Hauskaa vappua ja terveisiä Helsingistä! Olin siellä pari päivää ja osallistuin mm. PING Helsinki -sisältömarkkinointitapahtumaan. Olipa hauskaa päästä viettämään aikaa blogikollegoiden ja oman siskon kanssa sekä kuulemaan sisältömarkkinoinnin ammattilaisten luentoja! Nyt vietämme vappua kotosalla rennoissa tunnelmissa. Toki sisustusuutiset täytyy koota kasaan kuten tavallista.

tapio_anttila_collection_edited-1

Photos: Tapio Anttila Collection

Tällä viikolla julkaistiin Tapio Anttila Collectionin lookbook, johon on koottu TAC-kalusteista tunnelmaltaan erilaisia kokonaisuuksia. Kuvat on stailannut Piia Kalliomäki ja valokuvannut Pauliina Salonen. Samalla on myös uudistettu TAC-malliston materiaalivalikoimaa ja valaisimien valmistus on siirretty Innoluxille. Uutena mallina tulee mukaan linjakas Kosmos-kattovalaisin. Lisää lookbook-kuvia löydät Piian blogista.

arabia_myymala

Photo: Arabia

Arabia on avannut oman myymälän Helsingin ydinkeskustassa Pohjoisesplanadilla. Myymälä tarjoaa keskeisellä sijainnilla Arabian koko tuotevalikoiman, Muumi- ja Joulupukki-tuotteet, Hackmanin aterimet sekä vaihtuvia erikoistuotteita ja inspiroivia tapahtumia ja palveluita kattamisen ympärillä.

”Olemme ylpeitä saadessamme nyt kummatkin suomalaiset kodin brändimme, Arabian ja Iittalan vahvasti näkyville Helsingin kaupalliseen keskustaan, niin kaupunkilaisten, siellä vierailevien kuin ulkomailta saapuneiden turistien helposti saataville”, Arabian liiketoiminnasta vastaava Leni Valsta kertoo. ”Arabian historia juontaa vuoteen 1873 ja nyt oli aika viimein saada brändille oma myymälä ja huolella mietitty myymäläkonsepti kertomaan brändin upeaa tarinaa.”

Myymälän konseptista ja tilasuunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto Koko3 yhteistyössä Arabian oman design-tiimin kanssa. Myymälän sisustus toteutettiin yhteistyössä Lundian kanssa. Muina yhteistyökumppaneina tilassa ovat Saari-keittiöt ja Hakola Huonekalu Oy.

arabia_800x800ar

Photo: Arabia

Arabia tuo syksyllä markkinoille uuden viisiosaisen Esteri-astiasarjan, joka liittää Arabian Suomi 100 -juhlavuoden mukikokoelmassa esitellyn Esteri-suosikkimukin osaksi astiasarjaa. Samalla uusi sarja kunnioittaa pitkään Arabialla työskennelleen koristesuunnittelija Esteri Tomulan työtä: astiasarjan esikuvana toimivat Tomulan Arabian satavuotisjuhlan kunniaksi vuonna 1973 suunnittelemat Esteri-astiat.

Muodoiltaan modernissa Esteri-astiasarjassa on viisi osaa: lautanen (19 cm), kulho (13 cm), tarjoilualusta, kannu (1 l) sekä muki (0,3 l). Nostalgiaa edustaa tarjoilualusta, jonka muoto on identtinen aikaisemmin tuotannossa olleiden Arabian posliinisten leikkuulautojen kanssa. Posliiniset leikkuulaudat olivat suosittuja erityisesti 1950–1970-luvuilla ja toimivat niin leikkuu- ja tarjoilualustoina kuin myös keittiön koristuksina.

balmuir_myymala

Photo: Balmuir

Kotimainen Balmuir juhlii tänä vuonna 10-vuotissyntymäpäiväänsä ja avaa elokuussa Helsingin Pohjoisesplanadille 200-neliöisen konseptimyymälän. Jatkossa Balmuir brand store -konseptia tullaan laajentamaan myös ulkomaille. Uuden liikkeen myötä brändi lanseeraa myös uuden boutique-malliston.

cirle

Photo: Northern Lighting

Norjalainen Northern Lighting valaisinbrändi on ottanut tuotantoonsa Hannakaisa Pekkalan suunnitteleman Circle-valaisimen. Valaisin voitti Northern Lighting Design Award -palkinnon 150 osallistujan joukosta. Lue lisää valaisimen taustoista englannin kielisestä tiedotteesta.

habitare

Photo: Habitare

Ensi syksyn Habitare-messujen ohjelma on julkaistu. Habitare-messujen keynote-puhujat ovat MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai, teollinen muotoilija Jonathan Olivares, arkkitehti Marwa Al-Sabouni ja professori Harry Charrington. KOKO3-arkkitehtitoimiston suunnittelemalla ohjelmalavalla Habitaren vieraat tuovat ”huomisen koti” -teemaan oman näkökulmansa. Katso koko ohjelma Habitaren verkkosivuilta.

hut2017_mainimg02-1200x855

Photo: Muji

Aasinsiltana edelliseen uutiseen, japanilainen Muji on julkistanut oman talomallinsa, joka on nimeltään Muji Hut. Talo on vain yhdeksän neliön kokoinen ja nojaa brändin ideologiaan ”compact living” -ajattelusta. Taloa myydään kylläkin vain Japanissa, mutta voimmehan mekin siitä inspiroitua. Lisää kuvia löytyy mm. Inredningshjälpen blogista.

TBAF_ilmianna

Ensi syksynä järjestetään jälleen The Blog Awards Finland -palkintogaala ja nyt sinulla on mahdollisuus ilmiantaa lempiblogisi/instagrammaajasi/tubettajasi/snapchattaajasi. Tuomaristo koostaa yleisön ilmiantamista ehdokkaista TBAF 2017 -kilpailun shortlistat, jotka julkistetaan syksyllä. Voit käydä vinkkaamassa omista suosikeistasi The Blog Awards Finlandin verkkosivulla.

avotakka_voittajat

Nyt on aika kertoa myös Avotakka-kevätarvonnan voittajat. Tällä kertaa heitä on peräti kolme kappaletta ja tällä kertaa random.org arpoi seuraavat voittajat:

  • Sanna (nro 131): ”Paljon sisustusvinkkejä, mutta eniten pidän kauniiden suomalaisten kotien esittelyistä.”
  • Pia (nro 142): ”Avotakka on perinteinen, ajaton lehti. Mukavinta on lukea kotiesittelyjä ja seuraan fb kautta myös ihania kuvia.”
  • Veronica (nro 258): ”Laadukkaat kuvat, saa hyviä ideoita”

Heille lähtee Avotakka-lehti 6 kuukaudeksi kotiin. Oikein paljon kiitoksia kaikille arvontaan osallistuneille!

Seuraava arvonta on jo käynnissä ja siinä voit voittaa Linum-keittiötekstiilisetin – käyhän osallistumassa!

Hauskaa vapun jatkoa!


Translation: Tapio Anttila Collection Lookbook has been released. More pics on the stylist’s, Piia Kalliomäki’s, blog. / Arabia has opened a new store in the centre of Helsinki. They have also released new collection called Esteri. / Balmuir will open their brand store in Helsinkin in August. / Northern Lighting has taken the Circle lamp designed by Hannakaisa Pekkala into production. / The program of Habitare design fair has been released. / Muji has released a house model, which is unfortunately sold only in Japan.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.