Aurinkoista sunnuntaipäivää! Ajattelin koota tämän viikon sisustusuutiset jo nyt keskipäivällä, niin voin pyhittää koko loppupäivän pihatöille ja valokuvaamiselle.

370168-413904-63806988

Photo: Lundia

Lundia viettää ensi vuonna 70-vuotisjuhlaa ja julkaisee sen kunniaksi  rajoitetun erän klassikkohyllystään uudessa värissä.  Uuden värin sai ylleen Lundian myydyin kirjahyllymalli. Moderni väri on Tikkurilan “Aalto”, sävy H440. Sata kappaletta valmistettavaa erikoismallia saa elokuusta lähtien vain Lundian omista myymälöistä ja verkkokaupasta.

img_0010

Photo: Adora

Kodintekstiilien maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittynyt suomalainen Adora Oy tuo markkinoille uuden, oman mattobrändin: Adora-matot. Adora-matoissa yhdistyvät skandinaavinen design ja itämainen käsityöperinne. Adora-matot tulevat myyntiin huonekalu- ja sisustusliikkeisiin ympäri maata toukokuussa 2017 alkaen.

“Tuhat ja yksi mattoa on kokoelma uniikkeja ja laadukkaita käsinkudottuja designmattoja. Matot on suunniteltu erityisesti skandinaaviseen makuun ja tuomaan tilaan harmoniaa sekä pehmeyttä. Käsityön jälki näkyy jokaisessa matossa omalla uniikilla tavallaan kertoen näin maton tarinaa”, Adora Oy:n toimitusjohtaja Simon Hasan kertoo.

Matot tehdään käsin Intiassa ja Turkissa. Adora on mukana kansainvälisessä CARE & FAIR -järjestössä, joka tukee humanitaarista työtä matonkudonta-alueilla.

Hemtex-Höst-2017-Duk-Plingsulli-Pomum-duk-002-1-900x1200

Photo: Hemtex

Hemtex julkaisee yhteistyömalliston muotoilija Ulrika Gustafssonin (Plingsulli) kanssa. Malliston tekstiilit “Pommun” ja “Florentine” ovat saaneet inspiraationsa pohjoismaalaisesta luonnosta, joka sulautuu malliston kuoseissa leikkiseksi fantasiamaailmaksi. Mallistoon sisältyy mm. lakanasettejä, kattaustekstiileitä ja tuotteet tulevat myyntiin Hemtex-myymälöihin viikolla 30. Lisää kuvia Inredninshjälpen-blogissa.

lecreuset

Photo: Le Creuset

Klassisen tyylisiin astioihin ja keittiövälineisiin keskittynyt Le Creuset lanseeraa uuden keraamisen maljakon kymmenessä eri värissä. Uutta maljakkoa koristavat Le Creuset´lle tunnusomaiset renkaat. Se on saanut inspiraationsa Le Creuset´n klassisista keraamisista kannuista. Maljakkoa on saatavilla kahta eri kokoa: korkeus 15 cm tai 19 cm.

andtradition761x1200

Photo: &Tradition

Tanskalainen designbrändi &Tradition on julkaissut useita uusia tuotteita Tanskan 3 päivää designia -tapahtuman yhteydessä. Uutuuksiin kuuluu mm. kuvassa näkyvä, Jaime Hayonin suunnittelema Catch-tuoli, korkeaselkäinen Cloud-sohva, Isole-sohva sekä valaisimia ja maljakoita.

carlhansen1

anker-bak-rocking-chair-carl-hansen-nycxdesign-copenhagen-denmark-new-york-_dezeen_2364_col_0-842x1200

Photos: Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son julkaisee uudelleen CH23 -ruokapöydän tuolin. Tämä vuonna 1950 julkistettu tuoli oli yksi neljästä ensimmäisestä huonekalusta, jotka Wegner suunnitteli yksinoikeudella Carl Hansen & Sonille. CH23-tuolia ei ole valmistettu vuosikymmeniin, mutta se tulee saataville 16. kesäkuuta.

CH23-erikoisversio valmistetaan saippuakäsitellystä tammesta ja istuin on luonnollisen väristä, punottua paperinarua. Kaikkiin kyseisenä päivänä myytäviin tuoleihin kaiverretaan suunnittelijan nimikirjoitus ja uudelleenjulkaisupäivämäärä. Kaiverrus tulee huomaamattomaan paikkaan tuolin sisäreunaan.

Carl Hansen & Son on myös julkaissut Rocking Nest Chair -keinutuolin. Tuolin on suunnitellut tanskalainen muotoilija Anker Bak. Modernisti muotoilussa ja käsityönä valmistettavassa keinutuolissa käytetään laadukkaita luonnonmateriaaleja puuta, nahkaa sekä kanvas-kangasta.

*

Nyt siivouspuuhiin ja pihalle! Mukavaa sunnuntaipäivää ja uutta viikkoa!


Translation: Interior design news of the week 22. Finnish Lundia releases a limited edition of their classic shelf in special colour. / Finnish Adora releases their own rug collection. / Hemtex collaborates with Plingsulli in a new home textile collection. / Le Creuset releases a set of vases in ten different colours. / Danish &Tradition have released new furniture during the Three Days of Design event in Copenhagen. / Carl Hansen & Son relaunches CH23-chair in special edition with signature of Wegner. They have also released Rocking Nest Chair.

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.