Ikea on julkistanut Stockholm-sarjansa uuden malliston, jonka on suunnitellut Ola Wihlborg. Stockholm mallisto on aina ollut suosikkimallistoni Ikeassa PS:n lisäksi. Tämän vuoden mallisto on selvästi saanut vaikutteita 1950-luvun muotoilusta, mutta on silti hyvin ajaton. Tykkään kyllä, mutta en koko kotiani sisustaisi tähän tyyliin; pieniä ripauksia vain. Etenkin viimeisessä kuvassa näkyvä korkea lipasto on mieleeni. Myös toffeen värinen (nahka?)sohva on upea. Malliston huonekalut nousisivat ihan eri tavalla esille esim. melko vaaleassa kodissa verrattuna näihin pressikuvien tummanpuhuviin tiloihin. Kauppoihin nämä ihanuudet saapuvat joskus huhtikuussa. Tykkäättekö te?

 

Translation: Ikea has lauched their new Stockholm series designed by Ola Wihlborg. It clearly has taken influences from the 1950 design, but the collection is still timeless. I like!

 

Images: Ikea

Author

27 Comments

 1. Tykkään!! Juuri eilen kirpparilta tarttui matkaan 50-luvun sohvapöytä (ainakin tyyliltään, ellei aitoa) kunnostettavaksi. Uudesta mallistosta löytyisi sille montakin kivaa paria… :). Totta, että kalusteet näyttäisivät vaaleampaa taustaa vasten vielä paremmilta.

  • 50-luvun sohvapöytä on varmasti upea. Vaaleassa ja modernissa kodissa nämä kalusteet kyllä pomppaisivat eri tavalla esille.

 2. Ihastelin tuota Stockholmia maanantaina blogissani. Itse rakastuin siihen täysin ja niin myös promokuviin. Mielestäni huonekalut toimivat paremmin kuvien mukaisessa ympäristössä kuin siinä perinteisessä valkoisessa. Fiftarityyli ei pääsisi silloin oikeuksiinsa. Vaikka pidänkin valkoisesta sisustuksessa niin ihan kaikkeen sekään ei sovi. 🙂

  • Kyllä minustakin nämä promokuvat ovat aivan aiheeseen sopivat. Tarkoitin, että ”perinteisessä valkoisessa” kodissa tämän sarjan yksittäiset kalusteet erottuisivat ihan eri tavalla kuin näissä kuvissa, joissa koko tila on samaa 50-luvun tyyliä.

 3. Kaunista! Itse pidän kyllä Nuokun tapaan tätä ympäristöä promokuvissa sopivampana tälle mallistolle, istuu kuin nenä päähän ja vie mennessään suoraan 50-luvulle. Toki kalusteet sopivat vallan mainiosti valkoiseenkin ympäristöön, mutta jotenkin näistä huokuu se oikeanlainen tunnelma. Huhtikuussa siis hypistelemään livenä. 🙂

  (Tuo kuvien mustanharmaan vaneriseinä on muuten upea.)

  • Jep, promokuvissa on haluttu korostaa 50-lukua. Mutta kodissa, jossa on enemmän myös muita tyylejä tai vaaleampi sisustus, korostuvat nämä huonekalut eri tavalla.

   Minäkin ihastelin tuota vaneriseinää. Siinäpä DIY-idea jollekin… 🙂

 4. Oi, voisin muuttaa noihin kuviin! Minäkin pidän tästä stailauksesta, koska kokonaisuus on eheä ja tyyliltään yhtenäinen. Valkoisempi tausta olisi ollut tylsempi eikä olisi luonut yhtä vahvaa kokonaisfiilistä. Kuvat ovat kuin aikamatka 60 vuoden taakse!

  Mun suosikkeja ovat peili, senkki ja senkin päällä oleva vati. Myös toiseksi alimman kuvan jalkalamppu vaikutta tosi kivalta. Lipastossa häiritsee se, että viilun puunsyyt eivät jatku katkeamatta laatikosta toiseen.

  • Valkoinen ”koti” ei varmaan olisikaan promokuviin sopinut. Minustakin promokuvat ovat onnistuneet.

   Minua nuo puunsyyt eivät häiritse. Olisi varmasti aika vaikeaa massatuottaa lipastoa niin, että puunsyyt jatkuisivat samalla tavalla laatikosta toiseen.

 5. Minulle toimisi se peili (ja peilin takana oleva musta vaneriseinä yhdistettynä valkoiseen)! Peileihin ehkä vaan kiinnittii nyt jotenkin huomion, kun olisi tarve; olen haaveillen katsellut Gubin Adnet-peiliä… Ei noita Ikean kalusteita koskaan varmaan kotiin tule hankittua, mutta yhtenäinen & tyylikäs kokonaisuus.

  • Ei meillekään välttämättä tule hankittua tämän sarjan tuotteita. Ei ole tarvetta uusille huonekaluille tällä hetkellä. Mutta on kiva ihastella. 🙂

   Pyöreitä peilejä näkee nyt paljon, monella valmistajalla.

 6. Olen aivan myyty. Tuo ruskea nahkasohva saattaisi sopia juuri sopivasti mun stockholm -sarjan nojatuolin kaveriksi.

 7. Vähän tulee ehkä ”mummola” mieleen, ei välttämättä huonossa mielessä. Mutta ehkä nämä kuvat hieman tummia makuuni 🙂

  Pitääpä vahtia Ikean sivula ja käydä siellä kurkkimassa näitä tuotteita, sointuu varmasti kivasti yhteen vaalean kanssa luoden kauniin kontrastin. Ikea stockholm on kyllä ikean suosikki sarjani.

  • Promokuvat ovat kyllä vahvasti 50-lukulaiset.

   Huhtikuussa tuotteet tulevat varmaan sitten Ikean nettisivuillekin.

 8. Tuo puinen senkki ja sohvapöytä näyttävät tosi kivoilta! Myös konjakkinen nahkasohva! nam! 🙂

 9. Hei!

  Saanko kysyä aiheeseen mitenkään liittyen, että mistä olette ostaneet tauluihinne kehykset. Tilasin Kajakajalta hienot mustat vektor eläinaiheiset julisteet ja olisi ihana saada ostettua niille modernit kauniit kehykset. =)

  • Isäni on kehystänyt suurimman osan tauluista itse. Joissakin tauluissa on valmiita kehyksiä esim. Clas Ohlsonilta.

   Toivottavasti löydät oikeat kehykset, ainakin kehysliikkeissä osataan auttaa. 🙂

 10. karjalan muori Reply

  Kiva, että on tiloissa väriä. Missään muualla, kuin suomessa ei vedetä koko huoneistoa valkoiseksi. Täällä ei uskalleta käyttää väriä, koska ei ole tyylitajua ja luullaan, että valkoinen on aina hyvä. Minäkin pidin tuosta lipastosta. Sopisi hyvin makuuhuoneeseeni. Oikeastaan vaaleaa puunsävyä kodista ei löydy ollenkaan, tuo on aika samanvärinen kuin artekin trienna pöytäni pähkinäpuisena.

 11. No nyt on kyllä Ikea pistänyt parastaan! Vihdoinkin Ikealta jotain.. no ei-ikeamaista. Materiaalit näyttävär laadukkailta ja sävyt sekä pintamateriaalit kutsuvat (valitettavasti) taas ostoksille!

 12. Satutko tietämään kenen valmistama tuo toisen kuvan muistilappu puu on?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.