Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu. Minä olen puuhastellut vahvasti blogijuttujen parissa ja kuulette siitä lisää ensi viikolla. Nyt on aika kerrata tämän viikon sisustusuutiset.

Familon syksy 2017-6 copy

Photo: Familon

Kotimainen Familon on julkaissut syysmalliston, jossa pääosassa ovat luonnonmateriaalit. Kodintekstiilimallistossa näkyvät kauden trendikkäimmät värit kuten sinisen eri sävyt sekä vaalea puuteri. Pääosassa ovat luonnonmateriaalit: laadukas puuvilla, pehmeä pellava ja hotellitasoinen percale.

Familon Princess-sarjan syksyn uusi tulokas “Paanu” tuo makuuhuoneeseen lempeitä sävyjä: pussilakanasettiä on saatavilla sinivihreä-valkoisena, valko-roosana sekä valko-vaaleanharmaana. Princess “Ornamentti” -kuosi päivittyy hempeällä sinivihreä-puuterin sävyllä.

Familon Princess Pellava -vuodetekstiilit saavat valkoisen, tummanharmaan ja tummansinisen rinnalle lempeän puuterin sävyn. Kivipesty pellava on kestävä ja miellyttävä luonnonmateriaali, joka on viileällä ilmalla lämmin ja kesäkuumalla vilpoisa materiaali.

Familon Ultra -sarjan Ruutu- ja Raita-kuosit saavat uuden kaverin Ristikosta, jota löytyy valko-tummansinisen ja aqua-valkoinen väreissä. Ultra Percale saa valkoisen ja harmaan rinnalle sinivihreän värityksen.

EmmaShop_Company_maljakot-2778

Photo: Emma Museum

EMMA Shop, Espoon modernin taiteen museon museokauppa yhdessä COMPANY:n kanssa tuo myyntiin julkisen taiteen teokseen suunniteltuja suupuhallettuja, numeroituja kukkamaljakoita. Aamu Song ja Johan Olin (COMPANY) ovat suunnitelleet uuteen Espoon sairaalaan Maljakkopuu-teoskokonaisuuden, joka muodostuu metallisesta runko-osasta, jonka haarakkeisiin voidaan asettaa erikokoisia ja -värisiä suupuhalletusta lasista valmistettuja liukuvärjättyjä maljakoita. Teoksen maljakoita nyt saatavilla museokauppa EMMA Shopilta Espoosta sekä COMPANYn Salakaupasta Helsingistä.

gerden living

Photo: GardenLiving

Uudenlainen lifestyle-myymälä GardenLiving Viherstudio on avannut ovensa teollisuuskiinteistössä Espoon Mankkaalla. GardenLiving on Suomen ensimmäinen puutarha-alan lifestyle-myymälä, joka yhdistää kukkakaupan sekä monipuoliset maisemasuunnittelu- ja pihapalvelut, kuten pihojen stailaukset, hoitotyöt ja istutukset.

Tuotevalikoimassa on perusvalikoimasta poikkeavia kasveja, ruukkuja ja muita sisustuselementtejä, joita ei saa muualta Suomesta. Elämyksellisesti sisustetussa Viherstudiossa voi viihtyä myös ostamatta, rakentaa oman kukkakimppunsa, tavata suunnittelijoita ja inspiroitua kirjojen ja lehtien parissa sekä tutustua jo toteutettuihin projekteihin. Ainutlaatuinen myymäläkonsepti on saanut inspiraationsa Hollannista, joka on puutarha-alan edelläkävijämaa.

“Tämä on ollut visioni jo yli kymmenen vuoden ajan. Uskon, että nyt ajankohta on oikea ja meillä on sopiva tiimi tämän vision toteuttamiseen. Etsimme sopivaa tilaa myymälälle lähes vuoden ajan, ja ihastuimme erityisesti tämän tilan arkkitehtuuriin ja loistavaan sijaintiin. Lähtökohtana suunnittelussa on ollut se, että tila olisi elämyksellinen ja rentouttava sekä antaisi inspiraatiota omien unelmien toteuttamiseen”, sanoo GardenLivingin luova johtaja ja maisemasuunnittelija Eva Wuite.

GardenLivingin taustalla ovat viheralan ammattilaiset Eva Wuite, Kirsti Pentti, Mia Oksanen, Laura Talo ja Saara Räntilä.

IKEA_SKADIS_forvaringstavla_PH141572-1

Photo: IKEA

IKEA on julkaissut uuden toimistosäilytyssarjan nimeltään ”Skådis”. Skådis reikälevyä saa muovisena valkoisena tai puumateriaalina kolmessa eri koossa. Säilytyslevyjen lisäksi sarjaan kuuluu 20 erilaista pientuotetta hyllylevyistä ja säilytyspurkeista erilaisiin kiinnikkeisiin ja rullapidikkeisiin. Lisää kuvia esim. Trendspanarna-blogissa.

Photo: Vipp

Tanskalainen Vipp laajentaa edelleen huonekaluvalikoimaansa ja on nyt lanseerannut hyllykön. Runko on pulverimaalattua metallia ja hyllylevyt keraamista kiveä. Lisää kuvia löydät Vippin verkkosivuilta.

linum-tekstiilit-voittaja

Valkoisen Harmajan kevätarvonnan Linum-paketin voitti nimimerkki klaara (nro 116) kommentilla: “Voi miten ihania tekstiilejä! Keittiön pöydässä on aina kangasliina mutta paperiset lautasliinat. Juhliin ja ystävien kanssa iltaa istuessa katan aina kankaiset lautasliinat ja niihin sopivan pöytäliinan sekä kukkia pitää olla myös. Iloista Vappua!”. Oikein paljon onnea sinulle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.

Seuraava arvonta käynnistyi eilen ja nyt sinulla on mahdollisuus voittaa Helena Karihtalan uutuuskirja: Sisustajan käsikirja. Käykäähän osallistumassa!


Translation: Interior news of the week 18/2017. Finnish Familon has released their autumn/winter 2017 collection, which focuses strongly on natural materials. / EMMA museum has relased a collection of vases designed by COMPANY design team. The vases are a part of their exhibition. / New GardenLiving gardening and lifestyle shop has been opened in Espoo. / IKEA has released a new storage system called Skådis. / Vipp has expanded their collection more strongly on furniture and have now released a new shelfing system.

Author

3 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.