiä päiviä, mutta kyllä minusta on ihan mukavaa sekin, että syksy tulee ja saa alkaa ”myysäillä” kotosalla. On myös mielenkiintoista seurata millaisia syysuutuuksia saapuu sisustusrintamalle.

aarikkalyhty

Kesäkuussa kerroin kotimaisen Aarikan uutuustuotteista: Reitti ja Valopallo valaisimista. Mutta uutuuksia on tulossa lisää: syksyllä kauppoihin ilmaantuu myös Aarikan tyyliä noudattelevia lyhtyjä. Poiju-lyhty henkii merellistä fiilistä ja on muotokieleltään tyylikkään pelkistetty. Ruustinna-lyhdyssä puolestaan on Aarikalle tyypilliset puuhelmikoristeet ja se kuuluu Keisarinna-tuoteperheeseen. Molemmat lyhdyt on valmistettu pääosin puusta ja lasista ja niitä on saatavilla sekä valkoisena että puunsävyisenä. Poijua saa kahdessa koossa: 33 cm ja 24 cm korkuisena.

houseofrym

Sähköpostiini tupsahti tällä viikolla tiedote House of Rym -tuotemerkin uutuuksista. Onko tämä merkki teille tuttu? House of Rym -tuotemerkin ideana on yhdistää perinteinen tunisialainen käsityöperinne moderniin skandinaaviseen designiin. Mallisto koostuu erilaisista kodin tuotteista aina kattauksesta tekstiileihin. Valikoimassa on myös kauniita laattoja. Uusi kuvasto löytyy täältä.

borastapeter_linen_kollektion_55d6326addf2b35cc4c88c85

Borås Tapeterin kauniit tapettimallit ovat varmasti tuttuja monelle sisustajalle. Nyt mallistoon tulee uutuutena yksiväristen tapettien sarja, joka on nimetty ”Linen”. Uutuustapeteissa on tekstiilimäinen pinta, joka tuo pehmeyttä sisustukseen. Muistan, että lapsuudenkodissani oli tämän tyyppistä tekstiilimäistä tapettia – ollaanko valmiita sen uudelleentulemiseen?

Tanskalaisen designbrändin Muuton tuotevalikoima kasvaa tänä syksynä uusilla valaisimilla. Yksi uutuuksista on kuvassa näkyvä Grain-valaisin, jonka on suunnitellut Jens Fager. Komposiittimateriaalista (bambusta ja polypropylenistä) valmistettu valaisin toimii LED-polttimoilla. Minusta tämä valaisin muistuttaa jonkin verran Normann Copenhagenin ”Bell” valaisinta. Kauniita molemmat!

fermliving_AW2015_1

Minusta Ferm Living on uudistanut tuotevalikoimaansa onnistuneesti. Aiemmin mielikuvani Ferm Livingistä olivat heleän pastelliset, geometrisillä kuoseilla leikittelevät tekstiilit ja astiat, mutta tsekatkaapas nämä uutuudet. Nyt mallistossa on myös sohvia ja pikkupöytiä ja muotokieli on trendikkäästi hiukan Bauhaus-henkinen. Tykkään!

design_viikko_banner

Ja lopuksi vielä menovinkki! Tampereen Designviikko on käynnistynyt tänä viikonloppuna ja tänään sunnuntaina 21.8. järjestetään Designtori Tampereen Tullikamarilla (avoinna klo 18 saakka, joten vielä ehtii). Designtorille kokoontuu muotoilualan yritttäjät ympäri Suomen, mukana on yhteensä 64 suomalaista suunnittelijaa ja muotoilualan yritystä. Designviikko jatkuu aina perjantaille 28.8. saakka ja tarkemman ohjelman näet täältä. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Translation: Interior news of the week. Finnish brand Aarikka launches new lovely lanterns. / House of Rym have released a new catalogue. / Borås Tapeter have created a new collection called ”Linen”, which includes 33 lovely shades. / Muuto has explanded their collection with new lamps. I think that the new ”Grain” lamp resebles Normann Copenhagen’s ”Bell” lamp – they are both very lovely! / Ferm Living has changed their look a little bit and I like it a lot! The new collection includes Bauhaus-inspired sofas and small tables. / Finally a few words on Design week that is held in Tampere, Finland next week.

Images: from the above-mentioned brands and press releases

Author

4 Comments

 1. Grain valaisinta ihastelin Kööpenhaminassa viime viikolla – oli vielä kauniimpi luonnossa 🙂
  Ihania uutuuksia myös muilta tulossa. Mukavaa sunnuntaita.

  • Voi, täytyy yrittää jostain bongata tuo Grain luonnossa. Materiaali kuulostaa mielenkiintoiselta. Kivaa viikkoa sinne! 🙂

 2. Grain kiehtoo minuakin. Paitsi muotoilultaa, myös materiaaliltaan.

  Boråsin Linen vaikuttaa myös todella mainiolta uutuudelta. Itse tykkään kovasti tekstiilimäisistä tapeteista, mutta niitä on ollut ihan mahdoton löytää. Paitsi jotain ihan kauhistuttavia hörselöblingblingamerikanmummokuoseja… 🙂

  • Niinpä, samoista syistä minäkin Grainia ihastelen.

   Borås tapetin uutuus pitäisi kyllä nähdä livenä, jotta saisi paremman käsityksen millainen tapetti on kyseessä. Siitä voisi kyllä saada upeaa pintaa jos se on sellainen kuin kuvittelen… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.