Nyt olohuoneemme sivupöytää koristaa se peikonlehti, josta kirjoittelin aiemmin. Kiitos anopille vielä kerran! 🙂

Ajattelin istuttaa peikonlehden ihan perus saviruukkuun, mutta innostuin kuitenkin selailemaan netistä muitakin vaihtoehtoja. Kyllähän kauniita ja yksinkertaisia kukkaruukkuja löytyy moneltakin valmistajalta. Kaikkein upeimmat olisivat vanhat Arabian kukkaruukut; niitä saattaa bongata kirppiksiltä silloin tällöin. Kunpa ne tulisivat taas tuotantoon! HAY:n betonimaisia ruukkuja meiltä jo löytyy, mutta ne ovat liian pieniä tälle meidän ”jättikasville”. Luulen, että tuo Muuton ruukku olisi paras vaihtoehto. Se on muovia ja siinä on sellainen kaksoisrakenne, ettei aluslautasta tarvita. Saattaapa olla, että Design House Stockholmin ruukkukin olisi sopivan kokoinen. Pitää vielä selvitellä…

 

Translation: I need a new flower pot and these are some of my favourites. I wish Arabia would start producing their classic flower pots again.

 

product images: HAY, Design House Stockholm, Muuto, Elephant blog

Author

18 Comments

 1. Ikealla oli usemapi vuosi sitten Arabian tyylinen ruukku, harmo ettei ole enään valikoimissa. meillä vain yksi sellainen. anopinkielet viihtyvät saviruukuissa.

  • Aivan, Ikeassahan on myös kauniita ruukkuja! Pitääpäs katsastaa valikoimat seuraavalla Ikean reissulla. 😉 Meillä on sellainen muovinen PS-sarjan iso ruukku ulkona ja se on minusta tosi kaunis.

 2. Itselläni on peikonlehti Ortexin Pentagon-palkitussa altakasteluruukussa ja siinä tuntuu hyvin viihtyvän. Ja ruukku on lisäksi kaunis, vaikka onkin muovia. Ostin sellaisen korkea mallin, on aika tyylikäs.

  • Jep, meillä on myös niitä Ortexin ruukkuja ja olen niissä saanut kasvit pysymään hengissä. 😉

 3. Oi vitsit! Meillä on paljon noita valkoisia Arabian ruukkuja. Enpä ole osannut niitäkään arvostaa itse kun lapsuudesta asti olleet ikkunalaudalla 😀 :D.

 4. Arabian ruukut ovat liian pienet peikonlehdelle, siis liian matalia.

  Samoin DH:n ruukut, liian matalia ja Muutonkin.

  Peikonlehti kasvaa isoksi ja näyttää jo nyt aika rotevalta.

  • Jep, kuvissa näkyvät Arabian ruukut ovat liian pieniä, mutta niitä on valmistettu myös tosi suuressa koossa. Jos sellaisen löytäisi jostain….

 5. Oletko tutkinut Lechuzan ruukkuvalikoimaa, itse pidän niistä kovasti ja valikoimaa on myös isoille kukille. Meillä on tollaset samanlaiset marmoriset tuikkukipot, sain ne kymmenen vuotiaana suunnistuskisoista palkinnoksi. Nyt ne on meidän olohuoneessa..

  • Lechuzan ruukkuja olen kyllä bonganut netistä. Käsittääkseni ne ovat vain melko hintavia…?

   Kiva kuulla, että teilläkin on marmori löytänyt tiensä takaisin olohuoneeseen. Minä ostin nuo tuikkukupit kirppikseltä. 🙂

 6. Juu. Jos laitat peikonlehden sopivalle kasvupaikalle, niin se todella kasvaa ja kasvaa ja kasvaa. Mulla oli sellainen aikoinaan ulkokäyttöön tarkoitetussa järkälemäisessä ruukussa, kunnes oli pakko hävittää koko kasvi. Piti valita peikonlehti tai etsiä isompi asunto 🙂

  • Uskoisin, että viherpeukalon taitoni eivät riitä kasvattamaan peikonlehteä niin suureksi, että siitä tulisi ongelma. Mutta saa nähdä jos nyt teen poikkeuksen… 😉

 7. Nuo kukkaruukut olisivat kyllä varma hittituote Arabialle. Meilläkin oli niitä paljon lapsuudenkodissa. Ruukkuja on aika isoakin kokoa ja Arabialla oli myös Design House Stockholmin ruukkua muistuttava ylöspäin levenevä malli ja neliskanttinen malli. Itse olen noita keräillyt kirpparilta, mutta isoja ruukkuja löytää harmi kyllä aika harvoin. Myös hinnat ovat tietysti nousseet jatkuvasti.

  • No sanos muuta! Löysin netistä kuvan sellaisesta isosta ruukusta ja nyt haaveilen, että löytäisin sellaisen jostain… Minäkin olen löytänyt vain pieniä ruukkuja kirppikseltä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.