Marimekko Mini maljakko jäi erityisesti mieleeni brändin kevät-kesä 2018 malliston kuvat nähtyäni. Voimakas sininen väri ja pieni koko (korkeus 6 cm) herättivät mielenkiintoni. Voisiko noin pientä maljakkoa oikeasti käyttää? Kun lähdin rakentamaan makuuhuoneeseen uutta sinisen sävyistä ilmettä, tiesin että tämä pikkuriikkinen maljakko olisi juuri se puuttuva palanen, joka täydentäisi kokonaisuuden.

Karsin sängynpäädyn päältä kaikki muut tavarat pois. Aiemminhan siinä oli lehtikasat ja pari kynttilänjalkaa. Yksi pikkuinen, vähän ärtsyn sininen maljakko riittää. Ja kuinka ihanaa onkaan siivota, kun ei tarvitse siirrellä lehtikasoja ja kynttilänjalkoja pois edestä pölyjä pyyhkiessä.

Pikkuruinen minimaljakko osottautui varsin näppäräksi. Sujautin maljakkoon yhden harsokukan oksan ja se riittää. Harsokukka on siinä mielessä kiitollinen leikkokukka, että se säilyy pitkään kauniina maljakossa. Vähän kuihtuneenakin harsokukka näyttää edelleen siedettävältä.

En tiedä mitä sisustusteoriat sanovat saman värin eri sävyjen yhdistelemisestä, mutta minusta niin voi aivan hyvin tehdä jos se miellyttää omaa silmää. Niinpä yhdistin makuuhuoneessa syvvän tummansinisten seinien kanssa heleät vaaleansiniset lakanat* sekä tämän kirkkaan sinisen maljakon. Pidän tästä eri sinisten sävyjen yhdistelmästä todella paljon.

Välillä minulla on ollut ikävä vaalean neutraalin sävyistä makuuhuonettamme, mutta pidän edelleen myös tästä tummasta ilmeestä kovasti. Varmasti jossain vaiheessa maalaamme makuuhuoneen jälleen vaaleaksi, mutta vielä ei ole sen aika. Tummastakin makuuhuoneesta voi saada raikkaan näköisen petauksen ja yksityiskohtien avulla.

Pikkuruinen sininen maljakko löytää ajan kuluessa tiensä varmasti vielä kodin muihinkin tiloihin ja sisustusasetelmiin. Se on oikein piristävä pieni lisäys kodin ilmeeseen ja näyttää hyvältä tyhjänäkin.

*Lakanasetit saatu osana kaupallista yhteistyötä Familonin kanssa


Translation: Marimekko has released a very small mini vase. Can you really use it? In my opinion, it is a very cute little addition to home decor and you can certainly use it. Just a small flower branch is enough. The vase looks very nice also by itself without any flowers.

Author

2 Comments

 1. Ihanan herkkä ja harmoninen petaus! Tuo sininen maljakko sopii todella hyvin petauksen taustalle.

  Ihana kuulla Insta Storysta, että Viivi voi nyt paremmin. Meillä on perheessä kaksi vajaan vuoden ikäistä norskipentua, mutta osaan lapsuudenkodin kissojen myötä hyvin samaistua huoleenne. ❤️

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂

   Ja juu, on aivan mahtavaa, että Viivi voi jo paremmin! Se on pienoinen ihme. <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.