Kurkistetaanpas taas tämän viikon sisustusuutisiin. Pääsiäisen takia uutissaalis on ehkä normaalia suppeampi, mutta kyllä tällekin viikolle saatiin mielenkiintoisia uutisia. Ja tietysti täytyy kertoa myös Vipp-arvonnan voittaja.

artek_suomi100Photos: Artek

Artek tuo markkinoille juhlavuoden versiot Tapiovaaran Domus-tuolista ja Aallon 60 jakkarasta Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi. Tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa.

Domus-tuolin juhlavuoden version runko on lämpimän hunajansävyiseksi petsattua koivua ja istuinosa verhoiltu suomalaisella tummansinisellä poronnahalla. Rajoitettuna eränä valmistettlujen tuolien numerointi ja Suomi 100 -tunnus on kaiverrettu tuolin alle kiinnitettyyn messinkilaattaan. Juhlavuoden versio on tuotannossa ainoastaan tänä vuonna. Tuotantosarjan tuolien määrää rajoittaa myös verhoilunahan saatavuus.

Domus-tuolin rinnalla Artek lanseeraa Suomessa myös Alvar Aallon 60 jakkarasta juhlavuoden tuotantosarjan, jossa käytetään samoja materiaaleja. Kolmijalkaisen jakkaran jalat ovat hunajansävyiseksi petsattua koivua ja istuin verhoiltu tummansinisellä poronnahalla. Jakkara on myynnissä ainoastaan Suomessa.

studio-formafantasma-flos-euroluce-salone-del-mobile-2017-designboom-0031-800x1200

Photo: Flos

Upeista valaisimistaan tunnettu Flos lanseerasi uutuuksiaan viime viikolla Milanon huonekalumessuilla. Uutuuksia ovat mm. kuvassa näkyvä Wire Ring sekä Gaku ja Blush Lamp. Lisää kuvia esim. Inredningshjälpen-blogissa.

fatboy_uutuudet

Photo: Fatboy

Myös säkkituoleistaan tunnettu Fatboy on lanseerannut valaisinuutuuksia. Thierry le Swinger ja Bolleke valaisimet on suunniteltu ulkokäyttöön. Thierry-valaisimen voi asettaa joko riippumaan johdostaan tai vaihtoehtoisesti tökätä sen kepin avulla maahan (kuvassa). Valaisin toimii ilman johtoa jopa 42 tuntia. Toinen uutuus, Bolleke, on myös johdoton, ladattava ja kannettava valaisin. Sen voi asettaa silikonisen johdon avulla roikkumaan mihin vain. Valaistuksen voi asettaa kolmella erilaisella säädöllä.

stelton-828x1200

Photo: Stelton

Stelton juhlistaa Arne Jacobsenin suunnitteleman Cylinda-Line tarjoilusarjan 50-juhlavuotta lanseeraamalla sarjan tuotteista uusia, puuterisia sävyjä.

Sisustuksen Koodi / Vipp -kevätarvonnan voittaja

sisustuksen_koodi_vipp-4_voittaja

Lopuksi vielä Sisustuksen Koodin ja Vipp:n kevätarvonnan voittajan julkistus. Tällä kertaa random.org arpoi voittajaksi Helin kommentilla: ”Julisteita päätyisi varmaankin moneen tilaan, olohuoneeseen, työhuoneeseen ja ehkäpä makuuhuoneestakin löytyisi paikka kivalle julisteelle.” (kommentti nro 27). Oikein paljon onnea sinulle ja suurkiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Seuraava kevätarvonta käynnistyi eilen: tällä kertaa arvotaan tyylikäs lasisetti Gedigolta.


Translation: Interior design news of the week 15. To celebrate Finland’s 100th anniversary year Artek releases a special collection of Domus chair and Aalto 60 stool in honey shaded birch and dark blue reindeer leather. / Flos released new lamps in Milan last week. / Also Fatboy has released new lamps for outdoors. / Stelton releases new shades of Cylinda-Line products designed by Arne Jacobsen.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.