Edellisen postauksen lattiamateriaalikeskustelun innoittamana lähdimme tänään aamupäivällä rautakauppoihin katselemaan erilaisia laatta- ja parkettivaihtoehtoja.

Ensimmäistä taloa rakennettaessa meillä oli alusta asti melko selvää, minkä parketin valitsemme ja minkä sävyisiä laattoja tulemme käyttämään. Silloin halusimme vaahteraparkettia, sillä pidimme kovasti ensimmäisen oman kerrostaloasuntomme koivuparketista ja halusimme jatkaa samalla ajattomalla linjalla. Vaahtera valikoitui koivua paremmaksi vaihtoehdoksi, koska se on materiaalina kovempi eikä se kellastu niin kuin koivuparketti. Silloin päätimme myös, että pääkylpyhuoneesta tulee täysin valkoinen. Mutta entäs nyt? Valinnat eivät enää ole niin selkeitä, kun rakennamme toista taloa. Edelliskerran valinnat miellyttävät edelleen, mutta nyt haluamme kuitenkin jotain vaihtelua. Ajattomalla linjalla jatketaan joka tapauksessa.

Upofloor valkoöljytty saarnilankkuparketti (luonnossa näytti vaaleammalta)

Alustavasti olimme ajatelleet saarniparkettia. Minua mietityttää kuitenkin, onko se liian trendikäs valinta? En muista, että saarnia olisi muutamia vuosia sitten näkynyt/ollut saatavilla yhtä paljon kuin nyt. Onko se siis ajaton valinta? Joitain vuosia sitten suosittua oli laittaa tumma lattia – nyt taas muodissa ovat vaaleat ja täysin valkoiset lattiat. Uskon, että valkoinen lattia on ajaton joka tapauksessa, mutta jos haluaa pikkuisen lämpimmän näköisen lattian, voisi valkolakattu/öljytty parketti olla hyvä vaihtoehto. Mutta entäs puulaji? Ja mikä lattiasävy sopisi parhaiten koivuisen ruokapöytämme kanssa, vai pitäisikö pöytä maalata? Katselimme sekä tammi- että saarniparketteja ja pähkäilimme. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että kyllä meidän talon henkeen taitaa parhaiten sopia valkoöljytty saarniparketti. Siinä ei ole niin näkyviä puunsyitä ja oksia kuin tammessa. Nyt tuntuu tältä, mutta saa nähdä muuttuuko vielä mieli, sillä päätöksiä ei vielä tarvitse tehdä.

Päätöksiä voi vielä siis sulatella, eikä materiaalien toimitusajat ole kovin pitkiä ellei valitse jotain hyvin erikoista vaihtoehtoa. Meillä on kuitenkin jo aika hyvin selvillä, mitä pintamateriaaleja tulemme käyttämään. On se hyvä miettiä etukäteen ettei tarvitse sitten kiireessä päättää. Ja tämä suunnittelu on niin kivaa!

Listaanpas tähän ylös tämän hetkiset suunnitelmamme, niin ne säilyvät täällä tallessa ja ehkä tästä kehkeytyy hyödyllistä ajatustenvaihtoa kommenttiboxin puolelle.

ETEISEN JA KEITTIÖN LATTIA

Eteisen ja keittiö lattiat laatoitetaan vaaleanharmaalla isolla laatalla (ehkä 30×60 tai iso neliön mallinen laatta). Laattojen on oltava kalibroituja, jotta voidaan tehdä hyvin ohuet saumaukset (samalla sävyllä kuin laatta). Näihin huoneisiin tulee samaa laattaa, koska olohuoneesta näkyy yhdellä silmäyksellä molempiin tiloihin. Jossain vaiheessa mietimme myös tummanharmaata laattaa samassa sävyssä ikkunanpuitteiden kanssa. Meillehän ei tule sisälle valkokarmisia ikkunoita vaan ne ovat samaa tummanharmaata sävyä kuin talon ulkopuolella; annoin tässä asiassa periksi miehelleni. 😉

Minulla on yksi laattatyyppi, johon rakastun joka kerta uudestaan, kun näen sen ja se on Laattapisteen Il Micron -laatta, jota meillä oli myös ensimmäisen talon eteisen wc:ssä ja pikkueteisessä. Hämmästykseni oli suuri, kun näin tuota laattaa K-raudassa, sillä en tiennyt että K-rauta myy Laattapisteen laattoja! Ja taas me molemmat ihastuimme siihen laattaan. Päätimme, että sillä laatoitetaan eteinen ja keittiö. Laatan sävyksi valitaan hyvin vaaleanharmaa.

 

Il Micron 36G 30×60 (en muista onko tämä juuri se sävy, jota katselimme K-raudassa)

Mutta mutta, valitsemmeko laatan kiiltävänä vai mattapintaisena? Olin ajatellut, että nyt haluan kiiltävän laatan, sillä ekalla kerralla meillä oli mattalaattaa. Kiiltävä näyttää niin ylelliseltä ja puhtaalta aina. Tämä on kuitenkin sellainen asia, jossa taitaa tulla hinta vastaan. Kiiltävä on huomattavasti mattalaattaa kalliimpi. Mutta onpahan nyt laattamalli ainakin selvillä.

KEITTIÖN VÄLITILA

Alunperin olimme suunnitelleet, että keittiökaappien välinen tila laatoitetaan valkoisella mosaiikilla. Välitilassa on myös ikkuna, joten ihan koko välitila ei tule olemaan laattaa. Mutta mutta, ikkunan karmit ovat ne tummanharmaat, joten olisiko sittenkin parempi laatoittaa välitila karmien sävyisellä tummanharmaalla mosaiikilla? Siten tummakarminen ikkuna ei pomppaisi niin selvästi esiin valkoisen seasta. Vai voisiko ikkunankarmit saada piiloon jotenkin, että laatoitus jatkuisi ikkunan reunaan saakka? Keittiönkaapit tulevat olemaan valkoiset (sekä ylä- että alakaapit) joka tapauksessa.

KODINHOITOHUONE & VAATEHUONE

Näissä huoneissa tulee olemaan samaa laattaa, sillä ne ovat niin yhtenäistä tilaa. Mutta jatketaanko täällä myös Il Micron laatalla vai valitsemmeko tänne eri laattaa? Sitä ei vielä ole päätetty. Nyt tuntuu siltä, että jatketaan samalla vaaleanharmaalla Il Micronilla kuin keittiössä ja eteisessä.

VANHEMPIEN KYLPYHUONE-WC (vaatehuoneen vieressä)

Kuten olen aiemmin kertonut, suihkuseinä tulee olemaan kiiltävää, valoa heijastavaa mosaiikkia. Luultavasti vaaleanharmaan sävyistä. Muut seinät laatoitetaan samanlaisella valkoisella 30×60 Laattapisteen laatalla niin kuin edellisessä kodissa.

Edellisen kotimme kylpyhuone: samaa isoa laattaa tulee nytkin, mutta ei suihkujen vastaiselle seinälle (samat Hans Grohen Raindance suikut tulevat myös – ne odottavat jo kellarissa)

Lattialaatasta en osaa vielä sanoa. Se voisi olla valkoista tai harmaata mosaiikkia. Tällä kertaa haluamme ripauksen lämpöä kylpyhuoneeseen, joten altaan alle tulee todennäköisesti vetimetön tammikaapisto. Ikeassa oli kiva vaihtoehto ja jotain sen kaltaista voisin ajatella meillekin:

Ikean Norrviken tamminen allaslaatikosto

 

LASTEN KYLPYHUONE-WC

Lattia laatoitetaan vaaleanharmaalla mosaiikilla. Seinät voisi laatoittaa valkoisella laatalla (keskikokoista) tiililadonnalla.

SAUNARAKENNUKSEN KYLPYHUONE

Saunarakennus on mieheni valtakuntaa. Hän haluaa mustan/tumman saunan. Niinpä ajattelin, että sitten kannattaa tehdä myös musta tai ihan tummanharmaa kylpyhuone. Kaikki laatat olisivat samaa sarjaa, mutta eri koossa: esim. suihkuseinä voisi olla mosaiikkia ja seinät 30×60 laattaa. Lattia mosaiikkia. Katselimme K-raudassa tummia laattoja ja oikean sävyn valikoiminen on aika hankalaa. Paljon on tarjolla läikykkäitä laattoja ja minusta kaunein valinta olisi melko samansävyinen laatta, ei liian läikykäs. Ehkä päädymme tässäkin Il Microniin, mutta paljon tummemassa sävyssä kuin talon tiloissa…? Tänne tulee joka tapauksessa mattalaattaa.

SAUNARAKENNUKSEN OLESKELUTILA

Tänne tulee laattalattia, sillä voisin kuvitella, että täällä tallustellaan usein märillä jaloilla. Laatta voisi olla samaa kuin kylpyhuoneen puolella, mutta isossa koossa. Tänne voisin harkita myös Marin edellisen postauksen kommenttilootassa mainitsemaa betonilattiaa (Mari: jos satut lukemaan tätä, niin edellisen postauksen kommenttilootassa on sulle kysymyksiä anonyymiltä).

Huoneen päätyseinä paneloidaan modernilla puupaneelilla lattiasta kattoon ja se maalataan mustaksi tai valkoiseksi. Muut seinät jätetään valkoisiksi kipsilevyseiniksi.

Puupaneloitua seinää tähän tyyliin

Huh, sellaisia suunnitelmia tässä vaiheessa. Ehkä joku jaksoi lukea tämän loppuun saakka…? 😉

kuvat: Upofloor, Laattapiste, oma, Ikea ja Deko-lehti

Author

29 Comments

 1. >Ihania unelmia ja ajatuksia.Mullakin on unelma saada vielä pihasauna takapihalle (vielä olisi 20 neliötä rak.oikeutta ;)) ja kivalta kuulosta teidän piharakennuksen suunnitelmat.Meillä (taas kerron mitä meillä..) on pesuhuoneessa kolme seinää mustalla laatalla ja yksi vaalealla (samaa sarjaa) ja olisi kyllä tullut minusta aivan liian tumma huone, jos kaikki olisi ollut mustalla. Valaistus on oltava tehokas sitten.

 2. >Hei!huippua katsoa ja lukea muiden suunnitelmia. sinulla tyylikäs maku, näyttää tulevan oikein hieno….itse en ole mosaiikkiin vielä ihastunut, saas nähä tulisko sitä jonnekki laitettua, vaik yläkerran vessaan , edes…meillä talonrakennus aluillaan, kiva miettiä lattioita ja laattoja, keittiötarjouksia on kyselty ja se päätetään kai tässä parin viikon sisään…itse haluisin epoksilattiaa karhennettuna kylppäriin, tai kodariin, mutta on se hintava…akryylimassalattiasta en tiiä? alakertaan meille tulee todennäköisen varmasti vinyylilattia,, ja yläkertaan vissii ikean korkeakiiltoinen valkoinen lankkulaminaatti…??? terv. uusi lukijasi

 3. >Mä jaksoin.;) Samanhenkistä pohdintaa kun on itsellä myös menossa. Mä luulin kylläkin et se saarni on ns. kirjavampi kuin tammi, voin on kyllä siis väärässä. Ootko tehnyt enempi vertailuja eri parkettimerkkien välillä vai ootteko katselleet vain niitä upofloorin lattioita. Itsellä kanssa alkais nyt lattian miettiminen ja ollaan valittu et se on se vaalea, mut oon ihan sekaisin kaikkien öljy, harjattu ym. muiden käsittelyjen kanssa. Mutta ehkä ne selviää kun tarkemmin niitä tutkii, mutta jos jollain on kokemuksia, et onko niillä käytössä mitään eroja, erityisesti lapsi ja koira perhettä ajatellen, niin olisi kiva kuulla.

 4. >Hei vielä, lueskelin noita edellisiä kommentteja, ja tuli vaan mieleen et kumpi yleensä sopisi paremmin koivun kanssa, sellainen valkolakattu saarni vai tammi? Hih, haluisin jo nähdä teidän valmiin talon.

 5. >Mäkin jaksoin 🙂 Meilläkin on Kannustaloprojekti menossa (Mansardirauhala) ja samat pohdinnat käynnissä. Meillä täällä pk-seudulla tosin rakennuslupabyrokratia vie huomattavasti kauemmin aikaa kuin teillä siellä. Tuntuu että projekti junnaa ihan paikoillaan ja kateellisena luen kuinka nopeasti muualla Suomessa asiat etenevät. Mä olen kovasti miettinyt lautalattian näköistä korkkilattiaa koko alakertaan, mutta jos ei siihen päädytä niin täytyy tsekata parketin kaveriksi tuo harmaa kalibroitu lattialaatta (haluan myös mahdollisimman ohuet saumat). Teillä oli näköjään edellisessä kodissa Duravitin Vero-allas, mitä piditte siitä? Olen suunnitellut, että laittaisin kaksi 50×50 Veroa yläkertaan vierekkäin samanlaisilla pyyhetelineillä kuin teilläkin oli.

 6. >Heips!Ihania suunnitelmia.Sinulla on kykyjä ja makua, todella!Betonin mahdollisesta halkeamisesta johtuen olen harkinnut myös apoksia,mitä joku jo tässä mainitsi. Olen myös kuullut,että se on hintavaa,mutta siis minkä hintaista! En löydä mistään hintaa! Siis edes noin-luokka kiinnostaa, 50e vai 150e per neliö… Ja joistain rautakaupoista olen kysellyt,mutta myyjätkään ei kauheasti tunnu tietävän siitä mitään :(Epoksi olisi siitä kiva,kun sävyn voi haluta juuuurikin oikeaksi,samoin karheus- ja kiiltävyysluokan. Jee,se olisi ihan täydellistä. Toki siitä siis saa maksaakin!Suvi,et sinä ole epoksia ajatellut? Saisit kiiltävän pinnan,kun siitä pidit :)Tietääkö muuten joku,mikä ero on epoksilla ja akryylimassalla, siis miltä ne tuntuvat jalan alla,näyttävät,ja hintaero.Pohdintaa pohdintaa :)-anoanonyymi

 7. >Tuota lattiapohdintaa suhteessa kalusteisiin kommentoisin sen verran, että ainakin omasta mielestäni tammi ja koivu riitelevät keskenään – en sekoittaisi samassa tilassa. Saarni luonnonvärisenä on aika yks' yhteen koivun kanssa sävynsä puolesta, kirjavampi vain. Meillä tuli saarniparketti juurikin koivun kanssa yhteensopivuuden sekä kovuuden takia. Ja tyytyväisiä olemme. Jos koivukalusteiden kanssa lattiavaihtoehdot ovat tammi ja valkoöljytty saarni, niin liputan ehdottomasta valkoöljytyn saarnen puolesta. Tammi tummuu ja kellastuu ajan myötä kovasti. Pikka

 8. >anoanonyymi: Meillä on kiiltävä valkoinen epoksilattia alakerran kuivissa tiloissa ja harmaa akryylihiertomassa kosteissa tiloissa. Asennettuna hinta oli epoksi 35eur/m2 ja akryylihiertomassa 50eur/m2 plus alvit noihin. Lisähintaa tuli jonkin verran seinällenostoista kylppärissä ja jostain lattian tasoituksista. Suosittelen kyllä Suvi sinullekin tutustumista noihin lattiamateriaaleihin. Voisi sopia Harmajan "henkeen" 🙂

 9. >Pakko minunkin kommentoida noihin lattiavalintoihin ;). Eräässä kodissa on valkoöljytty saarniparketti ja artekin koivuiset kalusteet. Mielestäni ne sopivat hyvin yhteen. Sitten tuohon lattialaattaan, että matta vai kiiltävä.. Onhan se kiiltävä todella ylellisen näköistä, mutta sen kanssa saa olla aika ahkera siivoamaan. Kiiltävässä nimittäin näkyy pöly ja roskat heti.

 10. >Kiitos Johanna hintatiedoista!Mitä tykkäät miltä ne tuntuvat jalan alla; liukas,sähköinen (kerääkö pölyä ja hiuksia ikävästi),kylmä ?? Harmittaa kun ei pääse minnekään oikeasti tunnustelemaan. Se on vähän kuin ostaa sian säkissä, jos päädymme siihen – ulkonäkö vain tiedossa :/Eikö sitä epoksia voi myös laittaa kosteisiin tiloihin? Vessaan? Jopa kylppäriin?Minustakin voisi tuntua hyvältä ajatukselta harmajaan nämä lattiavaihtoehdot, persoonallisuutta persoonalliseen kotiin :)Suvi, tuossa viimeisessä kuvasssa, jossa näytöstäisi olevan koivuinen ruokaryhmä, niin siinä oleva lattia käy tosi upeesti koivun kanssa. Mikähän lattia lie kyseessä? -anoanonyymi

 11. >voi epoksia laittaa myös kosteisiin tiloihin. liukkauden estämiseksi siihen laitetaan karhennusta sekaan.

 12. >Hei!!onkos teillä jo keittiö suunniteltu? mikä keittiö teillä oli edellisessä kodissanne? ja miten toimi vetimettömät laatikot??itse olen valitsemassa piakkoin keittiötä, vetimetön laatikko, missä ura, on eniten kiinnostavin(kvikin mano…?)

 13. >Tuo ajattomuus on sikäli jännä juttu, että kaikki muodit tuntuvat tulevan jossain vaiheessa takaisin, niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Tärkeintä on ehkä se, mikä näyttää omaan silmään sellaiselta, että sitä jaksaa katsoa vuosia, ellei nyt ole tarkoitus 2 v päästä taloa myydä. Meille piti tulla antiikkitammilaminaatti, ei siis ihan vaalea, mutta ei tummakaan. Mutta kun sisustussuunnittelija ehdotti tummempaa harmaanruskeaa vaihtoehtoa, ei muita tarvinnut enää miettiä. Toivottavasti näyttää sitten valmiina siltä kuin kuvitellaan. Ja en tosiaan pelkää, että pölyt näkyy. Jos sitä on, ei lattiamateriaali sitä hävitä :).Meillä on linjana se, että käytetään samoja materiaaleja useammassa paikassa. Esim. kaikki laatoitetut lattiat on samaa, samoin laatoitetut seinät jne. Jos olis keittiön lattia laatoitettu, siihen olisi kylläkin otettu isompaa laattaa. Välitilat keittiöön, vessoihin ja kodinhoitohuoneeseen on vielä auki ja päätetään sitten kunhan kalusteet on paikoillaan. Jossain vaiheessa tykkäsin tiililadonnasta, mutta asuntomessujen kuvissa ne näytti kaikki jotenkin tylsiltä. Tosin siinäkin vaikuttaa tosi paljon laatan koko ja sauman väri, en ymmäärä miksi niin usein näkee valkoisen laatan kanssa hailunharmaata saumaa. Millainen taso teille tulee keittiöön? Jos sekin on valkoinen, minä ehkä kaipaisin hieman kontrastia välitilaan. Tietysti kiiltoasteellakin saa eroa aikaan. Onnistuisikohan ikkunan kohdalla laatoitus jonkun reunalistan avulla niin ettei karmeja tulisi lainkaan? Mutta tosi kiva lueskella teidän pohdintoja. Itse kun en ole osannut kovinkaan tarkkaan etukäteen määritellä valintoja, mutta kyllä ne vaihtoehtoja karsimalla on sitten helposti löytyneet.

 14. >Moi!En ole yhtään taloa rakentanut, mutta yhteen remontoituun kotiin tuli kährsin saarniparketti. Se oli aluksi nätti, mutta muuttui vuosien mittaan todella keltaiseksi. Ja vaikeaksi yhdstää minkään kanssa. En tiedä miten valkaistu saarni käyttäytyy, mutta itse en valitsisi enää saarnia, meillä on nyt perustammea, ja sitä laittaisin joko valkaistuna tai ilman jos nyt valitsisin 🙂

 15. >Mari: kiva, että kerrot miten te olette valinneet. 🙂 Minuakin vähän mietityttää, että tuleeko saunan kylpyhuoneesta liian pimeä, mutta se saakin olla tunnelmallinen – ja erilainen kuin talossa. Siellä on kuitenkin kaksi ikkunaa, joista tulee valoa. Laitan myöhemmin tänne yhden inspiraatiokuvan, josta saunan kylpyhuoneen ideointi lähti liikkeelle. Siitä näkee sitten paremmin, mitä ajamme takaa. 🙂 uusi lukija: kiva lukea sinun suunnitelmista. Minulle tuo epoksilattia on ihan uusi tuttavuus. Rachel: kiva, että jaksoit lukea. 🙂 Myyjä sanoi, että tammessa on enemmän kuvioita kuin saarnissa, mutta en tiedä kuinka asiantunteva hän oli (kun sanoi itsekin, että oli tilapäisesti toiselta osastolta tullut tuuraamaan). Näytepalasissa näkyi kyllä niin olevan.Emme ole vielä tarkasti vertailleet eri parketteja. Luultavasti päädymme yksinkertaisesti siihen, mikä miellyttää silmää eniten. Ja todennäköisesti otamme jälleen öljytyn parketin lakatun sijaan. Puulaji on tosiaan vielä hakusessa…Niin kumpi tosiaan sopii paremmin koivun kanssa: valkolakattu saarni vai tammi? Voisin kuvitella, että saarni, mutta kun olemme katsoneet parkettimalleja, niin valkolakattu tammikin näyttäisi hyvältä vaihtoehdolta. Vaikeaa!Onneli: olimme kyllä tyytyväisiä Vero-altaaseen. Nyt haluan kuitenkin säilytyslaatikot altaan alle talon kylppäreihin. Mies sanoi, että saunarakennuksen kylppäriin voisi laittaa taas Vero-altaan ja samat kromijalat. Yllätyin tästä kommentista vähän, kun hän aina jaksoi ihmetellä kuinka paljon ne kromijalat maksoivat. 😀 Mutta tosiaan, jos ei tarvitse/halua säilytystilaa altaan alle, niin Vero on hyvä. Oletko katsonut myös Duravitin Happy D:tä?http://www.duravit.com/products/categories/washbasins/happy-d.–s-0210_useo6ptmar.htmlSellainenkin voisi sopia hyvin teidän taloon. Tsemppiä rakennusprojektiin! Toivottavasti saatte pian luvat!anoanonyymi: hmm…en ole aiemmin ajatellut tuota epoksilattiaa. Sellainen voisi sopia meidän saunarakennuksen oleskelutilaan. Taloon haluan mielummin laatat. Mutta koska en ole perehtynyt kyseiseen materiaaliin ollenkaan, enkä ole juuri missään nähnyt sellaisia lattioita (ihmisten kotona siis), niin en oikein osaa sellaista ajatella itselle. Rachel: käsittääkseni kalibroitu laatta on sellainen, että siinä on hyvin vähän mitään koko tms. heittoja laattojen välillä ja näin olleen laatat voidaan asentaa hyvin lähelle toisiaan. En tosiaankaan tiedä tarkemmin. ;DPikka: juu, ehkä saarni sopii paremmin koivun kanssa. Mutta entäs valkoöljytty tammi? Emme ole miettineet perustammea vaan juuri sitä valkoöljyttyä. Huonekaluissamme on ripaus tammea (esim. sohvapöytä, tauluhyllyt jne) ja olen yhdistänyt ne Artekin koivuhuonekalujen kanssa, eivätkä ne minusta hirveästi riitele keskenään. Eri juttu on tietenkin sitten lattiassa, kun se on niin laaja pinta. On kyllä todella vaikeaa!Johanna: kiitos lisätiedosta! 🙂 Pitäisi kyllä tarkemmin tutustua tuohon epoksilattiaan… Kiltsi: niinpä, uskon kyllä että saarni ja koivu sopivat nätisti yhteen. 🙂 Tuo siivousjuttu on kyllä totta, mutta toisaalta mielummin näen lian ja siivoan sen heti kuin, että asun liassa siitä tietämättäni. Näin kärjistetysti sanottuna. ;D anoanonyymi: toivottavasti Johanna vastaa vielä sinulle. :)Luulen, että viimeisessä kuvassa on saarniparketti…?

 16. >Anonyymi: jep, kiitos tiedosta. :)Anonyymi: emme ole vielä tarkasti suunnitelleet keittiötä, mutta sen verran on selvillä, että valkoisella mennään. Yläkaapit tulevat vetimettöminä ja alakaappeihin tulee ohuet vetimet.Viimeksi meillä oli Nixi-keittiöiden Miranda ja se oli oikein hyvä. Vetimettömät laatikot toimivat hienosti, ei mitään ongelmaa. Me olemme myös katsoneet kvikin keittiöitä. Heillä on upeita malleja!Perla: totta, pääasia on että itse jaksaa katsoa valintojaan vielä monta vuotta eteenpäin. Meille tulee keittiöön luultavasti valkoinen taso ikkunan vastaiselle seinälle ja saarekkeeseen ajattelimme itse valaa betonitason…toivottavasti se onnistuu! ;DSitten kun elementit ovat paikoillaan, niin näkee luonnossa miltä ikkunan karmit näyttävät ja voisiko välitilan ikkunan karmeja jotenkin piilottaa. Mutta olisiko se toisaalta hassua, että siinä olisi "erilainen" ikkuna kuin muualla…? Hmm….Anonyymi: varmaan kaikki parketit muuttavat vähän sävyään. Nimenomaan keltaista lattiaa emme halua. Pitääkin selvittää, miten käy valkolakatulle lattialle ajan saatossa….

 17. >Meillä on myös kylpyhuoneessa tummanharmaata isoa laattaa kolme seinää, ja yksi kapeahko seinä valkoista isoa laattaa. Lattia tummanharmaata pienempää laattaa. Kattokin on melko tummaksi petsattua paneelia. Valaistus on halogeeneillä. Itse en pidä yhtään liian synkkänä, juurikin tunnelmallisena. Se auttaa myös valoisuuteen että lattia ei ole täysin mattaa lattaa, vaan heijastaa vähän valoa. Ja on myös kaksi pientä ikkunaa. Itse emme ole siis talomme värejä valinneet, ja en olisi itse luultavasti uskaltanut valita noin paljon tummaa laattaa vaikka niitä aina kuvissa ihailenkin. Eli hyvä että rakentaja oli valinnut ne meidän puolestamme 🙂

 18. >kiva lukea teidän suunnitelmia! jaksoin helposti lukea loppuun asti :). hyvin mahdollista et joskus itekin rakennamme toisen talon, mut ei vielä ku vasta parisen kuukautta uudessa asuttu ;). silti jo välillä tulee suunniteltua uutta, tosin vaikea keksiä mitään mitä tekisimme toisin eli hyvin ollaan onnistuttu tässä eka projektissa, ainakin toistaiseksi tuntuu siltä 🙂

 19. >Hei!Laitatko johonkin tilaan Laattapisteen Cubica laattaa vai joko on löytynyt vielä ihanampaa laattaa? 🙂

 20. >Moi Suvi!Eksyin blogiisi ihan vahingossa. Taidan "eksyä" tänne vielä uudemmankin kerran, koska rakennuskuume vaivaa aika ajoin ja tällä tavalla on kiva seurata eri vaiheita sivusta. ;)Kokkolasta olen kotoisin itsekin ja sinne välillä haikailen. Taidetaan itse asiassa olla ihan saman ikäisiä ja luulen, että ollaan oltu samoissa kouluissakin aikanaan! Hakalahden yläasteella…ainakin Petra K. oli sun parhaita kavereita sillon? Voimia ja onnea raksa- ja suunnittelu-urakkaan! Nostan hattua että jo toista kertaa jaksatte tähän ryhtyä! 😉

 21. >Minä ainakin jaksoin lukea! Suunnittelu on niin ihanaa ja innolla luen teidän Harmajankin suunnitelmia, olisipa minullakin oma talo suunnitteilla..! Toivottavasti saatte ajatukset selväksi ja teillähän näyttääkin olevan sisäpinnat jo hyvässä mallissa 🙂 Tsemppiä!

 22. >Hannah: oih, teidän kylppäri kuulostaa ihanalta. Aika samanlaiselta, mitä mekin olimme suunnitelleet. 🙂 S: kiva kuulla, että olette tyytyväisiä valintoihin. 🙂 Mekin valitsemme monta samaa juttua nyt kuin ensimmäisellä kerralla. Ja ne mitä muutetaan, muutetaan oikeastaan vain vaihtelun vuoksi. Mutta eteiseen kyllä kaipaisin niitä kiiltäviä laattoja; niitä toivoin edellisessä kodissa asuessa.Oona: juu, sitä kimallelaattaa tulee ainakin talon "vanhempien kylppäriin" yhdelle seinälle. En vielä ole päättänyt onko se juuri tuo Cubica vai jokin muu saman tyylinen. HaHa: jaahas, tutulta kuulostaa. 😉 Petra on vieläkin minun hyvä ystävä. On aina mukava kuulla jos joku tuttu tai tuntun tuttu tätä lukee. Tsemppiä sinun raksaprojektiin sitten joskus! :)tanjamaarit: kiva, että jaksoit lukea ja kiitokset tsempityksestä. Sitä tarvitaan. 😉

 23. >Kiva lukea materiaalimietteitäsi :)Meille tulee todennäköisesti saarniparketti, yksisauvainen. Valkoöljytty tammi on myös ollut vaihtoehtona, mutta tällä hetkelllä saarni miellyttää enemmän.Alakertaan meille tulee laattalattia ja mietin lähinnä sitä, kuinka montaa eri sävyistä laattaa taloon voi laittaa ettei tule liian kirjavaa. Alakerran lattian lisäksi laattaa tulee pesuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen, erillisen wc:hen sekä vielä yläkerran kylpyhuoneeseen. Samaa en kuitenkaan kaikkiin haluaisi. Vaikeita valintoja 🙂

 24. >Laattapisteestä ei kannata ostaa yhtään mitään ellei nyt halua varta vasten maksaa ekstraa. Tsekatkaa laattatukku.fi, josta löytyy samoja laattoja murto-osalla Laatapisteen hinnoista. Esim. kiiltävä valkoinen 60×60 lattialaatta on 38 Eur/m2. Laattapisteessä vastaava alkaen 60 Eur/m2.

 25. >Hanna: on kyllä kinkkistä puuhaa tämä pähkäily. Me luultavasti laitamme 3 eri laattaa taloon: eteinen-keittiö-khh samaa, wc ja kylppäriin omansa. Mielestäni laatan pitää jatkua samana jos tilat ovat yhteydessä toisiinsa (poikkeuksena kuitenkin wc / kylpyhuone). En tiedä onko siinä ajatuksessa mitään perää… ;DKK: tsekkasin tuon linkin, kiitos vinkistä! 🙂 Laatat eivät kyllä ole samoja. Vähän samannäköisiä, mutta eri laattoja. Laattojen laadussa on huomattavia eroja, vaikka ne muuten näyttäisivät melkein samanlaisilta. Enkä uskaltaisi tilata laattoja netistä…

 26. >Laattatukun liike löytyy Veikkolasta. Ajo-ohjeet sivulla. Ovat laattojen maahantuoja. Samoja laattoja myydään mm. K-raudassa ja monessa muussa paikassa. Suurin osa laatoista tulee Italiasta ja Espanjasta. Kävimme siellä joku aika sitten ja tunnettuja merkkejä näyttivät olevan.

 27. >KK: Ahaa…luulin jotain ihan muuta, kun ne nettisivut olivat vähän kömpelön näköiset. 😉 Pitääpäs pitää tämä sitten mielessä, kun on laattojen valinnan aika.

 28. Pingback: Vuoden 2011 suosituimmat postaukset | Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.