Joskus keväällä sirottelin etupihan istutusalueen reunaan kukansiemeniä. Ainakin Kiinanastereita ja jotain toista lajiketta. Säästin tyhjät siemenpussit, sillä arvasin, että unohtaisin kasvien nimet. Ehdin jo luulla, ettei siemenistä kasva mitään, sillä ne olisikin ehkä pitänyt kylvää ruukkuun ja siirtää taimet sitten maahan. Mutta jonkin aikaa sitten nurmikon reunaan alkoi ilmestyä normaalista poikkeavia vihreitä versoja. Nyt ensimmäinen kasvi kukkii jo ja uusia nuppujakin on tulossa.

IMG_0153

IMG_0149

IMG_0140

IMG_0139

En tiedä onko tämä se Kiinanasteri, sillä kuva pussin kyljessä näyttää erilaiselta (ja se toinen siemenpussi oli mennyt hukkaan). Kukka on todella vaalean lila ja muodoltaan juuri sellainen pallomainen, josta pidän. Vieressä on vielä jotain muitakin vihreitä oudon näköisiä lehtiä, joten ehkäpä niistäkin kasvaa vielä jotain. Tai sitten ne ovat rikkakasveja…

Tämmöiset pienet onnistumiset kasvattavat puutarhainnostusta entisestään, vaikka en todellakaan ole mikään viherpeukalo. Toisaalta ikävämpiäkin juttuja on tullut eteen, sillä yksi riippahernepuumme on täynnä kirvoja. Nyt pitää aloittaa tuholaistorjunta. Kuulemma mäntysuopa auttaa. Kokeillaan sitä nyt ensin.

Author

12 Comments

 1. unikkohan se siinä!!!;) noihin tulee kiva siemenkota kukinnan jälkeen.:) maljakossa ei kukka kauaa kestä.

  • Ok, kiitos tiedosta! 🙂 Olen niin surkea kasvien kanssa ja kaiken lisäksi minulla on tosi huono nimimuisti. 😀

  • Juu, näitä pitää laittaa lisää. Paitsi, että tosi vähän aikaa kukkii. Nyt ei enää kukkaa ole… :/

 2. Yksivuotinen pioniunikko, josta kannattaa napata siemenet talteen, jos ehtivät kypsyä. Onnistuu hyvin juuri suorakylvönä, eli ensi keväänä ripottelet taas uudet siemenet maahan ja saat nauttia näistä ensi kesänäkin.

  • Kiitos neuvoista, ne tulevat tarpeen. 🙂 Täytyy ensi keväänä laittaa kyllä tätä samaa. Pidän niin kovasti tämän muotoisista kukista.

 3. Vaikuttais unikolta, kaunis kukka. Samettiruusut pensaan juurella auttavat hieman kirvojen torjuntaan, mutta myös Tolu- ja mäntysuopaliuoksella kannattaa suihkuttaa.

  • Kiitos sinullekin vinkeistä! Toivottavasti saadaan kirvat häädettyä. Viereisen pyörätien varrelta kuoli yksi puu…olisikohan siinäkin ollut kirvoja, jotka sitten levisivät meille…?

 4. Meillä oli koko kesän kirvoja kirsikkapuussa, jonka viime kesänä istutin. Johtunee kirvoista, sillä puu ei kasvanut tänä vuonna juuri yhtään 🙁 Mäntysuopaliuosta suihkuttelin sekä monena iltana kylmä vesisuihku koko puulle, niin viimein häipyivät. Toivottavasti saat tuholaiset pois. Niin ja kaunis kukkanen, siemenkukkia voisin kokeilla itsekin.

  • Tosi ärsyttäviä nuo kirvat! Toivottavasti mekin saadaan ne häädettyä. Olisi vaan nopeammin pitänyt ryhtyä häätöpuuhiin. Paljon leppäkerttuja olisi sitten myös niissä puissa. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.