Ja taas on sunnuntai ja aika kerrata kuluneen viikon sisustusuutiset.

Pässi_ram

Photo: Aarikka

Raisiolainen perheyritys Martinex Oy on ostanut koko Aarikka Oy:n osakekannan yhtiön nykyisiltä omistajilta: perustaja Kaija Aarikan tyttäriltä. Aarikka Oy jatkaa toimintaansa Martinex Oy:n tytäryhtiönä.

Aarikalla tuotesuunnittelijana jatkava Pauliina Aarikka on tyytyväinen uuteen omistajaan: ”Löysimme Aarikalle hyvän jatkajan, joka pystyy panostamaan voimakkaasti yrityksen kehittämiseen.”

Martinex Oy aloitti toimintansa lahja- ja taloustavaratuotteista, jotka edelleen ovat olennainen osa yritystä tekstiilien, pelien ja lelujen ohella.

eero_aarnio_ulkokalusteet

Photos: Vepsäläinen

Suomalaisen muotoilun pitkän linjan mestari Eero Aarnio, 85, on vuosikymmenten jälkeen palannut ulkokalusteiden suunnittelun pariin kahdella uudella tuotteella: Pino-tuolilla ja Holiday-laverilla. Uuden malliston suunnittelussa lähtökohtana oli luoda veistoksellista ja toimivaa muotoilua ulkotiloihin.

Pino-tuolin materiaalina on metallirunko, joka on päällystetty mustalla narupunoksella. Tuoli on kevyt liikutella ja nimensä mukaisesti niitä on helppo pinota päällekkäin. Holiday-laverista Aarnio halusi luoda huonekalun, joka olisi paitsi mukava ja funktionaalinen, myös näyttäisi veistosmaisen upealta puutarhassa. Sarjaan kuuluu kaksi erilaista tuotemallia, jotka molemmat on valmistettu kuituvahvistetusta betonista muovisella istuinosalla.

Uuden malliston narupunoksesta valmistettu Pino-tuoli sekä veistosmainen Holiday-laveri ovat myynnissä yksinoikeudella Vepsäläisen myymälöissä Suomessa huhtikuusta alkaen.

domus_natura_savy_wells_grey_2

Photo: Sokeva

Sokevan valikoima kasvaa toukokuussa 2017 uudella Domus Natura -sisustussarjalla. Sen aloittavat luonnolliset Domus Natura -savimaalit, joilla seinät ja katon voi maalata tasaisen mattapintaiseksi. Uusia Domus Natura -savimaaleja on saatavana kuudessa valmiiksi sekoitetussa sävyssä. Värimaailma koostuu murretuista, levollisista pastellisävyistä: Wells Grey, Red Wood, Blue Mountain, Yellow Stone, Green Land ja White Sands. Maalipinnasta tulee täyshimmeä ja kangasmaisen sileä.

Domus Natura -savimaaleilla voi maalata sekä käsittelemättömiä että aiemmin maalattuja seiniä ja kattoja: esimerkiksi puuta, kiveä, tiiliä, kipsi- ja puukuitulevyä, betonia sekä pinkopahvia. Tuotteet valmistetaan Sokevalle Saksassa.

Domus Natura -sarja tulee kasvamaan uusilla sisustustuotteilla syksyllä 2017. Tulossa on muun muassa luonnonmukainen liitumaali, joka ei sisällä lainkaan muovia tai liuottimia.

Wegner_CH24_Elm_close_up_2

Photo: Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son esittelee Hans J. Wegnerin syntymäpäivän kunniaksi kaikkien aikojen ensimmäisen jalavasta valmistetun version hänen Wishbone-tuolistaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Wishbone-tuolia on valmistettu käyttämällä tätä vahvaa ja kaunista puulajia. Istuinosa on valmistettu ja luonnonpaperinarusta.

”Nykyään tätä hieman tammea muistuttavaa puulajia käytetään harvemmin huonekaluissa. Tämä tekee tuolista ainutlaatuisen – ja samalla se saa keräilijöiden ja Wegner-tuntijoiden mielenkiinnon. Koska olemme maailman suurin Wegnerin huonekalujen valmistaja, meille on luonnollista juhlistaa hänen syntymäpäiväänsä”, kertoo Carl Hansen & Son -yhtiön toimitusjohtaja Knud Erik Hansen.

Rajoitettu erä Wishbone-tuolia Hans J. Wegnerin syntymäpäivän kunniaksi – hän olisi täyttänyt 103 vuotta huhtikuussa – on saatavilla muotoilusta kiinnostuneiden iloksi vain yhden päivän ajan torstaina 27. huhtikuuta.

IBA_2017

Photo: Indiedays

Eilen juhlittiin Indiedaysin järjestämää blogigaalaa, jossa palkittiin blogeja sarjoissa Vuoden tyylikkäin, viihdyttävin, herkullisin, visuaalisin, sekä Vuoden someteko, Vuoden tulokas ja Vuoden edelläkävijä. Käy tsekkaamassa voittajat täältä. Onnea kovasti kaikille!

gedigo-voittaja

Lopuksi vielä Gedigo kevätarvonnan voittajan julkistus. Tällä kertaa random.org arpoi voittajaksi nimimerkin M-R kommentilla: ”Maitokahvia, ehdottomasti.” (kommentti nro 58). Oikein paljon onnea sinulle ja suurkiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Seuraava kevätarvonta käynnistyi eilen: tällä kertaa arvotaan kolmelle onnekkaalle Avotakka-lehti 6 kuukaudeksi kotiin kannettuna. Käykäähän osallistumassa!

Olen viettänyt oikein mukavaa viikonloppua ja ensi viikolla on luvassa blogiin vaikka mitä kivaa. Sattumalta meille on kotiutunut monta ihanaa juttua yhdellä rytinällä, joten sisustelua on riittänyt. Mukavaa uutta viikkoa!


Translation: Interior news of the week 16 of 2017. Finnish Aarikka has been sold to Martinex Oy. / Iconic Finnish designer Eero Aario has designed new outdoor furniture exclusively for Vepsäläinen. / Finnish Sokeva launches new paints made of clay. / Carl Hansen & Son launches a limited edition of the Wishbone chair made of elm. The special edition chair will be sold only on 27th of April, which is Hans J. Wegner’s birthday. / Finnish bloggers were awarded yesterday at the Inspiration Blog Awards.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.