Meillä on vielä paljon tekemistä talon ulkopuolella: piha on aivan kesken, terasseja ei vielä ole ja talon maalaus on vasta aloitettu. Lapsille ei ole ollut kunnon leikkipaikkaa ja niinpä hankimme heille eilen trampoliinin. Voi sitä riemua!

Pääsi äitikin hyppimään

Mikään pihan kaunistus ei trampoliini ole, mutta pääasia on, että lapset nauttivat ja heillä on tekemistä myös pihalla. Me aikuiset voimme maalata taloa ja lapset saavat siinä vieressä hyppiä trampoliinissa.

Mutta miksi noiden trampoliinien pitää olla niin värikkäitä? Tolppien suojat olivat vihreitä ja sinisiä, mutta emme laittaneet niitä pusseja tuon valkoisen pehmusteen päälle. Saa nähdä pysyykö tuo pehmuste hyvänä noin vai pitääkö siihen alkaa itse väsäämään valkoiset suojukset. Ja miksi tuo trampoliinin ympärillä oleva jousien suojus pitää olla sininen? Mielummin vaikka punainen jos erottumisen takia väritystä pitää olla.

Maalaushommat edistyvät pikkuhiljaa. Saunarakennus on pääosin maalattu ja nyt on talon maalaus käynnissä. Sävyhän on se sama paperin valkoinen kuin sisäseinissä (kirjoittelin siitä aiemmin täällä).

 

Eilen laitoimme myös pihakalusteet pienelle suojaisalle makuuhuoneen terassille ja söimme siinä iltapalan. Onneksi teimme tuon pikkuterassin! Siihen ei niin kovasti tuule ja sen voi myöhemmin lasittaa niin terassiaika pitenee hiukan.

Makuuhuoneen pikkuterassi

Olen miettinyt, että nuo vanhat terassikalusteet voisi maalata vaaleanharmaaksi. Voisi tulla aika nätit. Tai jos ei maalata, niin ainakin öljytä pitää; ne ovat niin huonossa kunnossa. Ja noista vaihtolavoista voisi nikkaroida vaikka pöydän ulos. Aika moni on tehnyt niistä olohuoneen pöytiäkin. Sellainen voisi sitten sopia saunarakennuksen oleskelutilaan…

Author

19 Comments

 1. >Talo näyttää kyllä upealta ulkoapäin! Meillä on myös maalausurakka tiedossa tälle kesälle, mutta en tiedä joudummeko ottamaan maalarin. Meitin kun on 1 1/2 kerrosta ja isäntä tulee varmasti pää edellä alas, jos sen päästää katolle huseeraamaan. ;)Noita vaihtolavoja olen minäkin laittanut muutaman talteen sama ajatus mielessä. Ja kalusteiden sijaan mietimme terassin maalaamista harmaaksi. :)Edellisessä kodissa meillä oli terassi lasitettu ja kyllä se pidensi käyttöä. Ja oli todella mukava varsin lumisena talvena.Nyt pihalle nauttimaan auringosta!

 2. >Trampoliinin reuna on yleensä sininen, sillä sininen ei haalistu auringon valossa niin paljon kuin muut värit. Punainen taas on se väri joka auringossa haalistuisi heti.

 3. >Suosittelen pihan rakennusvaiheessa trampoliinin upottamista maahan. Näin oli tehty mm.eräässä Nelosen Huvila ja Huussi -ohjelman tämän kevään jaksossa. Meillä on nuo samat pihakalusteet kuin teilläkin. Käsittelimme ne Tikkurilan Valtti Puuöljyllä, joka oli sävytetty tummimmalla mahdollisella sävyllä eli mustalla. Tuli oikein hyvät ja koko olemus muuttui paljon ryhdikkäämmäksi. Tanja

 4. >Heippa,itsellämme alkaa sama talonmaalauspuuha olemaan loppusuoralla. Ulkoväritys meillä on hyvin samankaltainen kuin teillä. Tummanharmaata ja valkoista. Valkoisen sävy tosin on eri (Tikkurilan ulkomaalikartan 619X), mutta näyttää ainakin kuvissa hyvin samanlaiselta… Kysyisinkin, että mitä meinaatte tehdä sokkelille? Maalia vai muuta pinnoitetta ja minkäväristä?//Hennis

 5. >Heipä, hauskaa, ennen kuin ehdin tekstiä pidemmälle lukemaan mietin, että pitää heti kysyä, mistä olette löytäneet noin "siedettävän" näköisen turvaverkon valkoisine tolppineen 🙂 Mutta tekstiä lukiessani, huomasin, että samat on meillä ongelmat :)En käsitä, miksi ne reunatkaan ei voi olla esim. harmaat, sillä harmaa tuskin haalistuu ja jos haalistuukin niin paranee haalistuessaan.Lille

 6. >Talo on upean näköinen! Ja samaa olin ehdottamassa – eli upottakaa trampoliini maahan…

 7. >Meidän takapihalla on myös tuo "komistus" jota vastustin viimeiseen asti. Mutta lapset tykkää. Itse tein vaihtolavasta mansikkalaatikon. Sahasin laudat keskeltä pois ja naulasin ne sivuihin ja käsittelin värillisellä puuöljyllä. Pohjaan laitoin kankaan pitämään rikkaruohot poissa. Hyvä tuli.

 8. Sincerely Yours, Suvi Reply

  >Hei! Miellä on myös trampoliinin osataminen harkinnassa, tosin ehkä kuitenkin vasta ensi kesänä (siihen saakka vanhempi poika saa hyppiä naapureiden trampoliineillä).Tykkään muuten tosi paljon blogistasi! Olen seurannut myös edellistä blogiasi (onko se vielä hengissä?), ja tätä heti alusta lähtien. Olet saanut tartutettua talokuumeen myös tälle suunnalle…Käy vilkaisemassa myös oma blogini, http://www.sincerelyyourssuvi.blogspot.com, jos suinkin vaan ehdit 🙂

 9. >Ihanalta näyttää Harmaja valkoisena ja upea on tuo teidän talonne muutenkin kaikilta osin. Meidän on tarkoitus maalata oma alkumetreillä oleva Harmaja Karihtalan Harmajan väriseksi, tummanharmaaksi, mutta koska se tulee rinteeseen (käynti alhaalta), niin mietin tuleeko talo näyttämään liian massiiviselta niin tummana. Häilyn siis aivan valkoisen ja ihan tummanharmaan välillä…Millainen terassilaudoitus teille tulee?

 10. >Meillä kans tuo rumilus tulee pihaan vaikka niin olen vastustanut, mutta ipanoille se on kiva. Täällä meilläpäin taitaa melkein joka talon pihassa tuollainen olla, mutta meillekin siis.

 11. >Meidän pitäisi mennä huomenna ostamaan trampoliini… Itsekin olen katsonut niiden väriä ja pikku hiljaa myynyt isoveljelle sitä mustaa:), tosin hänen suosikkinsa olisi sininen. Nuo valkoiset putket ovat kyllä parhaat, mistä ne löytyivät?

 12. >Vera: Meidänkin talo on aika korkea, korkein kohta taisi olla 8 m. Aiomme vuokrata henkilönostimen sitten kun talon korkeita päätyjä aletaan maalata. Ei sinne korkeuksiin uskalla tikkailla mennä. Tänään oli kyllä aivan ihana ilma! Oltiin ulkona melkein koko päivä. :)mima: Niinkö? Meillä on punainen Fatboyn riippukeinu (n. 3 vuotta vanha) eikä se ole haalistunut yhtään auringossa. Hmmm…Tanja: Juu, näinkin sen Huvila ja Huussi -jakson. Olikohan se ihan "normaali" trampoliini vai sellainen erikseen upotettavaksi suunniteltu malli…? Se voisi olla ihan hyvä ratkaisu, mutta kuopasta tulisi aika iso…Hyvä vinkki tuo puuöljy, kiitos! 🙂 Mietin myös mustaa, mutta sitten arveluttaa se, että ovatkohan ne kauhean kuumat auringon paisteessa…Hennis: Pinnoitimme sokkelin jo ennen talopaketin saapumista (siitä on oma postaus tuolla blogin uumenissa), mutta jätimme terassin kohdan pinnoittamatta, sillä se ei näy, kun terassi on valmis. Sokkelissa näkyvät tummemmat osat ovat sitä pinnoitusrouhetta.Lille: Sanos muuta! Ja toinen juttu: miksi kaikki lasten valmiit pihakeinutkin ovat niin rumia…?!Annu: Juu, trampoliinin upottamista pitää harkita. Toisaalta ei houkuta tehdä niin isoa kuoppaa pihalle. Trampoliinin saa äkkiä pois, mutta se kuoppa on iso työ täyttää taas.Terhi: Ai, hyvä idea tuo mansikkalaatikko! 🙂 Täytyykin säästää kaikki vaihtolavat…Sincerely Yours, Suvi: Kiva kuulla! Vanha blogi on nyt kuopattu, sillä aika ei riitä kahteen. Alkoi nämä raksa- ja sisustusjutut viedä minua mennessään niin paljon ettei muista aiheista bloggaaminen enää innostanut yhtä paljon. Mutta blogit elävät elämäntilanteen mukaan, joten tännekin saattaa eksyä myös muita kuin sisustusjuttuja välillä. Pitääpäs käydä sinunkin blogissasi! :)Mervi: Mekin pähkäilimme kauan, että tehdäänkö ihan tumma talo (juuri kuten Karihtalalla) vai valkoinen. Päädyimme kuitenkin valkoiseen. Siihen ei ainakaan kyllästy. Mutta tummakin olisi upea ja ajaton!Terassilaudoitus tulee tod.näk. olemaan lehtikuusta.RUMBO: Täälläkin on melkein joka pihassa trampoliini. Lapset nauttii! :)Hanna: Noiden valkoisien putkien päälle kuuluisi vielä vihreä-siniset suojukset, mutta emme laittaneet niitä. Trampoliini on ostettu Minimanista.Musta olisikin ollut hyvä, mutta en ole täällä tuppukylässä nähnyt niitä missään. :/

 13. >Täällä olen useasti ihaillut teidän taloa ja nyt vasta sain itsestäni irti kommentoida. Talosta tulee todella hyvännäköinen valkoisena. Ja tuosta trampoliinista; Meidän pikku tänttähäärä on vasta 10,5kk ja mummulaan oli ostettu trampoliini! Eipä turhan ajoissa, eipä! 🙂 Huvila&Huussi jakson trampoliini taisi olla maahan upotettava malli; In-ground trampoline.

 14. >Upealta näyttää talo ulkoakin. Tuliko teille sitä ihanaa "säleikköä" sisäänkäynnin eteen?Lehtikuusi terassi <3

 15. >Meidän lapsille luvattiin tramppa pihaan jo heti projektin alkuvaiheessa, saavat ikään kuin palkinnoksi jaksettuaan rankan raksavaiheen. Vielä pitää kauhakuormaajalla silotella takapihaa, että saadaan sopiva paikka aikaiseksi. Hyppiminen on varmaan joku ihmisen sisäinen tarve, kun on niin suosittua:)Kuvittelin olevani jotenkin yksilöllinen, kun valitsin valkoiseksi sisämaaliksi Paperin;) Meidän maalausurakoitsija arvasi oikean sävyn kysymättä, oli juuri saanut valmiiksi 2 taloa samalla maalilla:) Ei maalata itse, koska on paljon korkeita tiloja, tarvitaan telineitä ja meidän maalari olen minä… Meille tulee ulkopuolelle rappaus, mutta sitä sävyä ei olla ehditty miettiä yhtään.Kiva, että teillä on pikkuterassi käytettävissä jo nyt. Näyttää niiiin kivalta ja valmiilta.Btw, onko asuntomessut vaikuttaneet teidän projektiin mitenkään? Tuli vaan mieleen, kun ovat teidän lähellä.

 16. >Ah, samaa olen miettinyt että miksi ne ovat niin järkyttävän kirjavia kaikki. Jossain vaiheessa googlailin ja löysinkin jostain nettikaupasta hillitymmän värisiä, musta-harmaita trampoliineja. Mutta hinta oli sen verran suolainen että jäipä tilaamatta. Meillä ei vielä ole trampoliinia, saa nähdä tuleeko joskus… Sillä välin lapset pääsevät joskus pompahtelemaan naapureiden tramppiksille 🙂

 17. >miniE: Kiva, että kommentoit! :)Arvelinkin, että se Huvilan ja Huussin trampoliini oli erikoismallia. Teidän pikkuinen pääseekin sitten jo ihan pienestä pitäen harjoittelemaan pomppimista. ;)Nannas: Juu, tulee sitä säleikköä. :)Aika hyvin on nyt maalaus edistynyt ja pian varmaan päästään terassihommiinkin! Ei malttais odottaa! :)Violette: Paperi on vaan niin hyvä valkoisen sävy! :)Asuntomessuilla ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta meidän projektiin. Aika jännä juttu, sillä olisi voinut kuvitella, että jotain urakoitsijoita tms. olisi ollut hankalampi saada. Mutta onneksi näin. Rautakaupassa asioidessa se on tullut esiin, kun he ovat kysyneet teemmekö taloa asuntomessuille ja tyrkyttäneet asuntomessutarjouksia meille. Tämä tapahtui parketin valinnan yhteydessä, mutta mehän päädyttiin kuitenkin ottamaan se Erikoisparketilta. :)Hannah: Hitsi, miksei niitä hillitymmän värisiä trampoliineja myydä "normikaupoissa"! No, kyllä tuokin nyt menettelee sen ajan, kun tramppis on pop. Ja tosiaan, kyllähän lapset käyvät muidenkin pihoissa pomppimassa. Nyt on vaan kiva, kun voi mennä milloin vaan pomppimaan. Meillä kun on piha niin alkutekijöissään, että juuri muita aktiviteetteja ei ole. Toisaalta, kyllä lapset keksivät niitä leikkejä muutenkin. 🙂

 18. >Hienolta näyttää Harmajanne. Meille on tulossa saman sävyinen (Paperi) Harmaja. Maalari oli työtä aloitellut ja kun tänään kävin katsomassa, niin kertamaalaus ei riitä. "Maalina" on Vinha, joten ihmettelen, kun ei yksi kerros peitä tarpeeksi. Mitenkäs teillä? Näyttää ainakin aika hyvin peittävän. Mitä maalia käytätte?

 19. >Jarkko: Aika hyvin on meillä tuo maali peittänyt yhdellä kerroksella. Maalina on Tikkurilan Pikateho. Kyllä varmaan kuitenkin maalataan vielä toisen kerran ensi kesänä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.