Viimeisen Helsingin reissun ykkösostokseni oli uusi objektiivi kameraan. Ostin Sigman 35 mm 1:1.4 DG objektiivin ja siihen HOYA:n linssinsuojuksen. Nyt onkin ollut ihan mahtavaa ottaa kuvia uudella, laajemman kuvakulman objektiivilla (olen aiemmin kuvannut useinmiten 50 mm objektiivilla). Viime viikon sunnuntai ei kulunut sitten pelkästään siivotessa, vaan innostuin heti laittamaan makuuhuoneeseen uudet Finlayson Coronna-pussilakanat* sekä J.F. by Finlayson -sarjan päiväpeitteen*. Ja tietenkin sitten myös kuvaamaan makuuhuoneen vähän erilaista ilmettä.

makuuhuoneen_petaus

petaus_sivusta

finlayson_coronna

stringin takaa

coronna_lakanat

Suosin yleensä yksivärisiä lakanasettejä ja useinmiten vielä ihan valkoisia. Mutta tällä kerralla päätin valita toisin ja meille lähti mustavalkoiset Coronna-lakanat. Coronna-kuosi on yksi Finlaysonin klassikoista. Aini Vaari suunnitteli sen vuonna 1958, eli samana vuonna kuin Flos-kattokruunumme on suunniteltu.

ruokailutilasta_makuuhuoneeseen

makkariin

Meillä on pitkän aikaa ollut pula valkoisesta kunnon päiväpeitteestä (edelliseen tuli sellaisia tahroja, jotka eivät lähteneet pois). Päiväpeitteen puuttuminen ei ole haitannut minua suuremmin, sillä pidän mielummin rennosta petauksesta kuin hotellimaisen särmästä. Mutta toki välillä on hyvä saada siistimpää ilmettä makuuhuoneeseen. Niinpä valitsin meille päiväpeitoksi J.F. Finlayson sarjan Aro-päiväpeitteen.

paivapeite

paivapeite_ylaviisto

paivapeite_sivusta

Tekstiileillä saa kyllä niin helposti luotua ihan erilaista ilmettä kotiin! Jo pelkästään lakanoita vaihtamalla voi huoneen fiilis muuttua pehmeän herkästä pelkistetyn graafisempaan suuntaan. Ihanaa vaihtelua!

P.S. Ai niin, hyvää naistenpäivää vielä tätäkin kautta! 🙂

 

* Finlaysonin tuotteet saatu osana Gloria Blog Awards -palkintoa

Translation: New bedding in our bedroom. I usually prefer monocrome bedding textiles, but this time I decided to choose something different and chose these black-and-white sheets designed by Aini Vaari for Finlayson. They were designed in 1958 – the same year as our Flos light in the dining room. I also got a new bedspread from Finlayson. They both are a part of the prize from Gloria Blog Awards which my blog won last autumn.

 

Author

16 Comments

  • On tämä kivaa vaihtelua. 🙂 Kiva, kun sitä voi saada aikaan pelkästään lakanoita vaihtamalla.

 1. Itsekin tykkään coronna kuosista paljon! Meillä tosin löytyy sitä lähinnä keittiötekstiileistä. Tyynynpäällisiin passaisi todella hyvin tuo kuosi! Kivalta näyttää pussilakanat <3 Hyvää naistenpäivää sinnekin!

  • Coronna-tyynynpäällisiäkin saa! Itse nappasin myös yhden sellaisen mukaan. Se on sellainen vaaleansävyinen, taitaa olla osittain samenttinen… Varmaan näkyy blogissakin jossain vaiheessa…

 2. Meiltäkin löytyy Coronnaa, mutta vaan keittiöstä. Näyttääpä se hyvältä myös vuodetekstiileissä.
  Ja tuo teidän sängynpääty, se päätyy kyllä meillekin, kunhan tuo meidän perheen miespuolinen saa muut työnsä järjestettyä. Löysin onneksi siitä postauksen. Kiitos! 🙂

  -Jutta

  • Mukava kuulla, että sängynpäätypostauksesta oli apua! 🙂 Ei muuta kuin nikkaroimaan… 😉

 3. Hei,

  Mainitsit valkoiset lakanat. Osaatko suositella mukavia sellaisia? Mun ois aika päivittää omamme. Kiitos vinkistä jo etukäteen.

  • Meidän valkoiset lakanat taitavat kaikki olla Finlaysonia. Ainakin valkoiset pellavaiset ovat J.F. By Finlayson -sarjaa. Loput puuvillaiset lakanat ovat jo sen verran vanhoja, että en enää varmuudella muista mistä ne ovat. Sitten meillä on yhdet H&M:n lakanat, joissa on ohuita mustia raitoja: ne ovat siinä mielessä mukavat, että ne saa suljettua vetoketjulla, joten peitto ei pullahtele sieltä reiästä esiin.

 4. Kovasti tykkään tuosta Coronnasta! Ja näyttää myös siltä, että siellä aloitellaan grillikautta?

  -Paula

  • Mukava kuulla, että tykkäät. 🙂
   Grilli on ollut esillä koko talven. 😀 😀 😀 Mutta voisihan sitä toki jo grillailla….

 5. Upean näköistä ja ihana kuosi tuo coronna 🙂
  Sängynpeittokin näyttää kivalta 🙂 Itse olen suosinut jo 1,5 vuotta valkoista Avaroomin sängynpeittoa meidän makuuhuoneessa, niin helppo pedata ( jopa miehen ) ja näyttävän näköinen 🙂 Meillä itseasiassa pedataan kaikki sängyt näillä avaroomin peitoilla 🙂 On mustaa, valkoista ja harmaata 🙂

  • Jep, Avaroomin peitteet ovat minulle tuttuja. Ovat kyllä kauniita ja varmaati käteviä. Itse vaan tykkään tehdä erilaisia petauksia ja kääntää usein päiväpeitteen niin, että osa lakanoista näkyy…

 6. Kivalta näyttää niin Corona kuosi kuin päiväpeitekin. Tykkään teidän makuuhuoneesta muutenkin tosi paljon, erityisesti sängynpääty on makuuni. Mieheni sen minulle tekikin joululahjaksi ja se on kyllä niin paras sekä saa aina kehuja vierailijoilta. 🙂 Teidän makuuhuoneen tehosteseinä on myös hyvänvärinen, mikäs kalkkimaalin sävy tämä oli?

  • Onpa kiva kuulla! 🙂
   Meidän tehosteväri on ”Palladio”. On oikein kauniin sävyinen harmaa. Aika vaalean, joten tehoste on hyvin hillitty.

 7. Teidän makuuhuone on kyllä todella kaunis! Myös minä ihailen tuota kalkkimaalattua seinää. Sävy on aika täydellinen harmaa.
  Sängynpäätykin olisi ihana, mutta meidän makuuhuoneessa ikkunat rajoittavat sellaisesta haaveilua aika paljon. Tai haaveillahan toki saa, mutta järkevästi sängynpäätyä ei oikein saisi laitettua ilman että olisi ikkunoiden edessä.
  Hauska yhteensattuma, huomiseksi ajastetussa postauksessani on myös aiheena makuuhuone ja graafiset lakanat:)

  • Voi, minun pitääkin käydä kurkkaamassa mitä kirjoittelit graafisista lakanoista! 🙂
   Kun tuo sängynpääty on nikkaroitu itse, niin korkeudenkin pystyi määrittelemään itse. Muistaakseni meilläkin oli niin, että valonkatkaisimet rajoittivat päädyn korkeutta silloin aikanaan ekassa talossa. Mutta ihan sopivan korkuinen tästä silti tuli…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.