nojatuolioh

Arvaattekos mikä onnenpotku tapahtui…? Kerroin aiemmin, että MacBook Proni kovalevy lakkasi toimimasta ja menetin osan kuvatiedostoistani, joita oli varannut blogijuttuja varten. Ne saatiin takaisin! Kovalevy virkosi ns. power cycle -operaation avulla, jossa tietokone sammutetaan ja käynnistetään monta kertaa peräkkäin. Enpä olisi uskonut. Tämä siis vinkiksi muille, joiden omput temppuilevat. Me teimme operaation vanhalla MacBook Prollani, mutta en usko että koneen vaihdolla oli merkitystä (tai mistäpä sen tietää). Ja sitten heti vain varmuuskopiot takaisin saaduista tiedostoista. Huh!

Tämä on yksi pelastetuista kuvista. Rakastan tuota Artekin klassikkojakkaraa (Jakkara 60), onhan se tullut jo todettua aiemminkin. Ajattelin, että niitä voisi hankkia muutaman lisää jossain vaiheessa. Käy näppärästi sekä istuimena että sivupöytänä.

 

Translation: The hard disk of my MacBook Pro broke down a while ago and the computer would not start at all. On Monday my husband managed to restore the hard disk by using ”power cycle” operation, where you shut down and re-start the computer many times over and over again. It worked and I got back the photos I thought had been lost. Wohoo! This was one of the restored pictures. I love the Jakkara 60 stool by Artek!

Author

4 Comments

  1. Hienoa Suvi, hyvä että tiedot pelastuivat. Mä investoin just tällä viikolla Macin Time Capsuleen, joka tekee koko ajan automaattista varmuustallenusta ja toimii ulkoisena kovalevynä. Suosittelen 🙂

    • Meillä on kyllä backup-systeemi (serveri ja Time Machine-toiminto), mutta valitettavasti ruksi oli jäänyt pois siitä kohdasta, että varmuuskopio otetaan työpöydän tiedostoista myös. Tietenkin olin kaikki tallentanut kansioihin työpöydälle. :/ No, onneksi tuo virhe on nyt korjattu. 🙂

  2. Tuoli on ihana! Paketissa tosin lukee ”one chair is enough” -mikä ei siis pidä paikkaansa;)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.