Makuuhuoneemme on pinnoiltaan valkoinen. Mietimme raksavaiheen alussa, että olisimme laittaneet päätyseinään tapettia tai että olisimme maalanneet sen harmaaksi. Lopulta kuitenkin päädyimme siihen, että jätämme huoneen ihan valkoiseksi. Huoneen tunnelma muuttuu kuitenkin pienellä vaivalla: vaihtamalla sängyn tekstiilejä. Eilen testailin eri vaihtoehtoja.

Lähtötilanteessa kaikki on valkoista:

Pidän eniten valkoisista lakanoista. Petaan sängyn yleensä rentoon tyyliin, en hotellimaisen säntillisesti. Kun tähän valkoiseen lisätään pelkät värikkäät tyynyt, syntyy viimeistellympi petaus:

Mummon virkkaaman peitteen lisäys muuten valkoiseen petaukseen antaa lämminhenkistä ja kodikasta ilmettä:

En ole muuton jälkeen vielä laittanut sänkyyn helmalakanaa, sillä ihastuin taannoin Lotta Agatonin stailauksiin, joissa hän oli jättänyt sängyn rungon ruudut näkyviin (kirjoittelin siitä täällä). Seuraavassa petauksessa annoin ruutujen näkyä ja laitoin sängylle deniminsinisen Hemtexin päiväpeitteen ja ikivanhan jenkkityynyn:

Kaapista löytyy myös siskolta saatu Lexingtonin marjapuuron värinen päiväpeite. Yhdistin siihen Linumin raitatyynyn sekä Kenzon kankaasta ompelemani putkityynyn:

Lopuksi piti vielä testata mustavalkoista värimaailmaan olohuoneen puolelta lainattujen tyynyjen ja torkkupeiton avulla:

Samaa ideaa voisi testata jossain vaiheessa myös olohuoneen puolella…

Author

12 Comments

  1. >Se on niin totta, että tekstiileiden avulla saa nopeasti pienellä vaivalla isonkin muutoksen aikaan. Siinä mielessä valkoiset pinnat on käteviä, että mikä tahansa tehosteväri sopii ja näyttää hyvältä.Kaikki petaukset olivat kivoja, omat suosikkini näistä olivat 1 ja 2. Pelkistetty valkoinen saa huoneen näyttämään ihanan viileältä ja raikkaalta -ja sellainnen makuuhuoneen tulisikin olla, jotta uni maistuu. Tykkään myös tavastasi pedata rennosti.-I-

  2. >Kivannäköstä ja raikasta 🙂 Tekstiileillä saa niin paljon eri näköstä aikaseksi, mielen mukkaan saa vaihella tunnelmaa jos haluaa 🙂

  3. >"Yllättäen" musta-valkoinen on ehdottomasti suosikkini. Nyt onkin helppoa näiden kuvien kanssa perustella miehelle miksi pidän niin kovasti valkoisesta – sitä on niin helppo muunnella. 🙂

  4. >Kylläpäs tosiaan tulee erilaisia ilmeitä pienillä muutoksilla. Minun suosikkini oli tuo ihan valkoinen ja sitten tuo musta-valkoinen 🙂 Ihana koti teillä muutenkin.

  5. >Ensimmäinen ja erityisesti viimeinen musta-valkoisuus miellytti eniten. Se on totta, että tekstiilein saa nopeasti uutta ilmettä vaikka vuodenaikojen mukaan.

  6. >Minuakin viehätti eniten tuo viimeisin eli musta-valkoinen petaus.Siinä on riittävästi kontrastia. Kysyisin teidän Le Klintin valaisimesta. Osaatko sanoa tarkemmin sen kokoa?172 A tai B? Entä oletteko olleet tyytyväisiä valaisimeen? Harkitsen kyseistä valoa olohuoneeseen. Sopisiko sinun mielestäsi?

  7. >I: Niinpä. Minunkin suosikkini on ihan valkoinen petaus tai sitten noilla Missonin tyynyillä – sitä tapaa olen nyt viime aikoina suosinut. Tuolla tavoin on nopsa pedata – heittää vaan peitot sängyn päälle ja asettelee tyynyt. :DNanna: Kiitti. Mukava kuulla mielipiteitä mikä viehättää eniten. :)Meän Satu: Niinpä ja on vielä lisäksi melko helppoa ja vaivatonta tyylin muutosta. :)Tiina: No mukava juttu jos tästä sait jotain apua perusteluihin. 🙂 Ekaterina: Kiitos sinullekin mielipiteestä. 🙂 Tekstiileillä saa kyllä hyvinkin eri tyylisiä juttuja aikaiseksi.Anonyymi 23.00: Hauskaa, että niin moni on tykännyt tuosta mustavalkoisesta. Tein sen vaan hetken mielijohteesta olkkarin tekstiilien avulla. :)Anonyymi 13.25: Vslitettavasti en osaa sanoa kumpaa kokoa tuo meidän valaisin on. Se on kymmenisen vuotta vanha. Ollaan tykätty siitä tosi paljon – se on kulkenut meidän mukana monessa kodissa ja on usein ollut juuri olohuoneen valaisimena. Minusta se sopii oikein nätisti myös olohuoneeseen. Tosi ajaton valinta, suosittelen. :)Bella: Mukava kuulla! 🙂 Minullakin on mustavalkoinen kausi menossa olkkarin puolella. 🙂

  8. >Ihanaa! Harrastan tätä tekstiileillä stailaamista itsekkin. Helppo ja hyvä tapa muuttaa ilmettä, varsinkin makuuhuoneissa. P.s Upea makuuhuone!

  9. >Tosi havainnollistava postaus! tässä sitä huomaa, kuinka vähällä saa ihan erilaisen yleisilmeen. 🙂

  10. >Kaveri: Aivan! Tosi kätevä tapa muuttaa vähän sisustusta. :)Hanilo: Mukava kuulla. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.