Tulimme juuri kauppareissulta Citymarketista ja piti heti tulla vinkkaamaan teille, että mitä sieltä löysin. Meidän piti ostaa pesuainetta ja olipa kiva yllätys, kun Omo-pyykinpesuaineen kaupanpäällisiksi sai pyöreän Pentik-lasimaljakon / tuikkukupin. Olin nimittäin jo ehtinyt miettiä, että mistä löytäisi kivan pyöreän maljakon…

pallomaljakko_stringissa

string_ylhaalta

pentik_maljakko

Maljakon vieressä näkyvä kuppi kuuluisi maljakon sisään, mutta minusta nämä ovat kauniimmat erikseen. Harmi, kun meillä ei nyt sattunut olemaan sopivia tuoreita kukkasia tähän maljakkoon, mutta jotenkin tuo viime kesältä kuivahtanut hortensianoksa on ihana. Yleensä en pidä kuivakukista, mutta hortensiat kuivahtavat kauniisti.

Pyöreitä maljakoita on viime aikoina näkynyt paljon varsinkin ruotsalaisissa sisustusblogeissa. Etenkin Svenskt Tennin pyöreää vaasiklassikkoa. Eihän tämä ihan sama ole, mutta söpö pyöreä maljakko kuitenkin. Ja piristi kummasti, kun kaupanpäälliseksi sai.

Translation: My new round vase, which was a free gift for everyone who bought detergent from the grocery store called Citymarket.

Author

9 Comments

 1. Ihana maljakko tosiaan 🙂 huomasin kuvassa että ihan kuin seinässä olisi lohkeama?? Tämä kiinnostaisi tietää, koska juuri tässä Kannustalon Harmajasta kauppoja hieromme, miten uuden talon seinässä on jo lohkeama tullut, vai näenkö harhoja 🙂

  Kiitos!

  • Jep, on seinässä halkeama, mutta se ei liity mitenkään talomalliin tai talotoimittajaan. 🙂 Kirjoitin halkeamasta aiemmin täällä:

   http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2014/02/09/nyt-karsitaan/

   Meillä halkeama on tullut muurattuun sisäseinään. Halkeamat ovat juuri harkkojen kohdalla ja johtuvat todennäköisesti siitä, että laastia käytettiin liian vähän. Halkeamia voi tulla (ja lähes aina tuleekin) ihan kuivumisen ja talon elämisen myötä. Siksihän esim. parketin ja seinän väliin jätetään rako, jotta lattia pääsee elämään. Seinissä vähän eri juttu… Ne saa kyllä korjattua, joten ei huolta. 🙂

   • Ok, tämä tieto rauhoittaa hieman paniikissa olevaa mieltäni 🙂 (ja tosiaan, halkeama lienee oikea termi ;)) Mä jo ajattelin että tekevät seiniä jotka murtuu esim. lumen painosta tai muuta vastaavaa 😀
    Kyllä on melkoinen show jo tässä vaiheessa tuo rakentaminen vaikka edes kauppoja ei siis ole vielä tehty! Kiitos muuten tosi hyvästä blogista, kun sen löysin luin lähes kaikki rakentamistekstisi putkeen, niistä sai kyllä paljon vinkkejä ja ideoita.

  • Niin on, todella. 🙂 Kätevää, kun on leikkokukka aina jemmassa jos niitä ei muuten ole. 🙂

 2. On siinä halkeama – jo aikaisemmin todettu. Asumme myös Harmajassa nyt toista kuukautta ja nurkat halkeilee komeasti!

  • Jep, ihan normaalia. Kyllä niitä elämisen jälkiä tulee muihinkin taloihin kuin Harmajaan… 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.