Me täällä remontoimme parhaillaan pojan huonetta ja tässä välissä, kun maalikerros kuivuu ajattelin tulla kirjoittelemaan tämän viikon sisustusuutiset. Kesälomien lähestyminen on selvästi havaittavissa sisustusuutisten määrässä. Monet brändit ovat kuitenkin jo julkaisseet ensi syksyn ja talven mallistoja, joten siinä mielessä uutisoitavaa riittää vielä näin kesälomien kynnyksellä.

IMG_6986-975x1200

Photo: Ellos

Ellos julkaisee syksyllä vintagemalliston. Syysmallisto pitää sisällään uusia tuotteita, jotka ovat saaneet vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä, etenkin 1960-luvulta. Mallistoon kuuluu huonekaluiden ja valaisimien lisäksi pienesineitä kuten maljakoita ja kynttilänjalkoja. Lisää kauniita kuvia uudesta mallistosta löydät ruotsalaisesta Inredningshjälpen-blogista.

hd_aw17_jf0701_pi_v1

Photo: House Doctor

Tanskalainen House Doctor on julkaissut kuvia syksy-talvi 2017 mallistostaan. Brändi seuraa sisustustrendejä ja aiemmin vallalla ollut teollisuushenkinen tyyli alkaa väistyä ja tilalle on tullut eleganttisempaa tyyliä. Mallisto sisältää edelleen tuttuja ja trendikkäitä materiaaleja kuten marmoria, messinkiä ja raffia keramiikkaa. Värisävyinä vallalla ovat viininpunainen ja harmaan eri sävyt. Lisää kuvia täällä.

ImageHandler.ashx-2-899x1200

Photo: Bloomingville

Myös tanskalainen Bloomingville on julkaissut kuvia syksy-talvi 2017 -mallistostaan. Bloomingville on säilyttänyt brändille ominaisen tyylin, johon kuuluvat pastellisävyt ja metallikehyksiset huonekalut. Syksymalliston sävyt ovat myös Bloomingvillellä tummia: etenkin viininpunainen sametti on vahvasti esillä. Lisää kuvia tästäkin mallistosta löydät Inredningshjälpen-blogista.

image-24-821x1200

Photo: Engblad & Co 

Sisustusguru Ilse Crawford on suunnitellut tapettimalliston Engblad & Co:lle (entinen ECO). Mallistoon kuuluu viisi erilaista kuosia: Line, Brush, Canvas, Knit ja Weft. Kaikki kuosit ovat käsinmaalattuja ja kuvioiden pieni epäsymmetrisyys kuuluu asiaan. Lisää kuvia löydät Engblad & Co:n sivuilta. Mallisto tulee myyntiin elokuussa.

Nyttelynkuva_mailer1.225920

Photo: Artek

Lopuksi menovinkki kesälle: Artek Helsinki -myymälässä on avautunut Tehdasvierailu-näyttely. Näyttelyssä esitetään L-jalan valmistus massiivipuusta valmiiksi tuotteeksi. Myymälään on tuotu tehtaalta Paimio-tuolina tunnetun 41 nojatuolin sekä 45 tuolin käsinojien muotit, joilla tuolien käsinojat edelleen taivutetaan perinteisin menetelmin massiivikoivulamellista.

Näyttelyn ulkoasu, L-jalan valmistuksesta kertova filmi sekä näyttelyyn valmistetut myyntituotteet ovat luova studio Musutan eli kansainvälisesti palkitun elokuvantekijä -ja suunnittelijapariskunta Jopsu ja Timo Ramun käsialaa. Kesänäyttely on avoinna 2.9.2017 asti arkisin klo 10-19 ja lauantaisin 10-18. Myymälässä tullaan kesän aikana järjestämään viikoittain kaikille avoimia opastettuja kierroksia.

*

Nyt sisustusuutiset jäävät kesätauolle ja palaavat syksymmällä uudella konseptilla. Kerron siitä sitten tarkemmin. Kesällä otetaan rennosti ja kaipaan lomaa sisustusuutisista. Koko blogi ei kuitenkaan ole jäämässä kesätauolle, vaan postailen kesällä fiiliksen mukaan. Aurinkoisia päiviä!


Translation: Interior news of the week 24/2017. Summer is finally here and fewer and fewer press releases pop into my mailbox. However, several brands have released their AW2017 collections; for example, House Doctor and Bloomingville. / Ellos releases a vintage collection in the autumn. / Ilse Crawford has designed a tapestry collection for Engblad & Co. / Lastly, a tip for the summer: Artek Helsinki has opened an exhibition showcasing the manufacturing of the L-shaped leg. The exhibition is open until 2.9.2017 in the Artek Helsinki store. / Now my interior news start a summer vacation. The news will be back in the autumn in a little different concept.

Author

2 Comments

  1. Näihin uutispostauksiin ei tule usein kommentoitua, mutta nyt sen verran, että kiva näitä on joka kerta lukea ja hienoa, että jatkat näiden julkaisemista, vaikkakin sitten jollakin eri tavalla! 🙂

    • suvi m Reply

      Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Kyllä sisustusuutiset vielä jatkuvat kesätauon jälkeen, mutta mietin niille uudenlaista esitystapaa. Ehkä julkaisuvälikin vähän harvenee, mutta katsotaan…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.