Kirjoittelin aiemmin tämän vuoden joulutrendeistä ja siitä miten monessa joulumallistossa sävyt ovat hyvin neutraaleja ja luonnonläheisiä. Sitten törmäsin näihin kuviin Marimekon joulumallistosta. Voisiko jouluna sittenkin sisustaa perinteisellä punaisella ja ylellisellä kullan sävyllä?

Marimekon graafisissa kuoseissa perinteinen punainen näyttää sopivan modernilta. Upeasti stailatut kuvat innostavat tuomaan omaan kotiinkin ripauksen tällaista joulutunnelmaa. Maljakkoon muutama havunen ja kattaus ikonisista suomalaisista astioista, niin johan alkaa näyttää hyvältä.

Ihailen kovasti myös tämän lokaation vintage-kalusteita ja kerroksellisuutta. Tunnelma olisi aivan eri jos kaikki olisi tuliterää. Näissä kuvissa on muuten hyvin paljon samaa tyyliä kuin Artekin joulukuvissa, joista Pihkalan Maija hetki sitten kirjoitteli.

Sisusteletko sinä joulun aikaan punaisella?


Translation: Christmas inspiration from Marimekko.

Kuvat / Photos: Marimekko

Author

6 Comments

 1. Suvi / zubiscorner Reply

  Näyttää todella houkuttelevalta ja upeat puitteet todellakin. Itse haaveilen tuosta kullansävyisestä pöytäliinasta meidän jouluun.

 2. Muuttuva kotini Päivi S Reply

  Kuvissa punainen näyttää kyllä kaunilta ja onhan se pirteä väri sekä tuo lämpöä kivasti. Eilen kirjoittelinki blogissa, etten laita jouluksi punaista kuin korkeintaan kattaukseen ja vähän keittiöön. Mie en ole ikinä oikein tykännyt punaisesta, en omista yhtään punaista vaatettakaan. Kultaa voisin ihan hyvin tuoda enemmänki tänä jouluna eli tämä joulu mennään aika hillityillä ja maanläheisillä sävyillä, niin en tartte olla heti joulun jälkeen repimässä sitä punaista pois 🙂 Nuo valko kultaiset tekstiilit sopisi meillekkin jo muuhun sisustukseen. Tämä joulu mennään aika pitkälti vanhoilla jutuilla, koska olemme jouluaaton ja pyhät poissa kotoa.

 3. Marimekko fanina sanoisin, että ruskea ja punainen on vaan silmääni jotenkin tunkkaista. Ei iske! Mutta yhdistäppä valkoiseen… ihana! Ruskeaa ei onneksi kovasti löydy kotoani, 70-luvun lapselle se on vaan niin ei-juttu. Harmaaseen, mustaan ja valkoiseen yhdistettynä on ihana. Kultaan en niin sitten lämpenekään. Muutoin tykkään kovasti Marimekon kuoseista ja esim. yllätyin, että ihastuin Kiiruna-kuosiin.

  Mukavaa päivää!

 4. KastehelmiB Reply

  Kuosit näyttävät tosi kivalle. Itse arastelen kirkkaan punaista joulua. Meillä on viime vuosina taivuttu tummempaan punaisen sävyyn ja punaista ei joulunakaan ole kuin ripauksina, liinassa, tyynyissä ja koristeissa. Kuusessa on muutamat perinteiset tummanpunaiset pallot ja valkoista. Ehkä kuitenkin laitan uuden punaisen pöytäliinan harkintaan tulevaan jouluun.

 5. Punainen näyttää hyvältä kuvissa, mutta kun joskus olen laittanut jouluksi punaista jonnekin, olen halunnut heti pyhien jälkeen siivota punaiset tavarat takaisin kaappiin. Punavalkoisista Marimekon trikoolakanoista olen haaveillut, mutta ostamatta on jäänyt, mitä jos nekin viettäisivät vain muutaman päivän vuodessa sängyssä?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.